إنتقال للمحتوى



♥ حبيبــــــةٌ وحبيبـــــة!! بواسطة: خيوط ذهبية           من هو رمز الطمع عند العرب ؟؟ بواسطة: خيوط ذهبية           ما صحة أن قراءة الايات الأخيرة من سورة آل عمران عند الاستقاظ ؟ بواسطة: عروس القرآن           القلوب بواسطة: Sama Alsham           وبدأت الدعوة لتملأ الدنيا نوراً بعد ظلام بواسطة: عروس القرآن           (صفحة المفردات) \\رحلة سمو وإبداع للغوص بين ثنايا مفردات لغة الضاد\\ بواسطة: خيوط ذهبية           ~..أول صادح بالقرآن..~ بواسطة: ام خطاب 79           أخوات طريق الاسلام بوك بواسطة: عِــفّــةُ فَــتــاة ~           كلمة طيبة ولكن ..... بواسطة: أم يُمنى           "" مع الفقراء .... بواسطة: عِــفّــةُ فَــتــاة ~          
- - - - -

طريقة عمل الخبز العربى بالصور من مطبخى أيضا


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
45 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 05 March 2008 - 05:58 AM

ny3xyjzuqnvmg4p8dk13.gif
كيفكم يا بنات
مصورالكم النهاردة طريقة عمل الخبز العربى أو الشامى أو الفلسطينى شوفوا إنتم عايزين تسموه إيه :mrgreen:


1c267cc123.gif


المقــادير:
2.5 كوب دقيق أبيض
1.5 معلقة صغبيرة خميرة فورية
كوب ماء
ملح ملعقه صغيره
اناء فيه ماء

a0ef29e37a.gif


الطريقه
تذاب الخميره في ربع كوب الماء الدافي
تترك لتتخمر
100_1712.jpg

يضاف الملح الى الدقيق ويعمل حفره في النص
يضاف كوب الماء والخميره
100_1713.jpg

يعجن جيدا ونستمر في العجن لان العجن يجب ان لا يقل عن 10 دقايق
اذا كانت العجينه جافه نبل ايدينا بالماء ونستمر بالعجن حتى يختفي الماء تماما
ثم نبل ايدينا ونعجن وهكذا حتى نحصل على عجينه ملساء وتميل الى القساوه
يعني ما تكون طريه زي عجينة الفطاير
نستمر في العجن حتى يرجع الاناء اللي عجنا فيه نضيف كانه ماعجنا فيه لان
العجين اذا خلص وصار جاهز بيترك جوانب الصحن ومابيكون يلصق باليد
وناعم واملس
تبل يد بالماء ونمسح على العجينه ونكورها

100_1715.jpg
نغطيها بكيس بلاستك ونلفها بمنشفه اوبطانيه صغيره ونخليها على جنب تتخمر
لمدة ساعه مش اقل من كذه ولا اكثر
100_1717.jpg

ابعد مرور الساعه
قبل ما تبدائي بتقطيع العجين شغلي الفرن من فوق وتحت وحطي صاج
الفرن قريب السطح يعني في رف الفرن الاخير او اللي قبل الاخير
وتقفلى الفرن حتى يسخن الصاج تمام ويكون الفرن على اعلى درجه انا خبزت في الفرن الكهربائي على 450  درجه فهرنهايت

تقلب العجين على الرخامه وتعجن عجن خفيف فقط لاخراج الهواء منها
تقسم الى قطع متساويه حسب حجم الخبز اللي تحبيه
ترص في صينيه تبل يد بالميه وترش بشكل رذاذ على كور العجين

100_1718.jpg

يرش السطح اللي راح نفرد عليه بالدقيق (وما نكثر حتى مايطلع الخب ناشف قوى)
تفرد كل دائره حسب اللي نحب
يفرش في القاع ورق المطبخ (المناديل اللي نستخدمها في امتصاص الزيت )
ثم فوقه القرص ثم يغطى بالمناديل ثم القرص الثاني وهكذا

100_1720.jpg

100_1721.jpg

نخليه يرتاح 10 دقايق واذا الجوا كان حر كفايه خمس دقايق واذا الجو بارد
ممكن ربع ساعه الى نص ساعه

يخرج الصاج من الفرن لوضع الخبز وانتبهي لانه راح يكون حار جدا
كمان منمسكشى العيش بإيدينا علشان ينتفخ فى الفرن

نمسك طرف الورق ونحط يدنا من تحت القرص ونقلبه على وجهه على الصاج
وندخله الفرن على الرف العلوي وتقولى بسم الله لأن دى أصعب حاجة وتدعى إنه ينتفخ على العموم لو منفخش برضه بيكون طعمه حلو وأنا عن نفسى  زوجى أدمنه
100_1722.jpg

نراقب الخبز وبعد شوي راح تبدا تطلع فقاقيع وينتفخ
ودى الصور النهائية
  
100_1724.jpg

وكده مفتوح
100_1725.jpg

حطى فيه بقى جبنة وفلافل وع كباية شاى ويا سلاااااام ولا الفراخ :)
بالهنـــــــــــــــــــــــا

8283931d30.gif

#2 راماس

راماس

    مشرفة الملتقى المفتوح & منتدى قصص عامة

  • المشرفات
  • 24554 مشاركة
  • المكان: لسنا سوى عابري سبيل
  • الاهتمامات: متابعة اخوات طريق الاسلام
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 606








أوسمتي

تاريخ المشاركة 05 March 2008 - 06:01 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تسلم ايديك الرغيف سخن شكله بيشهي



إن العين لتدمع وإن القلب ليحزن وإنا على فراقك يا رندة لمحزونون


#3 أمـ الســعد

أمـ الســعد

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2484 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 05 March 2008 - 07:08 PM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

شكلها وصفة محتاجة وقت ... بس صراحة النتيجة اكيد تستاهل ...  :icon15:

صورة





صورة


طبعت على كدرٍ وأنت تريدُها ** صفواً من الأقذاء والأكــــــدار

ومكلّف الأيَّــــــامٍ ضدَّ طباعــــها ** متطلّبٌ في الماءِ جذوة نار


#4 um_abdurrahman

um_abdurrahman

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 592 مشاركة
  • المكان: germany

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 02:33 PM

tislaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamine ana gouzi modmine el3iche dahe basse daymane benechtiri haba agarabha wa aoulike

#5 ام الفاروق عمر

ام الفاروق عمر

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1001 مشاركة
  • المكان: ايطاليا
  • الاهتمامات: القراءة و الدخول على موقع الاخوات و التدريس و مساعدة اولادى

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 02:48 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،


جزاكى الله خيرا اختى الغاليه رائع جدا ما شاء الله


أنا جربته كيف ما فعلتيه تماما طعمه لذيذ جدا :icon15:  :icon15:

الصور المرفقة

  • 2694123271.jpg


#6 ملآكـ الوفآ

ملآكـ الوفآ

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2529 مشاركة
  • المكان: في أرض الله الواسعه

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 03:04 PM

تسلم ايديك حبيبتي



صورة

#7 ام هنا

ام هنا

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 518 مشاركة
  • المكان: مصر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 2


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 03:30 PM

جزاكى الله خيرا والله شكله حلو بس ليا استفسار
هى الكميه دى تطلع عيش تقريبا اد ايه
وكمان موضوع المناديل ده مش فاهماه
وجزاكى الله خيرا

#8 ام هنا

ام هنا

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 518 مشاركة
  • المكان: مصر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 2


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 05:44 PM

معلش اثقلت عليكى بالاسءله بس انا نفسى اعمله
ممكن بدل منحطه فى صاج الفرن نحطه فى صوانى لانى حاسه انه ممكن يلذق فى صاج الفرن
وكمان ياريت تقوليلى الوقت التقريبى اد ايه فى الفرن
وشكرا ليكى وجزاكى الله خيرا

#9 أمـ الســعد

أمـ الســعد

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2484 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 05:58 PM

أخيتى أم هنــــــــا .. حياك الله.

إن شاء الله صديقتى ميرو ترد عليك فى أقرب وقت ... أنا أيضا نفسى اجربه فى أقرب وقت ...

حسب ما فهمت  وسألت... موضوع المناديل ده ... كأنك بتعملى فواصل بين كل رغيف والتانى خلال العشر دقائق اللى ترتاح فيها الأرغفة قبل الخبز .. تعرفى لما تشتري البرجر النيىء جاهز يبقى فيه ورق خفيف بينهم ... هذا مثله ... وأيضا المنديل عشان تحملى به الرغيف  من أطرافه وتنقليه إلى الصاج لأنه لو مسكتيه بيدك ممكن يهبط ...

وانا أعتقد  انه لن يلتصق بالصاج لأن الصاج يكون متسخن جدي جدا قبل وضع الأرغفة عليه ...

والوقت .. لا أعرف :wub:  ... بس أكيد لما يحمر وجهه .. تطلعيه ...



صورة


طبعت على كدرٍ وأنت تريدُها ** صفواً من الأقذاء والأكــــــدار

ومكلّف الأيَّــــــامٍ ضدَّ طباعــــها ** متطلّبٌ في الماءِ جذوة نار


#10 om fatema

om fatema

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 447 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 06:08 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
عندي سؤال
لازم يتعمل في فرن يكون النار من فوق وتحت ؟
اصل انا عندي فرن البوتوجاز نفس المفتاح اما يشغل النار من تحت واما يشغله من فوق مينفعش الاتنين مع بعض
متهيألي لو عملته فيه مش هينتفخ صح ولا ايه

#11 أم عبيده

أم عبيده

    زهرة متفتّحة

  • العضوات الجديدات
  • 33 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 06:09 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاكم الله أختي الكريمه كل الخير
شكل الخبز شهي للغايه
بالهنا والشفا



#12 omou mossab

omou mossab

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4457 مشاركة
  • المكان: اخوات عائشة ومصعب

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 2


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 06:18 PM

صورة



نسأل الله أن يرينا الحق حقاً ويرزقنا اتباعه ، وأن يرينا الباطل باطلاً ويرزقنا اجتنابه


#13 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 09:20 PM

عرض المشاركةramas, في Mar 4 2008, 08:01 PM, كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
تسلم ايديك الرغيف سخن شكله بيشهي
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته... الله يسلمك حبيبتى وشكرا لمرورك

#14 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 09:23 PM

عرض المشاركةأمـ الســعد, في Mar 5 2008, 09:08 AM, كتب:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

شكلها وصفة محتاجة وقت ... بس صراحة النتيجة اكيد تستاهل ...  :mrgreen:

صورة

لا ةالله يا أم السعد ده أسهل عيش بأعمله ... مش محتاج وقت زى التوست مثلا دى كل الحكاية ساعة واحدة بس للتخمير جربية بس وقولى لى النتيجة

#15 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 09:36 PM

عرض المشاركةum_abdurrahman, في Mar 6 2008, 04:33 AM, كتب:

tislaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamine ana gouzi modmine el3iche dahe basse daymane benechtiri haba agarabha wa aoulike
السلام عليكم أم عبد الرحمن
نصيحة منى جربية وجوزى كمان بيحبه قوى ... يوم أما يرفض لى طلب أو يزرجن أقول له هااااااااااااا مش هأعمل العيش :mrgreen:
يقوم يوافق على طول هاهاهاهاهاهاها أنا بأهزر طبعا .... بس فعلا العيش البيتى له طعم مختلف تماما عن اللى بنشتريه من برة... منتظرة التطبية وبالهنا

#16 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 09:47 PM

عرض المشاركةام الفاروق عمر, في Mar 6 2008, 04:48 AM, كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،


جزاكى الله خيرا اختى الغاليه رائع جدا ما شاء الله


أنا جربته كيف ما فعلتيه تماما طعمه لذيذ جدا :mrgreen:  :roll:
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
جزانا وإياكم حبيبتى
الحمد لله إنه عجبك وإنتظرينى فى باقى أنواع العيش اللى إتعلمتها هأنزلهم واحد واحد إن شاء الله وبإنتظار تطبيقك بس يا ريت تصورى اللى عملتيه علشان تشجعى باقى العضوات

#17 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 10:29 PM

عرض المشاركةام هنا, في Mar 6 2008, 05:30 AM, كتب:

جزاكى الله خيرا والله شكله حلو بس ليا استفسار
هى الكميه دى تطلع عيش تقريبا اد ايه
وكمان موضوع المناديل ده مش فاهماه
وجزاكى الله خيرا


عرض المشاركةام هنا, في Mar 6 2008, 07:44 AM, كتب:

معلش اثقلت عليكى بالاسءله بس انا نفسى اعمله
ممكن بدل منحطه فى صاج الفرن نحطه فى صوانى لانى حاسه انه ممكن يلذق فى صاج الفرن
وكمان ياريت تقوليلى الوقت التقريبى اد ايه فى الفرن
وشكرا ليكى وجزاكى الله خيرا


عرض المشاركةأمـ الســعد, في Mar 6 2008, 07:58 AM, كتب:

أخيتى أم هنــــــــا .. حياك الله.

إن شاء الله صديقتى ميرو ترد عليك فى أقرب وقت ... أنا أيضا نفسى اجربه فى أقرب وقت ...



حسب ما فهمت  وسألت... موضوع المناديل ده ... كأنك بتعملى فواصل بين كل رغيف والتانى خلال العشر دقائق اللى ترتاح فيها الأرغفة قبل الخبز .. تعرفى لما تشتري البرجر النيىء جاهز يبقى فيه ورق خفيف بينهم ... هذا مثله ... وأيضا المنديل عشان تحملى به الرغيف  من أطرافه وتنقليه إلى الصاج لأنه لو مسكتيه بيدك ممكن يهبط ...

وانا أعتقد  انه لن يلتصق بالصاج لأن الصاج يكون متسخن جدي جدا قبل وضع الأرغفة عليه ...

والوقت .. لا أعرف :ninja:  ... بس أكيد لما يحمر وجهه .. تطلعيه ...
السلام عليكم أم هنــــا وحبيبتى أم الســـعد
آسفة على التأخير فرق التوقيت بيننا حوالى 9 ساعات لو كنتى فى مصر و10 لو كنتى فى السعودية ودول الخليج
بصى يا ستى المناديل الورقية فعلا زى ما قالت لك أم السعد جزاها الله خيرا أى عيش بتعمله وبيتفرد كده قرص لازم نحط ورق زبدة أو مناديا مطبخ بين كل رغيف واللى بعده علشان ميلزقوش فى بعض أنا كمان بعد أما بأرص كل الأرغفة أحط على آخر رغيف منديل وبعدين طبق وأقلب الأطباق علشان اللى كان فوق ( آخر واحد فردته ) يبقى تحت وأول رغيف فردته يطلع فوق علشان كل العيش يكون أخد وقت تخمير واحد لكن الخطوة دى مش ضرورية قوى مش كل اللى بيخبز بيعملها

بالنسبة للكميه حسب حجم الرغيف أنا مثلا قبل كده كنت بأعمل حوالى 6 متوسطين دلوقتى بأعمل 8 صغيرين تقريبا حجم رغيف العيش بتاع الفول والطعمية بتاع المطاعم زى جاد والتابعى كده مش عارفة تعرفيهم واللا لأ

كمان عندى ليكى نصيحة.. لو عايزة الرغيف طرى إفرديه سميك أنا زوجى بيحبه تخين وفيه لبابة فبأفرده تخين يعنى سمكه موش أكتر من نصف سم كده
010e92b53c.jpg

ونتركه يرتاح ويخبز فى فرن حاااار جدا والصااج يكون مولع كده
08b91f9f28.jpg

وننتظر أن ينتفخ
233614b221.jpg

بعد ما ينتفخ الخبز هذا معناه انه استوى ننتظر فقط 30 ثانيه حتى يستوي تماما
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف )
0860bc937e.jpg

أنا ساعات بعد ماينتفخ أفتح عليه الشواية بسرعة علشان يحمر
ونسيبه يبرد شوية ... بيكون طرى كده
30f1d30ada.jpg

ونحطه فى كيس وأنا بأحطه فى الفريزر ولما نعوز بأطلعه وأسخنه فى الفرن أو المايكروويف
adf7baac9e.jpg


تقريبا الرغيف بياخد من 8 إلى 10 دقايق فى الفرن بتاعى لكن ده كل واحد حسب فرنه لأن أنا فرنى ده صغير وكهرباء مش غاز
كمان أحب أقول لك مش كل مرة العيش بينتفخ كده وساعات بينتفخ نصه بس :) زى ما يكون بيقول لى كفايه عليكى كده لكن حقيقى بيكون طعمه جميييل جدا حتى لو لم ينتفخ وبيتفتح ساندوتش أنا بأقول لك كده علشان ميجيلكيش إحباط لو ما إنتفخش لازم تحاولى وصدقينى هتنبسطى كتير لما تشوفى نتيجة مجهودك  :icon15:
لو عايزة تحطيه فى صينية فى الفرن مفيش مشكلة بس لازم تكون سخنه جدا جدا
وعلى فكرة هو مش بيلزق فى الصاج زى ما قالت لك أم السعد علشان بيكون سخن جدا
وأى سؤال أنا فى الخدمة

#18 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 10:33 PM

عرض المشاركةom fatema, في Mar 6 2008, 08:08 AM, كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
عندي سؤال
لازم يتعمل في فرن يكون النار من فوق وتحت ؟
اصل انا عندي فرن البوتوجاز نفس المفتاح اما يشغل النار من تحت واما يشغله من فوق مينفعش الاتنين مع بعض
متهيألي لو عملته فيه مش هينتفخ صح ولا ايه
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
حبيبتى أنا بأولع الفرن من تحت فقط يعنى مش شوايه بأفتحه فرن لغايه أما يسخن خالص
وزى ما قلت لكم متزعليش لو مإنتفخش مش كل مرة بينتفخ لكن بيكون طعمه حلو

#19 miro74

miro74

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 223 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 10:34 PM

أم عبيدة وomou mossab
جزاكم الله خيرا وشكرا لمروركم الكريم

#20 أمـ الســعد

أمـ الســعد

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2484 مشاركة
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 3


تاريخ المشاركة 06 March 2008 - 11:06 PM

هييييييييييييييييييييييييه ....

طلعت بأفتي صح  ....... :wink: cooking.gif



صورة


طبعت على كدرٍ وأنت تريدُها ** صفواً من الأقذاء والأكــــــدار

ومكلّف الأيَّــــــامٍ ضدَّ طباعــــها ** متطلّبٌ في الماءِ جذوة نار





0 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 0 الزائرات, 0مجهولات