اذهبي الى المحتوى
lemonada

طلب طبيخي جدا

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله

 

أنا الحمد لله رحت للسوق عقبال عندكم واشترينا لحمه عقبال عندكم وكمان اشتريت حاجه لأول مره في حياتي

 

هي القرع

 

قرع أصفر كبير الحجم يعني اشتريت واحده حوالي كيلو

 

لونه أصفر ويشبه شكل الكوسه العادي لكن يختلف في الحجم واللون

 

بيقولوا انه مسكر وحلو لكن بينطبخ

 

كنت عايزه متبرعين علشان يشرحوا لي طريقة طبخه بس يكون بطريقه حلوه

علشان انتو عارفين لو طلع وحش البرستيج بتاعي هايتبعزق خالص

 

وكمان هاسمع كلمتين حلوين زي دول " لما انتي يا حبيبتي ما تعرفيش القرع بينطبخ ازاي بتشتريه ليه"

 

ولا انتي زي القرع يمد لبره

 

اختكوا في زنقه

 

يلا سمعوني احلا قرع في الدنيا بيتعمل ازاي

 

lemonada :-

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

اختي الحبيبه lemonada

 

القرع الشترتي صحيح بنطبخ لكن ينعمل زي الحلوا

 

مش الطبخ الطبخ الاكل القرع بتاع الاكل بكون لونه تقريباً اخضر بتعمل مثل الكوسا يعني بنحشي رز والحم

 

ونتظري شويه اجبلك صوره

 

وطريقه

 

هادا قرع الحلو بيتعمل مثل الحلويات

 

405f7891fe.jpg

 

 

وهذا بينطبخ وبتقشر وبنحشى مثل الكوسا

 

post-20628-1193426073.gif

 

واسفه على التأخر والاخوات ما شاء الله قاموا بالواجب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

حبيبتي لمونادا

حقولك . انا مرة قريت فى الجرنال عن القرع وفوايده ووصفة له بس مش طبيخ كان حاجة حلوة

وقلت لماما وألحيت انها تشتريه وبعدييين, عملته وطلع مش حلو قوي

ما ترميش اللب بتاعه انا غسلته وحطيت فيه ملح وميه وحطيته فى الطاسة

تم تعديل بواسطة شصت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

أهلاً حبيبتي

ليمونادة

وحشتينا وإشتقنالك

بصراحة انا اللي أعرفه لا يزيد عن الاخوات

انا بعرف انه صنف حلو

ولكن بحث لك ووجد النتيجة التالية

طريقة القرع باللحم

المقادير

كيلو لحم مقطع مكعبات نونو أحمر بدون دهن يشوح على النار وينشل جانبا

بصلة كبيرة + ثوم حسب الرغبة يدبل مكان اللحم ثم نضيف عليه اللحم + الملعقتان صلصة طماطم ويتركوا لقرب النضج ثم نضيف باقى المكونات التالية فيما عدا الكزبرة الخضراء المفرومة فتضاف قبل تمام النضج

600 جرام قرع مقطع مكعبات نونو وسط

عدد واحد بطاطسة مقطعة بنفس الطريقة

طماطمة مبشورة

4/1 كيلو جزر مقطع دوائر

لومى أسود ناعم

لومى أسود صحيح

4/1 كوب حمص شام مدور مسلوق

ملح فلفل شطة فلفل أحمر مفرى حسب الرغبة

كزبرة ناشفة ملعقة

قطرات من عصير الليمون

تترك حتى تتسبك

عند التقديم تضاف على الوجه القليل من الكزبرة الخضراء للزينة

بالهنا ومجربة وشهية

 

 

طريقة أخرى

القرع بالعصاج

 

وإليك طريقة سهلة وبسيطة تستطيعين من خلالها عمل القرع المحشو بالعصاج، وهو من ألذ الأصناف وأشهاها.

 

 

المقادير:

½ ك لحم كندوز مفري.

1 بصلة كبيرة مفرية.

1 ملعقة كبيرة سمن.

1 ك قرع متوسط الحجم.

½ كوب عصير طماطم.

½ كوب ماء مغلي.

½ ملعقة شاي ملح ـ ملعقة شاي سمن.

طريقة عمل العصاج:

 

 

1ـ يضاف البصل المفري للحم في إناء ويرفع على النار الهادئة حتى يتشرب اللحم السائل مع تقليبه بين وقت وآخر، وقد يضاف إليه قليل من الماء حتى يتم نضجه.

2ـ يضاف السمن والتوابل ويقلب الخليط حتى يحمر خفيفا.

3ـ يضاف عادة للعصاج المستعمل في الحشو عصير طماطم (1/4 كوب عصير)، ويترك على نار هادئة حتى يتشرب العصير يستعمل بعد أن يهدأ.

طريقة الحشو:

1ـ يغسل القرع، ويتم تقشير القشرة الخارجية برفق، ويتم التخلص من لبه باستخدام مقوار رفيع، وبعده يتم غسله مرة أخرى ويصفى من الماء، ويتبل بخليط من الملح والفلفل.

2ـ يحشي القرع بالخلطة مع ترك حوالي 2 سم بدون حشو.

3ـ يتم رص القرع في قدر عميق، ويضاف إليه السائل (المرق) ويسوى على نار هادئة.

أو يقطع القرع نصفين بالطول، وينزع اللب من النصف المقطوع ويرش بالملح ثم يحشى بالعصاج، يرص في صينية ويطهى في الفرن

 

 

طريقة أخرى القرع بقطع اللحم المحمر

المكونات والمقادير: ـ كـيلو ونصف الكـيلو من شرائـح لحم الغنم الرفـيعة ـ ملح وفلفل أسود ـ حبة قرع

 

المكونات والمقادير:

ـ كـيلو ونصف الكـيلو من شرائـح لحم الغنم الرفـيعة

ـ ملح وفلفل أسود

ـ حبة قرع أحمر مقشرة ومقطعة لأجزاء متوسطة

ـ ملعقة زيت زيتون

ـ عرش صعتر طري

ـ حبتا تفاح مقشرتان ومقطعتان لأجزاء صغيرة

ـ ربع ملعقة زبد

ـ نصف ملعقة من خليط التوابل.

 

طريقة التحضير:

1 ـ نظفي قطع اللحم من الشوائب والدهون، ثم اغسليها بالماء وجففيها جيدا من السوائل حتى تتحمر بشكل جيد في الفرن

2 ـ ضعي قطع اللحم في صينية الفرن، ثم رشيها بقليل من الملح واتركيها تنضج داخل فرن تبلغ درجة حرارته 240 مئوية لمدة 20 دقيقة

3 ـ خففي درجة حرارة الفرن حتى تصل الى 190 مئوية، واستمري في الطبخ لمدة 45 دقيقة

4 ـ في انتظار ذلك رشي قطع القرع بزيت الزيتون والملح والفلفل الأسود حسب الرغبة. أضيفيها الى قطع اللحم مع الصعتر، واتركيها تتحمر معه في نفس الصينية لمدة 35 دقيقة

5 ـ ضعي التفاح في حلة صغيرة مع ملعقتين من الماء والزبد وخليط التوابل، واتركيها على نار هادئة حتى تصبح ناعمة، ثم قدميها مع الخضر واللحم .

post-17901-1193386295.jpg

منقووووووول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

ليمونادا تقصدي قرع العسل

انا مرة كلته زمان وكان حلو أوي

شوفي لقيت الوصفة دي

 

المقادير : ( حسب عدد الأفراد )

 

_ كيلو قرع عسل ( اليقطين )

_ 2 كوب كبير سكر سنترفيش

_ كوب ماء

( حسب الضرورة )

الحشو :

 

_ ( عين جمل) جوز مقطع قطع كبيرة

_ زبيب ، جوز هند مبشور

_ ماء ورد

_ معلقة صغيرة سكر سنترفيش

( حسب ماتفضلي )

 

 

الصلصة البيضاء :

 

_ 2كوب لبن

_ 2ملعقة كبيرة سمن ( طبيعي )

_ 2 ملعقة كبيرة دقيق

_ ( حسب ماتفضلي ) سكر للتحلية

_ 2 بيضة

_ ملعقة صغيرة ماء ورد أو فانيليا

 

الطريقة :

 

_ نقشر القرع ونقطعه شرائح أو معكبات ثم نوضعه في إناء(حلة بغطاء) مع السكر ونتركة لينضج على نار متوسطةأو مناسبة حتي ينضج ويتشرب السائل( إذا لم يكفي السائل المتكون من القرع نضيف ماء) حتى ينضج الذي نتج عن نضج القرع ثم نتركة ليبرد ونهرسه جيدا .

 

الصلصة البيضاء ( البشاميل الحلو ) :

 

نضع السمن في إناء ثم نضيف إليها الدقيق حتى يميل لونه إلى الإصفرار ثم نحلي اللبن بالسكر ونضيفه على الدقيق ثم يرفعوا على النار حتى يغلظ قوامه نتركه ليبرد قليلا ثم نضيف عليه البيض بعد خفقه ونضيف الفانيليا أو ماء الور ونقلب الخليط جيدا .

 

_ تخلط مقادير الحشو مع بعضها ونضيفها على القرع الناضج المهروس وننضيف معلقتين من الصلصة البيضاء ونقلب الخليط جيدا .

 

_ نحضر صينيه وندهنها بالسمن ونصب فيها خليط القرع بالمكسرات ثم نعطيها بالصلصة البيضاء ( البشاميل الحلو ) بحيث نغطي وجهها تماما ونضع قطع من الزبد فوق وجهه الصضينية وندخلها الفرن حتىيحمرالوجهه و تنضج وتقدم ساخنة أو باردة .

 

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=50144

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

صراحة أنا باشكر البنوته الحلوة سنبلة الإيمان والآنسه شطت والموضمازييل مروة تركي وحبيبة قلبي البنيه أم عبدالرحمن اللي مكبره نفسها بعبد الرحمن وكمان بنشكر الآنسه أم عمر على تعاونهن معنا في يوم القرع العالمي

 

أنا شاكره جدا جدا جدا لكل من ساهم في يوم القرع

 

وأنا أقترح إني أسمي الصفحة موسوعة القرع لأخوات طريق الإسلام

 

لسه ما عملتوش علشان بكره يوم السمك وبعد بكره إن شاء الله يوم اللحمة ونعملها على القرعة بنت القرعة اللي في التلاجة

 

عارفين أنا عجبتني طريقة البنت الشقية مروة طريقة القرع بالعصاج

 

بس عارفين لو طلعت وحشه وسمعت كلمتين حلوين هاجي أسمعهم ليكو يعني

انتظرونا فنحن على موعد مع أخبار القرعة الليمونادية الرهيبة

 

lemonada

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

عارفين أنا عجبتني طريقة البنت الشقية مروة طريقة القرع بالعصاج

طيب خير الحمد لله بس انا مش بنسبها لنفسي

انا كاتبه منقوووووووووووووووول

عارفين لو طلعت وحشه وسمعت كلمتين حلوين هاجي أسمعهم ليكو يعني

انتظرونا فنحن على موعد مع أخبار القرعة الليمونادية الرهيبة

انا مش هابقى هنا ساعتها *_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

الحمد لله تمت العملية بنجاح

 

شكرا لكل الجهود المبذوله لإنجاح الطبخة

 

آه هه هه

 

بأنهج من كتر التعب

 

الحمد لله الطبخة خرجت للنور والكل أكل والحمد لله

ولم تحدث خسائر لا في الأرواح ولا في الأواني الحمد لله

 

لقد تم بحمد الله يوم الثلاثاء الماضي عمليه رهيبة لطبخ القرعة بنت القرعه

 

وقد تم تنفيذ ما اقترحته البنت الجميلة مروة التركي ولكن مع بعض التغييرات

 

طبعاً لازم نضيفوا ونغيروا ونقلبوا ونشيلوا ونحطوا وإلا ما نبقوش ليمونادا الغلسه

 

أنا قورت النصف العلوي وقطعت النصف السفلي مكعبات

 

الطريقة

 

بصلة مقطعة صغار

تحمر في ملعقة سمن بلدي

يضاف اللحم المفروم ويحمر قليلا مع إضافة ملح فلفل أسود بهارات + ليمون أسود + قرن فلفل حار نار ملهلب

 

بعد التقليب يضاف الجزء المقطع مكعبات ويقلب مع السابق ونضيف ربع كيلوا طماطم مبشورة أو معصورة يكون أفضل و يضاف فنجان أرز مصري مغسول للخليط السابق ثم يترك على نار هادئة خمس دقائق

 

 

*** نحضر بقى خلطة الجزء العلوي المتقور

 

2 بصلة كبيره مقطعه ونشوحها في ملعقة سمن

بعد التشويح نضيف فنجان أرز مغسول ونشوحه مع البصلة

نضيف اللحم المفروم ونشوحه

نضيف ملعقة صلصه وبهارات وملح وفلفل

 

نحشي الجزء المتقور ونضعه في منتصف القدر الذي به القطع السابقة ( الجزء المتبقى من الحشوة نحشي بيه دجاجة لتقديمها مع الأكل )

 

نضيف الماء بهدوء لتغطية ما في القدر على حسب كمية الجزء المقطع وزياده شوية

 

يترك على نار هادئة بعد غليانه حتى تمام النضج ( أنا حطيته في قدر الضغط ثلث ساعة )

 

الحمد لله طلعت ممتازة وطعمها يجنن

 

 

أنا عملت معاها دجاجة محشية رز بالخلطة وسلقتها وحمرتها

 

الكل أكل ودعيت لكم كلكم إن ربنا يكرمكم وتشتروا قرعة وتتذوقوا طعمها الحلو

 

 

 

 

*** نصيحة كتروا الملح شوية بسيطه عن العادي لأنها شوية مسكرة أكثر من الكوسة

 

معلش طولت عليكم

 

lemonada :icon17: :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

 

 

أنا لسة شيفة الموضوع حالاَ

 

وقعدت أقرأ الردود كلها علشان أعرف فى الأخر

 

العملية تمت بنجاح ولا كسفتينا

 

بس الحمد لله الموضوع عدا على خير

 

وبالهنا والشفا

 

انا أعرف طريقة الأخت أم عبد الرحمن

 

لكن إن شاء الله أجرب طريقة الأخت مروة

 

وخصوصا بعد ما أطمنا عليها منكِ

 

أصل كنت فكراه حلو بس

 

يلا ياستى تعيشى وتجربى

 

 

محبتك فى الله

 

روعة الايمان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حمدأً لله على سلامتك

 

أخيراً طلعتي من المطبخ

 

بصراحة كنت حاطه أيدي على قلبي

وانا قلت لك مسبقاً

لو طلعت مش قد كده انا ولا اعرفك ولا قلت لك حاجة ^_^

بس الحمد لله شطورة يا لموناده

 

وبألف هنا :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

أه الحمد لله

ربنا ستر

 

ماشي يا ست مروه بقى لا شفتيني ولا تعرفيني

 

أمال مين هاينضرب يعني

 

مش كفاية أنا طبخت وهما أكلوا وانتي تنضربي

 

الحياه تعاون ولكل واحد دور

 

بس الحمد لله ربنا رحمنا كلنا وطلعت الأكله حلوة وطلبوا كمان إني أعملها لهم مره تانيه

 

طلعت الأكله روعة يا ست روعه يلا جربي وادينا ندوق

 

يلا جربوا بطرق تانية واعطونا النتائج

 

lemonada

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×