اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

صينية خرشوف محشى باللحم المفروم بالخطوات والصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اخواتى الحبيبات اقدم لكن اليوم طريقة عمل صينية الخرشوف باللحمه المفرومه

هذه هى صورته لمن لا يتعرف عليه من خلال الاسم

وان شاء سانزل لكن صور وجدتها فى النت لطريقة تنظيف الخرشوف لانى ما استطعت اصورها لكم

 

 

الخرشوف

artichoke.jpg

 

 

نبدا باسم الله

المطلوب

خرشوف على حسب العدد انا عملت 6

 

نصف كيلو لحمه مفرومه

 

نصف كيلو طماطم

 

3 بصلات متوسطين الحجم

 

فصين ثوم كبار

 

ملعقه كبيرة معجون صلصه طماطم

 

ملح

 

فلفل اسمر

 

ملعقه كبيرة بهار لحم اذا وجد

 

نصف ملعقه صغيرة زعتر

 

زيت

الطريقه

 

1- طريقة عمل صلصة عصير الطماطم

اولا نحمر فصين ثوم فى قليل من الزيت

 

post-133586-1317571740.jpg

 

ثانيا نضع عصير الطماطم على الثوم ثم نضع الملح والفلفل الاسمر

وبعد التسبيك نزود الماء ونضع ملعقة كبيرة من معجون صلصة الطماطم ونتركها تغلى غلوتين

post-133586-1317571767.jpg

 

post-133586-1317571811.jpg

 

2- طريقة تحضير العصاج

 

اولا نحمر البصل المفروم فى قليل من الزيت

 

ثانيا بعد ان يذبل لون البصل نضع اللحمة المفرومه والملح والفلفل الاسمر

 

post-133586-1317571837.jpg

 

post-133586-1317571861.jpg

 

وملعقة كبيرة من بهار اللحمة

 

post-133586-1317571931.jpg

 

ونصف ملعقه صغيرة زعتر ونتركها حتى الاستواء

 

post-133586-1317571953.jpg

 

3- طريقة حشو الخرشوف

 

اولا ناخذ كميه مناسبه من العصاج ونضع عليه حوالى 3 ملاعق كبيرة او اكثر من صلصة عصيرالطماطم التى سبكناها فى الاول

 

post-133586-1317571974.jpg

 

ثانيا نرص الخرشوف فى الصينيه ونحشو كل واحده من العصاج

 

post-133586-1317572004.jpg

 

post-133586-1317572028.jpg

 

ثالثا نضع عصير الطماطم وندخلها الفرن حتى الاستواء

 

post-133586-1317572046.jpg

 

وهذا هو شكلها بعد خروجها من الفرن

 

post-133586-1317572069.jpg

 

post-133586-1317572086.jpg

 

 

والف هنا وشفا

 

يتبع طريقة تحضير الخرشوف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يا يسوره

بس ما احبه

وبعدين انتي سلقتيه الاول ولا ايه

احسه وانت حشياه انه بقي مرن كدا مش ناشف

وفي النهايه

تسلم ايدك يا قمر

متجدده باستمرار

يا بنتي اعزميني وهقولك علي الي بحبه

ههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسرا

 

 

تسلم ايدك

 

ودايما متجدده ومتنوعه حبيبتى

 

 

جميل بس اناكمان زى ماريا ما احبه هههههههه

 

الف هنا على قلبك حبيبتى

 

وطريقته سهله

 

بس هو مش بيجى دوائر كده .ولا انتى اللى بتنظفى ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك يا يسوره

بس ما احبه

وبعدين انتي سلقتيه الاول ولا ايه

احسه وانت حشياه انه بقي مرن كدا مش ناشف

وفي النهايه

تسلم ايدك يا قمر

متجدده باستمرار

يا بنتي اعزميني وهقولك علي الي بحبه

ههههههههههههههههههههه

الله يسلمك يا زيزى حبيبتى

ههههههههههههههههههههه

انا بقى بمووووووووت فيه بكل طرقه

انا عارفه ان فى كتير مش بيحبوه لكن قلت انزل الموضوع للى بيحبوه ويعرفوه

حبيبتى انا كنت سلقته نصف سلق فى ملح ودقيق وليمون وعينته فى الفريزر علشان رمضان

الله يسلمك حبيبتى

هههههههههههههههههههههههههههه

هو انتى عايزه عزومه يا ماريا

شدى الرحيل وتعالى ههههههههههههه

دا انتى تنورينى والله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ماشاء الله شطوووووورة يايسرا لكنى لا احب الخرشوف واول مرة اعرف انه بيتطبخ:)

 

فين توقيعك :(

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله عليك يا يسور ممتازة اللهم بارك

 

بس انا والخرشوف مش صحاب خااااااااااااااااااااااااالص

 

بس حبيت اقول تسلم الايادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بس أنا احبه جدا جدا

 

تسلم ايدك يا يسورة

 

أنت مبدعه ماشاء الله عليك بارك الله فيك

post-102912-1317587687.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يسرا

 

 

تسلم ايدك

 

ودايما متجدده ومتنوعه حبيبتى

 

 

جميل بس اناكمان زى ماريا ما احبه هههههههه

 

الف هنا على قلبك حبيبتى

 

وطريقته سهله

 

بس هو مش بيجى دوائر كده .ولا انتى اللى بتنظفى ؟

الله يسلمك يا انوج

هههههههههههههههههههههه

انت كمان مش بتحبيه

الله يهنيكى حبيبتى

لاااااااااااااااااااا انا طبعا اللى نظفته وكنت شيلته قبل رمضان علشان اعمله فيه

جزاكن الله خيرا على المرور على الرغم من انكم مش بتحبوه :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة

 

سلمت يمينك

احبه جدا لكن نحن لا نسمية خرشوف نسميه قوق

اما الخرشوف عندنا نوع خضار آخر لذيد ايضا

هذه الطريقة بالنسبة لي غريبة جدا

عندنا نعمله على شكل مرق او نصلقه باوراقه و يغمس في الموتارد و الخل

الطرق و الاسماء تختلف من بلد لآخر سبحان الله

بارك الله فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اممممممم بحبو كثيييير

عندنا نسميه القرنون و الخرشف خضار اخر كمان نطبخه مثل ما قلتي يا عفوفة

يسلمو ايديكي اختي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكله جميل ومتأكدة أنه أكيد لذيذ

 

لكن صراحة أول مرة أصلًا أسمع اسمه ولا أشوف شكله

 

حاسة نفسي جاية من كوكب تاني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميييلللل كنت حابة اعرف بعض الطرق لعمل الخرشوف نسميه احنا (أرض الشوكة)

 

ان شاء الله اجربه لكن اجيبه مفرز جاهز أسرع :)

 

بوركتي يسرا الحبيبة على الأطباق الشهية التي تحضريها وتشاركينا فيها

 

يا ريت لو في وصفات تانية للخرشوف أن لا تبخلوا علينا بها

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ماشاء الله شطوووووورة يايسرا لكنى لا احب الخرشوف واول مرة اعرف انه بيتطبخ:)

 

فين توقيعك :(

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا يا مودتى

ههههههههههههههههه

ايه الحكايه مع الخرشوف

يا بنات دا مفيد جداااا وغنى بالحديد

عودن اطفالكن على اكله حتى لو ما بتاكلوه

طبعا بيتطبخ وبيتعمل بيه حاجات كتيييييييير

لكن طبعا يا هانم لانك مش بتحبيه فمش حتعرفى بيتعمل بيه ايه ههههههههه

والله يا موده كل ما اقول قبل ما انام حغيرة الاقى نفسى قفلت وادخل على السرير عدل

باذن الله اليوم اغيره

تسلمى على مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله عليك يا يسور ممتازة اللهم بارك

 

بس انا والخرشوف مش صحاب خااااااااااااااااااااااااالص

 

بس حبيت اقول تسلم الايادي

مش معقول ام رقيه منورانى

جزاك الله خيرا يا غاليه

ههههههههههههههههههههه

انت كمان يا ام رقيه

لكن نصيحه منى عودى بنوتك على اكله لانه مفيد جدااا

الله يسلمك حبيبتى

والله مرورك اسعدنى جدااا

عودا حميدا يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بس أنا احبه جدا جدا

 

تسلم ايدك يا يسورة

 

أنت مبدعه ماشاء الله عليك بارك الله فيك

ايوه كده واخيرا حد قال بحبه وجدا جدا كمان

الله يسلمك يا غاليه

وبارك فيك حبيبتى ام محمد

جزاك الله خيرا

اسعدنى تواجدك بالموضوع حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
والله نفسي اشد الرحال

ابعتيلي واحده رحاله اجي عليها

هههههههههههههههههههههه

هههههههههههههههههههههه

عنيه حبعتلك الشوفيرة بتاعتى تجيبك بالعربيه

هههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك حبوبة ، الخرشوف من الأكلات اللي بحبها جدا

شكلها لذيذ ، جزاكِ الله خيرا

سلمك الله من كل سوء غاليتى

الحمد لله انك بتحبيها فتحتى نفسى

وانت من اهل الجزاء حبيبتى

اسعدنى ردك مشرفتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة

 

سلمت يمينك

احبه جدا لكن نحن لا نسمية خرشوف نسميه قوق

اما الخرشوف عندنا نوع خضار آخر لذيد ايضا

هذه الطريقة بالنسبة لي غريبة جدا

عندنا نعمله على شكل مرق او نصلقه باوراقه و يغمس في الموتارد و الخل

الطرق و الاسماء تختلف من بلد لآخر سبحان الله

بارك الله فيك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله يسلمك حبيبتى

سبحااااااااااااااان الله

ولذلك انا نزلت صورته

عندنا بنسلقه ايضا لكن بيطبخ باشكال كتيرة وحلللللللللوة جداااااااا تاكلى اصابعك ورائها

فعلا سبحان الله

انرتى الصفحه غاليتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اممممممم بحبو كثيييير

عندنا نسميه القرنون و الخرشف خضار اخر كمان نطبخه مثل ما قلتي يا عفوفة

يسلمو ايديكي اختي

سبحاااااااااان الله

واضح ان اليوم يوم التعجب ههههه

الله يسلمك حبيبتى

شرفنى مرورك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكله جميل ومتأكدة أنه أكيد لذيذ

 

لكن صراحة أول مرة أصلًا أسمع اسمه ولا أشوف شكله

 

حاسة نفسي جاية من كوكب تاني

لاااااااااااااااااااااااااااااا مش معقول

لو مكنتش متاكده انك مصريه كنت قلت عليكى فعلا من كوكب اخر هههههههه

طعمه جميل جدااااا ومفيد جدا جدا

وبيطبخ وبيتعمل بيه السلطات وبيتسلق

يلا جربيه راح يعجبك باذن الله

وعلى فكرة بيباع عند الخضريه

نورتينى حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ما شاء الله تبارك الله جميل وحاسة إنه خطييييييييييييير ولذيذ جدا .

 

تسلم الأيادي يا قمر .

 

بجد بتتحفينا وتمتعينا بأكلاتك المتجددة واللذيذة والشهية .

 

ألف مليون صحه وعافية على قلبك وقلب حبايبك حبيبتى .

 

تصدقي من يومين زوجي بيسألنى عليه ويقولي هو الخرشوف ممكن يتعمل إيه .

 

قلتله على حاجات كنت شوفتها فى برنامج طبخ على فتافيت .

 

بس بجد طريقتك جميلة وتفتح النفس إن شاء الله أجربه .

 

أصل زوجي يحب يجرب الحاجات اللي بيعرفهاش والجديده ههههههههه.

 

تسلمي يا جميل . وربنا ما يحرمنا من طبخاتك الشهية ولا من وجودك حبيبتى يسورة .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت يداك يسورة الحبيبة

كتبت رد أمس وطااااااار

باعمله مثلك تماماً بدون صلصة

سبحان الله بتعملي البطاطس المحشية والخرشوف بصلصة وانا بعملها من غير صلصة

اختلاف الطرق لا يفسد للود قضية ^______^

ان شاء الله اجربه بطريقتك لان اكلك دايماً بيعجبني وبينجح معي ولله الحمد

الخرشوف هنا مفرز جاهز باسلقه خفيف وباشوحه وبعد ذلك الحشو وادخله الفرن وبيستوي في ماء بدون صلصة (هنا الاختلاف بين الطريقتين)

اشتقت لك يسورة :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×