اذهبي الى المحتوى
~ماريا~

¤ّ,¸_¸,ّ¤ فراخ مشويه بالبرتقال من مطبخي ^ــ* اختراع ¤ّ,¸_¸,ّ¤°

المشاركات التي تم ترشيحها

post-36649-0-53763500-1333727366.png

 

حيا الله الغاليات

اليوم راح اقدملكو طريقه جديده من اختراعي والله

فراخ مشويه بالبرتقال :))

 

انا كان ليا طريقتين في الفراخ المشويه وامبارح قلت اغير

 

بس عايزة اقولكو ان الطعم خطييييييييييييييييييييييييير

 

post-36649-0-36191600-1333727373.png

 

المقادير

 

المقادير الي استعملتها لعمل 2 من الفراخ يا حلوين

 

RZn32897.jpg

 

DuQ32897.jpg

 

 

عندنا هنا فراخ

2 بصل

5 فصوص توم

2 حبه طماطم

كسبرة خضرا

ورق لورى

توابل ( كركم : كاري: بابريكا: كمون : فلفل : ملح :حبهان )

بشر 2 حبه برتقال

عصير 2 حبه برتقال

بشر ليمون

2 علبه زبادي

2 م ك مايونيز

2 م ك خردل (مسترده)

 

post-36649-0-36191600-1333727373.png

 

 

الطريقه

 

تبعا بنعمل شقوق في صدر الفرخه

 

هنضرب كل المكونات بتاعتنا في الخلاط ماعدا بشر البرتقال والليمون وعصير البرتقال

دا هنخليهم لاخر حاجه

 

sNq32898.jpg

 

Wr632898.jpg

 

 

دي خلطتنا بنضيف بشر الليمون والبرتقال وعصير البرتقال

 

2YS32898.jpg

 

الان نتبل الفرخه كالها ونحشيها وندخل الحشو تحت الجلد

منخليش ولا حته

 

gQO32898.jpg

 

dRF32898.jpg

 

هنا انا حشيت الفراخ بالبرتقان الي عصرته

وسبتها طول الليل في التتبيله

 

انا هنا كنت عايزة اعملهم على شوايه الفرن

بس السيخ مخدهمش الاتنين فعملت واحده كدا وواحده قطعتها وعملتها علي البوتاجاز

 

RjC32898.jpg

 

iql32940.jpg

 

iET32898.jpg

 

 

هنا بشغل الشوايه بس وبسبها 3 ساعات متواصله

 

والصينيه على البوتاجاز

بس عاية اقولكو ان الي قطعتها وحطتها في الصينيه اخدت الطعم اكتر من الي في الشوايه

 

 

post-36649-0-36191600-1333727373.png

 

ودا الشكل النهائي

 

الشوايه ادتها لحماتي فمقطعتهاش

ههههههههههههههههههه

 

51J32940.jpg

 

 

csG32940.jpg

 

دي مش محروقه دا الدهن بتاعها وكدا كدا بيتشال واللحم من جوا بيكون

واخد اللون الدهبي الجميل

 

 

الي في الصينيه

 

uzi32940.jpg

 

 

21e32941.jpg

 

 

DnU34489.jpg

 

post-36649-0-00588900-1333727370.png

  • معجبة 5

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

ياسلام على الجمال ...

 

شكلها يشهي

 

تسلم ايديك ياشيف ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

مممم.. شكلها شهية : )

جزاكِ الله خيرا يا أم الاختراعات.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا بنتي حسني خطك شوية اللي عامل زي نكش الفراخ ده . مش عارفة اقرا الوصفة هههههههههه

 

 

تسلم ايدك يا وزة

 

 

بس متأكدة ان دي ما اتحرقتش ؟ هههههههه

 

مش مهم الجلد

 

 

كدة كدة بنرميه . يتحرق براحته بقى

 

 

انتِ جبتي عصير البرتقال منييييييييييييييييييين

 

 

ما فيش برتقال من اللي بيعصروه عندنا

 

 

كله بلدي وبسورّة

 

 

لو عندك كتير من اللي بيعصروه ده ابعتيلي قفص وانا هشوفك برضو هههههه هبعتله بداله عيش بتّاو وكشك صعيدي هههههههه

 

 

بجد التتبيلة تحفة وايه رأيك كبرتيها في دماغي هعملها يوم الجمعة ان شاء الله

 

 

هو انتِ بس اللي عندك فراخ ولا ايه ؟ هههههههه

 

 

اختراع روعة اللهم بارك ومشوق جدا للتجربة والتغير

 

 

تسلم ايدك يا شيفة الهنا

 

سلميلي على شريكتك في الاشراف هههههههه مساء الفل يا حواويئو ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

تسلم ايدك يا حبيبة

ان شاء الله نجربها

بس في مكونات معرفهاش ومش عارفة احيبها منين

زي ورق لورى

ممكن استغني عنها؟

تعرفي من يوم ما جبتيلنا هاي المسابقة واحن خلينا المطبخ زي اللعبة عمان نجرب هههه

انا جربت طهي صوصيص الدجاج بالفرن وطلع طيب

اهو تخلصت من الزيت الي بطير من قليه بالزيت :D

ومرة عملت صلصة الصوجا مع اللحم في الطنجرة هههههه

البارحة جبت صينية حطيت فيها صوصيص وبصل شرابح والبطاطا المجمدة ( المستعملة للقلي)ضطيتهم بالالمنيوم ودخلتهم الفرن :)

البطاطا طلع مذاقها زي الي بتتسلق تقريبا ههههه.

 

فتحت لنا ابواب لاختراع اكلات هههه

الله يبارك فيك يا حبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميييييييييييييييل يا زيزى تسلم اديكى يا قمر

الخلطه بتاعتك فى تتبيل الفراخ المحروقه قصدى المشويه تحفه ههههههههههههههههههههههههههه

والله بجد طريقه جميله وجديده البرتقال بيدى مزازه فى الفراخ مع اللمون

لافينى حته من اللى فى الصينيه اصلى والده وهفتانه هههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله احلى حاجه اللى فى الصينيه

بس انتوا بتستخدموا قشر البرتقال والليمون ازاى ؟ مزز

بالهنا والشفا لكم

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عزيزتي ما هي الطريقة المثلى لتحضير صلصة السباكيتي

دون الحاجة لاستعمال ضامة البنة كنور..وشكرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

 

طريق جديدة وجميلة

 

شكلها يشهي ماريا

 

سلمتي وسلمت يداكي يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله الله على الروقان هههه

انا شايفة الفرخة محروقة يا بت هههه

اكيد البت عالية الهتك صح هههه عالعموم انا اعجبتني الثانية وتشهي كثير وبتنادي علي ههههههه يمي تسلم ايدك يا بت : )

انا حجربها وأمري لله لكن ادا طلعت وحشة حرفع عليك قضية تبذير ههههه

استنيني في الغد اقيمك يا عسل : )

هوووووبة حياتي تسلميلي يا قلب هههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أختي الحبيبة أم سارة وندى بالنسبة لي انا لا استعمل بنة الضامة لانها غير صحية بتاتا

وخلطتي هي في مقلاة اضع بصل مبشور + حبة طماطم مبشورة + ملعقة كبيرة صلصة طماطم + ملعقة صغيرة فلفل غبرة (بابريكا) + شوية فلفل اسود ( ابزار) + ملح + القليل من زيت الزيتون وشوية زيت نباتي وانا اضيف حتى الصحتر للخلطة وده اختياري اتركهم ينضجو ثم اضيفهم لسباكيتي المسلوق مع شوية ملح

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سيدى يا سيدى ايه ياعم الجمال والحلاوة دى : )

انتى متأكدة ان دى مااتحرقتش هههههههههههههه

تسلم ايدك يا زوزة

عملتها مرة قبل كده بس مع بعض الاختلافات والصوص بتاعها كمان كان حلو أوى

هههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

ياسلام على الجمال ...

 

شكلها يشهي

 

تسلم ايديك ياشيف ^^

تسلمي حبيبتي

انت الاجمل والله

:)

 

بسم الله مآ شآآآآاء الله

 

خليتيني اتخيل حتى طعمهآآ : pp

سامحك الله يا مرمررررررررر

 

دمتي لنا شييييييييفــــــــــة

اللهم بآرك

 

:))

ايمو حبيبتي وحشاني يا بنت والله

يا قلبي تعالي وانا ااكلك احلى منها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شهيتيني يا مرمر

يسلمو ايديكي يا قمر انت

 

تسلميلي ام صفيه الغاليه

تيب يلا على المطبخ وجربي مش هتندمي :)

 

آه جريتة ريقي

 

لذيذة هجربها ان شاء الله

 

ودا المطلوب :)

يلا ومنتظرة تجربتك يا غالي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

مممم.. شكلها شهية : )

جزاكِ الله خيرا يا أم الاختراعات.

 

:))

اتعلمي يا بنتي علشان انت داخلة على جواز

هههههههههه

ونصيحه بلاش تخترعي في البدايه انتظري لما تتمكني وبعدين ابدئي طلعي الاختراعات

هههههههههه

 

اللهم بارك تبدو شهية جدا

تسلم يديك يا حبيبة

تعشي و تطبخي و تاكلي و تأكلي...و تتاكلي

 

:))

تسلملي يا غالي

يا رافع معنوياتي

لا بلاش اتاكل دي وبرضو بلاش ااكل

بيكفي اطبخ واكل

ههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا بنتي حسني خطك شوية اللي عامل زي نكش الفراخ ده . مش عارفة اقرا الوصفة هههههههههه

انا خطي نبش فراخ يا ريش الفرخه انت ههههههههههه

 

تسلم ايدك يا وزة

 

تسلمي يا قطة

بس متأكدة ان دي ما اتحرقتش ؟ هههههههه

 

مش مهم الجلد

 

 

كدة كدة بنرميه . يتحرق براحته بقى

 

ههههههههههههههههههههه

يا بنتي الجلد بس الي بيتحرق انما الفرخه من جوا لا

طبيعي يعني بما انها قريبه من الشوايه وبعدين انت عمرك ما اشتريتي فرخه مشويه من برا مبتكنش كدا اعترفي

ههههههههههه

 

انتِ جبتي عصير البرتقال منييييييييييييييييييين

 

 

ما فيش برتقال من اللي بيعصروه عندنا

 

 

كله بلدي وبسورّة

 

 

لو عندك كتير من اللي بيعصروه ده ابعتيلي قفص وانا هشوفك برضو هههههه هبعتله بداله عيش بتّاو وكشك صعيدي هههههههه

 

هههههههههههههههههههههه

يا سلام معندكوش برتقان بجد؟؟؟

كله ابو بزر دا مبحبوش

عندنا بس هفكر ابعتلك ولا لا

ههههههههههههههههههههه

 

 

بجد التتبيلة تحفة وايه رأيك كبرتيها في دماغي هعملها يوم الجمعة ان شاء الله

 

 

هو انتِ بس اللي عندك فراخ ولا ايه ؟ هههههههه

 

 

اختراع روعة اللهم بارك ومشوق جدا للتجربة والتغير

 

 

تسلم ايدك يا شيفة الهنا

 

سلميلي على شريكتك في الاشراف هههههههه مساء الفل يا حواويئو ههههه

 

ههههههههههههههههههه

الله يسلمك

ماشي ومنتظرة رايك والله جميله اهم شيء انك تنفذي الخطوات كويس

يعني لو طلعت بايظة هيبقى العيب فيك

هههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

تسلم ايدك يا حبيبة

ان شاء الله نجربها

تسلملي يا حلو

ومنتظرة تطبيقك ان شاء الله

 

بس في مكونات معرفهاش ومش عارفة احيبها منين

زي ورق لورى

ممكن استغني عنها؟

 

ممكن تبعا تستغنى عنها

بس موده جاوبتك وقالتلك ان هو ورق سيدنا موسى عندكو عرفتيه؟؟؟

 

تعرفي من يوم ما جبتيلنا هاي المسابقة واحن خلينا المطبخ زي اللعبة عمان نجرب هههه

هههههههههههههههههههههههه

ودا احسن شيء

 

انا جربت طهي صوصيص الدجاج بالفرن وطلع طيب

 

بيكون جميل جداا

اهو تخلصت من الزيت الي بطير من قليه بالزيت :D

ومرة عملت صلصة الصوجا مع اللحم في الطنجرة هههههه

 

تعرفي مش بحب صوص الصويا دا طعمة ما عجبني

 

البارحة جبت صينية حطيت فيها صوصيص وبصل شرابح والبطاطا المجمدة ( المستعملة للقلي)ضطيتهم بالالمنيوم ودخلتهم الفرن :)

البطاطا طلع مذاقها زي الي بتتسلق تقريبا ههههه.

 

فتحت لنا ابواب لاختراع اكلات هههه

الله يبارك فيك يا حبيبة

 

:))

وفيك حبيبتي ام آية

المطبخ دا اهم حاجه فيه الاختراع

بس على روااااق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله عليك اختي

ساجربها ان شاء الله

ماجورة يا حلوة

post-642081-0-79981200-1388943813.jpg

 

تسلمي حبيبتي

ربنا يبارك فيك

منتظرة تطبيقك يا حلو :)

 

جميييييييييييييييل يا زيزى تسلم اديكى يا قمر

الخلطه بتاعتك فى تتبيل الفراخ المحروقه قصدى المشويه تحفه ههههههههههههههههههههههههههه

والله بجد طريقه جميله وجديده البرتقال بيدى مزازه فى الفراخ مع اللمون

لافينى حته من اللى فى الصينيه اصلى والده وهفتانه هههههههههههههههههههه

 

هههههههههههههههههههههه

يا بنتي مش محروقه

يا نهاركو ابيض

ما بتصدقو

ههههههههه

تبعا فيه مزازة جمييييييييله جدااااا

عارفه يا قلبي لو كنتي جمبي كنت اعطيتك فرخة حماتي كلها انما فرختي لا

ههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله احلى حاجه اللى فى الصينيه

بس انتوا بتستخدموا قشر البرتقال والليمون ازاى ؟ مزز

بالهنا والشفا لكم

جزاك الله خيرا

 

تسلميلي يا سوسو

يا بنتي دا حلاوتها في مزازتها

ههههههههههه

جميله يا ساره والله

ايوة الي في الصينيه اخدت الطعم اكتر

 

عزيزتي ما هي الطريقة المثلى لتحضير صلصة السباكيتي

دون الحاجة لاستعمال ضامة البنة كنور..وشكرا

 

حبيبتي انتي تقصدي المرقه؟؟

انا لا استعملها لانها مضرة

طريقتي هي تحمير بصله صغننه مبشورة ومعاها فلفل الوان مبشور ولما تاخد اللون الدهبي بضيف عليها طماطم مفرومة

والملح والفلفل واتركها لما تتسبك وبعدين اضفها على المكرونه

 

ماشاء الله

 

طريق جديدة وجميلة

 

شكلها يشهي ماريا

 

سلمتي وسلمت يداكي يا غالية

 

تسلميلي يا هنوئه

انت الاجمل يا بنت والله

مش عارفه اقولك جربيها

انت وظروفك بقى لو كويسه جربيها

:))

لو نفسك مش جيباك خلاص هستناك لما تولدي

ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×