اذهبي الى المحتوى
#ام سلمى#

رز باللبن 2فى 1ومعاه صور

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

جيبالكم النهاردة يا بنات طريقة عمل الرز باللبن

والمقادير دى لطريقتين يعنى اللى هتعمل واحده تكتفى بكيلو لبن واحد وكوب رز واحد

المقادير

2 كوب رز متنقى ومغسول كويس

2 كيلو لبن مغلى

2 كيس فانليا

سكر وماية ونشاء حسب الحاجة

هناخد كوبيتن الرز بعد الغسل ونحطهم فى حلة فيها اربع اكواب ماية وسكر وكسين الفانلين ونحطها على النار لحد الرز ما يستوى وكل ما الرز يحتاج ماية نحطلو لحد اما يبقى بالشكل دا

index.php?module=thumbnail&file=f94l909tkiaqoups730s.jpg

ودى حلة اللبن ونشا دايبة فى ماية

index.php?module=thumbnail&file=hz3l99i33fjxgaqof45m.jpg

يكون اللبن غلى فى حلة تانية نقوم حاطين الرز عليه ونسيبهم يغلو مع بعض فترة حوالى ربع ساعة او عشر دقايق

index.php?module=thumbnail&file=eg2x8nvl6v2imijxy2o.jpg

نجيب طبق فى ماية ونحط عليه النشا وندوبهم فى بعض ونصبو على الرز بالتدريج لحد اما نوصل للقوام المناسب

والتقليب يكون بالمضرب السلك اليدوى افضل

نشيلو من على النار قبل الرز ما يتشرب اللبن كلو يعنى يكون فية لبن شوية علشان لما هيبرد هيتقل والرزيكون لسة طرى

بكده يكون اتعمل وجهز خلاص نسب نص الخليط فى اطباق التقديم ونزين الوش بجوز الهند والزبيب او اى مكسرات حسب الرغبة

index.php?module=thumbnail&file=frabktwk07dcqa818qe.jpg

ونص الخليط التانى نحطو فى صنية فرن وعلى الوش نحط سمن بلدى وندخلها فى الفرن

index.php?module=thumbnail&file=3gyf33yt4sc3wdglqn4q.jpg

لحد الوش ما يتحمر حوالى تلت ساعة او حسب الفرن

هنا بعد اما طلعتها بس الامبوبة خلصت :icon_eek:

index.php?module=thumbnail&file=oo5bz8u7i1bi16we0jtx.jpg

ولما تبرد تقطع وبالهنا والشفا روعة جدا

index.php?module=thumbnail&file=25lc2wrhrx66tcnfzuno.jpg

ومحبب للاطفال وليا انا كمان طبعا :mrgreen: :icon15:

وخصوصا بتاع الفرن روعة روعة روعة

وبالهنا والشفا للى تجرب

معلش الصور مش حلوة اصل الموبيل صينى وماليش كمان فى التصوير :icon_eek:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله يا سلومة انا بموت في الرز باللبن

 

بس للاسف الصور ما طلعتليش مش عارفا ليه

 

رائع جدااااا تسلمي يا جميل على فكرة وحشاني موووووت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ما شاء الله شكله حلو اوى

انا الاولانى بعمله كده

لكن اول مره اعرف اللى بيخش ال فرن ان شاء الله اجربه

بارك الله فيكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جميل يا شوشو تسلم ايدك

 

تصدقى امبارح عملت ارز معمر فى الفرن وبرضه الانبوبه خلصت فى الاخر والوش متحمرش كويس ههههههههههه

 

بس ماشاء الله جميله وست بيت شاطره ننتظر مشاركاتك الجميله ووصفاتك الرائعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا, تسلم يداك

إن شاء الله أجرب وادخله الفرن

أنا باعمله من غير نشا باخد كوب أرز وأضيف 4 أكواب مياه على النار ولما يغلى أرفعه من على النار وأتركه نصف ساعة بيشرب الماء كله ثم أضيف الماء والسكر كما فعلت

أرجو أن تتقبلى مشاركتى عزيزتى أم سلمى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا أم سلمى الطريقة التانية دى روعة

 

عاملة زى المكرونة أو العزيزة

 

طبعاً ينفع نعمل الطريقة دى فى طواجن صغيرة زة أم على مش كدا

 

بس بقولك إيه مينفعش تعمليلنا رز بلبن دايت ههههههههههههه

 

تسلم إيدك

تم تعديل بواسطة **نحو غدٍ أفضل**

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×