اذهبي الى المحتوى
امة الله حنان

سؤال الى شيفات منتدانا الحبيب

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة

،،

 

اخواتى الغاليات ممكن مساعدة من فضلكن

 

كنت من مدة اكلت كنافة وبها بسبوسه لا اعرف كيف ولكنها طبقات من الكنافه والبسبوسه

 

فهل احداكن راتها من قبل ؟

 

ولو ممكن الطريقة بوركتن اخواتى الفضليات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
امممممم

لا والله اول مره اسمع منك عن الموضوع دا

طيب انا منتظره معاك شيفات المنتدي

 

 

كدة يا ماريا ده ان كنت هكتب سؤال الى ماريا

 

جزاك الله خيرا على المرور يا غالية

 

ويا رب حد يعرف ويجى يقولنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههههههههه

مين ضحك عليك وقالك اني من شيفات المنتدي

ههههههههه

كان نفسي اجاوبك والله

بس الكنافه الي بعملها علي طول

يا بالكريمه يا بالمهلبيه

فقط لا غير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى ممكن تعملى بسبوسة عادية وتسويها وتسقيها

 

 

 

و بين طبقات الكنافة تحطيها وبالهنا والشفا تاكليها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى انا وجدت لكى هذه الطريقه فى احدى المنتديات يا رب تعجبك

1\4 كيلو كنافه

2كوب سمنه سايحه

1/2 كوب سكر بودره

 

الطريقه

نجيب الكنافه ونقطعها حتت صغيره اوىىىىىىىى

وبعدين نكون مسيحين السمنه ونحطها عليها ونشربهالها كويس اوى ولو لقتيها محتاجه سمنه تانى حطى

دى بتختلف من حد للتانى

وبعدين حطى السكر البودره وقلبيه كويس اوى فيها ولو حباها مسكره اكتر زودى دى حاجه ترجعلك

بعد كده هاتى صينيه متوسطه وادهنيها بشويه سمنه وعليها رشه دقيق

وحطى الكنافه فيها واضغطى عليها كويس اوى اوى مهمه جدا النقطه دى

بعد كده حطى عليها باقى السمنه على الوش ودخليها الفرن تستوى على نار منوسطه 200 درجه

لحد ماتستوى وطلعيها من الفرن واقلبيها واسقيها شويه شربات بس مش كتير

 

نيجى للبسبوسه

المقادير

كيس بسبوسه

علبه زبادى

معلقه شاى بيكنج بودر

1/3 كوب سمنه او زيت

الطريقه

نخلط كل المكونات مع بعض كويس اوى لحد ما العجينه تبقى ماسكه فى ايدينا ولكن تبقى طريه شويه وتعالى حطاها على الكنافه وافرديها كويس فى الصينيه وزوقيها زى ما تحبى انا حطيت سودانى ولوز وبندق

وحطيها فى الفرن على نفس درجه الحراره وهو طبعا هيكون سخن لاننا لسه مطلعين منه الكنافه

وسيبيها نصف ساعه ولما وشها يحمر خرجيهاواطفى النار واسقيها باقى الشربات ودخليها الفرن تانى وسيبيها تبرد

فيه وبعد ما تبرد قطعيها وممكن تحطى عليها كريم شا نتيه او قشطه زى ما تحبى

انا حطيت قشطه لا ن جوزى بيحبها كده

 

بس ياستى

لو عاوزه الشربات كمان اهو

2 كوب سكر على2 كوب ميه وعصير 1/2 ليمونه وحطيهم على النار لحد قبل ما يعقد

يعنى اول ما تشوفى الرغاوى بقت دهبى طفى عليه وسيبيه يبرد

 

ودلوقتى ده طبقين

 

 

1282070640.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ههههههههههههههههههههههههههه

مين ضحك عليك وقالك اني من شيفات المنتدي

ههههههههه

كان نفسي اجاوبك والله

بس الكنافه الي بعملها علي طول

يا بالكريمه يا بالمهلبيه

فقط لا غير

برك الله فيك ماريا

 

طب انا لما بعمل الكنافه الساده بعد ما اسقيها ستنى شويه وبعديد قلبها

 

اللي بالمهلبيه برده بتنقلب ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حبيبتى ممكن تعملى بسبوسة عادية وتسويها وتسقيها

 

 

 

و بين طبقات الكنافة تحطيها وبالهنا والشفا تاكليها

 

 

ما شاء الله ايه الشعر ده كله والقافيه مظبوطه تمام

 

طب انا عندى فكرة انا اعمل البسبوسه لوحده والكنافه لوحدها واخد معلقه من دى ومعلقه من دى وخلاص

 

برك الله فيك محبه الغالية وسعدنى جدا ردك اختاه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حبيبتى انا وجدت لكى هذه الطريقه فى احدى المنتديات يا رب تعجبك

1\4 كيلو كنافه

2كوب سمنه سايحه

1/2 كوب سكر بودره

 

الطريقه

نجيب الكنافه ونقطعها حتت صغيره اوىىىىىىىى

وبعدين نكون مسيحين السمنه ونحطها عليها ونشربهالها كويس اوى ولو لقتيها محتاجه سمنه تانى حطى

دى بتختلف من حد للتانى

وبعدين حطى السكر البودره وقلبيه كويس اوى فيها ولو حباها مسكره اكتر زودى دى حاجه ترجعلك

بعد كده هاتى صينيه متوسطه وادهنيها بشويه سمنه وعليها رشه دقيق

وحطى الكنافه فيها واضغطى عليها كويس اوى اوى مهمه جدا النقطه دى

بعد كده حطى عليها باقى السمنه على الوش ودخليها الفرن تستوى على نار منوسطه 200 درجه

لحد ماتستوى وطلعيها من الفرن واقلبيها واسقيها شويه شربات بس مش كتير

 

نيجى للبسبوسه

المقادير

كيس بسبوسه

علبه زبادى

معلقه شاى بيكنج بودر

1/3 كوب سمنه او زيت

الطريقه

نخلط كل المكونات مع بعض كويس اوى لحد ما العجينه تبقى ماسكه فى ايدينا ولكن تبقى طريه شويه وتعالى حطاها على الكنافه وافرديها كويس فى الصينيه وزوقيها زى ما تحبى انا حطيت سودانى ولوز وبندق

وحطيها فى الفرن على نفس درجه الحراره وهو طبعا هيكون سخن لاننا لسه مطلعين منه الكنافه

وسيبيها نصف ساعه ولما وشها يحمر خرجيهاواطفى النار واسقيها باقى الشربات ودخليها الفرن تانى وسيبيها تبرد

فيه وبعد ما تبرد قطعيها وممكن تحطى عليها كريم شا نتيه او قشطه زى ما تحبى

انا حطيت قشطه لا ن جوزى بيحبها كده

 

بس ياستى

لو عاوزه الشربات كمان اهو

2 كوب سكر على2 كوب ميه وعصير 1/2 ليمونه وحطيهم على النار لحد قبل ما يعقد

يعنى اول ما تشوفى الرغاوى بقت دهبى طفى عليه وسيبيه يبرد

 

ودلوقتى ده طبقين

 

 

1282070640.jpg

 

 

جزاك الله خيرا اختى يسرا تعبتك معايا يا غاليه

 

انا فى دماغى فكرة وهاحاول اعملها وان طلعت حلوة هاجى واقولكم على العك بتاعى

 

بارك الله فيك وجزاك خير الجزاء

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله ايه الشعر ده كله والقافيه مظبوطه

تمام

 

طب انا عندى فكرة انا اعمل البسبوسه لوحده والكنافه لوحدها واخد معلقه

من دى ومعلقه من دى وخلاص

 

برك الله فيك محبه الغالية وسعدنى جدا ردك

اختاه

 

هههههههه

 

وفيك بارك الله حبيبتى

 

بعد ما تستوى البسبوسه بططيها فوق الكنافة كبديل للحشو الذى بالمنتصف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههه

 

وفيك بارك الله حبيبتى

 

بعد ما تستوى البسبوسه بططيها فوق الكنافة كبديل للحشو الذى بالمنتصف

 

انا كنت هعمل كده محبه الغاليه

بس كنت هحطت البسبوسه نيه يعنى بعد ما اعجنها فكرك تظبط ولا يباه عك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا سويها الاول يا د كتورة

 

لانها ممكن تكون زى ما قلتى :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كيفك حنونة ؟؟مقدرش افيدك , الاخوات ما شاء الله (اللهم بارك)

محبة اشتقت لك يا حبيبة ,ربي يسعدك في الدنيا والآخرة وييسر لك كل امورك يا غالية .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كيفك حنونة ؟؟مقدرش افيدك , الاخوات ما شاء الله (اللهم بارك)

محبة اشتقت لك يا حبيبة ,ربي يسعدك في الدنيا والآخرة وييسر لك كل امورك يا غالية .

 

 

حبيبة قلبى..حبى

 

 

 

اشتاقت لك الجنة يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

كيفك حنونة ؟؟مقدرش افيدك , الاخوات ما شاء الله (اللهم بارك)

محبة اشتقت لك يا حبيبة ,ربي يسعدك في الدنيا والآخرة وييسر لك كل امورك يا غالية .

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

انا الحمد لله يا غالية كيفك انتى يا رب تكونى بافضل حال

 

اسعدنى جدا مرورك ربى يبارك فيك

 

شكلى بخترع مش كدة ما حدش عارفها :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لا سويها الاول يا د كتورة

 

لانها ممكن تكون زى ما قلتى :biggrin:

 

 

وانا بقول كده برده

 

اسعدك الله كما ادخلتى السرور الى قلبى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربنا يسعدك ويفرح قلبككككك :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ومسقيةعلى فكرة انا مرة اكلت جلاش جاهز كان محشى من جوة بسبوسة مستوية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و انا ايضا عمري ما عملتها .. يعني الكنافة وحدها ة البسبوسة لوحدها

لكن فكرة جميلة ...

على فكرة عندنا نسمي الكنافة / قْطايف /

 

بانتظار الاختراعات :biggrin: :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ههههههههههههههههههههههههههه

مين ضحك عليك وقالك اني من شيفات المنتدي

ههههههههه

كان نفسي اجاوبك والله

بس الكنافه الي بعملها علي طول

يا بالكريمه يا بالمهلبيه

فقط لا غير

برك الله فيك ماريا

 

طب انا لما بعمل الكنافه الساده بعد ما اسقيها ستنى شويه وبعديد قلبها

 

اللي بالمهلبيه برده بتنقلب ؟؟؟

 

 

تقلبيها ازاي يعني؟؟

لا انا بدخلها الفرن تحمر من تحت وفوق واول ما تطلع بسقيها الشربات بتاعها وبيكون بارد

سواء ساده او مهلبيه او كريمه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ومسقيةعلى فكرة انا مرة اكلت جلاش جاهز كان محشى من جوة بسبوسة مستوية

 

طب كويس يعنى ممكن نعملها طالما اتعمات فى الجلاش

 

باستعبط صح :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا بنتى اعمليها وتوكلى على الله

 

هعى لازم تستوى اولا وتتحمر كده وتبقى ملزقة كده ومغرية

 

وبعدين تتبطط فى النص

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
و انا ايضا عمري ما عملتها .. يعني الكنافة وحدها ة البسبوسة لوحدها

لكن فكرة جميلة ...

على فكرة عندنا نسمي الكنافة / قْطايف /

 

بانتظار الاختراعات

معلش اسلاميه الغاليه اصل انا غاوية تعب بس :biggrin: انا اكلت قبل كده البسبوسه مع الكنافه

لو ربنا اراد وعملتها وطلعت حلوة هقولك على طووووول

بارك الله فيك وجزاك خيرا على مرورك العطر

 

تقلبيها ازاي يعني؟؟

لا انا بدخلها الفرن تحمر من تحت وفوق واول ما تطلع بسقيها الشربات بتاعها وبيكون بارد

سواء ساده او مهلبيه او كريمه

 

لا يا ماريا انا قصدى اقلبها يعنى اضع صينيه فوق صينيه الكنافه واقلبها عشان الشربات يتوزع وما تطلعش ناشفه يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×