إنتقال للمحتوى



ترحيب بـ " جيهان نـصر " صحبتي ♥ يا أخوات () بواسطة: ¯`ღ سماح ღ´¯           عضوة جديدة,,,,,فهل من مرحب,,,, انا المسلمة بواسطة: ¯`ღ سماح ღ´¯           السلام عليكن اخواتي . بواسطة: ¯`ღ سماح ღ´¯           طلبات تغيير الأسماء توضع هنا بواسطة: okhte islam           صفحة تسميع الحبيبة "المحبـــة لله" ....(الجمعة) بواسطة: المحبـــة لله           طلب تغيير اسمي المسجلة به في المنتدى المحترم. بواسطة: okhte islam           لِنَروي حُـبًا <3 بواسطة: ظِلّ زَهرَة           شاركينا .............."أخلاقكِ في محاضرة" بواسطة: ظِلّ زَهرَة           خلف هذه الجدران بواسطة: ظِلّ زَهرَة           مبارك للحبيبة "همسة أمل" رزقت ب محمد :) بواسطة: يحبهم ويحبونه          
- - - - -

الاوزى بلاو ( اوزى الشام او الصرر ) مع لحم بالمشروم و الكريم


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
12 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 12 April 2007 - 08:15 PM

بسم الله و الصلاه و السلام على رسول الله
ماشاء الله لا قوه الا بالله نبدأ


اوزى الشام او المعروف بأسم اخر فى بعض البيوت ( الصرر او اوزى بلاو ) و ايا كان اسم الطبق فهو طبق رائع و يصلح للايام العاديه و الولائم و التجمعات الاسريه و هو طبق سورى شهير

سنحتاج للاعداد
لحم ( قطع رأس عصفور ) مكعبات صغيره * حسي عدد افراد الاسره انا استخدمت لفردين حوالى النصف كيلو *
كوب بازليا مسلوقه و نصف كوب جزر مقطع مكعبات صغيره حجم البازليا و مسلوق
حوالى نصف كوب فطر * يمكن ااستغناء عنه لانه ليس فى اصل الوصفه لكنى اضيفه و طعمه يعزز الطبخه و مفيد صحيا *
ملعقه ثوم
بصله مقطعه رفيع جدااااااا
البهارات : اطحنى التالى مع بعض ( 3 مسمار قرنفل نصف ملعقه هيل و قرفه ومستكه ورقه غار و نصف ملعقه سماق و لومى مطحونه ملح و بهار ابيض و كبابه صينى ) و اطحنيهم جيدا ناعم جدا و اتركيهم للاستخدام و خذى ملعقه من البهارات المطحونه سويا للتتبيل كل مره

نضع فى طنجره اللحم مع البصل و الثوم و نقلب جيدا حتى يتتنبل  و يمتزج جيدا نضيف البهارات السابقه ( ملعقه واحده )
عند حصولك على لون ذهبى للحم اضيفى الفطر و البازليا و الجزر المسلوقين و قلبى
اضيفى المرق ( كوبين تقريبا لكوب الارز ) ثم اضيفى كوب ارز
* حسب كميه الارز بالطبع اضيفى المرق انا استخدمت مرق لحم سابق التجهيز *
يقلب الارز مع اللحم بالخضروات تقليبه واحده مع المرق و تهدىء النار عليه و يغطى
و يترك ليبرد بعد النضج قبل استخدام ورق الفيلو ( الجلاش )
نضع فى البايركس وريقات الجلاش مع رشها بالزبد ( انا استخدم زيت الكانولاالصحى المعبىء فى بخاخ ) لرش الوريقات حوالى 4-5 وريقات رفيعه مع مراعاه ان تكون الحواف خارج البايركس حتى نساويها صرر * انا استخدمت بايركس واحد و عاده يكون صرر دائريه صغيره لكن لاننا فردين فأستسهلت الامر سريعا * لكن انصح فى الولائم بعمل صرر صغيره متوسطه الحجم و بعدد الافراد
نضيف الحشو السابق ( الارز باللحم و الخضروات ) و اضيف الى الارز قبل الاستخدام ربع كوب صنوبر مقلى و اقلبه مع الارز و احشو الوريقات و اضيف عليها لوز محمص معزز بالنكهه ( مدخن )
و بعدها قومى بلف الوريقات كما موضح بالصوره و رشى الوجه بالسبراى ( زبد او زي ت و يمكن استخدام الفرشاه )
ادخليه فرن متوسط الحراره لربع ساعه تقريبا حتى تحصلى على لون محمص للجلاش
يقدم مع لبن بنعنع و ثوم ( لااااااااااااااااا يعلى على الطعم و لا يمكن الاستغناء عنه )



اللحم بالفطر و الكريم

فى طنجره او طاسه ضعى اللحم مع البصله و الثوم و قلبيها مع اضافه بهار اللحم - بهار مكسيكى - هيل - فلفل اسود مطحون خشن - ملح الى ان تحصلى على لون ذهبى اضيفى عصير ليمونه او بضع قطرات ليمون و اضيفى المشروم و اخيرا اضيفى الكريمه قبل التقديم و بعد  ان تكونى تأكدتى من نضج اللحم

الصور المرفقة

  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 6_1.JPG
  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG
  • 14.JPG
  • a.JPG
  • b.JPG
  • c.JPG
  • d.JPG


#2 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 12 April 2007 - 11:29 PM

ملحوظه : يمكن تقديم الارز بدون استخدامه كحشو لوريقات الجلاش
لعمل سلطه اللبن : الزبادى  كاسه لبن + مبشور خياره + نصف ملعقه ثوم مفرى ناعم ملعقه زيت زيتون و تقلب مع اضافه قليل من الملح حسب التذوق و زيدى الكميه حسب افراد الاسره

#3 رغـدة

رغـدة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3092 مشاركة
  • المكان: فلسطين (عرب 48)
  • الاهتمامات: الرسم والأشغال اليدوية

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 13 April 2007 - 01:53 AM

لذييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييذة

يا الاهي

خلاص يا أم تيّم ارحمينا

كمان شويّ بصير قد البرميل من وصفاتك الروعة

سلمت يمناك يا شيف الركن المبدعة

ربنا يستر بالقادم
ننتظر الخروف المحشي

#4 لواء العزة

لواء العزة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4302 مشاركة
  • المكان: مع أحلى صحبة {أخوات طريق الإسلام}
  • الاهتمامات: صبرًا يا نفسي معنا الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 5


تاريخ المشاركة 13 April 2007 - 09:52 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
رااااااااااااااااائع
بصراحه شكله شهي جدا جدا
واي حاجة فيها بسله ياريت تتحفينا بيها :)
تحفة بجد
بــــــــــارك الله لكِ في جهدك وفي وقتك حبيبتي
ام تيم





طالب الحق يكفيه دليل وصاحب الهوى لا يكفيه ألف دليل

الجاهل يتعلم وصاحب الهوى ليس لنا عليه سبيل



QQ عناقيـــد QQ .. سابقًا


#5 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 01:07 AM

بوركتم بسلاتى ههههههههه اقصد حبيباتى
رغده و الله ما القصد اعذبكن انا اشارككن بالغداء اليومى بدى و الله لولا صعوبه الامر ان اطعم كل الحبيبات بس شو بنعمل !؟ الله ييسر الحال بالجنه ناكل من ثمرها اللهم لا تحرمنا من الجمع الطيب و الاخوه فيك الهى
حبيبتى بسله - مروه - ههههههههه بس كده عيونى الككل البازليات اللى فى الفريزر تحت امرك :) انا احشر البازليا بالاكل حشر لان البيت عندى مش غاوينها الا لون و شكل يعنى لا ياكلونها متل العالم و الناس مطبوخه فتلاقينى احطها فى الاطباق بالعافيه اتحايل عليهم هههه

#6 الولاء والبراء

الولاء والبراء

    :: مشرفة سابقة ::

  • العضوات
  • 4900 مشاركة
  • المكان: هنا
  • الاهتمامات: Graphic Design
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 33


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 01:14 AM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،
ما شاء الله الوصفة جميلة وسهلة
بس في مشكلة
لحم رأس العصفولا دي أجيبها منين
أروح للجزار ولا لبتاع العصافير
أقول له هات لي خمسين عصفورة عشان اخد منها لحمة الرأس بتاعتها يا إما إن فهمت غلط
وضحي لي  ام تيمو
عاوزة اعملها



اللهم ..
إني أعوذ بك من علم لا ينفع
ومن قلب لا يخشع
ومن نفس لا تشبع
ومن دعاء لا يستجاب
ومن دعاء لا يستجاب
ومن دعاء لا يستجاب



قال ابن القيم رحمه الله : فإن القلوب مَفطورة مَجبولة على محبة من أنعم عليها وأحسن إليها .

مَنْ عَلَّمَنِي حَرْفَاً أْخْلَصْتُ لَهُ وِدَّاً


#7 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 01:36 AM

ههههههههههههههههههههه لا عنجد هيك فهمتى ؟ هههههههههههههههه لا هيك بنسمى حجم الشقف الزغيره بسوريا ( راس عصفور )
لا حبيبتى لحم بقرى بس التقطيعه فى حجم راس العصفور هههههههه يعنى قطعى اللحم زغير شقف متل حجم راس العصفور
بارك الله فيك هههههههه و الله اضحك الله سنك :)

#8 الولاء والبراء

الولاء والبراء

    :: مشرفة سابقة ::

  • العضوات
  • 4900 مشاركة
  • المكان: هنا
  • الاهتمامات: Graphic Design
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 33


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 01:42 AM

هههههههههههههه
الحمد لله انا قلت هاجيب العصافير دي كلها منين
ههههههه
جزاكِ الله خيراً
إن شاء الله أعملها ربنا يبارك فيكِ أختي أم تيم علي مجهودك ده



اللهم ..
إني أعوذ بك من علم لا ينفع
ومن قلب لا يخشع
ومن نفس لا تشبع
ومن دعاء لا يستجاب
ومن دعاء لا يستجاب
ومن دعاء لا يستجاب



قال ابن القيم رحمه الله : فإن القلوب مَفطورة مَجبولة على محبة من أنعم عليها وأحسن إليها .

مَنْ عَلَّمَنِي حَرْفَاً أْخْلَصْتُ لَهُ وِدَّاً


#9 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 01:54 AM

ههه تسلميلى قلبو ربى يبارك فيك ان شاء الله ينال اعجابك و سلميلى جدا على عمو الحاج بتاع العصافير :)

#10 حراء

حراء

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2660 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 02:15 PM

تسلم الايادي ام تيم
الله يعطيك العافيه


#11 محبة عائشه وخديجه

محبة عائشه وخديجه

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 3094 مشاركة
  • المكان: / الكويت

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 02:40 PM

تسلم الأيادي ام تيمو حبيبتنا

راح اجرب الطبخه الحلوه والسهله جدا لذيذه

#12 نبض الأقصى

نبض الأقصى

    الإدارة العامة للمنتديات

  • الإدارة العامة
  • 12628 مشاركة
  • المكان: فلسـ الحبيبة ـطين

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 72


تاريخ المشاركة 14 April 2007 - 09:00 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت ايديكِ أختي الحبيبة " أم تيم " حقيقة وصفة روعة :)
ربنا يطعمك من ثمر الجنّة ويرضى عنك ويرضيكِ .






صورة

أخت لنا في الله في كرب شديد، حرمت من بناتها فلذة كبدها ومهجة فؤادها...

فأرجو أن لا تنسوها من الدعاء بظهر الغيب يا حبيبات..


اللهم فرج كرب الحبيبة "أم نور" واجمعها مع بناتها على خير وأقر عينيها برؤيتهنّ عاجلا غير آجل إنك على كل شيء قدير..


#13 Omtaym_ALLAH

Omtaym_ALLAH

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2222 مشاركة
  • المكان: canada-ottawa
  • الاهتمامات: islamic culture -background and islamic studies<br />art and decoration<br />cooking and house hold erens and creation<br />kids and family <br />

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 10


تاريخ المشاركة 05 June 2007 - 09:44 PM

اللهم امين :) و يطعمنا جميعا من ثمارها بارك الله فيكن حبيباتى ان شاء الله ميسره عليكن الوصفه




0 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 0 الزائرات, 0مجهولات