#ام سلمى# 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 مارس, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، جيبالكم النهاردة يا بنات طريقة عمل الرز باللبن والمقادير دى لطريقتين يعنى اللى هتعمل واحده تكتفى بكيلو لبن واحد وكوب رز واحد المقادير 2 كوب رز متنقى ومغسول كويس 2 كيلو لبن مغلى 2 كيس فانليا سكر وماية ونشاء حسب الحاجة هناخد كوبيتن الرز بعد الغسل ونحطهم فى حلة فيها اربع اكواب ماية وسكر وكسين الفانلين ونحطها على النار لحد الرز ما يستوى وكل ما الرز يحتاج ماية نحطلو لحد اما يبقى بالشكل دا ودى حلة اللبن ونشا دايبة فى ماية يكون اللبن غلى فى حلة تانية نقوم حاطين الرز عليه ونسيبهم يغلو مع بعض فترة حوالى ربع ساعة او عشر دقايق نجيب طبق فى ماية ونحط عليه النشا وندوبهم فى بعض ونصبو على الرز بالتدريج لحد اما نوصل للقوام المناسب والتقليب يكون بالمضرب السلك اليدوى افضل نشيلو من على النار قبل الرز ما يتشرب اللبن كلو يعنى يكون فية لبن شوية علشان لما هيبرد هيتقل والرزيكون لسة طرى بكده يكون اتعمل وجهز خلاص نسب نص الخليط فى اطباق التقديم ونزين الوش بجوز الهند والزبيب او اى مكسرات حسب الرغبة ونص الخليط التانى نحطو فى صنية فرن وعلى الوش نحط سمن بلدى وندخلها فى الفرن لحد الوش ما يتحمر حوالى تلت ساعة او حسب الفرن هنا بعد اما طلعتها بس الامبوبة خلصت :icon_eek: ولما تبرد تقطع وبالهنا والشفا روعة جدا ومحبب للاطفال وليا انا كمان طبعا :mrgreen: :icon15: وخصوصا بتاع الفرن روعة روعة روعة وبالهنا والشفا للى تجرب معلش الصور مش حلوة اصل الموبيل صينى وماليش كمان فى التصوير :icon_eek: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام رميساء و جنى 16 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 مارس, 2010 ما شاء الله يا سلومة انا بموت في الرز باللبن بس للاسف الصور ما طلعتليش مش عارفا ليه رائع جدااااا تسلمي يا جميل على فكرة وحشاني موووووت شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم طفطف 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 مارس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جزاكــــِ الله كل خيـــر،، تسلم ايدكـ، بإذن الله هجربه P: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
امة الله حنان 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 مارس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، ما شاء الله شكله حلو اوى انا الاولانى بعمله كده لكن اول مره اعرف اللى بيخش ال فرن ان شاء الله اجربه بارك الله فيكى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 مارس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، جميل يا شوشو تسلم ايدك تصدقى امبارح عملت ارز معمر فى الفرن وبرضه الانبوبه خلصت فى الاخر والوش متحمرش كويس ههههههههههه بس ماشاء الله جميله وست بيت شاطره ننتظر مشاركاتك الجميله ووصفاتك الرائعه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة القران الكريم 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 مارس, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته جزاك الله خيرا, تسلم يداك إن شاء الله أجرب وادخله الفرن أنا باعمله من غير نشا باخد كوب أرز وأضيف 4 أكواب مياه على النار ولما يغلى أرفعه من على النار وأتركه نصف ساعة بيشرب الماء كله ثم أضيف الماء والسكر كما فعلت أرجو أن تتقبلى مشاركتى عزيزتى أم سلمى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
دانة الاسلام 38 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 مارس, 2010 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**نحو غدٍ أفضل** 15 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 مارس, 2010 (معدل) الله يا أم سلمى الطريقة التانية دى روعة عاملة زى المكرونة أو العزيزة طبعاً ينفع نعمل الطريقة دى فى طواجن صغيرة زة أم على مش كدا بس بقولك إيه مينفعش تعمليلنا رز بلبن دايت ههههههههههههه تسلم إيدك تم تعديل 21 مارس, 2010 بواسطة **نحو غدٍ أفضل** شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك