اذهبي الى المحتوى
م شهد

الحلة الضغط

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ازيكم يا اخواتى ان شاء الله تكونو بخير

يا جماعة زوجى جبلى امبارح حلة ضغط

ومش عارفة استخدامتها

ممكن كل اخت عندها الحلة دى

تتدخل وتقلى اعمل فيها ايه من المؤكولات

وطريقة استخدمها

بعد اذنكم

:cry: :rolleyes: :rolleyes:

بحبكم فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ya okhti hadi atanjara tada3in fiha jami3 anwa3 al akl

wa mizatha anaha tatho bi chakhl sari3

tada3in al akl w al ma2 al kafi tomma toghli9in

wa yajib 3alayki ala tafta7ihi ila ba3d an tata2akadi tamaman min 3adam wojod ay sawt yakhroj minha i7dari katiran min hadi ano9ta

 

arjo an akona afadtoki walaw bil9alil

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصى يا شهدانا بستخدمها للحمة وممكن البط

 

بس خلى بالك لازم تقفليها كويس اوى اوى وتتأكدى انها مش بتسرب اى

 

بخار وبعدين بتحطى الصفارة بتاعتها وهى لما تغلى بعد 7 او8 دقائق

 

الصفارة بتلف وتعمل صوت بس خلى بالك لما تطفى النار تشيلى الصفارة

 

اول علشان الدخان كله يطلع واحذرى من انك تفتحى الحلة وهى لسة فيها

 

بخار علشان بعد الشر ممكن تعمل مشاكل ولو فية اى استفسار اسألى وانا فى الخدمة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الحقيقه ان مش هاقدر افيدك اوى

لأن ماما جبتهالى وعنتها لحد ماربنا يسهل

بس اعتقد بيبقى فيها كتالوج فيه كيفيه الاستعمال

والمده المعينه للطعام يعنى انا عرفت الحاجات دية من الكتالوج بس لسه ماستخدمتهاش

ربنا يوفقك وانتى بقى اللى تعرفينى ازاى استخدمها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الحقيقه ان مش هاقدر افيدك اوى

لأن ماما جبتهالى وعنتها لحد ماربنا يسهل

بس اعتقد بيبقى فيها كتالوج فيه كيفيه الاستعمال

والمده المعينه للطعام يعنى انا عرفت الحاجات دية من الكتالوج بس لسه ماستخدمتهاش

ربنا يوفقك وانتى بقى اللى تعرفينى ازاى استخدمها

 

 

اشكرك يا بنوتة يا عسل

على الرد

واما اافه لهااكيد هقولك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصي ياقمر هي بتسوي الاكل بسرعه اوي اللحمة والبط والحمام والحاجات دي

ويعني بتفتحي تشوفي وتقفلي تاني كل فترة بس غالبا اقل من اي وقت في حلة تانية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلة الضغط مفيدة جدا بس خلى بالك لازم تكونى منتبهة جدا

تملى من تلتها الى نصفها فقط بالماء والطعام علشان تسيبي باقى الحلة للبخار

تقفليها كويس جدا وتحطى الصفارة ولما تبدأ الصفارة تصفر معناها انها اتملت بالبخار ولازم تهدى النار وتتركيها من خمس دقائق الى تلت ساعة على حسب الاكل اللى فيها

يعنى الفراخ خمس دقائق الى عشرة

واللحمة لغاية نصف ساعة على حسب نوعها

بعد كده تطفى النار وتسيبيها لما تهدى خالص وبعدين تشيلى الصفارة وانتى باعدة وجهك عن البخار لانه بيخرج بقوة وبيكون سخن جدا

طبعا ممنوع تشيلي الغطا الا لما يخرج كل البخار من فتحة الصفارة

وخلى بالك انك تنسيها على النار وتنسيها لا قدر الله وتنامى او تخرجى لانها ممكن تنفجر من كتر الضغط

ربنا يحفظنا واياكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لابد من التأكد من تخلص الحلة تماما من البخار ولكي يخرج البخار بسرغة احملى الحلة بحرص وضعيها في الحوض وافتحى عليها الحنفية وطبعا تشيلى الصفارة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

مبارك أم شهد الحلة الجديدة

حبيبتى حلة الضغط بتختلف حسب النوع والحجم

بصفة عامة مفيدة جدا فى توفير الوقت فى الطبخ كما أنها صحية لأنها مصنوعة من الإستلس ستيل

كما أنها لاتحتاج لمجهود فى تنظيفها000ممتازة فى سلق اللحوم تقريبا تستغرق نصف الوقت

كما أنها تسلق أى شئ بسرعة000أستخدمها فى سلق الدجاج 00اللحمة00 البط 00الرومى مقطع

(حسب حجم الحلة)00 الخضار مقطع 00الكرنبة مرة واحدة000البعض يستخدمها فى سلق الفول00

البليلة000العدس000 تستخدم أيضا فى الطهى على البخار000هذا ما أتذكره حاليا

إن شاء الله أرجعلك تانى000

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههه

كان بودى اساعدك بس

ما اعرف ربنا يسعدك يارب

ويجعلك قرة عين زوجك

ويجبك كمان وكمان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكر ا لمرركم العطر

انا فعلا استخدمتها

هى استانلس ستيل وكبيرة

بس كان حتة يوم

خليت زوجى هو اللى قفلها للانها قفها صعب

وبعدها حطتها على الناار وبعدين خير اللهم اجعله خير

اول اما سمعت الصفارة

اوعو تضحكو على غبتى

اطغضيت حتة غضة ودمى اتصفى وقولت دى هتفرقع فى وحهى

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

بس هى فعلا حلوة

فكرة ام عبد الله هجرب البليلة فيها للانها بتزهقنى

هى والفول يمكن ميسمرش منى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×