اذهبي الى المحتوى
~ محبة صحبة الأخيار~

طاجن المكرونة باللحمة المفرومة بدون سلق

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

 

طاجن المكرونة باللحمة المفرومة بدون سلق

~المقادير ~

*كيسين مكرونة فرن

*نص كيلو لحمة مفرومة معصجة

*حوالي نص كيلو طماطم ومعلقتين صلصة كبار

*وقرن فلفل حامي او بارد لو تحبي

 

~الطريقة~

 

حتعصجي اللحمة المفرومة بالطريقة العادية ده اولا

ثانيا حتجيبي بصلة تفرميها وفصين توم مفرومين وتشوحيهم في زبدة وزيت اول ماتصفر انزلي عليهم بالطماطم المضروبة في الخلاط مع الفلفل

اضيفي فلفل اسمر وملح وشعرة حبهان مطحون ومعلقتين الصلصة وسيبيها تتسبك شوية

ثالثا ادهني قارب او طاجن زي ماتحبي بالسمن

وحطي فيه المكرونة نية بدون سلق

رابعا اضيفي فوقها اللحمة المعصجة

خامسا انزلي عليهم بالطماطم المتسبكة لو الطماطم قليلة ضيفي ماء ساخن لغاية ماتغطي المكرونة بمقدار واحد سم

سادسا غطيها بورق فويل وعلى الفرن الساخن

حتاخد في الفرن نص ساعة بالكتير اول ماتستوي خالص ارفعي ورق الفويل وحطيها على الرف اللي فوق خمس دقايق مش اكتر وطفي الفرن وغطيها تاني وبالهنا والشفا

1f618.png

 

دي المكرونة نية وفوقها اللحمة المفرومة

1477482290_9168.jpg

 

ودي بعد اضافة الصلصة عليها

1477482330_4993.jpg

بعد كدة أضفنا شوية مية سخنة تغطيها بمقدار قيراط كدة او عقلة أصبع

1477482364_9909.jpg

دي بعد ماطلعت من الفرن

1477482565_5745.jpg

 

ودي وهي في الطبق اتفضلوا معانا

1477502158_9455.jpg

 

 

منقول

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

طريقة جميلة يا حبيبة

جزاك الله خيرا .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@@أمّ عبد الله

 

جمّلكِ الله بطاعته وتقواه

وجزاكِ ربي بالمثل()

 

@ღ هتون ღ

 

وإياكِ أختي وسلّمكِ الله من كل سوء

وأهلًا بكِ في منتدانا الحبيب (:

 

@@حواء أم هالة

 

سلّمكِ الله حواء الحبيبة

أنرتِ المنتدى بطلتكِ الجميلة (:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاكِ الله خيرًا محبة الحبيبة على الوصفة السهلة والجديدة

لأني استغربت فكرة المكرونه بدون سلق

طيب جربتِ الوصفه : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ودى وصفة سهلة

 

أستأذنك استبدل اللحم المفروم بقطع صغير دجاج

 

هاجرب... بعد يومين عشان النهارده مجهزة محشى وبانيه

 

وبكرة بإذن الله سمك

 

اتفضلوا معانا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاكِ الله خيرًا محبة الحبيبة على الوصفة السهلة والجديدة

لأني استغربت فكرة المكرونه بدون سلق

طيب جربتِ الوصفه : )

 

وجزاكِ بالمثل عروس الحبيبة أنرتِ الموضوع بتواجدكِ (:

في الحقيقة لم أجرب الوصفة بعد ولكنها أعجبتني فنقلتها

لحين تجربتها وأيضًا لعلها تعجب إحداكن فتجربها .

 

وأنا مثلك استغربت منها في البداية لأن المعتمد عندنا دائمًا هو سلق

المكرونة أولًا (:

لكن تقريبًا هذه هى طريقة المحلات لصنع الطاجن لأنه لو سلقت المكرونة

ثم وضعت في الفرن ستكون طرية وأحيانًا مهرية

 

ومما شجعني على نقلها وتجربتها بإذن الله هو تطبيق أحد العضوات لها

وردها جزاها الله خيرًا هى وصاحبة الفكرة.

 

كلنا طبعا بنحب طاجن المكرونة وولادنا كمان

انا بقى ولادي مدمنينه وحاولت كتير اعمله في البيت كانوا بياكلوه وهما متضررين

ومش عاجبهم ودايمًا يقولوا لا يا ماما اللي بنشتريه أحلى من ده

لحد ما في يوم أختي قالتلي على أنه بيتعمل من غير ما المكرونة تتسلق طبعا قلت اكيد المكرونة عمرها ما تستوي كده

ولقيتها عملتها موضوع ونزلته بالصور وقالتلي اتفرجي

وده الموضوع ( هذا الموضوع الذي وضعته)

ولما شفت موضوعها اتشجعت وجربت

وكانت النتيجة وااااااااااااااااااااو جداااااااااا ولا أحلى من كده

ومن وقتها ولادي بقوا يطلبوه مني ويقلولي أحلى من الللي بنشتريه يا ماما

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ودى وصفة سهلة

 

أستأذنك استبدل اللحم المفروم بقطع صغير دجاج

 

هاجرب... بعد يومين عشان النهارده مجهزة محشى وبانيه

 

وبكرة بإذن الله سمك

 

اتفضلوا معانا

 

بالهناء والشفاء أم يمنى الحبيبة (:

وطبعًا تنفع إن شاء الله بالفراخ وأيضًا بالكبدة

وهاكِ طريقتها بقطع الفراخ وهى تطبيق لإحدى الأخوات جزاها الله خيرًا ()

 

المكونات

كيس ونص مكرونة قلم

2/1 كيلو بانية متقطع مكعبات صغيرة

2 فلفل أخضر متقطع مكعبات

1ك طماطم

بصلاية

ملعقة توم مهروس

توابل

 

16400000.gif

الطريقة

 

أول حاجه هنشوح التوم في الزيت

 

1479667009_1307.jpg

 

 

وننزل عليه بالطماطم ونسيبها تتسبك

 

1479667029_1126.jpg

 

وبعدين نقطع البصل مكعبات ونشوحه

 

1479667057_2986.jpg

 

ولما يدبل شوية ننزل بالفراخ المتقطعة مكعبات ونشوحها

 

 

1479667089_5443.jpg

 

 

ونقلب شوية وبعدين نضيف الفلفل الأخضر

 

1479667139_1933.jpg

 

ونقلب وبعدين نضيف التوابل

 

1479667158_8602.jpg

 

ولما يستوي ننزله من على النار

وفي صينية مدهونة زيت أو سمنة

هحط المكرونة بدون سلق

 

 

1479667199_7895.jpg

 

 

وفوقيها هحط الفراخ إللي عصجتها

 

1479667241_8447.jpg

 

وبعدين هحط كوباية مية على المكرونة وآخر حاجة هحط الطماطم إللي سبكتها

 

 

1479667291_8849.jpg

 

وبعدين أغطي الصينية بورق فويل

 

1479667315_9076.jpg

 

وأدخلها فرن لمدة نصف ساعة وكل شوية اختبر المكرونة لقيتها لسة وميتها راحت أضيف مية

وأغطي ولما تستوي أشيل الفويل واحطها تحت الشواية تاخد لون

 

وده الشكل النهائي.

 

 

 

1479667401_3296.jpg

 

وبألف هنا مقدمااااااا

 

منقول.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

برافووووووو عليكِ محبوبتنا الغالية

 

كده طبختين × 1 ... خير معاونة يا بنتى *)

 

بكرة بإذن الله اجربها واقول لك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

أحب أخبرك أني جربت الوصفه اليوم

ما شاء الله جميلة وسهلة وشهية

ولكن نسيت أضيف الثوم مع الصلصه .. وكمان وضعت الصلصه والماء على المكرونه الأول لمدة ربع ساعة حتى تتشرب الصلصه وبعدين أضفت اللحمه المفرومه

وكمان أضفت جزرة مفرومه مع اللحمه إختراع جديد مني : )

 

جزاكِ الله خيرًا لا حرمني الله من وصفاتك السهله والشهية : )

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وانا كمان جربتها بالفراخ

 

كانت جميلة ومفلفلة فعلا ( مش حتة واحدة )

 

لإنى باخاف من ورق الألومنيوم سويتها عــ البوتجاز بالكامل

 

غطتها , غلوتين وهديت النار , اتشربت وبعدين حطتها فى الفرن خدت وش شواية

 

الصور عـ الموبايل .. ابنى ينقلها لى عـ الكمبيوتر واجيبها لكم

 

شكر الله لكِ محبوبة

 

عايزين تطبيقك انتِ بقى

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

أحب أخبرك أني جربت الوصفه اليوم

ما شاء الله جميلة وسهلة وشهية

 

سعيدة جدًا بتطبيقكِ عروس الحبيبة سلمت يداكِ ()

وبالهناء والشفاء ^^

 

ولكن نسيت أضيف الثوم مع الصلصه .. وكمان وضعت الصلصه والماء على المكرونه الأول لمدة ربع ساعة حتى تتشرب الصلصه وبعدين أضفت اللحمه المفرومه

وكمان أضفت جزرة مفرومه مع اللحمه إختراع جديد مني : )

 

الثوم يعطي نكهة جميلة إن شاء الله يتعوض في المرات القادمة : )

وجميل إضافة الجزر يزيد من القيمة الغذائية وأيضًا طعمه جميل

أحيانًا أضيفه مع العصاج للسمبوسة

وفي انتظار المزيد من الاختراعات القيِّمة : ))

 

جزاكِ الله خيرًا لا حرمني الله من وصفاتك السهله والشهية : )

 

وجزيت بالمثل عروس الحبيبة

وبارك ربي فيكِ : )

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وانا كمان جربتها بالفراخ

 

كانت جميلة ومفلفلة فعلا ( مش حتة واحدة )

 

الحمد لله انها أعجبتكِ : )

 

لإنى باخاف من ورق الألومنيوم سويتها عــ البوتجاز بالكامل

 

صحيح قرأت مرة أن استخدامه كثيرًا غير صحي فأستخدمه نادرًا جدًا

 

غطتها , غلوتين وهديت النار , اتشربت وبعدين حطتها فى الفرن خدت وش شواية

 

سعيدة جدًا بتطبيقكِ أم يمنى الحبيبة

سلمت يداكِ ()

 

الصور عـ الموبايل .. ابنى ينقلها لى عـ الكمبيوتر واجيبها لكم

 

بانتظارها بإذن الله ()

 

شكر الله لكِ محبوبة

 

ولكِ أم يمنى الحبيبة ()

 

عايزين تطبيقك انتِ بقى

 

لقد جربتها بالكبدة وكانت جميلة

وسأجربها أيضًا باللحم المفروم بإذن الله ()

ومن ملاحظاتي في عملها أنه يجب ضبط كمية المياه ( يعني تكون

متوسطة وتزيديها أفضل من أن تكون كثيرة في البداية ) وأن تكون ساخنة

جدًا حتى لا تعجن ، وأيضًا لو المكرونة نوع سميك يكون أفضل

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×