إنتقال للمحتوى



سلسلة المعاملات الإسلامية أولا_الزواج(الخطوبة) بواسطة: مسلمة وافتخر جدا           كيفية تحويل الملف بواسطة: امال ام احمد           ✿★~ فضل الزهراوين وكيفية المشاركة في هذه الساحة العطرة ~★✿ بواسطة: صبااح           دورة لتعلم الورد بواسطة: امال ام احمد           ~ .. فوائد من آيات القرآن الكريم ..~ بواسطة: عروس القرآن           أنت الرابح بواسطة: أم يُمنى           "وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ" بواسطة: أم يُمنى           ** الالتزام الأجوف ** ( محاضرة في مجالس الرحمات بدروس الداعيات ) بواسطة: أم يُمنى           كيف يكون ضرب الأطفال على الصلاة ؟ بواسطة: عِــفّــةُ فَــتــاة ~           قل لمن لا يخلص: لا تتعب! بواسطة: firdaws al janna          
- - - - -

موسوعةالكريب حلووووووووو وحادق


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 سماء الفردوس

سماء الفردوس

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1670 مشاركة
  • المكان: مصـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
  • الاهتمامات: أكثر من الإستغفار ، فمعه الرزق والفرج والذرية والعلم النافع والتيسير وحط الخطايا
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 304


تاريخ المشاركة 15 April 2012 - 12:09 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

انا جمعت لكم كام وصفه سهله للكريب   حلو وحادق  يارب تعجبكم
الاول       دى وصفه جاهزه مصوره كريب شيكولاته بالتفاح

صورة

ودى طريقة  الكريب سوزيت


الكريــــــب ســوزيـــت :
*******************
المقاديــــــــــر :
************
مقاديـــــــــر الكريب :
*****************
كوب لبن
كوب دقيق مليااان
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
بيضه كبيرة
فانيليا

مقادير صوص البرتقال :
*******************
كوب سكر كبيرالا ربع
و ملعقتين كبار زبدة
نصف كوب عصير برتقال
2 م ك بشر برتقال

الطريقــــــــــة :
*************
و نحطهم جميع مقادير الكريب في الخلاط و نضرب
علشان مايبقاش فيه كلاكيع
و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط
.بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرة
شكلها بيكون اشيك فكده هيطلع عدد اكتر طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل و بعدين ندهنها زيت او سمن (علي حسب الرغبة)
نحط بالكبشة في نصف الطاسة
نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي
.

لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي
و بعدين نعلي
و نتابع
لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت
(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )
هو مش لازم يكون محمر اوي ممكن يكون ذهبى اللون

بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق
.

و نعمل نفس الفكرة
و لما يتلون من تحت
كده يكون خلاص استوي من الجانبين
نحطه في طبق مسطح
بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش
و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا

ونعمل صوص البرتقال

نحط السكر في طاسة و نسيبه لحد ما يسيح و لما يبدأ يتلون نقلب لحد ما يصل للون البني
و بعدين نحط عليه الزبدة
و عصير البرتقال
.

و نقلب شوي لغاية ما يتجانسوا
.

و نجيب اقراص الكريب و نطبقها علي شكل مثلث
و نقلبها تقليبتين في الصوص اللي عملناه
.

و بيتقدم كده من غير اي اضافات
ممكن تزينيه بفستق مفروم
و بشر برتقال
.و ممكن نستخدم الخليط ده كصوص برتقال عادي

صورة

ودى وصفه حلوه كمان



كريب بالفواكه الحمراء
*****************
ممكن تحططي فيه أي فاكهة عندك مش شرط زي اللي في الوصفة يعني
وممكن تحطي فيها آيس كريم برضو تبقا حلوة عشان هيا هتبقا عامله زي القالب كده او احشوها اييي حاجه حلوة متوفرة عندكو
شوفو الطريقة وانتو هتفهمو قصدي

المقادير :

- كوب وربع الكوب من الدقيق  العادي
- رشة ملح
- بياض بيضتين
- كوب من الحليب
- ثلثا الكوب من عصير البرتقال
- زيت لدهن الصينية

للحشوة :

- برتقالات متوسطة الحجم
- كوبان من مزيج التوت والفراولة

الطريقة :

1. ينخل الدقيق مع الملح فوق وعاء
2. تفتح فجوة في الوسط ويضاف إليها بياض البيض مع الحليب وعصير البرتقال
3. يخفق السائل تدريجياً ليمتزج مع خليط الدقيق المحيط به
4. يخفق بعدها كل المزيج جيداً ليصبح ناعماً وكثير الفقاقيع
5. يرش القليل من رذاذ الزيت في قدر ثقيلة أو قدر غير لاصقة ويسخن فوق النار يسكب القليل من مزيج الكريب لتغطية قعر القدر وتحرك القدر قليلاً لتوزيع الكريب على كل قعرها.
6. تطهى الكريب فوق النار حتى تجمد ثم تقلب وتطهى على الوجه الآخر
7. تنقل رقاقة الكريب إلى ورقة برشمان عليك تحضير 6 قطع كريب
8. توضع 6 قوالب أو أطباق صغيرة مقاومة لحرارة الفرن بالمقلوب فوق صينية خبز ويغطى كل قالب برقاقة كريب
9. تخبز قطع الكريب على هذا النحو في الفرن لمدة 10 دقائق تقريباً حتى تصبح هشة ويجمد شكلها ترفع "سلات" الكريب بعناية عن القوالب
10. تقشر حبات البرتقال وتقطع إلى فصوص
11. توضع هذه الفصوص في قدر مع التوت  والفراولة حتى يفتر المزيج قليلاً
12. يوزع مزيج الفاكهة على سلات الكريب وينثر برش البرتقال في الأعلى وتقدم .

صورة

نيجى بقى للحااااااااااااادق

كريب بالسوسيس
*************
الأول اعملو الكريب المالح
حشوة السوسيس:

3سوسيس
طماطم مقطع صغير
فلفل مقطع صغير
زيتون
بصل
مايونيز
جبنة متوزاريلا

الطريقة:
يقلى السوسيس ويقطع حلقات وتوضع جميع المكونات فى الكريب ويوضع الكريب وترش فوقه الموتزاريلا ويدخل الفرن لحد لما الجبنه تسيح

وخليها تقرمش شويه وبالهنا والشفا

صورة

ودى وصفه بالدجاج والمشروم


كريب بالدجاج والمشروم
******************
المقادير :
* 100 جرام دجاج
* 50 جرام مشروم ( فطر )
* 100م كريمه لبانى
* 10 جرام جزر مفروم
* 10 جرام بصل مفروم
* 10 جرام كرافس مفروم
* 10 جرام نشا مع قليل من الماء
* 20 جرام زبده
* ملح و فلفل أسمر"حسب الرغبة



طريقة التحضير:
* توضع الزبده حتى تسيح ثم يضاف الجزر و الكرفس و البصل و يقلب الكل على النار لمدة دقيقه .
* يضاف المشروم و الدجاج و يقلب الكل على النار لمدة 3 دقائق ثم تضاف الكريمه و تترك حتى تغلي .
* يضاف النشا للمزيج السابق مع التقليب المستمر ثم تضاف التوابل "حسب الرغبه
احشى الكريب بالحشوه اللى انتى جهزتيها وذوقيها بطريقتك

صورة    

والف صحه وهنا ويارب تعجبكم  وقولولى رايكم يابنات  بصراحه  بس مش بصراحه قوى لحسن ازعل هههههههههههههههه



صورة


صورة

صورة


#2 حواء أم هالة

حواء أم هالة

    مساعدة مشرفة ساحة منزلكِ الجميل & الطيّبات

  • مساعدات المشرفات
  • 16071 مشاركة
  • المكان: لا شرقية ولا غربية شمالية ^ـــ^
  • الاهتمامات: أحب القراءة والأشغال اليدوية والرسم وصنع الحلويات
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1598








أوسمتي

تاريخ المشاركة 15 April 2012 - 12:54 AM

يمي فأنا أحب الكريب كثيرا
أحبه مع الفواكه وصوص الشكلاطة في الصيف
وأحب الكريب المالح المعمر بالكفتة والجبن السايح أممممم لذيذ
بورك نقلك يا سماء الغالية ريقي بدأ يسيل الله يعطيك شي خير ههههههههههههههه



صورة}

#3 سماء الفردوس

سماء الفردوس

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1670 مشاركة
  • المكان: مصـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
  • الاهتمامات: أكثر من الإستغفار ، فمعه الرزق والفرج والذرية والعلم النافع والتيسير وحط الخطايا
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 304


تاريخ المشاركة 15 April 2012 - 01:03 AM

عرض المشاركةحواء 2010, في 15 April 2012 - 12:54 AM, كتب:

يمي فأنا أحب الكريب كثيرا
أحبه مع الفواكه وصوص الشكلاطة في الصيف
وأحب الكريب المالح المعمر بالكفتة والجبن السايح أممممم لذيذ
بورك نقلك يا سماء الغالية ريقي بدأ يسيل الله يعطيك شي خير ههههههههههههههه

تسلملى هلطله الحلوه
قوليلى على ايميلك وانا اعملك اللى انتى بتحبيه وابعته عليه ههههههههههههههه



صورة


صورة

صورة


#4 حواء أم هالة

حواء أم هالة

    مساعدة مشرفة ساحة منزلكِ الجميل & الطيّبات

  • مساعدات المشرفات
  • 16071 مشاركة
  • المكان: لا شرقية ولا غربية شمالية ^ـــ^
  • الاهتمامات: أحب القراءة والأشغال اليدوية والرسم وصنع الحلويات
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1598








أوسمتي

تاريخ المشاركة 15 April 2012 - 01:06 AM

الله يسلمك يا ختي

إيميل إيه هو المنتدى وبس الذي أعرف أتسجل فيه أما هذا الفيسبوك أو الإيميل فلا يوجد عندي ولا أعرف أن أتعامل معه هههههههههههههه





صورة}

#5 ~ماريا~

~ماريا~

    مساعدة مشرفة ساحة الطيّبات

  • مساعدات المشرفات
  • 18297 مشاركة
  • المكان: مـــــصـــــــر
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1325








أوسمتي

تاريخ المشاركة 16 April 2012 - 11:10 PM

ماشاء الله جميييييل جداااااا
انا ما كنت بحب الكرب بس اخر مرة عملته كان جميل جدااا
مشكووووووووورة ي الغلا



صورة


جزاك الله خيرا مودي :)) ( مودة ورحمة)

الله يسعد قلبك يا غالي



صورة



شاركونا يا غاليات


#6 سماء الفردوس

سماء الفردوس

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1670 مشاركة
  • المكان: مصـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
  • الاهتمامات: أكثر من الإستغفار ، فمعه الرزق والفرج والذرية والعلم النافع والتيسير وحط الخطايا
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 304


تاريخ المشاركة 16 April 2012 - 11:29 PM

عرض المشاركةمـــاريـــا, في 16 April 2012 - 11:10 PM, كتب:

ماشاء الله جميييييل جداااااا تسلميلى يا غاليه
انا ما كنت بحب الكرب بس اخر مرة عملته كان جميل جدااا  انا كنت بخاف اعمله ولما جربته حبيته جدا
مشكووووووووورة ي الغلا
  خطوه عزيزه يا غاليه ههههههههههههه



صورة


صورة

صورة





1 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 1 الزائرات, 0مجهولات