اذهبي الى المحتوى
لميس المسلمه

بمناسبة قرب عيد الاضحى ادخلوا ومش هتندموا

المشاركات التي تم ترشيحها

1272275353.gif

 

طبعا العيد قرب وكل عام وانتم بخير وعلشان كده جبتلكوا وصفات متنوعه عن اطباق من اللحوم سواء لحم الخروف او اللحم البقرى على حسب الاضحيه وان شاء الله يعجبوكوا وتعملهم فى العيد ولو اى حد عنده وصفه من وصفات العيد المميزه منكن يا ريت تحطها علشان نستفيد كلنا

وربنا يجعله فى ميزان حسناتكن ويجمعنا على طاعته فى الدنيا والاخر

اولا

فخدة الخروف فى الفرن

وقدمت معاها مكرونه وخضار سوتيه

انما ايه بجد بجد كان الطعم غير عادى

 

get-2-2009-l06p24x6.jpg

 

 

اعملى بهارت من فلفل اسود جنزبيل قرفه جوزة الطيب روز مارين ( اكليل الجبل)

قليل جدا من الملح قليل من الزعتر

 

توم صحيح وقلبيه فى البهارات

 

خرمى الفخدة بالسكين خرم عميق وضعى فيه فص توم

فرقى الخروم على الفخدة كلها بهذه الطريقة وامسحيها بالبهارات الباقيه

 

اتركيها ساعة

 

ضعيها فى صنيه للفرة ضعى فيه 3كوب ماء وبضع وريقات لورى واغلقى الصنيه بورق السلفر

دخليها الفرن اعلى درجة تقريبا ساعة ثم اخفضى نصف الحرارة

امزعى السلفر ستجدى الماء المتبقى لونه بنى واخد طعم اللحم خدى من الماء واسقى اللحم وهو فى الفرن كل 5 دقايق

اتركى اللحم قليلا حتى يحمر الوجة واخرجيه من الفرن

 

هذا الماي تقريبا هيكون كوب ......اعملى سوس

حمرى معلقى دقيق فى قطعة من السمن او الزبد لما اللون يتغير ضعى هاالمى

تغلى قليلا وممكن تضعى قليل صويا سوس.......تستخدم على قطع اللحم

عندما تقطهيها شراءح رفيعة

 

وهنا السوس

get-2-2009-qqgqeu0c.jpg

 

اسلقى جزر وفاصوليا خضراء وصفيهم من الماء وضعى عليهم معلقتين من السوس والخضار ساخن

 

اغلسلى بطاطس واتركيها بقشرها وقطعيها 4 بالطول وضعى عليها معلقة زيت بقليل من نقس البهارات وقلبها وادخليها الفرن قبل ان تنتهى من سوا اللحم

وهو ساخنه رشى عليها معلقتين سوس

 

المكرونه مسلوقه واعملى صلصة

بتحمير بصلة وعليها عصير طماطم وملح وفلفل اسود وعندما يتبخر ماء الطماطم ضعى المكرونه

 

ضعى المكرونه فى الطبق وبجانب البطاطس فى الفرن والخضار والفخدة معاهم وبالهنا والف شفا عليكم

__________________

 

ثانيا

فخدة الخروف المحشية بالمكسرات

ويارب تعجبكم

17920ad3b6.jpg

 

 

المقادير

3 فخذات خاروف خالية من العظم.

 

 

30غم من إكليل الغار (الحصربان)

 

 

1كغم من الفريكة.

 

 

250غم من البصل المقطع.

 

 

250 غم من البهارات المشكلة.

 

 

خليط من 500 مليتر من مرقة اللحم و500 مبليتر من الماء.

 

 

ملح وفلفل حسب الرغبة.

 

 

لوز مقلي.

 

 

الطريقه

 

 

1. تبلي اللحم بالملح والفلفل وزيت الزيتون وإكليل الغار.

 

 

2. ضعي القليل من زيت الزيتون في وعاء عميق ثم حمري البصل وأضيفي الفريكة

وحركي لمدة خمس دقائق، بعدها أضيفي مرق اللحم واتركيها لمدة 20-25 دقيقة

حتى تنضج، بعد ذلك ضعي الفريكة جانباً واتركيها حتى تبرد.

 

 

3. اخلطي الفريكة مع اللوز المقلي.

 

 

4. احشي الفخذات بالفريكة ولفيها جيداً بواسطة الخيط وضعيها في الفرن لمدة 60 دقيقة حتى تنضج.

 

 

5. قدميها مع المرق الناتج عنها.

 

17920ad3b6.jpg

 

 

بالهناء والشفاء اللحمه البارده

 

 

 

المكونات..

 

 

fc2f28e250.jpg

 

عرق تربيانكو..حوالي 2 كيلو جرام ( هو موجود في فخذة الذبيحة بجوار الموزات..و معروف عند كل الجزارين و هو غالي الثمن نوعا عن باقي مناطق الذبيحه..لانه يعد لحم صافي تقريبا من دون اي دهون)

 

فصوص ثوم..فلفل اسود حب..

 

خضروات مشكله انا استخدمت جزرصغيير.. بصل اورما صغيير..بطاطس صغيرة..

 

ملعقتين زيت...رشة اوريجانو جاف ..ملح ..فلفل..كمون

 

و ارز ابيض مطبوخ بطريقتك العادية..

 

يالاا مع بعض نشوف الطريقة..

 

اول شيء نسمِ الله..و احنا بنشتغل..

 

ثانيا نأتي بعرق التربيانكو و نعمل فيه شقوق صغيرة بالسكين ثم نضع في كل شق فص ثوم و عدد من حبوب الفلفل..

 

74d44143fe.jpg

 

 

ثم نقوم بلف عرق التربيانكو في قصدير ثم نضعه في ماء مغلي مدة ساعه..او دخله الفرن لمدة ساعة و نصف اي الطرق احب لكِ

 

102e8d09b9.jpg

 

 

هنا نبدأ في اعداد الخضروات المشوية بوضع الخضروات في صنية و نضع عليهم خليط الزيت و الزعتر و الملح و الفلفل

 

 

 

ثم نغطيهم بورق فويل ثم ندخلهم الفرن 20 دقيقة ثم نضعهم تحت الشواية مقدار ربع ساعه على نار هادئه نوعا..مش عايزه اقول لكم رائحتهم و طعمهم اد ايه جميل..انا من عشاق الخضروات المشوية بكافة اشكالها...

 

و هذا شكلهم بعد تمام نضجهم..

 

d1b8df25e6.jpg

 

 

هنا نبدأ في تجميع الطبق..

 

485c03c3ae.jpg

 

 

 

 

 

 

بوضع اللحم الباردة في سيرفس التقديم و حولهم الخضروات المشوية و الارز الابيض و قد قمت بتشكيل الارز على شكل كرات صغيرة في حجم البيض الصغير..

 

و تقدم بالف هنا و شفا..

و بجد طعمهم رااائع..

و صحي جدا..

 

 

وعلى فكره انا مجربه الفخده واللحمه البارده والاتنين ما شاء الله اجمل من بعض

يتبع ان شاء الله

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

راااائع تسلمين

 

بارك الله فيك

 

:mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×