إنتقال للمحتوى



❥ يا ورديات!!...أقبلن هنا في ورشتنا الزهرية الجميلة...❥ بواسطة: عروس القرآن           بكيت حتى ظننت أن البكاء فالق كبدي .. ثم ماذا؟ بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل           قِـصَّة جَـمِيلة جِـداً { قَـصِـيرَة } بواسطة: راماس           هكـذا يكون الوفـــــــاء ... ( قصة واقعية معاصرة ) بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل           ربِّنا عندُه شُقَق!!!!! بواسطة: راماس           الأرنب والسلحفاة بواسطة: راماس           سؤال لمن ربّت ابنها او ابنتها باللهاية أو المصاصة بواسطة: راماس           التأثر بحُسن صوت القارئ ليس من الخشوع بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل           أختي انتبهي ............. إنها بلــــــــيّـــــة بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل           مشاركتي في أناقة الثياب بالتجديد والابداع والاسهاب بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل          
- - - - -

(6) ملف عن معظم صوانى الفرن ☀ ☀لدورة الطبخ العبقرية لكل انثى ذكية☀ ☀


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
80 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:19 PM


صورة

الاخوات الحبيبات

صورة
المصريين مشهورين بحبهم لالصوانى فى الفرن ومن اهمها الاتى

(جلاش باللحمه المفرومه -رقاق باللحمه المفرومه -مسقعه - بطاطس باللحمه المفرومه _بطاطس باللحمه او الدجاج -بطاطس بيوريه باللحمه المفرومة - لحمه بالبصل _رز معمر بالدجاج _دجاج بانية _كوسه بالبشاميل - تورلى باللحم )




وسنبدأ مع

1--صينيه الجلاش باللحمه المفرومه

المقادير

لفه جلاش
1\2 ك لحم مفروم معصجه
2 م ك سمنه سايحه
كوب لبن +بيضه او اتنين
ملح وفلفل اسمر

صورة

الطريقه

اولا اللحمه المفرومه تكون معصجه كما سبق

ثم نحضر صينيه مستطيله وندهنها بالسمنه السايحه  ثم نضع طبقتين جلاش ونمسحها بالفرشاه المغموسه بالسمن ثم طبقتين اخرتان وندهنهم وهكذا الى نصل الى نصف لفه الجلاش "10 ورقات تقريبا " ثم نضع اللحمه المفرومه المعصجه ونكمل وضع باقى الطبقات من الجلاش الى ان نصل للنهايه
ندهن الوش بالسمن  كمان ... ونقطعة بالسكين لمربعات او مثلثات زي ما يعجبك

صورة
بعدين نكون مجهزين في الخلاط 2 بيضة وكوبين حليب وملح وفلفل واذا بتحبي نصف مكعب ماجي
نضربهم ونحطهم فوق الجلاش...وياريت نسيبها 10 دقايق فى السايل تتشرب منه "يجعلها روووعه "

صورة

صورة
وندخلها فرن حار لحد ما تحمر من فوق .. وياريت تتحمر بدون شواية عشان ممكن تخليها تتحمص من فوق وماتطلعشي بنفس الطعم ولو لازم اشعليها بالنهايه
الوقت.... نصف ساعة
لتقدم هكذا
صورة


صورة


صورة
ملاحظات

لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن ولو ارديتها مقرمشه اتركيها بالهواء
من الممكن ان تضعى بين كل 4طبقات لحم معصج بحيث يكون عندك كزا طبقه من اللحم لمن يحبون العصاج




صورة


2-صينية الرقاق باللحمة المفرومة

"اكله جميله وبتنفع رمضان والعيد والعزومات "

الرقاق حتستخدمي حوالي 8 وحدات
صورة
وبعدين حنجيب صينيه فرن وندهنها بملعقه سمن

وتكوني مجهزه شوربه لحم سااااااااااااااااااخنه

حناخد ورقه رقاق ونبلها بالمرقه ونحطها في الصينيه وبين كل ورقه وورقه ملعقه سمن عشان تطلع مورقه وحلوه

صورة



صورة


حتعملي كده اربع مرات يعني 4 طبقات رقاق مبلول بالمرقه بس مش تبليه اوي عسان ما يعجنش

صورة

وبعد كده حنحط لحمه مفرومه معصجه

صورة

ونرجع تاني للرقاق ونحط اربع ورقات علي اللحمه المفرومه طبعا نبلهم بالمرقه

يعني 4 ورقات رقاق ولحمه معصجه واربع ورقات رقاق بالترتيب


صورة



ونحط علي وش الصينيه ملعقه سمن  عشان تحمر نوزعها وقسمى الصنييه
صورة

وندخلها الفرن لحد ما وشها يتحمر
صورة



صورة


وبعدين لو عايزه الرقاق ناشف تقطعيه
و لو عايزاه طري حطي مغرفه شوربه عليه وهو طالع من الفرن وغطيه

وده بعد تقطعيه  والف هنا

صورة

صورة











صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#2 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:20 PM



3-المسقعه باللحمه المفرومه والصلصه


يممممم جميله بالعيش اتفضلواااا


المقادير

ك باذنجان رومي
حوالي 10 وحدات من الفلفل الاخضر..(حسب الرغبه)
2/1 ك لحم مفروم
2 بصله كبيره مفرومه+ 2 فص توم
كوب و نصف عصير طماطم..
ملح فلفل اسمر
صورة

الطريقه

يغسل الباذنجان جيدا و يقطع حلقات و يوضع فيه اناء به ماء و ملح لمدة حوالي 4 ساعات..

صورة

يقلى الباذنجان في كمية زيت و يصفي على ورق ماص..هو و الفلفل الاخضر
ترص كمية من الباذنجان في الصنية التي ستدخل الفرن هكذا..
و الفلفل الاخضر هكذا..
صورة

صورة
ثم نضيف اللحم المفروم (بعد تمام نضجه بوضعه مع بصله و ملح و فلفل و كوب ماء على النار حوالي ساعه)
صورة

ثم نضع طبقه اخرى من الباذنجان على الوجه

صورة

صورة
ثم نضيف الصلصه الخاصه بها (تحمير بصله في ملعقة زيت حتى يصبح لونها ذهبي ثم نضيف الطماطم و نضبط الملح و الكمون)
صورة

و بما ان كل المكونات مستويه اي تامة النضج هندخل الصنيه في الفرن تحت الشوايه فقط لتأخذ لونا و بعدين نخرجها..تستغرق حوالي عشر دقائق على نار هادئه..

وتقدم هكذا
صورة

صورة






صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#3 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:21 PM



صينيه البطاطس البيوريه باللحمه المفرومه

بجد تحفه وزى الزبده ياريت تجربوها

المقادير

بطاطس مسلوقه من كيلو الى كيلو ونصف
لحمه مفرومه معصجه
بهارات وملح

صورة
الطريقة


1 - تسلق البطاطس وتقشر
صورة

2 - تهرس البطاطس ويضاف لها شوية حليب سائل ونخلطها حتى تنعم "اولا تضيفى لو هى مرمله وبيضه اصلا "

صورة

3_ نضع شوية زيت قلي بوعاء على النار نضيف البصل المفروم حتى يدبل ثم نضيف اللحمه المفرومه والبهارات ونهدئ النار حتى تنضج (لحمه معصجه)

صورة
4 - نحضر صينيه بايريكس وندهنها بالزيت ونرش شوية بقسماط

5 - نفرد نصف كمية البطاطس المهروسة
6 - نفرد فوقها اللحمه المعصجه
7 - نفرد باقي البطاطس المهروسة
8- نخفق بيضه ونديرها على وجه الصينيه او قطع  سمنه بلدى
صورة
- ندخل الصينيه في فرن متوسط الحراره حوالي ثلث الي نصف ساعه حتى تتحمر الصينيه

صورة

9 - نقطعها بالسكين الى مربعات ونزينها

10 - تقدم بجانب السلطه والمخللات

صورة


صورة





صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#4 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:23 PM



السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

صينيه بطاطس بالصلصه واللحمه المفرومه بالفرن

المقادير:

4 بطاطس حجم وسط
4 ملاعق ك صلصة طماطم او عصير طماطم
عدد 2 بصلة متوسطة مقطعه شرائح طوليه
ملح - فلفل أسود - بهارات لحم إن وجد
1\2 ك  لحم مفروم معصج جاهز
ملعقة ك سمن  - 2 او 3 فص توم


صورة

الطريقة

تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي.. يعني متوسطة

تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود وكمون وتبليه حوالى خمس دقايق  وتدعكيها بالبطاطس.. يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل


صورة

تحطي اللحم المفروم. المعصجه . ثم تضعى  الصلصة  وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وفصين توم مدقوقين  مع 2-3 مغرفه مرق لحمه او دجاج (الموجود)وتغلفي الصينية بالألومنيوم من فوق او إذا كان ليها غطا تحطيه عليه وتحكمي الغلق عشان البطاطس تستوي كويس على البوتاجاز من فوق


صورة

ثم بعد ان تستوى دخليها الفرن شويه وسيبها تحت الشوايه تاخد وش

صورة

وياسلام مع شويه سلطه
صورة

والف هنا

صورة





صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#5 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:24 PM




صينيه البطاطس باللحمه او الفراخ




المقادير


كيلو بطاطس _ نصف كيلو طما طم  عدد 5 طماطم متوسطة الحجم _ ( او 3 ملعقة كبيرة صلصة مذا بة فى ماء )
_ملح _ فلفل _ بصلة متوسطة _ 2 ملعقة سمن
_ قطع لحم حسب العدد المطلوب "أو فراخ " _ مرق - 3 فصوص ثو م _ عدد 2 حبة طماطم شرا ئح

صورة


صورة

الطريقة

تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي.. يعني متوسطة

تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود وكمون وتبليه حوالى خمس دقايق وتدعكيها بالبطاطس.. يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل
وضعى الفرخه عليهم او قطعيها "حسب رغبتك "ثم تضعى الصلصة وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وفصين توم مدقوقين مع 2-3 مغرفه مرق ان وجد او تزودى ماء مع مكعب ماجى على حسب الموجود

صورة


صورة

صورة
_ نضعها فى فر ن متو سط الحر ار ة الى ان تستوى و يصبح لونها احمر جميل
صورة

و با لهناء و الشفا ء

صورة

ملاحظات

فى حالة الفراخ فتوضع نيئة فى الصينية كما سبق
واذا كانت  باللحمه فاللحمة الكندوز يفضل ان تسلق اولا لوحد ها ثم تو ضع فى الصينية على الوش
اذا كا نت اللحمة بتلو او ضا نى تو ضع كما سبق


صورة






صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#6 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:28 PM



صينيه الدجاج بالخضار بالفرن


الطريقه دى رووووووووعه

المقادير

دجاجة - خضار عبار عن ( بسلة - جزر - فاصوليا - بطاطس ) - 3 بصلات متوسطين مقطعة شرائح - 2 طماطم مقطعة شرائح
وملح وفلفل

صورة



لتتبيل الدجاج
((كوب زبادى - بصله كبيره مبشوره _3 فص توم مدقوق - بهارات "ملح وفلفل وكمون وكارى وكركم وزعتر " - ملعقه صلصه - ملعقه زيت - نقطتين خل - عصير ليمونه ))


صورة


الطريقه

اول حاجه

هنرص الخصار المقطع فى الصينيه ومن فووقه الدجاجه كما هى او مقطعه اربع بعد تتبليها طبعا "لو مش عايزه حطيها عادى وعليها ملعقه صلصه وشويه زيت وملح وفلفل "

ملحوظه "متتكتريش التتبليه عشان الفراخ متنشفش منك بالفرن يعنى حاجه بسيطه على الوش
صورة


صورة


ضيفى ربع كوب ماء على الصينيه مع عصير طماطم حسب رغبتك وعلى الوش حته سمنه وطبعا الخضار هيشرب من التتبليه
تحطيهم ربع ساعه على البوتاجاز لحد ما تغلى المكونات ثم بالفرن المتوسط الحراره حتى تنضج وبعدها تشغلى الشوايه حتى تتحمر الدجاجه والمكونات وهتطلع كده بالظبط

صورة


صورة

الدجاج البانيه
(مشاركة أم سهيله الغاليه من مطبخها بالتفصيل بارك الله فيها )
المقادير :
كيلو دجاج منزوج الجلد و العظم
بقسماط ناعم
3 بيضات
التتبيلة :
بصلة كبيرة مفرومة ناعم
ملح و فلفل أسود و أي بهارات معتادة على استخدامها
ملعقة كبيرة صويا صوص ( ممكن الاستغناء عنها )
ملعقة كبيرة عصير ليمون

صورة


الطريقة :

يتم تحضير الدجاج بحيث يكون شرائح متوسطة السُمك
صورة
و يتم خلط جميع مقادير التتبيلة

صورة


يتم تتبيل شرائح الدجاج و تركها لفترة و كلما طالت الفترة يكون أفضل
صورة
يتم إزالة بقايا البصل من على الدجاج و نضعها في البيض المخفوق ( نضع على البيض قليل من الملح و الفلفل الأسود)
صورة

صورة


ثم نضع كل قطعة في البقسماط المطحون
صورة

صورة


ثم يُقلى في زيت غزير
صورة
نخرجه على ورق نشاف لامتصاص الدهون الزائدة
و يُقدم مع البطاطس المحمرة

صورة

صورة

انتظرونا فى الجزء الثانى للملف





صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#7 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 12:31 PM

الواجب العملى

نظرا لان ملف صوانى الفرن كبيييير ما شاء الله كان هذا الجزء الاول ويوم السبت الجزء الثانى إن شاء الله

والان على كل أخت ان تختار لها نوع من الصوانى السابقه وتقوم بتطبيقه اما عن طريق كتابه تقرير او بالصور طبعا حتى يوم الجمعة بإذن الله

ننتظر الروائع بصفحة التطبيقات هنا


تم التعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب, 03 May 2011 - 12:36 PM.




صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#8 زهرة نسرين

زهرة نسرين

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4253 مشاركة
  • الاهتمامات: كل ما يزيدني عقلا و حكمة و قربا من الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 235












أوسمتي

تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 02:55 PM

اااه يا ام حبيبة
هذا هو الطبخ الذي اهواه
اعشق الاطباق المطهية في الفرن34.gif
حطيتينا وصفات شهية
ام حبيبة
ما هو الجلاش
يمكن توضحي عنه اكثر
كثيرا ما تنسي نفسك و تحطي اسماء بلهجتكم المصرية
خلينا نفهم كلنا
يعني نحن لسنا كلنا مصريات
و لا غير المصريات مش معنيين
ههههههههههه
انا امزحgraaam_20_103_.gif
وضحيلي ماهو الجلاش رجاء



اللهم يا خالق السماوات و الارض     

يا تواب يا رزاق يا منعم

لك الحمد حتى ترضى

لك الحمد حتى ترضى   

لك الحمد حتى ترضى
  

يا رب يا حي يا قيوم
يا رب العرش العظيم
وكلت امري كله لك وحدك
و انا راضية  بكل ما رضيته لي

صورة


صورة


#9 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 03:03 PM

عرض المشاركةنسرين ام زهرة, في May 3 2011, 03:55 PM, كتب:

اااه يا ام حبيبة
هذا هو الطبخ الذي اهواه
اعشق الاطباق المطهية في الفرنالمرفقات 34.gif
حطيتينا وصفات شهية
ام حبيبة
ما هو الجلاش
يمكن توضحي عنه اكثر
كثيرا ما تنسي نفسك و تحطي اسماء بلهجتكم المصرية
خلينا نفهم كلنا
يعني نحن لسنا كلنا مصريات
و لا غير المصريات مش معنيين
ههههههههههه
انا امزحالمرفقات graaam_20_103_.gif
وضحيلي ماهو الجلاش رجاء


هههههه على فكرة مش بنسا نفسى ولا حاجة بس بكتب اللى اعرفه يعنى لو اعرف اللهجات التانيه كنت كتبتها ياحبيبتى فسامحونى

والجلاش هو رقائق تباع فى السوبر ماركت ..لا اعتقد ان لة اسم اخر وعارفه البقلاوة طبعا ..هو يستخدم فى عمل البقلاوة
صورة


اى خدمة حبيبتى





صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#10 زهرة نسرين

زهرة نسرين

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4253 مشاركة
  • الاهتمامات: كل ما يزيدني عقلا و حكمة و قربا من الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 235












أوسمتي

تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 03:08 PM

يعني العجينة المورقة؟



اللهم يا خالق السماوات و الارض     

يا تواب يا رزاق يا منعم

لك الحمد حتى ترضى

لك الحمد حتى ترضى   

لك الحمد حتى ترضى
  

يا رب يا حي يا قيوم
يا رب العرش العظيم
وكلت امري كله لك وحدك
و انا راضية  بكل ما رضيته لي

صورة


صورة


#11 صاحبه القلب الطيب

صاحبه القلب الطيب

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7528 مشاركة
  • المكان: ظل عرش الرحمن ان شاء الله
  • الاهتمامات: حب مصـــــــــــــــر
    والنت
    &زوجى وابنتى واهلى محور اهتماماتى
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 03:18 PM

لا ياغاليه على حسب اعتقادى ..العجينه المورقه اظنها سميكة نوعا ما عن رقائق الجلاش

الجلاش هاتيه من اى سوبر ماركت .... رقائق خفيفه وطريه جداااا





صورة
صورة

إلهي أنت تعلم كيف حالي فهل يا سيدي فرج قريب

فيا ديان يوم الدين فرج هموما في الفؤاد لها دبيب

وصل حبلي بحبل رضاك وانظر إلي وتب علي عسى أتوب


#12 زهرة نسرين

زهرة نسرين

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4253 مشاركة
  • الاهتمامات: كل ما يزيدني عقلا و حكمة و قربا من الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 235












أوسمتي

تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 03:21 PM

تسمى عندنا الديول
نعمل بيها البوراك في رمضان
يعني من المحاشي
ديول محشية باللحم المفروم



اللهم يا خالق السماوات و الارض     

يا تواب يا رزاق يا منعم

لك الحمد حتى ترضى

لك الحمد حتى ترضى   

لك الحمد حتى ترضى
  

يا رب يا حي يا قيوم
يا رب العرش العظيم
وكلت امري كله لك وحدك
و انا راضية  بكل ما رضيته لي

صورة


صورة


#13 ~ماريا~

~ماريا~

    مساعدة مشرفة ساحة الطيّبات

  • مساعدات المشرفات
  • 18297 مشاركة
  • المكان: مـــــصـــــــر
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1320








أوسمتي

تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 03:23 PM

يا سيدي يا سيدي
ايه الحلاوه دي يا بنتي
تسلم الايادي
انا برضو بعملهم كدا علي فكره



صورة


جزاك الله خيرا مودي :)) ( مودة ورحمة)

الله يسعد قلبك يا غالي



صورة



شاركونا يا غاليات


#14 omjana

omjana

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2237 مشاركة
  • الاهتمامات: اللهم اكفنا بحلالك عن حرامك واغننا بفضلك عمن سواك <br /><br />سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم<br /><br />اللهم احسن عاقبتنا فى الامور كلها

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 6


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 06:04 PM

جزاكم الله خيرا  


لى سءال ازاى بحط  كل الخضار مع بعضه  وهو كل واحد له درجة سوا مختلفىة

فى صنية  الفراخ بالخضار فى الفرن



اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صليت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم




صورة



صورة


اللهم استرنا فوق الارض  وتحت الارض ويوم العرض


#15 سَارّه مُحَمّد

سَارّه مُحَمّد

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 13441 مشاركة
  • المكان: ღ مـصـــر ღ
  • الاهتمامات: احب الرسم والنت
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 580










أوسمتي

تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 07:47 PM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
ما شاء الله
جزاك الله خيرا ام حبيبه جعله الله فى ميزان حسناتك
الحمد لله انك قسمتيه ده حتى وهو متقسم طويل
بستريح لما اخلص كتابه ( :
ولما اطبق

لسه مخلصتش
الحمد لله


اقتباس

2 م ك سمنه سايحه

انا عارفه ان ك يعنى كيلو ، م يعنى ملى او متر او ده ايه م دى ؟

اقتباس

2 - تهرس البطاطس ويضاف لها شوية حليب سائل ونخلطها حتى تنعم "اولا تضيفى لو هى مرمله وبيضه اصلا "
يعنى ايه اللى بين قوسين ده ؟


اقتباس

- نحضر صينيه بايريكس
واللى عندهوش النوع ده ( :



صورة

صورة

مُختصر النصيحة فى الأذكار والأدعية الصحيحة

http://akhawat.islam...h...=105381&hl=

موقع عن الرسول " صلى الله عليه وسلم " http://www.rasoulallah.net/

~ سامحونى اخواتى بارك الله فيكم ~


#16 أم ربعي

أم ربعي

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1179 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 20


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 08:06 PM

اقتباس

انا عارفه ان ك يعنى كيلو ، م يعنى ملى او متر او ده ايه م دى ؟

2 م ك يعني اتنين ملعقة كبيرة يا سرورة

اقتباس

يعنى ايه اللى بين قوسين ده ؟

يعني لو هى مفتفتة او مش معجنة في بعضها ولونها ابيض بعد الهرس مش ضرورى تضيفي حليب
ومعذرة لصحوبة على التدخل

ومش شرط بايركس يا حبيبتي
عادى صينية الومنيوم تنفع جدا

تم التعديل بواسطة أم ربعي, 03 May 2011 - 08:15 PM.




صورة







جزاكِ الله خيراًحبيبة قلبي أشروقة على التوقيع الرآآآآئع مثلك يا حبيبة


#17 أم ربعي

أم ربعي

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1179 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 20


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 08:08 PM

موضوع رائع حبيبتي وانا عاملة جلاش من قبل كده ومصوراه وان شاء الله اضع لكِ الطبق باذن الله
وعجبتنى كل انواع الصوانى دى وهجربها باذن الله اعدكِ بالصور
اتا بع المووضع لكن اكسل ارد او اضع صور بارك الله فيكِ يا حبيبتي



صورة







جزاكِ الله خيراًحبيبة قلبي أشروقة على التوقيع الرآآآآئع مثلك يا حبيبة


#18 محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 7058 مشاركة
  • المكان: فى بقعة ما كملايين البقع على الارض لا تعنى لربى شيئًا
  • الاهتمامات: الاستغفار
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 71


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 08:12 PM

عرض المشاركةomjana, في May 3 2011, 06:04 PM, كتب:

جزاكم الله خيرا  


لى سءال ازاى بحط  كل الخضار مع بعضه  وهو كل واحد له درجة سوا مختلفىة

فى صنية  الفراخ بالخضار فى الفرن


عادى يا ام جنا الخضار هايستوى بإذن الله تعالى وياخد من نكهات بعضه بعضا ..لا تقلقى



معذرة لام حبيبة وايه الجمال ده



وسلامى لماريا وسرورة وام ربعى وحشتننى



اللهم فراق فى الدنيا ولا فراق فى الاخرة




صورة


#19 أم ربعي

أم ربعي

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1179 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 20


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 08:18 PM

اقتباس

وسلامى لماريا وسرورة وام ربعى وحشتننى

ربنا يكرمك يا سمسم
انتى اللى وحشتيني خالص وربي يعلم
أحبكِ في الله يا غالية



صورة







جزاكِ الله خيراًحبيبة قلبي أشروقة على التوقيع الرآآآآئع مثلك يا حبيبة


#20 رحيل القمر

رحيل القمر

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1002 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1


تاريخ المشاركة 03 May 2011 - 09:07 PM

لالالالا
ظلم والظلمه علي طره
هحيلك للنائب العام بتهمه انك بتجري ريق المواطنين
وده غلط وعد مراعا شعور الفجعانين
وطبعا 15 يوم علي ذمه التحقيقات

ملف قمه في الجمال تسلم يدك




بما أعلق في هذا المكان
هل سأضع صورة؟
أم موضوع معين؟
أم شيء إيماني؟
فكرت قليلا كي يكون تعليقي يحمل كل الخير لكل الناس
ووددتها الدعوة إلى الله والقرب منه
وفكرت ففكري أنتي ^_^
لربما آخر مرة تقرا فيها خطي فلا تحرمني دعوتك




2 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 2 الزائرات, 0مجهولات