اذهبي الى المحتوى
* قدوتي عائشة*

اجعلي من السلطة تحفة تزين مائدتك

المشاركات التي تم ترشيحها

post-120590-1271969581.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حبيباتي جئتكم اليوم لأطرح موضوع شعاره العين تأكل قبل الفم و أنا أظن انه أهم شيىء طبعا بعد تزيين المائدة و تقديمها بشكل جميل من حيث اختيار الشراشف الجميلة المتلائمة مع ألوان الأواني و تقديمها بشكل جيد

يأتي بعدها أمر مهم أيضا و هو تزيين الأطباق و خاصة السلطة

ولهذا فقد جمعت لكم بعض الطرق لكيفية تقطيع الخضر لنزيين السلطة بالاضافة الى صور لبعض السلطات الجميلة و الشهية في نفس الوقت لتاخذوا منها الفكرة و عليكم التطبيق و ياريت لو كل واحدة تطبق تجي و تحطلنا تطبيقها (الكلام ليا أولا ان ساعدني الوقت ان شاء الله سأضع تطبيقاتي)

سأتطرق أولا الى كيفية تقطيع الخضر بشكل جميل و راقي

1-الجزر

post-120590-1271972993_thumb.jpg

post-120590-1271973006_thumb.jpg

post-120590-1271973022_thumb.jpg

post-120590-1271973039_thumb.jpg

post-120590-1271973053_thumb.jpg

post-120590-1271973068_thumb.jpg

post-120590-1271973089_thumb.jpg

post-120590-1271973102_thumb.jpg

post-120590-1271973114_thumb.jpg

post-120590-1271973125_thumb.jpg

post-120590-1271973137_thumb.jpg

post-120590-1271973153_thumb.jpg

post-120590-1271973169_thumb.jpg

 

post-120590-1271973583_thumb.jpg

 

طريقة ثانية

post-120590-1271973707_thumb.jpg

post-120590-1271973733_thumb.jpg

 

 

post-120590-1271973750_thumb.jpg

post-120590-1271973807_thumb.jpg

post-120590-1271973825_thumb.jpg

post-120590-1271973840_thumb.jpg

 

طريقة أخرى

post-120590-1271974018_thumb.jpg

post-120590-1271974040_thumb.jpg

post-120590-1271974060_thumb.jpg

post-120590-1271974095_thumb.jpg

post-120590-1271974112_thumb.jpg

 

يتبع ان شاء الله

post-120590-1271973781_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وااااو تحفه فعلاااااااااا

 

 

يسلموا ايدك يا ام ياسر

 

بس كده يانعمل الاكل يا نعمل السلطه ههههههههههههه مفيش وقت للاتنين اختى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسلموا ايدك يا ام ياسر

 

بس كده يانعمل الاكل يا نعمل السلطه ههههههههههههه مفيش وقت للاتنين اختى

الله المستعان

ايه والله

وخاصة لما يكونو جيعانين ...شو الي راح يصبرهم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلمي روووووووووووووووووووووعة

الصراحة فنانة قليلة بحقها مبدعة ما شاء الله تبارك الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميل جدا لكن لازمو طولة بال

انا اول شكل ما يضبط معي ارمى كلو في الزبالة ههههههههههههههه

بارك الله فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

3- البصل الأخضر

post-120590-1272035527_thumb.jpg

post-120590-1272035536_thumb.jpg

post-120590-1272035660_thumb.jpg

post-120590-1272035673_thumb.jpg

post-120590-1272035699_thumb.jpg

post-120590-1272035715_thumb.jpg

post-120590-1272035894_thumb.jpg

 

البصل اليابس

post-120590-1272036155_thumb.jpg

post-120590-1272036176_thumb.jpg

post-120590-1272036191_thumb.jpg

post-120590-1272036208_thumb.jpg

post-120590-1272036227_thumb.jpg

 

البرتقال أو الليمون

post-120590-1272036659_thumb.jpg

post-120590-1272036672_thumb.jpg

post-120590-1272036692_thumb.jpg

الطماطم

post-120590-1272036932_thumb.jpg

post-120590-1272036952_thumb.jpg

post-120590-1272036980_thumb.jpg

post-120590-1272036991_thumb.jpg

 

post-120590-1272037039_thumb.jpg

post-120590-1272037070_thumb.jpg

post-120590-1272037133_thumb.jpg

 

يتبع ان شاء الله مع صور لسلطات مزينة بطرق بسيطة جدا

post-120590-1272036966_thumb.jpg

post-120590-1272037026_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طبعا رووووووووووووووووووووووووووووووووووووعه

تسلم الايادى والنقل الطيب

 

زوجى يحب الحاجات دى جدا

 

بس فعلا عايزه ممارسه عشان تقدرى تتعودى عليها

ووقت وطوله بال

 

بس حلوه للعزومات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

جزاكِ الله خيراً أختي هاجر

ولكن محتاجة ممارسة كتييييييييييييييييييير لكي نتعود عليها ولا تأخذ وقت

بعد عمل الاكل وتجهيزه غالبا ما بيكون لسة فيه طول بال لعمل اشكال بالخضار :?

 

بوركتِ غاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايديك يا هاجر نقل قيم عاشت ايديكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بارك الله فيكن حبيباتي على الردود الجميلة أسعدني مروركن

 

أنا تأخرت قليلا عن الموضوع لأني كنت مريضة شوية و الأن الحمد لله سأكمل باذن المولى القدير

نقلت لكن بعض الطرق البسيطة لتقطيع الخضر بشكل جميل

 

 

ورد الخيار الصغير من مزينات الأطباق السهلة جدا و يستخدم بها قالب جاهز على شكل وردة و يمكن أن توضع الوردات الصغيرة في طرف الطبق أو حول الطعام في صحن التقديم كطريقة جديدة لتقديم الطعام بصورة شهية

 

 

الخطوة 1

 

يوضع الخيار على لوح التقطيع ثم يقطع طرفه المحدب

 

cucumber.jpg

 

[الخطوة 2

 

يقطع الخيار بطول 2 سنتيمتر تقريبا أو بأي طول مراد

 

cucumberRose1.jpg

 

 

]الخطوة 3

 

يوضع قالب جاهز على شكل وردة في منتصف الخيار مع مراعاة أن يكون القالب أصغر من قطر الخيار

 

cucumberRose2.jpg

 

 

]الخطوة 4

 

يضغط القالب نحو الأسفل حتى يدخل تماما في الخيار

 

cucumberRose3.jpg

 

 

 

]الخطوة 5

 

يزال القالب ثم يضفط بلطف في منتصف الخيار حتى يزال من القالب ثم يزين به ز كذلك يمكن التزيين بالخيار المفرغ

 

cucumberRose4.jpg

 

 

 

 

 

]قارب الخيارقارب الخيار

 

cucumberBoat.jpg

 

 

 

 

قارب الخيار من طرق التزيين السهلة و التي يمكن أن يتم تقديمها كمقبلات أو مع الشاي كما يمكن أن يتم ملئ القارب بأنواع مختلفة من الحشو كالتونة أو اللبنة أو أي نوع من السلطات

 

 

 

الخطوة 1

 

 

 

يوضع الخيار على لوح التقطيع ثم يقطع طرفه المحدب

 

 

 

cucumber.jpg

 

 

 

الخطوة 2

 

 

 

يقطع الخيار بطول 5 سنتيمتر تقريباً

 

 

cucumberBoat1.jpg

 

 

 

الخطوة 3

 

 

يقطع الخيار عرضياً بسماكة 1 سنتيمتر

 

 

 

cucumberBoat2.jpg

 

 

 

 

الخطوة 4

 

 

 

مرة أخرى يقطع الخيار عرضياً و لكن بسماكة 5 مليمتر تقريبا لكن دون الوصول إلى النهاية

 

cucumberBoat3.jpg

 

 

 

الخطوة 5

 

 

يطوى الطرف الذي تم تقطيعه ثم يثبت بعود خلال في الطرف الآخر من الخيار كما في الشكل

 

 

 

cucumberBoat4.jpg

 

 

 

الخطوة 6

 

 

 

يفرغ الخيار و ذلك بنزع الحشو دون الوصول إلى الأطراف

 

 

cucumberBoat5.jpg

 

 

 

الخطوة 7

 

 

 

يأخذ الخيار هذا الشكل

 

 

cucumberBoat6.jpg

 

 

 

]الخطوة8

 

 

يتم تعبئة الخيار بالحشو المراد و تزيين عود الخلال بالزيتون أو حبات الكبر

 

 

cucumberBoat.jpg

 

 

 

]الجزر الحلزوني

 

 

 

طريقة التزيين هذه تعطي منظرا جميلاً للصحون فيمكن أن توضع شرائح الجزر الحلزوني حول أطباق المقبلات مما يضفي عليها جاذبية

 

 

 

 

الخطوة 1

يقشر الجزر ثم يوضع على لوح التقديم

 

carrot.jpg

 

 

]الخطوة 2

 

تستخدم مقشرة الجزر لتقطيع شرائح رفيعة من الجزر طولياً

 

carrotRolls1.jpg

 

 

]الخطوة 3

توضع شرائح الجزر على لوح التقطيع

 

carrotRolls2.jpg

 

 

 

 

تلف شرائح الجزر باليد كما هو مبين في الشكل

 

carrotRolls3.jpg

 

 

]الخطوة 5

يأخذ الجزر هذا الشكل

 

carrotRolls4.jpg

 

 

]الخطوة6

يثبت الجزر بعود خلال من المنتصف ثم يوضع في كوب من الماء البارد و يترك مدة ساعتين

 

carrotRolls5.jpg

 

 

الخطوة 7

]يتم ينزع عود الخلال و يتم التزيين بشرائح الجزر

 

carrotRolls.jpg

 

 

الخيار الحلزوني

 

cucumberSpiral4.jpg

]

يعتبر الخيار الحلزوني من الأمور المنتشرة كثيرا في

 

تزيين الأطباق و هي طريقة سهلة و تعطي منظرا بديعا للطبق فيمكن توزيعها حول الطعام في صحن التقديم حتى يصبح شكل الطبق مشهياً

 

 

 

الخطوة 1

يوضع الخيار على لوح التقطيع ثم يقطع طرفه المحدب

 

cucumber.jpg

 

 

 

 

]الخطوة2

 

يقطع الخيار بطول 5 سنتيمتر تقريبا أو بأي طول مراد

 

 

 

cucumberBoat1.jpg

 

 

 

 

 

]الخطوة 3

 

يدخل عود خلال أو سيخ خشب في منتصف الخيار بحيث يكون بارزا من الجهتين

 

cucumberSpiral1.jpg

 

 

]الخطوة 4

 

يتم التقطيع عرضيا حتى يصل السكين إلى السيخ الخشب ثم يلف السكين قليلا مع الحذر بعدم فصل الخيار تماما

 

cucumberSpiral2.jpg

 

 

 

]الخطوة 5

 

عندما يتم تقطيع الخيار كاملا يزال السيخ

 

cucumberSpiral3.jpg

 

 

 

 

]الخطوة 6

 

يفكك الخيار بحذر فيأخذ الخيار هذا الشكل

 

cucumberSpiral4.jpg

 

 

 

]طبق الخيار

 

cucumberPlate.jpg

 

طبق الخيار يمكن أن يعتبر من المقبلات أو المشهيات التي يمكن تقديمها في الحفلات الكبيرة أو حتى حفلات الشاي الصغيرة و يمكن أن يحشى الخيار باللبنة أو التونة أو خليط من الأجبان أو السلطات

 

 

 

الخطوة 1

 

 

يوضع الخيار على لوح التقطيع ثم يقطع طرفه المحدب

 

cucumber.jpg

 

 

 

]الخطوة 2

 

يقطع الخيار بطول 2 سنتيمتر تقريبا أو بأي طول مراد

 

cucumberRose1.jpg

 

 

 

]الخطوة 3

 

يفرغ الخيار بواسطة السكين مع ترك مسافة 3 مليمتر من الحواف

 

cucumberPlate1.jpg

 

 

]الخطوة 4

 

يزال الخيار بحذر دون الوصول إلى القاع

 

cucumberPlate2.jpg

 

 

]الخطوة 5

يحشى الخيار بالحشو المراد ثم يوضع في طبق التقديم

 

cucumberPlate.jpg

 

 

 

]طبق الفلفل الرومي

bellpepperPlate.jpg

 

 

]طبق الفلفل الرومي يمكن أن يعتبر من المقبلات أو المشهيات و يمكن تقديمه في المناسبات لابهار الضيوف بطريقة جديدة في التقديم يمكن أن يحشى بأي نوع من السلطات

 

 

الخطوة 1

 

يوضع الفلفل الرومي على الطاولة بهذا الشكل

 

bellpepperPlate1.jpg

 

 

 

]الخطوة 2

 

يزال الرأس بواسطة السكين بحذر

 

bellpepperPlate2.jpg

 

 

 

]الخطوة 3

 

يزال اللب الداخلي بواسطة اليد

 

bellpepperPlate3.jpg

 

 

 

 

]الخطوة 4

 

يحشى الفلفل الرومي بالسلطة المرادة ثم يقدم

 

bellpepperPlate.jpg

 

 

منقول طبعا و يتبع ان شاء الله

]مع تحياتي

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نقل موفق غاليتي الصور أكثر من رائعة وبما أنني من عشاق السلطة وأنا كذالك أبدع ولله الحمد في تزينها فمثل هذه الأفكار ستنفعني في تطوير نهاراتي بالتزين جزاك ربي جنة الفردوس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بارك الله فيكن غالياتي أسعدتني ردودكن الجميلة

 

 

 

أتيت لكن بالمزيد :tongue:

 

نقلت لكن حرفيا :biggrin:

 

 

1-الحلزونه يامما الحلزونه

 

في مجموعه بتتباع للتزيين لو قدرتوا تجيبوها ياريت لو مش موجوده ممكن نتصرف وهاقوللكو ايه البديل

 

 

الاداه دي بتعمل الخيار زي الحلزون..... الواحد يقدر يلاعبهم ويدخل جوووووووووووون ههههههه

ودي طبعا شكلها جميل جدا في التزيين

 

1284399071.jpg

 

1284399103.jpg

 

والبديل طريقه حلوه شفتها هنا في المنتدي بس انا مش باعملها علشان عندي الادوات

هانجيب واحده من الاسياخ بتاعه الشيش طاووق وندخلها للاخر في نص الخيارايه ونمشي بالسكينه كاننا بنقطع حلقات بس بميل شويه كاننا بنلف حواليها

ونحاول نظبط سمك الحلقات اللي بنعملها علشان الحلزون يطلع مظبوط

 

13023057919602.jpg

 

2-وردات المحور

 

نعمل خط بالطول مايل شويه وجنبه علي طول خط تاني مايل العكس بحيث اننا نقدر نشيله ونعمل زي اخدود mood11.gif

ماحدش يقوللي ايه اخدود لاني مش عارفه اشرحها اساسا

وبعدين نقطع حلقات هاتبقي عامله زي علامه المحور كده ههههههههههههه

 

13023060406118.jpg

 

3-ورده مجسمه من الخيار

 

نقطع حلقه بس مانوصلش للاخ ونقطع حلقه تانيه بس للاخر

هانلاقي حلقتين متصلين ببعض نحاول نفتحهم شويه بس من غير مايتقطعوا مننا

 

13023062605833.jpg

 

نعمل كمان واحده

نحاول ندخل الحلقتين الاولنيين في الحلقتين التانيين

هايبقوا ورده بالشكل ده

 

13023063384754.jpg

 

عند التزيين نحط شويه جزر مبشور وفوقهم ورده من وردات الخيار وفوقها زتونه سودا او طماطمايه شيري او زتونه خضرا

 

وده شكل السيرفيس وهو متجرنش

 

13023063943278.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ثانيا اشكال الجزر

 

بجد الجزر من الحاجات الجميله جدا في التزيين ماقدرش استغني عنه

لانه بيدي لون جميل واشكال كتير ومتنوعه

 

1- شكل الاخدود برضه

نعمل خطوط بالطول زي كده

1284400416.jpg

 

ونقطع حلقات هاتطلع بالشكل ده

 

1284399383.jpg

 

نرصها حول الطبق ونحط فوق كل واحده طماطمايه شيري

 

1284398348.jpg

 

2- شكل الشجره

نقطع خطوط طوليه هانلاقيها نفشت واتفتحت وبقت زي الشجره

 

1284399500.jpg

 

نزين بيها مع شرايح اللمون ووردات الطماطم زي كده

- قطاعات البسكوت بكل اشكالها ممتازه جدا في التزيين

نقطع جزر وبطاطس وكمان لو في بنجر بيبقي حلو قوي ولونه يجنن

نقطعهم حلقات ونسلقهم نص سلقه

ونقطع الحلقات دي بقطاعه البسكويت علي شكل قلب او نجمه او ورده او ا شكل متوفر عندنا

زي كده

 

13023100578503.jpg

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ثااااااااااااالثا اشكال الطماطم

 

1- نقطع الطماطمايه اربع ارباع

 

13023080951027.jpg

 

نعمل خطوط بالميل وخطوط تانيه عكسها

بس ناخد بالنا مانوصلش للقشره علشان ماتتقطعش

ونفس الطريقه بتستخدم في تزيين المانجه اللي بنلاقيها علي التورتات الجاهزه

 

13023081483707.jpg

 

عند التقديم نزين بيها باي شكل وده مثال

نرصها بالشكل ده ونحط في النص زتونه

 

13023082051451.jpg

 

2- ورده الطماطم

 

طبعا سهله بتتعمل من قشر الطماطم

تقشري الطماطمايه بحيث ان القشره تبقي كلها حته واحده متصله

وتتلف حوالين بعضها ونحط في النص زتونه بالشكل ده

 

13023083432732.jpg

 

3- الاداه دي كمان ضمن المجموعه اللي عندي

 

1284399135.jpg

 

بتعمل الطماطم الورده

 

1284399163.jpg

 

طبعا دي مش ضروريه خالص لان البديل سهل جدا

انك تعملي شقوق في منتصف الطماطمايه بالميل وخطوط تانيه عكسها بحيث تبقي سبعات وتمانيات

 

1284398551.jpg

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ قال الإمام ابن القيّم رحمه الله : ‏ ‏ومن عقوبات الذنوب : ‏ " ‏أنهـا تـزيـل النـعم ، ‏وتحـل النــقم ، ‏فما زالت عن العبد نعمة إلا بذنب ، ‏ولا حلت به نقمـــة إلا بذنب" ‏ ‏الداء والدواء ( ١٧٩/١)

×