اذهبي الى المحتوى
ريحـانة

✿ ~ ملتقي الأحبه بأخوات طريــ الإسلام ــق ✿ ~

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم

 

الف سلامة على ابنك ماريا

 

ما تشوفي في اولادك شر ابدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الحمد لله ماريا الله يشفى ابنك ويحفظه لك

معلش اصل بعمل اشياء واجى ع النت تانى واروح اعمل واجى تانى وهكذا ( :

اخباركم ايه فى حفظ القرءان ؟ تذكروا الاجر

 

ربنا يكرمك

 

 

 

ولا يهمك حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الحمد لله ماريا

الف سلامة علي ابنك

عامل ايه طمنيني

 

الله يسلم قلبك ساجده

 

 

 

والله طلع عنده حساسيه

 

والتهاب مزمنفي حنجرته

 

 

 

الله يشفيه ويشفي اولاد المسلمين اجمع

ايه سبب الاتهاب اللى فى حنجرته هل تقصدى احتقان بسبب البرد

اللهم امين

شفاه الله وعفاه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الحمد لله ماريا

الف سلامة علي ابنك

عامل ايه طمنيني

 

الله يسلم قلبك ساجده

 

 

 

والله طلع عنده حساسيه

 

والتهاب مزمنفي حنجرته

 

 

 

الله يشفيه ويشفي اولاد المسلمين اجمع

اللهم امين

ربنا يطمنك عليه يا حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماريا هو عجينة الباتيه فى اخر مرحله بتقطعيها اربع اجزاء بالطول ولا بالعرض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سبب الالتهاب دا

 

 

 

ان ابني اصلا معندوش مناعه

 

شويه برد بيبهدلوه

 

وهو عنده حاجه في رقبته زي الغده كدا اسمها حيل

 

 

 

دا بسبب ان الغده المنفويه بتاعته عملها وقف ومش بتعمل علي قتل الميكروب

 

 

 

فابسط الامور

 

 

 

لو شويه برد بيعمله التهاب

 

 

 

بس زايد عنده بقي والجيوب الانفيه

 

والحساسيه

 

وطبعاا منعه من الشوكولا

 

 

 

ودي اكتر حاجه بياكلها اصلا

 

والله قبل ما نروح للدكتور راح المحل واشتري شوكولا

 

 

 

صعب علي الدكتور

 

 

 

قاله خلاص كل دي بس

 

 

 

وربنا يشفي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماريا هو عجينة الباتيه فى اخر مرحله بتقطعيها اربع اجزاء بالطول ولا بالعرض

 

 

انت بتقطعيها لجزئين الاول بالعرض

 

وكل جزء تقطعيه لاتنين كلو عرض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سبب الالتهاب دا

 

 

 

ان ابني اصلا معندوش مناعه

 

شويه برد بيبهدلوه

 

وهو عنده حاجه في رقبته زي الغده كدا اسمها حيل

 

 

 

دا بسبب ان الغده المنفويه بتاعته عملها وقف ومش بتعمل علي قتل الميكروب

 

 

 

فابسط الامور

 

 

 

لو شويه برد بيعمله التهاب

 

 

 

بس زايد عنده بقي والجيوب الانفيه

 

والحساسيه

 

وطبعاا منعه من الشوكولا

 

 

 

ودي اكتر حاجه بياكلها اصلا

 

والله قبل ما نروح للدكتور راح المحل واشتري شوكولا

 

 

 

صعب علي الدكتور

 

 

 

قاله خلاص كل دي بس

 

 

 

وربنا يشفي

امين

والله ضايقتينى جدااااااااااا

لا حول ولا قوة الا بالله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماريا هو عجينة الباتيه فى اخر مرحله بتقطعيها اربع اجزاء بالطول ولا بالعرض

 

 

انت بتقطعيها لجزئين الاول بالعرض

 

وكل جزء تقطعيه لاتنين كلو عرض

اااااااااااااااااه

ماشى اصلى ناويه اعمله بكره باذن الله

جزاك الله خيرا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربنا يكرمك يا يسرا

الحمد لله

 

هما الاولاد كدا وهما صغار تعبهم صعب

 

الحمد لله

 

ساجده

 

ربنا يكرمك يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا جمااعه حد يعرف الكريمة بتتتعمل ازاى؟

انا جبت بياض البيض وبخفق فيه بقالى ساعه ولا حياة لمن تنادى

ووضعت سكر مطحون ولا الهوى طهقت نفسي اعنمل كريمة

ردو عليه حالا قبل مجىئ زوجى بسرررعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ربنا يكرمك يا يسرا

الحمد لله

 

هما الاولاد كدا وهما صغار تعبهم صعب

 

الحمد لله

 

ساجده

 

ربنا يكرمك يا رب

هو ابنك ده اللى فى الصورة صح؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا جمااعه حد يعرف الكريمة بتتتعمل ازاى؟

انا جبت بياض البيض وبخفق فيه بقالى ساعه ولا حياة لمن تنادى

ووضعت سكر مطحون ولا الهوى طهقت نفسي اعنمل كريمة

ردو عليه حالا قبل مجىئ زوجى بسرررعه

يا بنتى ليه بتدوخى نفسك

كيس كريم شانتيه دريم جاهز مجرد انك تضعى لبن اوماء مثلج فى دقيقه بيتعمل بمضرب البيض والطعم راااااااااااااااااائع وب175 قرش بس

على طول باشتريه باعمل بيه عصير الفراوله

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا جمااعه حد يعرف الكريمة بتتتعمل ازاى؟

انا جبت بياض البيض وبخفق فيه بقالى ساعه ولا حياة لمن تنادى

ووضعت سكر مطحون ولا الهوى طهقت نفسي اعنمل كريمة

ردو عليه حالا قبل مجىئ زوجى بسرررعه

 

 

 

كيف حالك ياحبيبتى؟

 

بصى لو انتى قاصدة المارينج

هاتى بياض بيض بدون صفار تماما

واقعدى اضربى فيه حتى يبح مثل الثلج ثم ابتدى ضيفى السكر البودرة ونقطة خل حتى يجمد ويلمع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
باتيه ايه خلصوا ردو
الباتيه اللى فى موضوع جويريه 3

فى ساحة المعجنات روحى شوفيه وتعالى نطبقه بكره انا وانت ايه رايك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نفسي اعمل دى والكيك طلع رائع وعملتو

 

 

الكيكه الاسفنجيه بالصور

 

مدخل ...

ميزة هذا النوع من الكيك الإسفنجي انه يكون هش جدااا

 

بدون استخدام الروافع .. ولا بيكنج بودر .. ولا دقيق الكيك الجاهز

 

 

الكيك الإسفنجي لايحتاج لخميرة او بيكنج باودر

اهم شئ لنفشها هو البيض المقسوم ( الصفار يفصل عن البياض ) ...

يضرب كل واحد على جهه ( وهذي هي كلمة السر في الكيك الإسفنجية ) .

 

 

 

 

...........................

 

المقادير ...

 

 

ebf5e18272.jpg

 

1 كأس دقيق - 1كأس سكر مطحون - ربع بيالة ماء -

رشة فانيليا - 6 بيضات كبيرة - ربع ملعقة صغيرة ملح - ملعقة كبيرة ونصف ليمون ...

 

 

 

الطريقة ...

 

نفصل صفار البيض عن بياضة ...

cd61482f1a.jpg

 

وأفضل طريقة للفصل عندما تكون البيضه باردة .. وبعد الفصل تترك حتى تأخذ درجة حرارة الغرفة ..

 

احرصي اشد الحرص ان لاتنزل اي نقطة صفار للبياض

ولامانع من اختلاط البياض قليلا بالصفار ..

 

.......................

 

 

نضرب صفار البيض بالمضرب الكهربائي على البطئ ثم السريع

 

61ebbe96ce.jpg

 

 

 

ثم نضيف نصف كوب السكر البودرة المنخول تدريجيا

ثم الفانيليا و3الملاعق ماء ...

ونستمر في الخلط لمدة خمس دقائق تقريبا او اقل او حتى يفتح لون الصفار كما في الصورة التاليه ..

 

80adb843df.jpg

 

 

43ce7e6dba.jpg

 

 

( ملحوظه : لو عندك المضرب العادي مو لازم يكون بهاللون الفاتح مرة زي هذا

يكفي انه يفتح لونه شوي وبس )

................

 

نضع صفار البيض على جنب ونغسل ريش المضرب جيدا من الصفار

 

...............

 

نبدأ بضرب بياض البيض على السرعة الخفيفة اولا حتى يتحول الخليط الى اشبه بالرغوة

ثم نشغل عالسريع حتى يتحول الى رغوة اشد كثافة ...

 

416a53d99f.jpg

 

 

 

ثم نضيف الليمون والملح ونستمر في الضرب ...

ثم نضيف نصف كأس السكر المطحون الأخر تدريجيا

حتى نحصل على مارينج اشبه بالكريما متماسك ... نضرب حوالي 5 دقائق او اكثر ..

 

7a180dbfb0.jpg

 

 

 

.......................

 

نضع المارينج ( بياض البيض المخفوق ) على جنب

 

......................

 

ننخل نصف كأس الدقيق اولا على صفار البيض

ونقلب بملعقة خشبيه بخفه شديييييدة

ثم ننخل النصف الثاني على الصفار ايضا ونقلب بخفة شديييدة ..

 

51a03268ab.jpg

 

 

fed78fdb56.jpg

 

راح تطلع ماسكة شوي

بس ماعليك راح تزبط لما نحط المارينج ( بياض البيض المخفوق )

 

...........................

 

 

بعد ذلك نضيف صفار المارينج للخليط السابق

ونحرص في هذه المرحلة ان لانخلط بشدة ...

 

241a5ae948.jpg

 

 

مانريد فعله هو مزج الخليطين مع بعض دون الخلط الشديد

وذلك حتى لانفقد جزيئات الهواء المتجمعه في البياض

لأن كلما حافظنا على جزيئات الهواء كلما زادت الهشاشة واسفنجية الكيك ..

746aa1ecd5.jpg

 

 

.........................

 

بعد ان نمزج الخليطين مع بعض

نصب الخليط في صينيه مجهزة مسبقا ومبطنه بورق الزبدة ( الصراحة انا ماكان عندي ورق زبدة وبطنتها بقصدير )

 

2654e465fb.jpg

 

 

( ملحوظة : الكيك الإسفنجي لايصب في صينيه مدهونه ابدا حتى لايفسد هشاشته )

 

.......................

 

حركي الخلطة المصبوبة في الصينية بالمعلقة الخشبية على شكل دائرة مرتين لتخرج أي فقاعات هواء ..

الصينية لارتفاع عشرة سم ثم انزليها ( بقوة معقولة ) وانتي ممسكة بها في يديك على سطح رخامي او سطح

 

صلب لتخرج فقاعات الهواء الكبيرة .. اضربيها مرتين او ثلاثة .. ثم ادخليها في الفرن في المنتصف واقفلي باب

 

الفرن بلطف دون حدوث أي ارتجاج < == نقطة مهمة

 

 

بعد اربعين دقيقة والفرن على درجة حرارة 170

افتحي عليها الفرن و أختبري النضج بسيخ خشبي بسيط

 

و أذا لقيتيها استوت افتحي باب الفرن و أتركيها شوية في الفرن قبل ما تطلعيها على البارد على طول

.....................

 

 

وصلنا للحشو والتزيين ...

 

c6e9ee3b73.jpg

 

 

نقطع الكيك نصين او ثلاث ( على حسب سمك الكيك والصينية اللي كنتي حاطتها فيه )

 

 

بعدين ندهنها بالكريمه من النصف .. ( شانتيه - دريم ويب .... الخ )

 

6c0c13eb9a.jpg

 

ونحشيها فواكه اناناس فراولة حسب الرغبة

 

ثم نقوم بتزيينها من الخارج .. كما يحلووو

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا جمااعه حد يعرف الكريمة بتتتعمل ازاى؟

انا جبت بياض البيض وبخفق فيه بقالى ساعه ولا حياة لمن تنادى

ووضعت سكر مطحون ولا الهوى طهقت نفسي اعنمل كريمة

ردو عليه حالا قبل مجىئ زوجى بسرررعه

الكريمة بتتعمل باللبن والزبدة والسكر

لاكن مش عارفة المقادير عشان انا بجيب الكريمة البودر الجاهزة

اعتقد مافيهاش بيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا جمااعه حد يعرف الكريمة بتتتعمل ازاى؟

انا جبت بياض البيض وبخفق فيه بقالى ساعه ولا حياة لمن تنادى

ووضعت سكر مطحون ولا الهوى طهقت نفسي اعنمل كريمة

ردو عليه حالا قبل مجىئ زوجى بسرررعه

 

 

 

كيف حالك ياحبيبتى؟

 

بصى لو انتى قاصدة المارينج

هاتى بياض بيض بدون صفار تماما

واقعدى اضربى فيه حتى يبح مثل الثلج ثم ابتدى ضيفى السكر البودرة ونقطة خل حتى يجمد ويلمع

 

 

والله عارفة يا جويرية بس مش راضى يمسك خالص مطهقنى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
زوار
هذا الموضوع مغلق.

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×