اذهبي الى المحتوى
شمعة...

°*~.] البسبـــــــوسة بالقشطة من مطبخي بالصور [.~*°

المشاركات التي تم ترشيحها

post-30765-1280456830.gif

 

 

 

البسبوسه بالقشطة

 

 

post-35438-1308641344.jpg

 

 

المقــــادير : (استخدام المكاييل)

 

البسبوسة:

كوب و ربع سميد ناعم

كوب جوز هند ناعم

علبة قشطة

ثلاثة أرباع كوب سكر

نصف كوب زيت (الوصفة الأساسية بالسمن)

بيضتان

ملعقة كبيرة خميرة حلويات

بضع شعيرات زعفران (اختياري)

 

القطر:

كوب و نصف سكر

كوب ماء

ملعقة كبيرة ماء ورد

ملعقة كبيرة ماء زهر

عصرة نصف ليمونة

 

يوضع الكل على نار نوعا ما قوية مدة 10 دقائق فقط (لا يكون ثقيل و لا يكون خفيف..وسط)

 

 

post-30765-1280456901.gif

 

 

الطريـــقة :

 

 

تخلط جميع المقادير مع بعض جيدا، و تصب مباشرة في صنية مدهونة بالزبدة.

 

post-35438-1308641441.jpg

 

تترك لترتاح لمدة لا تقل عن ساعة، بعدها ترشم بالسكين و تزين باللوز المسلوق

تدخل لفرن بحرارة 180 حتى تحمر من تحت و من فوق. (في الصور لم أحمرها جيدا من تحت كنت مستعجلة :))

 

بعد اخراجها مباشرة من الفرن تسقى بالقطر البارد كاملا

الكمية التي ذكرتها مناسبة لمقدار البسبوسة.

 

post-35438-1308641469.jpg

 

لا تقصيها حتى تبرد تماما..

 

post-35438-1308641344.jpg

 

post-35438-1308641454.jpg

 

بالصحة و العافية :)

 

 

post-30765-1280456939.gif

 

تم تعديل بواسطة شمعة...
  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسعدني ان اكون اول من ترد عشان الحق قطعة قبل مايدخلو و يشطبوا عليها

 

سلمة يداك يا شمعة...شكلها حلو جدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكلها شهي جدا ومغري، اللهمّ بارك

رغم إني عمري ما ذقتها إلا أني كلما شفتها أشتهيها..

بس ياترى إيه هي القشطة؟ :blink:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسعدني ان اكون اول من ترد عشان الحق قطعة قبل مايدخلو و يشطبوا عليها

 

سلمة يداك يا شمعة...شكلها حلو جدا

أنا أسعد بردك الجميل أختي أم محمد

سلمك الله من كل سوء

 

:)

شكلها شهي جدا ومغري، اللهمّ بارك

رغم إني عمري ما ذقتها إلا أني كلما شفتها أشتهيها..

بس ياترى إيه هي القشطة؟ :biggrin:

بارك الله فيك أختي درصاف

حتى أنا..كنت كل ما أراها يعجبني شكلها، و كل مرة أقول سأجربها و هذه هي أول تجربة لي

و الحمد لله نجحت..

 

القشطة هي من منتجات الألبان..قوامها مثل اللبنة

تأتي في علبة مثل علب التونة الأسطوانية و مكتوب عليها قشطة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

تسلم ايدك يا قمر

شكلها جميل جدا

post-102912-1308673461.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيكي يا اختى وواضح من شكلها انها ما شاء الله جميله للاسف يارتني شفت الموضوع ده من ساعه لانى عملت لوالدى صينيه بسبوسه بس طلعت :biggrin: الحمد لله المرة الجايه اعملها بطريقتك

 

هو لازم اضيف الخميرة والبيض؟

تم تعديل بواسطة رؤى2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله الله

راااااااااااااااائعه وشكلها عنيييييييييف

ان شاء الله اجرب طريقتك

تسلم الايادى يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

راااااااااااااااائعه وشكلها جميل سلمت يداك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شمعه

كنت لسه راح افتح موضوع جديد وانزلها

لقيت موضوعك

هههههههههههههههههههههههههههه

وبنفس الطريقه والله

تسلم الايادي حبيبتي

والحمد لله طلعت جميله

وما طلعت ناشفه خالص

 

دا صوره للي عملتها

 

yVU84538.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طريقه جميله اختى شمعه وسهله خالص

بس فى الشربات ممكن نضع فانليا ولا ايه ؟؟

 

والصينيه بتاعتك وسط ولا صغيرة ؟؟؟؟

 

ماريا جمييييييييييله بس كانت عاوزه تحمر شويه من فوق ولا ايه ..قوليلى ازاى بتضعى القشطة كده فى النص ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلين انجي

معزره شمعه علي الرد

 

 

ايوه انجي

صنيه متوسطه

وممكن تحطي فانليا وقرنقل وقرفه بتبقي توووووحفه

 

بصي انا قسمت عجينه السميد لنصين

وحطيت النص الاول في الصينيه وظبته بايدي

وبعدين جبت القشطه وحطيتها في النص ومتجبهاش عند الاطراف

وبعدين النص التاني من السميد بحطه وافركه بايدي علي الوش كله

وبعدين اساويه بايدي

بس والله الطريقه دي جميله

 

انا بحبها كدا مش متحمره قوي

يا دوب تاخد اللون الزهبي

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايوا ياماريا طالما بتحبوها كده خلاص

احنا بنحبها مقرمشششششششششة وحمرا

 

جميله الطريقه اووى

 

ربنا ييسر ونعملها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا شوشو حلوة تهبل

 

 

 

جزاك الله خيرا

 

 

 

والف هنا على قلوبكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

جزاك الله خيرا اختي شمعة

عملت طريقتك لكن صراحة من غير بيض خشيت من رائحته اعتقد انت بتستخدمي البيض علشان تكون سائلة

مرة اخت قالتلي علشان تكون طرية وناجحة ضيفي نصف كوب ماء دافيء للمكونات بحيث تكون طرية وصراحة كنت بعمل كده دائماً وبتبقي جميلة

والمرة دي استبدلت الماء بالحليب (نصف كوب)

وطلعت جميلة والحمد لله حتي لسة أكلة منها :)

والقطر (الشربات) وضعته دافيء مش بارد وطلعت جميلة لاني كنت مجهزة شربات بارد وانسكب علي الارض وهي كانت علي وشك الاستواء فعملت غيره بسرعة

وسقيتها وقلت زي ما تيجي وسبحان الله طلعت جميلة وطرية حتي الحروف اللهم بارك طرية .

جزاك الله خيرا شجعتيني اعملها اليوم واول مرة بالقشطة كنت عادة بعملها بالزبادي .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

تسلم ايدك يا قمر

شكلها جميل جدا

تسلمي أختي أم محمد

ردك هو الأجمل :)

 

بارك الله فيكي يا اختى وواضح من شكلها انها ما شاء الله جميله للاسف يارتني شفت الموضوع ده من ساعه لانى عملت لوالدى صينيه بسبوسه بس طلعت :biggrin: الحمد لله المرة الجايه اعملها بطريقتك

 

هو لازم اضيف الخميرة والبيض؟

و فيكِ باركَ الله أختي رؤى

إن شاء الله تجربيها و تعجبك

الوصفة فيها الخميرة و البيض أساسي لكي "تنفش" و تكون طرية

 

الله الله

راااااااااااااااائعه وشكلها عنيييييييييف

ان شاء الله اجرب طريقتك

تسلم الايادى يا غاليه

 

و تسلمي أختي يسرا

جربيها و أبشري بالنتائج :)

 

:)

 

ماشاء الله تهبببببببببل

سلم ايديك يا شموعه

ردك الذي يهبل أختي جوري

تسلمي :)

 

راااااااااااااااائعه وشكلها جميل سلمت يداك

 

تسلمي أختي مودة

نورت الصفحة :)

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شمعه

كنت لسه راح افتح موضوع جديد وانزلها

لقيت موضوعك

هههههههههههههههههههههههههههه

وبنفس الطريقه والله

تسلم الايادي حبيبتي

والحمد لله طلعت جميله

وما طلعت ناشفه خالص

 

دا صوره للي عملتها

 

yVU84538.jpg

 

:)

زيادة الخير خيرين..

سلمت يداك أختي مــاريــا

يبدو أنها بالحشوة ألذ..

أجربها محشية إن شاء الله

 

بارك الله فيكِ

طريقه جميله اختى شمعه وسهله خالص

بس فى الشربات ممكن نضع فانليا ولا ايه ؟؟

 

والصينيه بتاعتك وسط ولا صغيرة ؟؟؟؟

 

ماريا جمييييييييييله بس كانت عاوزه تحمر شويه من فوق ولا ايه ..قوليلى ازاى بتضعى القشطة كده فى النص ؟؟؟

بارك الله فيكِ أختي صاحبة القلب الطيب

إن كنت تحبين الفنيليا..يمكنك وضعها

لن تؤثر على الوصفة و ستضيف نكهة جميلة على ما أعتقد

 

الصنية (22 سنتيمتر على 33 سنتيمتر)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اهلين انجي

معزره شمعه علي الرد

 

 

ايوه انجي

صنيه متوسطه

وممكن تحطي فانليا وقرنقل وقرفه بتبقي توووووحفه

 

بصي انا قسمت عجينه السميد لنصين

وحطيت النص الاول في الصينيه وظبته بايدي

وبعدين جبت القشطه وحطيتها في النص ومتجبهاش عند الاطراف

وبعدين النص التاني من السميد بحطه وافركه بايدي علي الوش كله

وبعدين اساويه بايدي

بس والله الطريقه دي جميله

 

انا بحبها كدا مش متحمره قوي

يا دوب تاخد اللون الزهبي

 

جزاكِ الله خيرا على الشرح

 

الله يا شوشو حلوة تهبل

 

 

 

جزاك الله خيرا

 

 

 

والف هنا على قلوبكم

 

و إياك أختي محبة لربها

شكرا لمرورك العطر الذي يهبل :)

 

بارك الله فيكِ

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

جزاك الله خيرا اختي شمعة

عملت طريقتك لكن صراحة من غير بيض خشيت من رائحته اعتقد انت بتستخدمي البيض علشان تكون سائلة

مرة اخت قالتلي علشان تكون طرية وناجحة ضيفي نصف كوب ماء دافيء للمكونات بحيث تكون طرية وصراحة كنت بعمل كده دائماً وبتبقي جميلة

والمرة دي استبدلت الماء بالحليب (نصف كوب)

وطلعت جميلة والحمد لله حتي لسة أكلة منها :)

والقطر (الشربات) وضعته دافيء مش بارد وطلعت جميلة لاني كنت مجهزة شربات بارد وانسكب علي الارض وهي كانت علي وشك الاستواء فعملت غيره بسرعة

وسقيتها وقلت زي ما تيجي وسبحان الله طلعت جميلة وطرية حتي الحروف اللهم بارك طرية .

جزاك الله خيرا شجعتيني اعملها اليوم واول مرة بالقشطة كنت عادة بعملها بالزبادي .

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

 

و إياكِ أختي بنت ام عبد

بالعكس أختي لم أحس برائحة البيض فيها..

البيض من أجل أن تكون طرية و متماسكة نوعا ما و الله أعلم

صحيح هناك وصفات بالماء أو الحليب السائل أو البودرة أو الزبادي و بدون بيض

و تبدو جميلة..إن شاء الله أجرب وصفة أخرى..فالبسبوسة تعمل بكذا طريقة

 

بالصحة و العافية أختي :)

تم تعديل بواسطة شمعة...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

اللهم بارك

شكلها يمي يمي

صراحة نفسي أجربها بالقشطة لأني أعملها أحيانا بالحليب وأحيانا بالزبادي

بس لا أجد القشطة هنا في مدينتي المغربية

فياريت من تعرف القشطة إسمها أو شئ شبيه لها تفيدني

وسلمت الأيادي شمعة الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

اللهم بارك

شكلها يمي يمي

صراحة نفسي أجربها بالقشطة لأني أعملها أحيانا بالحليب وأحيانا بالزبادي

بس لا أجد القشطة هنا في مدينتي المغربية

فياريت من تعرف القشطة إسمها أو شئ شبيه لها تفيدني

وسلمت الأيادي شمعة الحبيبة

وعليكم السلام و رحمة الله و بركاته

 

تسلمي أختي المتفائلة

في الحقيقة لا أدري هل لها مسميات أخرى

 

إن شاء الله تفيدك إحدى الأخوات

 

سعدت بردك :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها لذيذه

تسلم يداكِ حبيبتي شمعة .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييييييل

تسلم ايدك يارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها لذيذه

تسلم يداكِ حبيبتي شمعة .

تسلمي أختي راجية المنان'

سعدت بمرورك :)

 

جمييييييييييييييييل

تسلم ايدك يارب

تسلمي أختي موئل النور

ردكِ هو الجميل :)

جميل جدا اللهم بارك ان شاء الله أجربها

 

القشطة هي la crème fraiche ؟

بارك الله فيك أختي أمة الله

القشطة ليست هي ال la crème fraiche

القشطة هي من منتجات الألبان..قوامها مثل اللبنة

تأتي في علبة مثل علب التونة الأسطوانية و مكتوب عليها قشطة

شكراً لردك الجميل

تم تعديل بواسطة شمعة...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

بارك الله فيك عزيزتي على البسبوسة الرااائعة شكلها يشهي صراحة ^_^

 

سلمت يداك غاليتي :)

القشطة ليست هي ال la crème fraiche

 

أختي شمعة هل انت متأكدة ؟

أعرف النوع الذي تتحدثين عنه يكون مثل علبة الحليب المركز .. ولكن تلك الاخيرة كذلك مكتوب فوقها قشطة أو كريمة طازجة ونحن نستعملها حين يطلب استعمال القشطة وتكون جيدة والحمد لله .. ويوجد منها سائلة أو متماسكة .. والله اعلم

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×