إنتقال للمحتوى



خلف هذه الجدران بواسطة: ((مــريــم))           رباط العفيفات ( من تاخر زواجهن..إصبرن و صابرن و رابطن) بواسطة: رؤى صلح           الى كل من ذاق حلاوة الالتزام.. ورحل عنه..؟؟ الســـــــــــــــــلام عليكم بواسطة: رؤى صلح           كيف تدفع زوجتك إلى التزين لك؟ بواسطة: ام جومانا وجنى           محاضرات الشيخ مصطفى العدوي بواسطة: ام جومانا وجنى           ::: تغـــريــــدات ::: بواسطة: الملتزمة المتفائلة           ~♥ مع رجرج..أنت أحلى ♥~ بواسطة: الملتزمة المتفائلة           إعداد النبي صلى الله عليه وسلم لشخصيات صحابته الدعوية بواسطة: عروس القرآن           "صُـح ـــبة اللقيمات" [أنقصي وزنك باتباع سنة النبي] بواسطة: *امة الله حنان*           ❤ الحلقة الخامسة ❤ دورة | تهيئة الفتاة للزواج، ومسؤوليّة الوالدين . بواسطة: الملتزمة المتفائلة          
- - - - -

اريد طريقة عمل مخلل الباذنجان


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
13 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 محبة عائشه وخديجه

محبة عائشه وخديجه

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3094 مشاركة
  • المكان: / الكويت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 01:53 PM

اخواتي الحبيبات

انا رحت مره لمطعم واكلت مخلل وكان معاه مخلل باذنجان بس طعمه كان لذيييييييييذ بشكل ماتتخيلوه والي استغربته انه كان عليه شوية زيت

الي تعرف الطريقه تقولي

ملاحظه المطعم كان الي يشتغلو فيه مصريين

#2 *زهرة الصبار*

*زهرة الصبار*

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1899 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: الاشغال اليدوية

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 02:30 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
اهلا حبيبتى محبة عائشة وخديجة
يسعدنى اكون اول من يرد عليكى
انا عندى طريقة وياريت تنول رضاكى
بصى يا سيتى دى طريقة مصرية مية فى المية

المقادير
نص ك باذنجان اسود
3حبات فلفل حامى
نص لتر خل ابيض
زيت زيتون
ملح
راس ثوم كاملة

الطريقة
اغسلى الباذنجان جيدا ولا تنزعى القشرة السوداء
جففيه بفوطة نظيفة ثم قطعيه حلقات سميكة
ثم يرص فى طبق صينى ويرش بمقدار حفنتين ملح ناعم
اتركيه لمده 5ساعات على الاقل
اغلى الخل الابيض النصف لتر فى لتر ماء
ضعى مقدار الباذنجان امملح فى مقدار الماء المغلى والخل
اتركى الباذنجان منقوعا لمدة 5 دقائق ثم انشليه
ابدئى فى ملء البرطمان بحلقات الباذنجان وفصوص الثوم وحلقات الفلفل
ثم غطى وجه البرطمان بطبقة من الزيت واغلقيه جيدا
قدمى الباذنجان بعد شهر من صناعته


الف هنا وشفا

الصور المرفقة

  • burger.gif





صورة


#3 *لقاء*

*لقاء*

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4229 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 05:15 PM

ما شاء الله عليكى اختى النقبة

متالقة فى الباذنجان

ههههههههههههه

بارك الله فيكى






اللهم يا مقلب القلوب ثبت قلبى على دينك

اللهم اعنا على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك


صورة


صورة


اشكرك حبيبتى مودة واخاء على هذا الاهداء الرقيق


#4 أم أحمد المصرية

أم أحمد المصرية

    زهرة متفتّحة

  • العضوات الجديدات
  • 101 مشاركة
  • المكان: مصر (القاهرة)

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 07:21 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ابنتى العزيزة
هناك طريقتان لعمل مخلل البذنجان : ان يكون مسلوقا اويوضع فى زيت الى ان ينضج ويراعى قبل تحميرة فى الزيت ان نعمل تغريز بالشوكة حتى نتجنب فرقعتة
الطريقة ا : : نصف كيلو بذنجان
من 3: 4 حبات فلفل احمر حار  ،1-حبة طماطم ،5:6فصوص ثوم،ملح كمون كسبرة
نصف كوب خل
يسلق البذنجان أو يحمر
ويوضع الخليط السابق فى الكبة ويطحن جيدا ثم يفتح البذنجان بشقه طوليلاويحشى من الخليط السابق ويوضع فى علبة من علب الثلاجة ويؤكل فى الحال ويراعى الملح جيدا
وبالهناء والشفاء وصدقينى0000 اوعى وخلى بالك من نفسك
ممكن ان تضعى معه فلفل اخضر حار مسلوق مع البذنجان او مقلى حسب الرغبة

#5 لواء العزة

لواء العزة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4302 مشاركة
  • المكان: مع أحلى صحبة {أخوات طريق الإسلام}
  • الاهتمامات: صبرًا يا نفسي معنا الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 5


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 09:07 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
اهلا بك حبيبتي
محبة عائشة وخديجة
وجزاكن الله خيرا حبيباتي
المنقبة
ام احمد المصريه
على الوصفات فتح النفس دي
عموما انا طريقتي مثل طريقه ام احمد المصريه
بس لي اضافة اخيرة ممكن ان تضعي في النهايه بقدونس مفري على وجهه المخلل
وبالهنا والشفا
واى استفسار لا تترددي :)





طالب الحق يكفيه دليل وصاحب الهوى لا يكفيه ألف دليل

الجاهل يتعلم وصاحب الهوى ليس لنا عليه سبيل



QQ عناقيـــد QQ .. سابقًا


#6 *ايه*

*ايه*

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1047 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: القراءة والنت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 01 April 2007 - 09:14 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

والله حبيباتى انا جعت ;-)  ;-)  ;-)  :wink:

فعلا اخترت حبيبتى اكله بموووووووووووووووووووووت فيها

وبصراحة انا معتادة على طريقة حبيبتى أم احمد المصرية :tongue:  :tongue:  :tongue:

لكن لا انصحك بهذه الاكله ان كنت تعانى حبيبتى من مشكلة الاملاح مثلى

تسلمن حبيباتى وبالهنا والشفا

تم التعديل بواسطة *ايه*, 01 April 2007 - 09:16 PM.


#7 محبة عائشه وخديجه

محبة عائشه وخديجه

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3094 مشاركة
  • المكان: / الكويت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 02 April 2007 - 02:04 PM

الله ماشاء الله عليكم حبيباتي بصراحه شهيتوني بالمخلل
لأني اول مره اذوق مخلل باذنجان كنت اعتقد انه مش حلو بس بطريقة اخواتي المصريات اكيد راح يطلع رووووعه
بصراحه انا كل يوم اقول لزوجي روح للمطعم واطلب لي منه برطمان جاهز هههههههههه
وطبعا رفض يروح يقولي المخلل مقبلات مش اكله اساسيه فقلت اسأل حبيباتي الي بالمنتدى اكيد راح يقولولي الطريقه
اشكركم كلكم اختي المنتقبه واختي الحبيبه ام احمد الله يحفظكم
وانا راح اجرب الطريقتين واقولكم النتيجه
أختي المنتقبه انا فهمت منك انه ما اضيف الماء والخل عليه يعني اضع الباذنجان وزيت الزيتون لوحدهم واغلق العلبه بدون ماء ولا خل صح والا انا غلطانه
وهل اضعه بالثلاجه ام برى الثلاجه

تم التعديل بواسطة محبة عائشه وخديجه, 02 April 2007 - 02:11 PM.


#8 *زهرة الصبار*

*زهرة الصبار*

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1899 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: الاشغال اليدوية

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 08 April 2007 - 09:21 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
اسفة حبيبتى على تاخرى عليكى اعذرينى لم ارى سؤالك
بالنسبة للباذنجان انشليه من الماء جيدا ولا تضعى الا زيت الزيتون على وجه البرطمان
وفصوص الثوم تكون صحيحة دون تقطيع ولا تنسى ان تحكمى غلق البرطمان جيدا
بالنسبه لوضعه خارج الثلاجة اذا كان الجو عندك ليس حر لا باس وان كان الجو مناسب ضعيه خارج الثلاجة وراعى ان يكون فى مكان باردوبالهنا والشفا
واى سؤال انا تحت امرك






صورة


#9 أم الزهراء المصرية

أم الزهراء المصرية

    مشرفة " رحمها الله"

  • العضوات
  • 4067 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 08 April 2007 - 09:46 PM

عرض المشاركةمروة تركي, في Apr 1 2007, 08:07 PM, كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
وجزاكن الله خيرا حبيباتي
المنقبة
ام احمد المصريه
على الوصفات فتح النفس دي
عموما انا طريقتي مثل طريقه ام احمد المصريه
وبالهنا والشفا

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
سبحان الله لسة عملاه النهاردة بنفس الطريقة
إن شاء الله نجربه بالبقدونس المفري تسلمي يا مرمورة
لكن كان لى جارة فلسطينية حبيبة على قلبى جزاها الله عني كل خير
تضيف لحشو الباذنجان عين الجمل المفري
كان طعمه رائع
مممممممم
:wink:







صورة

صورة


#10 محبة عائشه وخديجه

محبة عائشه وخديجه

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3094 مشاركة
  • المكان: / الكويت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 08 April 2007 - 10:08 PM

اشكرك من كل قلبي اختي الحبيبه المنقبه

#11 لواء العزة

لواء العزة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4302 مشاركة
  • المكان: مع أحلى صحبة {أخوات طريق الإسلام}
  • الاهتمامات: صبرًا يا نفسي معنا الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 5


تاريخ المشاركة 09 April 2007 - 12:53 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ماشاء الله عندنا موسوعه للباذنجان المخلل
ربنا يكرمك خالتي الحبيبه
ام الزهراء المصرية
جربيه بطريقة الحبيبه ام احمد المصرية
وضعي البقدونس المفري وياسلاااام لو جزرايه مبشوره والله هايعجبك جدا  
ان شاء الله مع تظبيط الملح والخل
واعتقد طريقه حضرتك الخاصه بالاخت الفلسطيينه المحشى عين جمل إسمه مكدوس تقريبا
والله اعلم





طالب الحق يكفيه دليل وصاحب الهوى لا يكفيه ألف دليل

الجاهل يتعلم وصاحب الهوى ليس لنا عليه سبيل



QQ عناقيـــد QQ .. سابقًا


#12 أم الزهراء المصرية

أم الزهراء المصرية

    مشرفة " رحمها الله"

  • العضوات
  • 4067 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 09 April 2007 - 01:20 AM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

بارك الله فيكِ حبيبتي مروة

أكيد إن شاء الله سأجرب طريقة الأخت أم أحمد بالبقدونس وبالجذر كمان

أنا واثقة انها ستكون رائعة

وخاصة الباذنجان بجميع صوره له شعبية خاصة في بيتنا


أيوه هي المكدوس دي كنت نسياها دا كان من زمن

الله يمسيها بالخير حبيبتي ختام

أحبكم في الله والله
:wub:







صورة

صورة


#13 *زهرة الصبار*

*زهرة الصبار*

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1899 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: الاشغال اليدوية

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 09 April 2007 - 11:41 AM

عرض المشاركةمحبة عائشه وخديجه, في Apr 8 2007, 10:08 PM, كتب:

اشكرك من كل قلبي اختي الحبيبه المنقبه




لا شكر على واجب حبيبتى
تحت امرك

الصور المرفقة

  • blume.gif





صورة


#14 محبة عائشه وخديجه

محبة عائشه وخديجه

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3094 مشاركة
  • المكان: / الكويت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 10 April 2007 - 03:31 PM

اختي الحبيبه المنقبه

انا عملت نفس ماقلتي ولاحظت ان الباذنجان تغير لونه بعد وضعه بالخل والماء واصبح لونه مائل للوردي ههههههههه

صح يصير معاك كذا والا انا غلطت بحاجه

الله يعينك علي




0 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 0 الزائرات, 0مجهولات