اذهبي الى المحتوى
ام فارس وفادوى وفادى

كل يوم جديد معايه فى مطبخك

المشاركات التي تم ترشيحها

اولا انا مبسوطه جدا لانضمامى ليكم ويارب اقدر استفيد منكم وافيدكم ان شاء الله

ودى اول مشاركه ليه بينكم ....

موضوعى ده هيكون ملف كامل عن المعجنات ...يعنى كل يوم هيكون هنا نوع من المعجنات ...بشكل دورى يعنى هجبلكم كل يوم جديد ويارب اقدر افيدكم بيه

وهبدا انهارده بمناسبه العام الدراسى الجيد

بنوع من المعجنات مش بتستغنه عنه اى ام وهو العيش الفينو ...او الكيزر

ونقول بسم الله الرحمن الرحيم اولا feno.jpg?1261396791 :

2كوب دقيق

ربع م ص بيكنج بودر

1م ص ملح

3 م ك سكر

ربع ككوب زيت

1كوب ماء دافئ

الطريقه:

بنخلط الدقيق والملح والسكر والخميره والبيكنج بودر

يعنى المواد الجافه الاول كويس خلط كويس علشان تتجانس مع بعض

تانى شى بنضيف الماء الفاتر بالتدريج مع العجن وممكن ما نحتاج الميه كلها حسب نوع الدقيق علشان كده لازم نستخدمها بالتدريج

وبعد عجنها كويس نضيف الزيت ونعجن تانى كويس جدا

حتى تتجانس تماما ...

بنسيبها فى مكان دافئ لما تخمر

بنكون وقتها حضرنا الصوانى الى هندخلها الفرن مدهونه بالزيت

بناخد العجبنه وونتطعها على شكل كور

وناخد كا كوره ونفردها وبعد كده نلفها

ونحطها فى الصانيه ونسيبها حوالى 10 دقايق علشان ترتاح

وبعد كدها ندخلها الفرن درجه حراره 180 درجه لمدة 20 دقيقه حتى يحمر وجهها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

جوزيتى خيرا ياحبيبة وأهلا بكِ معنا فى منتدى أخوات طريق الإسلام

وسأنقل الموضوع لساحة الطيبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كل عام وانت بخير وان شاء الله سوف اتابعكى يوميا

وتسلم ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا بك يا ام فارس

 

ومرحبا بين اخواتك وحبيباتك

 

تسلم ايديك يا رب اللهم اطعمه من ثمار الجنة

 

همسة

 

اعتقد ان صور ذات الارواح حرام

 

وكذلك احتمال الرابط الصورة التى بالتوقيع ايضا ربمال يكون موقعا مخالفا او ليس اسلاميا مثلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كل عام وانت بخير وان شاء الله سوف اتابعكى يوميا

وتسلم ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اخواتى فى الله انا سعيده جدا بمرورك العطر دمتم فى طاعه الخالق واعتذر عن الصوره فهى غلطه غير مقصوده منى ولكنه جهل منى بقوانين المنتدى اعتذر لكم

وشكرا لترحيبكم بى بينكم دمتم برحمه الله ومغفرته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اليوم اخواتى فى الله هجبلكم نوع من المعجنات احنا مشهورين بيه فى مصر ...يعنى هو شبيه للمعمول مع الاختلاف فى المقادير ....

انا بستخدم المعجن ده للفطار لانه بيحتوى على غذاء متكامل للاطفال والكبار ونبدا

بسم الله الرحمن الرحيم

هنعمل انهارده القرص بالعجوه وهى نوع من البلح الاسمر

بنقشره ونجفف ونفرمه مع السمسم وده متوفر فى اى سوبر ماركت

نقول المقادير:

1كيلو دقيق

2ملعقه سمسم

نصف كوب زيت ذره

1ونصف كوب سمن

نصف كيلو عجوه مفرومه ومضاف اليها ملعقه سمسم وملعقه سمن

نصف ملعقه فانيليا

2ملعقه صغيره خميره فوري

وملعقه صغيره سكر

2ملعقه ماء فاتر

كوب ماء فاتر

الطريقه:

اولا يضاف السمسم الى الدقيق يقدح السمن مع الزيت ثم يعمل حفره فى وسط الدقيق يصب السمن تدريجيا ويبس بملعقه خشبيه حتى تهدأحرارته ثم يبس باليد ثم يضاف الخميره بعد تقليبها مع ملعقه السكر و2ملعقه ماء دافئ ويضاف ايضا كوب ماء وتلت جيدا العجينه ويغطى العجينه وتترك حتى تتخمر لمده ساعه فى مكان دافئ

ونقوم بعد ذلك بعمل كور صغيره من العجوه

ونعمل كور من العجينه ونقوم بفردها قليلا ونضع العجوه داخلها وتكويرها مره اخره ووضعها فى صوانى مدهونه بالزيت ووضعها فى الفرن درجه حرارته متوسطه يعنى 180 حتى يحمر وجهها

وبالهنا اخواتى

لا تنسونى بالدعاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا بيكى اختى ام محمد انرتى متصفحى بوجودك واتمنى انى افيدك فهذه الوصفات قمت بتنفيزها والحمد لله لقيت نتيجه كويسه جدا اتمنى تكون معك بنفس الطريقه دمتى فى رعايه الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله الرحمن الرحيم

اليوم هنعمل معجن جديد فى عذاء للاطفال الى مش بيحبوا يفطروا الصبح قبل ما يروحوا المدرسه تقدرى تقدميه ليهم كوجبه بدل الفطار وده لانك عارفه ازاى اتعمل ومتاكده من نظافته نبتدا يلا:

المقادير:

6كوب دقيق

1م ص ملح

3\4كوب زيت

4م سكر

4م خميره فوريه

4م بيكنج بودر

الحشو:

جبنه

زعتر

شكولا اى شى بيكون الطفل بيحبه جدا وهيقبله اول ما تقدميه ليه

الطريقه:

تعجن المقادير وتبقى 1\3 كميه الزيت حتى تتشكل العجينه ثم تضيفى باقى الزيت وتعجنيها جيدا

تقطع العجينهالى 5-6 كرات وتغطى وتترك فى مكان دافئ لمدة ساعه حتى تتخمر

تفرد كل كره على شكل دائره وتقطع مثلثات

وتحشى كل قطعه بالحشو الى انتى تعوزيه

تدهن صوانى الفرن بالزيت وترص فيها العجينه بعد حشوها

وتدخل فى فرن درجه حرارته 200 حتى تتحمر

وبالهنا والشفاء لا تنسونى من دعائكم

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×