هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 طبق المتوم الجزائري ^_^ المقادير : قطع لحم حسب عدد الأشخاص 200 غ لحم مفروم كاس من الحمص -أو أقل- المنقوع في الماء ليلة من قبل 4 إلى 5 ملاعق كبيرة زيت راس ثوم بصلة متوسطة مبشورة فلفل اسود ملح بقدونس بيضة الطريقة : في قدر ضعي اللحم و الزيت و اتركي اللحم يتحمص على نار هادئة وبعدها قومي بإضافة البصل المبشور + الثوم -ليس كلها بل اتركي مقدارا للحم المفروم-+ الملح + الفلفل الأسود + الحمص واتركيه يطهى قليلا ،، بعدها أضيفي البقدونس المقطع قطعا صغيرة وأضيفي الماء الساخن -كمية كبيرة- واجعلي النار قوية نوعا واغلقي القدر واتركيه يطهى في حين حضري اللحم المفروم في إناء و اضيفي عليه الثوم + البقدونس + الملح + الفلفل الأسود والبيضة لتساعد على تماسك اللحم المفروم ! اخلطي الكل مع بعض جيدا ثم شكلي كريات صغيرة من اللحم المفروم واقليها في الزيت الساخن ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق هاهو طبق المثوم من مطبخي ^_^ وبالهنا والشفا على قلوبكم :)) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ندى الورود 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ما شاء الله يبان بنين تسلم الايادى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،ما شاء الله يبان بنين تسلم الايادى الله يسلمك يالغالية ^^ بورك فيك على المرور الجميل ولا تنسي تجربيها راح تعجبك :biggrin: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
عزتي نقابي 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 شكله خطييييييير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 مممممممممممممممممممممممم شكلو جونااااااااااااااااااااااااااااااان تسلم ايدك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 شكله خطييييييير انت جربيه مشان تعرفي قد ايه هو خطيييير ههههه :mrgreen: شرفني مرورك عزيزتي :)) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 مممممممممممممممممممممممم شكلو جونااااااااااااااااااااااااااااااان تسلم ايدك الله يسلمك حبيبتي وجربيه ماراح تندمي :mrgreen: مرورك عطر صفحتي :) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 امممممممممممممممممم جميل يا جميله شكلها تحفه لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟ ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin: ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 اممممممممممممممممممجميل يا جميله شكلها تحفه لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟ ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin: ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى حياك الله يا شيف يسرا نورتينا :rolleyes: لالا تأكل هكذا فقط لوحدها مع الخبز >>> ماتخافيش راح تشبعي :tongue: احنا قلنا اننا وضعنا قطع اللحم في القدر ،،، وبعدها شكلنا كريات من اللحم المفروم تمام ؟ انت روحي تفقدي قطع اللحم لي في القدر وشوفي اذا استوت تمام ضيفي كريات اللحم المفروم وخلي القدر كمان عالنار شوية حتى يتخثر المرق ثم انزعيه تمام ؟ ولا اشرحلك كمان ؟ <<< لا تستحي اذا ما فهمت قولي بس بدي التطبيييييييييييق :closedeyes: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 اممممممممممممممممممجميل يا جميله شكلها تحفه لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟ ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin: ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى حياك الله يا شيف يسرا نورتينا :rolleyes: منور بيكى يا غاليه شيف مرة واحده ربنا يعزك و يرفع من قدرك حبيبتى لالا تأكل هكذا فقط لوحدها مع الخبز >>> ماتخافيش راح تشبعي :tongue: ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله :rolleyes: احنا قلنا اننا وضعنا قطع اللحم في القدر ،،، وبعدها شكلنا كريات من اللحم المفروم تمام ؟ انت روحي تفقدي قطع اللحم لي في القدر وشوفي اذا استوت تمام ضيفي كريات اللحم المفروم وخلي القدر كمان عالنار شوية حتى يتخثر المرق ثم انزعيه يعنى ايه يتخثر :rolleyes: تمام ؟ ولا اشرحلك كمان ؟ <<< لا تستحي اذا ما فهمت قولي بس بدي التطبيييييييييييق :closedeyes: لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله :tongue: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟ يعنى ايه يتخثر معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟ لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :biggrin: سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :closedeyes: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟ يعنى ايه يتخثر معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟ لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :biggrin: سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :closedeyes: وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتهلو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :tongue: اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟ يعنى ايه يتخثر معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟ لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :unsure: سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :unsure: وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتهلو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :ninja: اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه امممممممممم ندي نوع من الشوربة امممممممممم لذيذ كتييييييير ونحن في الجزائر ناكلها يوميا يعني مستحيل تلاقي مائدتنا من غيرها ... واحيانا نعمل طبق 2 واحيانا مابنعمل نكتفي بها هي شوربة حمراء اما بالفريك وهو نوع من القمح او ممكن تضيفيلها الشعيرية ،، روحي لموضوعي بتاع العزومة في قسم الطيبات الرئيسي وشوفيها واذا عجبتك راح حطها ان شاء الله ^_* والله راح تعجبك جداااااااااااااااا وراح تدعيلي ^^ اممممممممم كما احنا بنعمل بوراك-سمبوسك لي بيتعمل بالجلاش- اممممم رووووعة وفي سلطة عادية يعني بالخس او سلطة الفلفل والطماطم شوفي موضوعي وقوليلي رايك اوكي :tongue: اها من مصر :) انا جزائرية يعني بتموتي فيا :unsure: ؟ شرفت يا شيفة ^^ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 يوليو, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟ يعنى ايه يتخثر معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟ لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :unsure: سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :unsure: وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتهلو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :ninja: اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه امممممممممم ندي نوع من الشوربة امممممممممم لذيذ كتييييييير ونحن في الجزائر ناكلها يوميا يعني مستحيل تلاقي مائدتنا من غيرها ... واحيانا نعمل طبق 2 واحيانا مابنعمل نكتفي بها هي شوربة حمراء اما بالفريك وهو نوع من القمح او ممكن تضيفيلها الشعيرية ،، روحي لموضوعي بتاع العزومة في قسم الطيبات الرئيسي وشوفيها واذا عجبتك راح حطها ان شاء الله ^_* والله راح تعجبك جداااااااااااااااا وراح تدعيلي ^^ اممممممممم كما احنا بنعمل بوراك-سمبوسك لي بيتعمل بالجلاش- اممممم رووووعة وفي سلطة عادية يعني بالخس او سلطة الفلفل والطماطم شوفي موضوعي وقوليلي رايك اوكي :tongue: اها من مصر :) انا جزائرية يعني بتموتي فيا :unsure: ؟ شرفت يا شيفة ^^ اوكى راح اشوفهاانا مو بحب الفريييييييييك لكن ممكن نديرها بالشعريه خلاص خلاص شوقتينى راح اشوفهم طبعااااا بموت فيكى احبك فى الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنت الاسلام السلفيه 110 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 مايو, 2012 تسلم ايدك يا قمر روعه ان شاء الله اجربها وكاننا روحنا الجزائر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
المقتدية بأخلاق النبي الحبيب 164 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 مايو, 2012 يعطيك الصحة هدى أول مرة نعرف أنك جزائرية أنا نحب بزااااااااااااف المثوم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 3 يونيو, 2012 الله يبارك يشهي هاد المثوم يعطيك الصحة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
«..ارْتِـــقَّـےـاءْ..» 639 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 مايو, 2014 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ما شاء الله يبان بنين تسلم الايادى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك