اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

صفحة تطبيقات الاخوات فى ☀ ☀دوره الطبخ العبقرية لكل انثى ذكية☀ ☀

المشاركات التي تم ترشيحها

post-69031-1292350770.gif

 

post-33797-1293203716.gif

 

حيّاكن الله أخواتي الحببيات

أتمنى أن تكنّ بأفضل حال ،،

 

 

ان شاء الله تلك الصفحه للتطبيقات العملية لدورس دورتنا ☀ ☀دوره الطبخ العبقرية لكل انثى ذكية☀ ☀

 

post-69031-1292358520.gif

والمطلوب من كل عضوه مشتركه معنا الاتى :-

  • الالتزام بوضع الشعار بتوقيعها
  • الالتزام بالتطبيق العملى وهو عباره عن

اما ان تصف لنا الاخت تطبيقها بنفسها ورد فعل من حولها عليه بكل مصداقيه (وهذا ما نثق فيه )

وان استطاعت تصوير تطبيقها يكن جيد جدااا

وكما ذكرنا فى التطبيقات لابد من كتابه إسم المنتدى على صوركم حتى تكون خاصه بمنتدانا "أخوات طريق الاسلام " حيث سيتم إستبدال بعض صور أطباق الدورة بأطباقكن المميزة وسيكون عليها إسم العضوة التي تميّزت بطبقها :tongue:

 

post-69031-1292358520.gif

☀ ☀اسماء المشتركات☀ ☀

 

sw19.gif

 

ام محمد حسان

 

ساره محمد

 

ام الزوبير

 

بشره خير

 

حفيده الصحابه

 

حبيبه 87

 

راضيه وحامده لله

 

العائده الى الله

 

شصت

 

سندس محمود

 

المتفائله

 

ام على ومريم

 

عزتى نقابى

 

رحيل القمر

 

محبه عائشه رضى الله عنها

 

مقصره دوما

 

نسائم الرحمه

 

ام المنذر

 

نهله ام بلال

 

فى سيبل الله

 

محبه النبى عليه الصلاه والسلام

 

ازهار البنفسج

 

زهرتى الغاليه

 

ام جنا

 

اميمه المتفائله

 

ام حبيب 82

 

مسلمه 11

 

جنه الفردوس

 

ام زينه وميسان

 

 

الاء القدوس

 

نسرين ام زهره

 

غربه مسلمه

 

دكتوره امه الله

 

عباد الرحمن

 

العبده الفقيره

 

نور الايمان

 

ام عموره القموره

 

قطر الندى

 

أم سجدة

 

 

sw19.gif

post-69031-1292358520.gif

 

 

نرجو الالتزام والجديه من كل عضوة مشتركه معنا

post-69031-1292364130.gif

تم تعديل بواسطة مسلمة مجاهدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الواجب الاول

 

اختارى لنا نصيحه او نصيحتين على الاقل ولو اكثر لامانع فهميتها وطبقيتها بالفعل وظهرت لكى نتيجه لتكن الافاده اعم واشمل

مع عمل اقتباس لتلك النصائح حتى تسهلى علينا معرفه عما تتحدثين :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الى الان ولا تطبيق !!!!!!!!!!!!!!!

هل الامر صعب لتلك الدرجه !!

 

انتظر تطبيقاتكم ياغاليات الى الغد فقط لان السبت موعد الدرس الجديد

وستكون اكلات تحتاج تطبيق فيما بعد ..ولا انتوا مش عاوزين !!!!

 

 

بانتظار صاحبه اول تطبيق والا :biggrin: :neutral: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكي يا ام القلب الطيب حقا

دوره رائعه لطالما دعوت الله ان تكون في ميزان حسناتك

 

وهناك خطوات كثيره قد قمت بعملها لاكن يصعب التصوير

غير اني اجد مشكله في هذا المنتدي عند رفع الصور

 

1_تعلمت نقطه وضع البطاطس مع الطعام اذا زاد الملح

2_ان يكون الزيت حار كي لايلصق اللحم والبطاطس لا تشرب الزيت

3_غسل السمك بالخل وفعلا انعدمت الزفاره تماما727045361.jpg

4_وضع البطاطس بعد السلق في ماء بارد كي تسهل نزع القشره

5 عدم الخفق الزائد في الكيك 689757210.jpg

6_عند سلق المكرونه نضع زيت وبعد التصفيه نغسلها بماء بارد

تم تعديل بواسطة رحيل القمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

عذرا أخت صاحبة القلب الطيب لم استطع كمل إقتباس فقمت بعمل كوبي و باست للنصائح المطبقة

1-سيدتي...في أغلب الأوقات تعاني من نزع قشر البطاطس و لتسهيل نزع قشر البطاطس المسلوقة

يتم وضعها فى ماء بارد بعد النضج مباشرة نتمنى ان تستفيدي من هذه النتيجة الثمينة.

فعلت ذلك فكرمشت القشرة فكان من السهل نزعها...............جزاك الله خيرا

2عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

أفعلها دائما و لا يسود كما إنه لا يشرب الزيت

3- عند إعداد السلطة لاتضعي عليها الليمون والملح الاوقت التقديم حتى لاتذبل خضرواتها

تلك أيضا أفعلها دائما و هي مفيدة أيضا لعدم تكسير الفيتامينات في الخضروات

4- عند تقشير الفاكهة ضعي عليها 4 كاسات ممزوجة مع نصف ليمونة حتى لايسود لونها

فعلتها بسلطة الفواكه و كانت نتيجتها جمييييييييييييلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكي يا ام القلب الطيب حقا

دوره رائعه لطالما دعوت الله ان تكون في ميزان حسناتك

 

وهناك خطوات كثيره قد قمت بعملها لاكن يصعب التصوير

غير اني اجد مشكله في هذا المنتدي عند رفع الصور

 

1_تعلمت نقطه وضع البطاطس مع الطعام اذا زاد الملح

2_ان يكون الزيت حار كي لايلصق اللحم والبطاطس لا تشرب الزيت

3_غسل السمك بالخل وفعلا انعدمت الزفاره تماما727045361.jpg

4_وضع البطاطس بعد السلق في ماء بارد كي تسهل نزع القشره

5 عدم الخفق الزائد في الكيك 689757210.jpg

6_عند سلق المكرونه نضع زيت وبعد التصفيه نغسلها بماء بارد

 

هلا بالغاليه رحيل وشطووره انتى صاحبه اول تطبيق :biggrin:

تقبل الله دعائك ياغاليه

 

لا عليكى ياغاليه ان امكنك التصوير فجميل وان لم يمكنك يكفينا استفادتك ودعوتك الجميله ..الصوره فقط توضح بصوره اكبر

(يعنى الصور ديه مش تبعك ؟؟)

 

بالنسبه لتطبيقاتك رااائعه بس كنت اتمنا تعملى اقتباس للنصيحه من صفحه الدرس عشان كل اخت تفهم النصيحه بشكل جيد (لا عليكى انتظر ذلك مع بقيه الاخوات )

 

وفعلا كما قالت الحبيبه المتفائله البطاطس او الزبادى احيانا تقلل نسبه الملح بالاكل وبالنسبه للمكرونه لو سلقيتها ومعها زيت وملح يكن افضل بهذا لن تعجن ابدااا

 

صراحه تطبيقك راائع ..واضح انك شطووره:blush:

 

 

الحبيبه بشره خير

 

السلام عليكم

جزاكى الله خيراً صاحبة القلب الطيب

حاضر غداً تجدى التطبيقات إن شاء الله

ما تزعليش مننا :)

 

لا ياحبيبه مفيش زعل ولا حاجه

بس نريد ان يكون عندنا همه حتى ننجز ونثرى الدوره

وبانتظار تطبيقك بالذات ياعروستنا الشطوره :icon17:

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

 

تقريرى يا غالية

 

*لتنظيف الخلاط ضعي به قليل من الماء الساخن الممزوج بقطرات من مستحضر التنظيف وأشعلي الخلاط لثوان معدودة

 

جربتها وفعلا رائعة وسريعة :blush:

 

لكي تحصلي على كمية أكثر من عصير البرتقال أو الليمون ضعيه في ماء حار لمدة عشر دقائق دون قطعه وادعكيه بيد ثم اقطعيه واعصريه

 

دى كمان جربتها بس بصراحة مسبتهاش عشر دقايق بالكتير دقيقتين بس النتيجة ممتازة :biggrin:

 

كميه من الفحم المكعبات الخاصه للشوي تساوي 8 ملاعق طعام تقومين بتكسيره وهذا بوضع كميه من الفحم في كيس ومن ثم الطرق بواسطة اداة ثقيله حتى يصبح مجروشا.

 

 

8 ملاعق كبيره من البيكنج صودا

 

2ملعقة طعام من مطحون قشر الليمون أو البرتقال

 

1 ملعقة طعام من المسمار ( القرنفل_ العويدي) أو قرفه (دارسين) مطحون

 

2 ملعقة طعام من الفانيليا السائله

 

 

تخلط المقادير الاربعه الأولى مع بعض في إناء من الزجاج ثم ينثر الفانيليا

 

على المقادير السابقه ويخلط جيدا مره أخرى ثم يترك الخليط جانبا مدة ساعه واحده,

 

بعد ذلك تأتين بقطع قماش مقصوصه مسبقا على شكل مربعات

 

و تضعين في كل واحده مقدار 2 ملعقه طعام من الخليط السابق

وتصرينها بشريط أو خيط مرتب, الآن أصبح لديك صرر من الخليط السابق وزعيها في الثلاجه

 

و في خزائن المطبخ وانعمي برائحة منعشه كلما فتحتي باب الثلاجه..

 

هذه الخلطه تقوم باللازم من سحب الروائح أيا كانت من الثلاجه خاصةوباقي الأماكن عامة, يستمر مفعولها مابين 10 _12 أسبوع,

 

وإذا اردتي التجديد ما عليكي سوى فتح احدها و نثر بضع قطرات من الفانيليا وملعقه صغيره من البيكنع صودا

 

رائـــــــــــــــــــــــعة انا كنت بستعمل الفحم فقط وكانت نتيجة كويسة فى سحب الروائح من الثلاجة

 

* الملح يزيل رائحة الثوم والبصل من اليدين

 

جربتها بما ان ايدى على طول بصل لكن نتيجتها نص نص هى بتقلل الريحة لكن لا تزيلها تماما

 

 

للتخلص من رائحة البهارات في المطحنة الكهربائية اطحني بها قليلا من الخبز المحمص .

 

هذه ايضا نتيجتها ممتازة :angry:

وجديدة عليا كنت بفضل ادعك لما ايدى تتعب

 

ضعي قليلا من النشادر لطرد الحشرات المنزلية من حول صندوق القمامة و للتغلب على رائحة القمامة

 

:cry: :? :icon15:

 

بعد انتهائك من أعمال المنزل ادعكي يديك بعصير الليمون لإزالة الآثار العالقة بها بالإضافة إلى تنعيمهما .

 

دايما بعملها ونتيجتها جيدة

 

 

الخل:

يساعدنا على ازالة اثار البقع الدهنية من الارضيات و الاثاث واذا اردت الحصول على زجاج نظيف ولامع اضيفي بعض القطرات من الخل الى الماء المستعمل لتنظيفه ثم مري عليه بورق جرائد مكرمش لتجفيفه."مفيده جدا تلك المعلومه "

 

أضفته لملمع الزجاج والنتيجة ممتـــــــــــــازة

 

مزجي كوبا من عصير الليمون مع كوب من الماء الساخن ورجيهما جيدا ثم اغمسي فوطة ناعمة في هذا الخليط و مري بها على الارفف وابواب الدواليب والادراج واحتفظي برائحة الربيع في دواليبك

 

طريقة فعالة فعلا

 

يمكنك أن

تحفظي بعض العصائر الطبيعية في فريزر الثلاجة لحين الحاجة إليها‏

,‏ وذلك بملء قوالب مكعبات الثلج بعصائر البرتقال أو الليمون أو الكركدية أو المانجو أو التمر هندي وغيرها علي أن تكون هذه العصائر أو المشروبات مركزة بحيث يمكن إضافة المكعب إلي كوب ماء فتحصلين علي مشروب مثلج سريع التحضير ويمكن إضافة سكر إذا احتاج الأمر‏

 

جربتها مع عصير البرتقال بس بصراحة معجبتنيش مش عارفة حسيت الطعم فيه حاجة غلط :unsure:

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
(يعنى الصور ديه مش تبعك ؟؟)

مش فاهمه

لاكن انا اللي عملها ومصورها من موبايلي

هيا والسمك

للنصيحتين اللي قدام الصوره

 

ومفهمتش يعني ايه

.الصوره فقط توضح بصوره اكبر

ممكن تفهميني قصدك

 

وهل المعلومات القادمه ستكون في جزئ اخر ام نفس الصفحه؟؟

وجزيتي عنا 1000 خير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جزاكي الله عنا كل خير أختي الغالية:

 

في الحقيقة هناك كثيييرة من المعلومات لم أكن أعرفها و أخرى كنت دائما أطبقها، على كل حال اليوم طبقت:

 

- لاتقلي البطاطس إلا في زيت حار حتى لايمتص الزيت

 

- عند سلق المكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لاتلتصق المكرونة

 

- يجب تصفية المكرونة من ماء السلق في الحال بعد النضج وغسلها بماء بارد

و هذه المعلومات كنت أعرفها و أطبقها، إلى جانب عند إعداد السلطة لاتضعي عليها الليمون والملح الاوقت التقديم حتى لاتذبل خضرواتها

 

و طبعا مااااااااااااشاء الله معلومات قيمة جدا جدا جدا و مفييييييييييييدة... جزاكي الله كل خير

 

و لكن أختي لي سؤال: يعني بصراحة وضع جزء كاااامل مكون من صفحات و صفحات لا يشجع الأخت أن تقرأه كله يعني يخلينا نكسل أو نهمل في بعضه فياااريت تجزئيه أكثر مثل دورة الإكسسوارت

 

في أمان الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جزاكِ الله خيرا علي هذه المعلومات المفيدة.

 

- لمنع تطاير رذاذ القلي رشي قليلا من الملح فوق المقلاة

 

معلومـــــــــة جديدة ان شـــــــــــاءالله اطبقها في اقرب وقت.

 

- عند سلق المكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لاتلتصق المكرونة

 

شكرا لتحديد الكمية انا كنت اضيف زيت ولكن لا اضبطه فاما تطلع المعكرونة زيتها كثير او تطلع ملتصقة.

 

هل ترغبين بالقضاء على الروائح و التمتع برائحه منعشه كلما فتحت باب الثلاجه ؟؟

 

نحن نكتفي بوضع الفحم فقط وحتي بدون جرشه..ان شاءالله اجرب طريقتك لكن هل استطيع استعمال مسحوق فانيليا بدلاًعن السائلة؟

 

لاطفاء الزيت المشتعل

 

إذا تعرض الزيت للاشتعال تغطى المقلاة كليا بغطاء أو منشفة حتى تمنع دخول الهواء , أو ينثر عليه ملح فينطفي بإذن الله .ولا نقوم بوضع الماء عليه لان هذا يزيد من اشتعاله "تنبيه للاخوات بارك الله بكن "

 

هذه معلومة مفيدة بارك الله فيك وانا كنت اعرفها فقد تعرضت امي لحادث اشتعال الزيت وفعلا قام اخي بتغطية الزيت المشتعل والحمدلله لم يصب اي احد باذي.

 

انا متابعة معك وفقك الله ورعاك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

-عندما تزيد كمية الملح في الطعام ضعي حبة بطاطس في القدر

 

- عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

 

- عند إعداد السلطة لاتضعي عليها الليمون والملح الاوقت التقديم حتى لاتذبل خضرواتها

 

- أزيلي ريم اللحم كلما ظهر حتى لايسود لون اللحم

 

كلهم اتعلمتهم من امي ربي يبارك فيها

- لاتقلي البطاطس إلا في زيت حار حتى لايمتص الزيت

عملتها مره ووضعت البطاطس قبل ما الزيت يسخن

طلعت شوربه

للانجاز باقصر وقت "صبنى جميع الصحوان بالسائل التى تستخدميه ثم اشطفيها مره واحده ولكن كل طبق بطبق هكذا تنجزى اسرع "

بقول لمامتي كدده دايما ومش بتصدق اني بخلص اسرع منها

للتخفيف من رائحة السمك عند قليه يجب تغطية المقلاة عند وضع السمك بها

بس كدا البخار هيخليه سايب مش مقرمش

وضع عصير ليمونه بطاسه القلي

عملتها بس مش جابت نتيجه قوي يعني

إذا بدأ الطعام بالأحتراق

فغيري القدر مباشرة واتركي الأكل الموجود في اسفل القدر ثم ضعي عليه شريحة كاملة من الخبز العربي فهي تمتص الطعم والرائحة .

 

مره ولعت ف الارز وجات اختي تقولي حطي الغدا لقيته عامل زي الفحمه

قامت جابت رغيف وحطته علي الارز وقالت خلي ابوكي يتغدا واحنا بلاش النهارده

ههههههه

فعلا ابي ماحسش بطعه الارز المحروق

ربنا ستر

 

طبعا انتي قلتي نصيحتين بس انا رغايه حبتين

اوعدك مش عدت هوجع دماغك وهختصر في الكلام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام زنيه وميسان

ولا يهمك ياغاليه كوبى وباست نفس الغرض ..وتطبيقك ممتاز واخترتى نصايح جميله سواء للبطاطس او المكرونه او السلطه والفاكهه

تقريرجميل ..بارك الله فيك

 

حبيبه 87

تقرير ممتاز جدااااااااا صراحه وكافى وشامل ..ومش نصيحيتن لا كتير يلا بدل الاخوات اللاتى لم يطبقن :grin:

بوركتى ياحبيبه ولكن فعلا هل خلطه التلاجه اعجبتك ؟؟؟؟؟

 

 

 

رحيل القمر

مش فاهمه

لاكن انا اللي عملها ومصورها من موبايلي

هيا والسمك

للنصيحتين اللي قدام الصوره

 

عندما زكرتى انك لا تستطعين اتصوير تخيلت ان الصور مش بتاعتك لكن ما شاء الله طباخه ماهره والتورته تحفه ..واقصد ان الصوره تعبر بشكل كبييير

وهل المعلومات القادمه ستكون في جزئ اخر ام نفس الصفحه؟؟

وجزيتي عنا 1000 خير

 

غدا ان شاء الله فى نفس الصفحه لان الدوره دروسها كتير ولابد لنا ان ننجز

جزاكى الله خيرااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

غربه مسلمه

تقرير جميل بالنسبه للمكرونه والبطاطس والسلطه واضح انها النصائح الشائعه ...تسلم الايادى حبيبتى

 

وبالنسبه لسؤالك

و لكن أختي لي سؤال: يعني بصراحة وضع جزء كاااامل مكون من صفحات و صفحات لا يشجع الأخت أن تقرأه كله يعني يخلينا نكسل أو نهمل في بعضه فياااريت تجزئيه أكثر مثل دورة الإكسسوارت

 

اعتقد الوضع هنا مختلف لاننا بصدد دروس كثيره وبهذا سنأخذ شهور وبعد كل درس امامنا 3 ايام لو اربعه يعنى لو كل يوم فقرتين بتمعن يكن جميل وان شاء الله فى دروس الوصفات الطويله ساحاول تجزتئها لكن لا تملون ان طالت الدوره

 

محبه عائشه

شكرا لتحديد الكمية انا كنت اضيف زيت ولكن لا اضبطه فاما تطلع المعكرونة زيتها كثير او تطلع ملتصقة.

 

ولو وضعتى معها ملعقه ملح يكن افضل وعمرها ما تعجن

 

 

نحن نكتفي بوضع الفحم فقط وحتي بدون جرشه..ان شاءالله اجرب طريقتك لكن هل استطيع استعمال مسحوق فانيليا بدلاًعن السائلة؟

 

فعلا الفحم مفيد جدااا لسحب الروائح ..ولو احببتى ان تجربى الطريقه فالتزمى بكل ما فيها

هذه معلومة مفيدة بارك الله فيك وانا كنت اعرفها فقد تعرضت امي لحادث اشتعال الزيت وفعلا قام اخي بتغطية الزيت المشتعل والحمدلله لم يصب اي احد باذي.

 

فعلا معلومه الزيت ديه جيده جداا واتمنا ان تنتبه لها الاخوات لان المياه تزيد من الاشتعال ...حفظ الله امك ورعاك

تقرير جميل .بارك الله فيكى

 

 

 

عزتى نقابى

للانجاز باقصر وقت "صبنى جميع الصحوان بالسائل التى تستخدميه ثم اشطفيها مره واحده ولكن كل طبق بطبق هكذا تنجزى اسرع "

بقول لمامتي كدده دايما ومش بتصدق اني بخلص اسرع منها

 

معلومه فعلا جميله قمت بها قريبا جدااا وفرقت معى جدااا مثلك

للتخفيف من رائحة السمك عند قليه يجب تغطية المقلاة عند وضع السمك بها

بس كدا البخار هيخليه سايب مش مقرمش

وضع عصير ليمونه بطاسه القلي

عملتها بس مش جابت نتيجه قوي يعني

 

هناك من يحبون السمك غير مقرمش ..لذا لا عليكى من عملها ان كنتى تحبيه مقرمش ..وعصير الليمونه بتفرق يعنى بتغطى على الريحه بشكل مرضى

ولعت ف الارز وجات اختي تقولي حطي الغدا لقيته عامل زي الفحمه

قامت جابت رغيف وحطته علي الارز وقالت خلي ابوكي يتغدا واحنا بلاش النهارده

ههههههه

فعلا ابي ماحسش بطعه الارز المحروق

ربنا ستر

 

 

ههههه طيب الحمد لله ان اختك عملتها من زمان

 

طبعا انتي قلتي نصيحتين بس انا رغايه حبتين

اوعدك مش عدت هوجع دماغك وهختصر في الكلام

 

ولا يهمك ..بالعكس سعيده جدا بحديثك

 

تطبيق راائع ..تسلم الايادى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بانتظار باقى التقارير ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتي لاءه انا عندي موبايل بكميرا وبصور لاكن عندي صعوبه في الرفع علي هذا المنتدي

واحب الطبخ جدااااااااااااااااااااا واحب ان تتطلعي علي البومي في الفيس بوك

توتو طمطم مع وجبتي الشهيه[

تم تعديل بواسطة مسلمة مجاهدة
يٌمنع وضع صور من الفيس بوك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تقريري يا معلمتي الغاليه

 

يجب عدم استخدام زيت القلي أكثر من ثلاث مرات

معلومه مفيده أنا فعلا باستخدم زيت القلي مره واحده لأني مش بدع زيت كتير حتى لا يتشرب الاكل زيت كتير

 

عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

جربتها طريقه فعاله جدا وفعلا البدنجان مشربش زيت كتير

 

لاترمي ماء طبخت فيه الخضار أو اللحم بل استخدميه في طهي الأطعمة

أنا فعلا باستعمل الشوربه تعطي للاكل نكهه جميله

 

تسخين أرغفة الخبز على لهب شعله النار وهذه الطريقة في الحقيقة غير صحيه

أنا بضعه في صنيه أو على شبكه الفرن بعد غسلها وبشغل الفرن على الهادي وساعات الشوايه بيكون سخن وجميل اكنك جيباه من الفرن

 

لذا احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر .لأن البكتيريا سريعا ماتتراكم بين خيوطها عند استعماله لفترة طويلة

أنا فعلا بحاول اغيرها كل فتره قصيره لهذا السبب وايضا بتخلي ريحة الاطباق مش حلوه

 

 

للتخفيف من رائحة السمك عند قليه يجب تغطية المقلاة عند وضع السمك بها .وفتح مروحة الشفط والنوافذ مع وضع قطعة فحم غير مشعله على الفرن بجانبالمقلاة حتى تمتص رائحة السمك . او وضع عصير ليمونه بطاسه القلى

أنا جربت وضع ليمونه في طاسة القلي بس بصراحه هي بتقلل الريحه مش بتمنعها هجرب قطعة الفحم كده يمكن تكون افضل

 

- لتخف رائحة القرنبيط والكرنب النفاذة أثناء السلق أضيفي قطعة من الخبز إلى ماء السلق

جربتها بس الحقيقه مش بتعمل حاجه الريحه بتكون زي ماهي لدرجة إني بطلت اكلهم من الريحة اللي بيعملوها وخاصة القرنبيط

 

يساعدنا على ازالة اثار البقع الدهنية من الارضيات و الاثاث واذا اردت الحصول على زجاج نظيف ولامع اضيفي بعض القطرات من الخل الى الماء المستعمل لتنظيفه ثم مري عليه بورق جرائد مكرمش لتجفيفه."مفيده جدا تلك المعلومه "

هجربها بس الحقيقه جربت المسح بورق الجرائد المكرمش نتجته هايله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبيبتى ام حبيبة اتفضلى تقريرى ولسه مصممة ان هصبح طباخة ماهرة ع يدك :icon15:

و تقريرى بسيط اوى يعنى لا مجتهدة ولا حاجة :biggrin:

- أزيلي ريم اللحم كلما ظهر حتى لايسود لون اللحم

- عند سلق المكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لاتلتصق المكرونة

- عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

- كثير من الاوقات لما تيجي تحمري الدجاج أو اللحمة أو حتى السمك وساعات البطاطس (للمبتدئات )تلاقي إنهم لزقوا في طاسة التحمير وعلشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى يا ريت تقدحي الزيت أو السمنة كويس على النار علشان لما تيجي تحطي أي حاجة هتحمريها ما تلزقش منك.

 

تم التطبيق والحمدلله والنتائج تمام

 

لمنع تطاير رذاذ القلي رشي قليلا من الملح فوق المقلاة

بصراحة دى معلومة جديدة وأول مرة أعرفها وان شاء الله هجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معلمتى

انا شايفه ان معظم الاخوات بيطبخوا اصلا فعشان كده طبقوا ربنا يبارك ( :

لكن انا مش بطبخ لكن لما نبدأ تعلمينى الارز والمكرونه وكده هيتعرضلى النصائح دى إن شاء الله

انا مره واحده عملت رز وفراخ محمره ( :

سعات بقلى سمك وبيض ومره عملت شعريه

 

من زان وانا صغيرة كانت امى تحطلى بلستكه فيها ميه وحاجه للغسل وفيها المواعين

اعملهم مع بعض وبعدين اشطفهم

لكن من قريب بقيت لما اغسل بغسل وانا واقفه ع الحوض بالليفه والصابون واشفطه وبعدين اللى بعده وهكذا بس ظهرى بيوجعنى من الوقفه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حبيبتي لاءه انا عندي موبايل بكميرا وبصور لاكن عندي صعوبه في الرفع علي هذا المنتدي

واحب الطبخ جدااااااااااااااااااااا واحب ان تتطلعي علي البومي في الفيس بوك

توتو طمطم مع وجبتي الشهيه

 

هلا بفاطمه ..الجميل انى عرفت اسمك ...وما شاء الله لا قوه الا بالله انتى طباخه ماهره

بالتأكيد راح نستفيد منك كتييييير بمعلومات فى دروسنا القادمه

وبالنسبه للرفع اختار مركز رفع جيد وان شاء الله تمتعينا بصورك الجميله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تقريري يا معلمتي الغاليه

 

 

لا ياحبيبتى كلنا نتعلم من بعض وصدقا اتعلم منكن :icon15:

 

يجب عدم استخدام زيت القلي أكثر من ثلاث مرات

معلومه مفيده أنا فعلا باستخدم زيت القلي مره واحده لأني مش بدع زيت كتير حتى لا يتشرب الاكل زيت كتير

جدعه

عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

جربتها طريقه فعاله جدا وفعلا البدنجان مشربش زيت كتير

 

تمام

لاترمي ماء طبخت فيه الخضار أو اللحم بل استخدميه في طهي الأطعمة

أنا فعلا باستعمل الشوربه تعطي للاكل نكهه جميله

 

بالتأكيد الاكل بالشوربه له مذاق اخر

تسخين أرغفة الخبز على لهب شعله النار وهذه الطريقة في الحقيقة غير صحيه

أنا بضعه في صنيه أو على شبكه الفرن بعد غسلها وبشغل الفرن على الهادي وساعات الشوايه بيكون سخن وجميل اكنك جيباه من الفرن

تمام وفى ناس بتطلعه من الفريرز وتسيبه قبل الاكل بحوالى نص ساعه فبيطرا ويكون جميل

لذا احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر .لأن البكتيريا سريعا ماتتراكم بين خيوطها عند استعماله لفترة طويلة

أنا فعلا بحاول اغيرها كل فتره قصيره لهذا السبب وايضا بتخلي ريحة الاطباق مش حلوه

تمام ...وكما يقولون ليفه البيت وفوطه المطبخ تدل على نظافه السيده

 

للتخفيف من رائحة السمك عند قليه يجب تغطية المقلاة عند وضع السمك بها .وفتح مروحة الشفط والنوافذ مع وضع قطعة فحم غير مشعله على الفرن بجانبالمقلاة حتى تمتص رائحة السمك . او وضع عصير ليمونه بطاسه القلى

أنا جربت وضع ليمونه في طاسة القلي بس بصراحه هي بتقلل الريحه مش بتمنعها هجرب قطعة الفحم كده يمكن تكون افضل

 

اهو تقليل افضل من مفيش خالص

- لتخف رائحة القرنبيط والكرنب النفاذة أثناء السلق أضيفي قطعة من الخبز إلى ماء السلق

جربتها بس الحقيقه مش بتعمل حاجه الريحه بتكون زي ماهي لدرجة إني بطلت اكلهم من الريحة اللي بيعملوها وخاصة القرنبيط

 

انا كنت جربتها وفعلا كانت خففت الريحه شويه كتير لان رائحه سلقهم صعبه جدااا

يساعدنا على ازالة اثار البقع الدهنية من الارضيات و الاثاث واذا اردت الحصول على زجاج نظيف ولامع اضيفي بعض القطرات من الخل الى الماء المستعمل لتنظيفه ثم مري عليه بورق جرائد مكرمش لتجفيفه."مفيده جدا تلك المعلومه "

هجربها بس الحقيقه جربت المسح بورق الجرائد المكرمش نتجته هايله

 

 

 

تقرير مممتاز جداااا جدااااااااا ...بارك الله فيكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبيبتى ام حبيبة اتفضلى تقريرى ولسه مصممة ان هصبح طباخة ماهرة ع يدك :cry:

و تقريرى بسيط اوى يعنى لا مجتهدة ولا حاجة :closedeyes:

- أزيلي ريم اللحم كلما ظهر حتى لايسود لون اللحم

- عند سلق المكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لاتلتصق المكرونة

- عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

- كثير من الاوقات لما تيجي تحمري الدجاج أو اللحمة أو حتى السمك وساعات البطاطس (للمبتدئات )تلاقي إنهم لزقوا في طاسة التحمير وعلشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى يا ريت تقدحي الزيت أو السمنة كويس على النار علشان لما تيجي تحطي أي حاجة هتحمريها ما تلزقش منك.

 

تم التطبيق والحمدلله والنتائج تمام

 

لمنع تطاير رذاذ القلي رشي قليلا من الملح فوق المقلاة

بصراحة دى معلومة جديدة وأول مرة أعرفها وان شاء الله هجربها

 

تمام ياعبوده تقرير تمام التمام

وواضح ان نصايح الباذنجان والمكرونع والتحمير واللحم والسلطه هى الاكثر شيوعا

 

ومعلومه تطاير الزيت جربيها وبانتظارك ..مجتهده ياعبوده ..فرح الله قلبك

 

 

 

ساره محمد

معلمتى

انا شايفه ان معظم الاخوات بيطبخوا اصلا فعشان كده طبقوا ربنا يبارك ( :

لكن انا مش بطبخ لكن لما نبدأ تعلمينى الارز والمكرونه وكده هيتعرضلى النصائح دى إن شاء الله

انا مره واحده عملت رز وفراخ محمره ( :

سعات بقلى سمك وبيض ومره عملت شعريه

 

ولا يهمك ياساره بس ممكن تعملى السلطه اظنها سهله جدااا او تقلى بطاطس وكده تكونى طبقتى :icon15:

من زان وانا صغيرة كانت امى تحطلى بلستكه فيها ميه وحاجه للغسل وفيها المواعين

اعملهم مع بعض وبعدين اشطفهم

لكن من قريب بقيت لما اغسل بغسل وانا واقفه ع الحوض بالليفه والصابون واشفطه وبعدين اللى بعده وهكذا بس ظهرى بيوجعنى من الوقفه

 

الاسهل كما ورد بالنصائح انك تصبنى جميع الاطباق الاول ثم تشطفيهم اختصارا للوقت :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتـه ،،

 

تطبيقاتي ان شاء الرحمان معلمتي الغالية

عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لايسود لونه

 

عند سلق المكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لاتلتصق المكرونة

 

يساعدنا على ازالة اثار البقع الدهنية من الارضيات و الاثاث واذا اردت الحصول على زجاج نظيف ولامع اضيفي بعض القطرات من الخل الى الماء المستعمل لتنظيفه ثم مري عليه بورق جرائد مكرمش لتجفيفه."مفيده جدا تلك المعلومه "

 

ولن شاء الله ساقوم بتطبيق الباقي

 

بارك الله فيكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حبيبه 87

تقرير ممتاز جدااااااااا صراحه وكافى وشامل ..ومش نصيحيتن لا كتير يلا بدل الاخوات اللاتى لم يطبقن icon_neutral.gif

بوركتى ياحبيبه ولكن فعلا هل خلطه التلاجه اعجبتك ؟؟؟؟؟

 

ايوه حبيبتى بقالى 3 ايام عملاها وحطاها فى الثلاجة تمام :icon15:

 

لكن معملتش نفس المقدار يعنى هى قطعة فحم كسرتها وحطيت معاها حوالى م ص بيكنج صودا + شوية قشر برتقال مبشور + فانيليا بودرة + قرفة مطحونة

 

خلطهم مع بعض وحطيتهم فى قطعة قماش قديمة ( من غيار بودى :rolleyes: )

 

وخيطتها بالخيط وحطيتها فى التلاجة

 

النتيجة مفيشش اى روايح فى التلاجة بالعكس التلاجة ريحيتها حلوة كمان :wink:

 

جزاك الله خيرا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×