اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

كوسه بالبشاميل بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اتيت لكن اليوم باكلة جديده من مطبخى وهى الكوسه بالبشاميل

طريقتها سهله جدااا والطعم راااائع

ارجو ان تعجبكن وتجربوها

 

نبدا بطلبات الاكله

 

كيلو ونصف كوسه

نصف كيلو لحم مفروم

5 ملاعق كبيرة دقيق

كيلو الا ربع لبن

3 بصلات متوسطه الحجم

بيضه

القليل من الزيت

سمن او زبده

ملح وفلفل اسمر

اولا طريقة العصاجه

بنشوح البصله فى القليل من الزيت حتى تذبل ويصبح لونها ذهبى

ثم نضع اللحم المفروم والملح والفلفل الاسمر ونقلب جيداا ونتركها حتى الاستواء على نار هادئه

 

ثانيا طريقة البشاميل

نحمص الدقيق فى السمن او الزبده حتى نشم رائحة التحميص ثم نطفىء النار ونسكب اللبن الدافىء وليس الساخن مرة واحده مع الاستمرار فى التقليب ثم نشعل النار مرة ثانيه ونضع الملح والفلفل الاسمر ونستمر فى التقليب حتى يثقل الخليط ثم نطفىء النار ونتركه ليبرد

 

post-133586-1307550657_thumb.jpg

 

وبعد ان يبرد الخليط نضع عليه البيضه ونقلب جيدا حتى يمتزج بالخليط

 

post-133586-1307550743_thumb.jpg

 

ثالثا طريقة تحضير الكوسه

بقشر الكوسه عن طريق حكها بالسكينه ونقطعها بالطول

ثم ناخذ جزء من خليط البشاميل واخلط به الكوسه كلها واقسمها جزئين

الجزء الاول بنضعه فى قاع الصينيه وبدون دهنها سمن او زيت

 

post-133586-1307550843_thumb.jpg

 

ثم نضع اللحم او العصاجه التى احضرناها فى الوسط

 

post-133586-1307550950_thumb.jpg

 

ثم نضع الجزء الثانى من الكوسه فوق اللحم ونحاول نغطى بها اللحم قدر الامكان

 

post-133586-1307551074_thumb.jpg

 

ثم نضع خليط البشاميل فوق الوجه وندخل الصنيه الفرن الذى قد تم تسخينه اثناء التحضير ونتركها الى لاستواء وحتى يحمر الوجه بدون شوايه

 

post-133586-1307551323_thumb.jpg

 

وهذا هو شكلها بعد خروجها وتقطيعها وتقديمها فى الطبق

 

post-133586-1307551633_thumb.jpg

post-133586-1307551721_thumb.jpg

 

والف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انت مش ممكن تعملى حاجة وتتاكل..قصدى وحشة ابداااااا

 

 

 

سلمت يداك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جميلة يا يسورة بسم الله ما شاء الله

 

تسلم إيدك يا جميلة

 

 

21_54.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انت مش ممكن تعملى حاجة وتتاكل..قصدى وحشة ابداااااا

 

 

 

سلمت يداك

هههههههههههههههه

اضحك الله سنك يا حبوبه وفرج الله همك

حتصدقى لو قلتلك انى اصلا مش بحب الكوسه بل وكذلك اغلب الخضار لكن زوجى ماله ذنب هههههههه

لا مش حتمر المشاركه دى كده لازم تقولى اضافه من اضافاتك للاكل والا حزعل مش بقولك خلاص اتعودت على كده

فى انتظارك يا حبوبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههه

 

 

 

باعملها دوائر مش شرايح بالطول

 

كنت باعملها زمان شرايح

 

 

 

وباسلقها فى اللبن

 

 

 

واللبن باعمل بيه البيشاميل

 

اختك حشريه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جميلة يا يسورة بسم الله ما شاء الله

 

تسلم إيدك يا جميلة

 

 

21_54.gif

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين اختى مقصرة كيفك حبيبتى

الاجمل هو مرورك حبيبتى جزاك الله كل خير

سلمك الله وحفظك من كل شر يا غاليه

انرتى الصفحه غاليتى وجزاك الله خيرا على الورده مع ان البنت ماسكه فيها وموعايزه تتركها هههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههه

 

 

 

باعملها دوائر مش شرايح بالطول

 

كنت باعملها زمان شرايح

 

 

 

وباسلقها فى اللبن

 

 

 

واللبن باعمل بيه البيشاميل

 

اختك حشريه

ايه ده ايه ده

لى عوده ارد عليكى علشان تفهمينى واحده واحده

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اسلقها فى اللبن

 

 

 

وهى دواير

 

 

 

ثم اصفيها من اللبن واعل به صلصة البيشاميل

 

 

 

واضع طبقة بيشاميل فى القعر

 

ثم طبقةكوسة مخلوطة بالبيشاميل

 

 

 

ثم العصاج وطبقة اخرى كوسه

 

 

 

ثم اغطيها بالصلصة تانى

 

 

 

 

 

 

 

و

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جميله وبسيطه

تسلم ايديك :grin:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين اختى ام فاطمه عودا حميدا حبيبتى

الاجمل مرورك حبيبتى جزاك الله خيراااا

سلمك الله وحفظك وحفظ بنوتك من كل شر

سعدت بمشاركتك جدااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اسلقها فى اللبن

 

 

 

وهى دواير

 

 

 

ثم اصفيها من اللبن واعل به صلصة البيشاميل

 

 

 

واضع طبقة بيشاميل فى القعر

 

ثم طبقةكوسة مخلوطة بالبيشاميل

 

 

 

ثم العصاج وطبقة اخرى كوسه

 

 

 

ثم اغطيها بالصلصة تانى

 

 

 

 

 

 

 

و

يعنى بتسلقيها نصف سلق صح

هو بتقصدى بالصلصة خلطة البشاميل ؟

بس بجد عجبتنى الفكرة ايه رايك بقى

جزاك الله خيرا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اخيرا عرفت البسك الصينية

 

 

 

ههههه

 

 

 

كل اللى قولتيه صح حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ثلاث ارباع سلق او سلق الا قليلا قبل تمام النضج او الاهتراء

 

 

 

الحقيقة فيه ناس ((شفتهم فى النت))بيشوحوها فى الزيت مع تدبيل البصل

 

 

 

لكنى اعتقدها تقيلة وطريقة السلق أخف ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

شكلها جميل يسورة

تسلم ايك

انا زيك مش بحب الكوسة وحاجات كتير من الخضار

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اخيرا عرفت البسك الصينية

 

 

 

ههههه

 

 

 

كل اللى قولتيه صح حبيبتى

هههههههههههه

افهم من كده انك بتحطى صلصة طماطم علي الوجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا الصلصة البيضا يا يسرا البيشاميل يعنى

 

فوق الوجه

 

 

 

وممكن اعصج بطماطم معصورة او مفرومة كبير او مفرومة صغنن يا صغنن انت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك حبيبتى

بس اعتقد ان طريقتك اجمل لان اللحمه المعصجه بالطماطم مش مفضله وطعمها مش مستساغ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ثلاث ارباع سلق او سلق الا قليلا قبل تمام النضج او الاهتراء

 

 

 

الحقيقة فيه ناس ((شفتهم فى النت))بيشوحوها فى الزيت مع تدبيل البصل

 

 

 

لكنى اعتقدها تقيلة وطريقة السلق أخف ان شاء الله

اه فهمت نص سوى

فعلا كده حتبقى تقيله قوى وخصوصا انك حتضعى عصاجه كمان

جزاك الله خيرا حبوبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

شكلها جميل يسورة

تسلم ايك

انا زيك مش بحب الكوسة وحاجات كتير من الخضار

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين بنوته ايه اخبارك

جزاك الله خيرا حبيبتى الاجمل مرورك

سلمك الله وحفظك من كل سوء

ههههههههههههه طب الحمد لله يعنى مش انا فقط

اسعدتنى مشاركتك حبيبتى بالرغم من انك لا تحبى الكوسه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايديك يسورة
اهلين ام جومانا

 

جزاك الله خيرا حبيبتى

سلمك الله من كل سوء

سعدت بمرورك الطيب غاليتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

دخلت علي ريحة الكوسة أصل بموت فيها ,تسلم الأيادي يا يسورة

وبما انك فتحت باب الإضافات فأنا بعمل الكوسة مثل الخضار السوتيه بشوحها في زبدة وفلفل اسمر وملح وتنزل المياة واتركها تستوي شوية علي نار هادئة

واعمل مثلك تمام باقي الخطوات (صراحة بتكون دسمة شوية بس الطعم رائع )

وطريقة محبة جميلة وجديدة إن شاء الله أجربها

وما زلت معجبة بوصفاتك يا يسورة (ربي يبارك فيكِ يا قمر ).

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لا الصلصة البيضا يا يسرا البيشاميل يعنى

 

فوق الوجه

 

 

 

وممكن اعصج بطماطم معصورة او مفرومة كبير او مفرومة صغنن يا صغنن انت

اه فهمت يا حبوبه

اه والدة زوجى بتعملها كده بتعصج بالطماطم

ههههههههههههه انا صغنونه خلاص يا حبوبه عجزنا

ادعى لبودى حيروح حضانه السنه دى مش بقولك عجزت خلاص هههههههه

ربنا يبارك فيكى يا حبوبه وفى وصفاتك

جزاك الله الف خير اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك حبيبتى

بس اعتقد ان طريقتك اجمل لان اللحمه المعصجه بالطماطم مش مفضله وطعمها مش مستساغ

اهلين اختى رحيق العفه

جزاك الله خيرا

سلمك الله وحفظك من كل شر

انا فعلا لما باكلها يعنى ارضى على الكوسه واكلها ههههههه

مش بحبها بالطماطم

انت الاجمل حبيبتى وكلك ذوق

سعدت بمشاركتك غاليتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

دخلت علي ريحة الكوسة أصل بموت فيها ,تسلم الأيادي يا يسورة

وبما انك فتحت باب الإضافات فأنا بعمل الكوسة مثل الخضار السوتيه بشوحها في زبدة وفلفل اسمر وملح وتنزل المياة واتركها تستوي شوية علي نار هادئة

واعمل مثلك تمام باقي الخطوات (صراحة بتكون دسمة شوية بس الطعم رائع )

وطريقة محبة جميلة وجديدة إن شاء الله أجربها

وما زلت معجبة بوصفاتك يا يسورة (ربي يبارك فيكِ يا قمر ).

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين اختى ام زينب

فينك حبيبتى مش باينه مثل الاول يا رب يكون سبب قلة دخولك خير

والله بجد

طب الحمد لله انك بتحبيها مش زى ناس وحشين هههه

سلمك الله وحفظك من كل سوء

اه فعلا بتكون دسمه ولذلك انا بتركها تنزل مائها فى الصينيه اثناء الاستواء بدلا من تشويحها

اه عجبتنى ايضا طريقة محبه شطورة اللهم بارك

جزاك الله خيرا حبيبتى والله دايما رافعه من معنوياتى

وبارك فيكى حبيبتى وفى بناتك

سعدت بمشاركتك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×