اذهبي الى المحتوى
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

مكرونه بالبيشاميل والكركم مضاد للاكسده والاورام ومجدد للخلايا

المشاركات التي تم ترشيحها

المقادير

 

 

كيس مكرونه صغيور 400 جرام

 

كوب دقيق

 

 

3 كوب لبن

 

كوب شوربه_مرقه_

 

ملعقتان كبار كركم_يقوى المناعه ومجدد للخلايا ويقاوم الأورام باذن الله تعالى_ _

 

ربع كيلو لحم مفروم

 

بصله متوسطه

 

ملعقتان كبار سمن

 

ثلاث ملاعق كبار زيت ذرة

 

بيضتان

 

طريقة صلصة البيشاميل

 

 

نقدح السمن مع الزيت ثم نضع كوب الدقيق

 

نقلب سريعا على نار قويه ثم نضيف اللبن تدريجيا مع الخفق بمضرب البيض اليدوى الى ان ينتهى مقدار اللبن

 

ثم نضيف المرق تدريجيا

 

ثم ملعقه ملح كبيرة ونضيف الكركم ايضا

 

والفلفل الاسود او الابيض ايضا

 

طريقة العصاج_اللحم المفروم بالبصل_الحشو

 

طريقة العصاج

 

نقطع البصلة رفيعا ثم نقلبها فى ملعقة سمن وملعقة زيت كبيرين

 

ثم نضيف اللحم المفروم بعد ان تصبح البصله شفافة اللون

 

الى ان يتغيرلون اللحم الى اللون البنى نضيف ثلاث ثمرات طماطم معصورة

 

وملح وفلفل وقلبى

 

 

االى ان تجف الطماطم المعصورة فى اللحم

 

الطريقه

نضيف بيضه على صلصة البيشاميل ونقلبه جيدا

 

ثم نضع البيشاميل فى صينيه متوسطه ونضع فوقها نصف كمية الكرونه المسلوقه نصف سوا

 

ثم اللحم المعصج ثم النصف الثانى من كمية المكرونه ثم باقى الصلصه البيضاء

 

ثم نخفق بيضه بقليل من الملح والفلفل ثم ندهن بها الوجه

 

ثم توضع فى فرن شديد الحرارة ونص ساعه _لو فى تيفال او استانليس_ وساعة الا ربع لو فى

 

الومنيوم

 

 

هسيبكوا تعيشوا مع الصور ومعلش

 

اسفة نسيت اصورها وهى بتتعمل

 

ما نتبهتش الا بعد ما قربت تخلص

 

هذه الكميه تكفى 6 اشخاص

 

 

 

ويارب تعجبكم

post-113449-1268251380_thumb.jpg

post-113449-1268251470_thumb.jpg

post-113449-1268251617_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماحدش بيحب المكرونه ولا ايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم إيدك حبيبتى

طبعا بموت فيها

وجميلة جدا من إيديكى

بس للأسف الشديد مبحبش طعم الكركم فى الأكل

وتقريبا يعنى أى حاجة فيها فايدة مش بأكلها للأسف

مغفلة طبعا :biggrin: :biggrin:

بس أعمل إيه فى نفسى مش عارفة

بس شكلها يجنن والله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

على فكرة ولادى وزوجى ما كانوش مستسيغينها فى البداليه

 

اقسملك ان طعمها مش باين نهائى مع طعامه العصاج وصلصة البيشاميل والمكرونه الطعم ضايع فيها

 

ارجوكى جربيها وعاها قليل من الجنزبيل_عشان تكمل_

 

الطعم هيضيع فى المكونات

 

وعموما جربى البهارات اى بهارات فى الاكل_دا لو مفيده جدا__عشان تتعودوا عليها_

 

معلش هتاخدى وقت

 

يا رافعة معنوياااااااااااااتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حاضر يا قمر هجربها إن شاء الله عشان خاطرك

طالما طعم الكركم مش هيبان أى

أصل بعيد عنك مرة واحدة جارتى جابتلى طبق أرز بالكركم وكنت أول مرة أذوقه

كرهت نفسى وكرهت الكركم فى الأكل من وقتها

بس إن شاء الله أجربه أنا

وهدعيلك يا قمر

ربنا يسعدك فى الدارين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله وتتوالى الابداعااااااااااااات

 

بس لى سؤال سمكتى الحبيبة

 

انا مش شايفه لون الباشاميل اتغير من لكركم؟ ازاى بقا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله وتتوالى الابداعااااااااااااات

 

بس لى سؤال سمكتى الحبيبة

 

انا مش شايفه لون الباشاميل اتغير من لكركم؟ ازاى بقا

 

 

ما اهو اصفر اهو يا عيونى

 

خدى عينى شوفى بيهاااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها تحفه يا سموءه

 

بموت فى المكرونه الباشميلوووووووو

 

انا تقريبا بعملها بنفس الطريقه

 

بس مش بحط بيضه على الوجه بحط البيضتين على الباشميل عشان ماحسش بطعم البيض اوى لما تستوى

 

تسلم ايدك وان شاء الله اجرب موضوع الكركم عمرى ما استخدمه بصراحة فى اكل

 

33884.png

تم تعديل بواسطة دره مصونه بالنقاب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايديكى حبوبة ربنا يبارك فيكى يااارب

ان شاء الله اجربها

تسلمى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله وتتوالى الابداعااااااااااااات

 

بس لى سؤال سمكتى الحبيبة

 

انا مش شايفه لون الباشاميل اتغير من لكركم؟ ازاى بقا

 

 

ما اهو اصفر اهو يا عيونى

 

خدى عينى شوفى بيهاااا

 

:closedeyes: :closedeyes: :icon15: :closedeyes:

 

 

اهاااااااا

 

انا فاكراه صفار البيض

 

انا زى اشجان محبش احط البيض على الوش بيعمل طبقه غير مرغوب فيها للولاد

 

ممكن على فكرة اللى خايف من الكركم يضعه على العصاج مش هيبان

 

جزاك الله خيرا سمكتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تسلم ايديكي يا سموكة اجرب حكايه الكركم ده بس انا باحط مع العصاج ماشروم بتطلع حلوة برده و من غير بيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
المقادير

 

 

كيس مكرونه صغيور 400 جرام

 

كوب دقيق

 

 

3 كوب لبن

 

كوب شوربه_مرقه_

 

ملعقتان كبار كركم_يقوى المناعه ومجدد للخلايا ويقاوم الأورام باذن الله تعالى_ _

 

ربع كيلو لحم مفروم

 

بصله متوسطه

 

ملعقتان كبار سمن

 

ثلاث ملاعق كبار زيت ذرة

 

بيضتان

 

طريقة صلصة البيشاميل

 

 

نقدح السمن مع الزيت ثم نضع كوب الدقيق

 

نقلب سريعا على نار قويه ثم نضيف اللبن تدريجيا مع الخفق بمضرب البيض اليدوى الى ان ينتهى مقدار اللبن

 

ثم نضيف المرق تدريجيا

 

ثم ملعقه ملح كبيرة ونضيف الكركم ايضا

 

والفلفل الاسود او الابيض ايضا

 

طريقة العصاج_اللحم المفروم بالبصل_الحشو

 

طريقة العصاج

 

نقطع البصلة رفيعا ثم نقلبها فى ملعقة سمن وملعقة زيت كبيرين

 

ثم نضيف اللحم المفروم بعد ان تصبح البصله شفافة اللون

 

الى ان يتغيرلون اللحم الى اللون البنى نضيف ثلاث ثمرات طماطم معصورة

 

وملح وفلفل وقلبى

 

 

االى ان تجف الطماطم المعصورة فى اللحم

 

الطريقه

نضيف بيضه على صلصة البيشاميل ونقلبه جيدا

 

ثم نضع البيشاميل فى صينيه متوسطه ونضع فوقها نصف كمية الكرونه المسلوقه نصف سوا

 

ثم اللحم المعصج ثم النصف الثانى من كمية المكرونه ثم باقى الصلصه البيضاء

 

ثم نخفق بيضه بقليل من الملح والفلفل ثم ندهن بها الوجه

 

ثم توضع فى فرن شديد الحرارة ونص ساعه _لو فى تيفال او استانليس_ وساعة الا ربع لو فى

 

الومنيوم

 

 

هسيبكوا تعيشوا مع الصور ومعلش

 

اسفة نسيت اصورها وهى بتتعمل

 

ما نتبهتش الا بعد ما قربت تخلص

 

هذه الكميه تكفى 6 اشخاص

 

 

 

ويارب تعجبكم

 

لا طبعا هو فيه حد مبيحبش المكرونة وبالذات اللى بالبشاميل

شكلها رائع وقوليلى بقا طعمها كان ايه بالف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياسلام على الابداع

ايوه كدا خلينا نشوف ابداعك مش بس وصفة نصائح طبية ياعيني على المواضيع الحلوة

حبيبتي احنا الكركم نستخدمه كثيرررررررررررررررررا حتى في الكبسة وكبة الرز تطلع يميم ومثل ما قلتي مفيد

ام البشاميل فان شاء الله اجربه واعطيك رأية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الكركم عالبشمل ؟؟

 

 

تدهنين الوجه بالبيض ام تخلطين البيض بباقى المتبقى من البشميل

 

تسلم يدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الكركم عالبشمل ؟؟

ايوة جربيه ومش هتندمى بإذن الله

 

تدهنين الوجه بالبيض ام تخلطين البيض بباقى المتبقى من البشميل

 

تسلم يدك

 

 

بيضه لكل كوب دقيق وكيلو لبن

 

وبيضه فوق الوجه

 

اى خدمة يا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام عبد الله المسلمة كان طعمها خرافى بيشامل بقى انت عارفه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله تسلم ايديكي يا سموكة اجرب حكايه الكركم ده بس انا باحط مع العصاج ماشروم بتطلع حلوة برده و من غير بيض

 

 

بموت فى حاجه اسمها مشروم بس زوجى يكرهه كره العما

 

مع ان الطبيب قاله كل مشروم وخرشوف عشان الكبد

 

سلامتك يا بسومه حبيبتى من الانتفاخ

 

امشي يا انتفاخ روح بعيد عند اليهود ولكفرة(مع الاعتذار ل ام مهند)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ياسلام على الابداع

ايوه كدا خلينا نشوف ابداعك مش بس وصفة نصائح طبية ياعيني على المواضيع الحلوة

حبيبتي احنا الكركم نستخدمه كثيرررررررررررررررررا حتى في الكبسة وكبة الرز تطلع يميم ومثل ما قلتي مفيد

ام البشاميل فان شاء الله اجربه واعطيك رأية

 

ايه الهنا اللى انا فيه ده مرتين فى يوم واحد واكلتين دانا امى داعيالى يا بغدودتى

 

بشكر قسم الطبيخ الحلو ده اللى عرفنى بالعراق كلها

 

 

هتفضلى تدلعى فيا كده لغاية ما اصدق

 

ما انحرمش منك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انا مابحبش الكركم بس ان شاء الله اجرب

تسلم ايدك يا قمر

 

 

جربيه ياحبيبتى ومش هيكون سيء هيضيع بإذن الله فى المكونات

 

وتسلملى دخلتك عليا يا جي جي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايديكى حبوبة ربنا يبارك فيكى يااارب

ان شاء الله اجربها

تسلمى

 

 

تسلمى يا ريرى نورتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها تحفه يا سموءه

 

بموت فى المكرونه الباشميلوووووووو

 

انا تقريبا بعملها بنفس الطريقه

 

بس مش بحط بيضه على الوجه بحط البيضتين على الباشميل عشان ماحسش بطعم البيض اوى لما تستوى

 

تسلم ايدك وان شاء الله اجرب موضوع الكركم عمرى ما استخدمه بصراحة فى اكل

 

33884.png

 

جينا بقى لمسك الختام

 

دايما واخده على انك تجاملينى

 

عموما انت انت الريِسه يا حبيبتى يا شاجو وربنا يطمنا على زيزى وربنا يشفيها يا رب وتدخل تجاملنى زيك

 

جربى الكركم فى كل شيء لانى بحطه كمان مع ارز الصياديه(ارز السمك)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم الايادي اختي الغالية

 

 

مشرفتنا القمر هنا ده شرف لموضوعى وزيادة اهميه اشكرك عليها

جزاك الله خيرا وبارك الله فيك يا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×