دره بحجابى111 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 فبراير, 2018 1 . لو طعم الثوم كان زايد في الاكل و حسيتي انك مزوده الثوم اوي حطي على الاكل بشرة جنزبيل خفيفة .. هتقلل شوية من طعم الثوم الزايد في الاكل 2 . لو الرز اتلسع منك ( اساسي ) اوعي تجيبي المعلقة و تقلبي و تجيبي فوقيها تحتيها .. الي هتعمليه بالظبط الاتي : هتجيبي رغيف عيش عندك .. و تشيلي الحلة من فوق النار خالص . و تحطي رغيف العيش على وش الحلة دقايق . عشان يمتص ريحة الشياط .. طيب لو افترضنا ان معندكيش عيش ... هتجيبي بطاطساية صغيره ,, و تقطعيها صوابع كانك هتحمريها .. و رشقيها في الحلة و غطي الحلة دقايق .. هتمتص بقي ريحة الشياط تماما . . وبعدين انقلى الرز اللي فوق من غير ما تكحتي الحلة .. في حلة جديدة سواء هيكمل تسوية أو لاء 3 . لو بتديقك ريحة الجمبري وهو بيتسلق و بيأثر على ريحة البيت كله .. وهو بيتسلق حطى في ماية السلق كسبرة خضرة .. هتمتص الريحة الى حد كبير 4 . عشان تدي للفراخ وقت السلق نكهة جميلة و مميزة .. قبل ما تحطيها تتسلق .. احشي ما بين الجلد و لحم الفرخة نفسة خلطة عبارة عن .. بصل مفروم و ملح وفلفل و قرنفل و حبهان و عودين قرفة .. ادعكي الخلطة دي كويس في بعضها و احشي بيها الجزء الي قولتك عليه .. هتلاقي طعمها بعد السلق احلى 5 . لما تيجي تغسلى اي خضار .. هاتي طبق كبير و امليه ماية و معلقتين تلاتة كبار خل و معلقتين ملح .. وخطي الخضار 3 او 4 دقايق بس .. هيقضي على كتير من الجراثيم .. و هيسهل عليكي عمليه التنضيف 6 . لو عندك كمية كبيرة من الطماطم و قررتي تعمليها صلصة و تحفظيها في التلاجة .. هتفرميها و تصفيها عادي و تحطيها تتسبك عالنار .. عشان تحافظي على جودتها فترة اطول .. وهي في مرحلة التسبيك .. حطي عليها معلقتين صلصة طماطم جاهزة هتعيش معاكي اطول بكتير 7 . وانتي بتحمري بتنجان او فلفل او ممبار او فراخ او اي حاجة من الحاجات الي بتحدف زيت و تلسوع ايدينا دي .. وانتي بتسخنى الزيت في الاول قبل ما تحطي اي حاجة حطي معلقة ملح و قلبيها في الزيت .. هتقلل كتير من الطرطشة الي بتحصل دي . 8 . لو بتسلقى لوبيا او فاصوليا بيضاء .. متارميش ماية السلق .. ابقي خدي نصها مثلا في الصلصة الي هتعملى فيها الطبيخ . بتدي للاكل قوام و نكهة احلى من لما تستعملى شوربة عادية 9 . لما تيجي تعملى الفراخ البانية .. احنا بنحطها في البيض و بعدين نغطيها بالفيجيتار او البقسماط المطحون .. مرحلة انك تغمسيها في البيض دي بقي .. هتجيبي البيضة او البيضتين الي هتستعمليهم . و اكسريهم في الطبق و حطي معاهم ربع كوباية حليب واضربيهم .. هتفرق معاكي في ايه بقي اولا : هتدي طعم لذيذ للفراخ الي المفروض انك متبلاها طبعا من فترة ثانيا : هتساعد ان الفيجيتار او البقسماط مينفصلش عن الفراخ وقت التحمير وعشان تضمني اكتر واكتر ان البقسماط او الفيجيتار ميسرحش في الطاسة و يسيب الفراخ او حتي البفتيك .. هتعملى الي قولتك عليه و تجيبي طبق كبير ترصي فيه البوفتيك او الفراخ البانية بعد ما غطتيها بالفيجيتار او البقسماط وحطيها في الفريزر عشر دقايق قبل التحمير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ملتزمة بدينها 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 2 مارس, 2018 نصائح قيمة بارك الله فيك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك