اذهبي الى المحتوى
سجدة55

متميز***كوارع و ممبار و كرشة مع فتة فلسطينية عمايل ايديا بالصور

المشاركات التي تم ترشيحها

 

 

post-17467-1266329282.gif

 

هادوقكم ممبار وكرشة وكوارع و لسان مع الفته الفلسطينية

 

اولا تجيبي اللسان بعد تنظيفه و سلقه تقطعيه دواير و في الصنية يتحمر علكول

 

الكوارع بعد ما تنظفيها تسلقيها و بتقطعي معاها بصلة و طماطماية و تحطي ورق لاوري و عود قرفه و حب هان و ملح و فلفل اسمر و شوية جنزبيل

 

الممبار و الكرشة هنحشيهم بنفس الحشو

بعد ما بنظف الممبار و نقطعه حسب الطول المناسب و الكرشة كمان بنقطعها مربعات و نخيطها و نخلي فيها فتحة من الجنب عشان نحشيها

 

نحضر الحشو

نجيب بصل و نقطعه و نذبله في شوية زيت لحد ما يصفر و نقطع معاه فصوص ثوم

 

نغسل الارز

و نجيب لحمة مفرومة يعني على كيلو ارز نص كيلو لحم مفروم و نخلطه مع الارز و البصل و نضيف ملح و فلفل اسمر و بهارات و نضيف معاهم حمص الشام مسلوق

 

نحشي الممبار من غير مكا تمليه عشان ما يفرقعش

و الكرشة تحشيها و تخيطي الجني المفتوح

 

تكوني مجهزة حلة فيها مية مغلية على النار و تسقطي فيها الممبار هتلاقيه بيقفل لوحده من الجنب و تحطيله بصلة مقطعه و كمان ورق لاوري و عود قرفه و حب هان و ملح و فلفل اسمر

نفس الشئ بالنسبة للكرشة

و نعمل ارز ابيض عادي

 

نجيب الرقاق و نقطعه و نحطه في صنية اكل و نسقيه بشوربة الكوارع لحد ما يطري و يتشرب و نحط فوقيه طبقه ارز و نسقيه برشة شوربة عالوش و نحط عليه الكوارع و اللسان و بقيه المتفجرات هههههههههههههههههه

 

و نحط شوربة في سلاطين و ممكن نعمل دقه توم و فلفل نعصر عليها لمون و نحط عليهم شوية شوربة في سلطانية بتتحط على الفتة بتكون تحفه و اخليكم مع الصور

 

 

post-17467-1266328965.jpg

 

post-17467-1266329001.gif

 

post-17467-1266329051.jpg

 

post-17467-1266329082.jpg

 

post-17467-1266329133.jpg

 

 

 

تم تعديل بواسطة المتفائلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عن جد شهيتيني المومبار نحن نقول عليه اباوات

و بصراحة انا الي سنين ما اكلته

و ان شاء الله اول ما ارجع البلد اكله

تسلم الايادي يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم يدك سجودة حبيبتي باين عليك ام بيت تعملي كل حاجة ما شاءالله

لكن بنسبة الى عائلتي وعائلة زوجي ما ناكل الكرشة واللسان

بس والله شغل مرتب مشكورة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

ماشاء الله

والله أنك شعبية يا سجودة :)

ذكرتيني بالذي أحبه

صراحة نحن لا نستغني عن الكرسة وبكل ما تحتويه والكوارع ورأس الخروف ولحم الراس

خصوصا بالشتاء يزيد إستهلاكنا لها

 

سلمت يداك حبيبتي والله سفرة راائعة جداا وتستاهل أحلى تميز

مبدعة يا سجودة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

رائعة أخية

اللهم بارك وتسلم أيديك

على فكرة من أحلى ما أحب هذه الأكلات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
راجية الفرج من ربي مشاركة بتاريخ Jan 31 2010, 05:56 AM

ما شاء الله راااااااائع بجد شهيتيني تسلم ايديك يا بسومة

 

تسلميلي يا سهومة بلاش انت عشان الريجيم

 

ام حلا مشاركة بتاريخ Jan 31 2010, 12:48 PM

عن جد شهيتيني المومبار نحن نقول عليه اباوات

و بصراحة انا الي سنين ما اكلته

و ان شاء الله اول ما ارجع البلد اكله

تسلم الايادي يا غالية

 

تسلميلي يا مشرفتي الغالية ممكن سؤال من وين بلدك

بغداد الجريحة مشاركة بتاريخ Feb 1 2010, 09:56 PM

تسلم يدك سجودة حبيبتي باين عليك ام بيت تعملي كل حاجة ما شاءالله

لكن بنسبة الى عائلتي وعائلة زوجي ما ناكل الكرشة واللسان

بس والله شغل مرتب مشكورة

 

تسلميلي يا رب ربي يخليكي

المتفائلة مشاركة بتاريخ Feb 1 2010, 10:02 PM

 

 

ماشاء الله

والله أنك شعبية يا سجودة :)

ذكرتيني بالذي أحبه

صراحة نحن لا نستغني عن الكرسة وبكل ما تحتويه والكوارع ورأس الخروف ولحم الراس

خصوصا بالشتاء يزيد إستهلاكنا لها

 

سلمت يداك حبيبتي والله سفرة راائعة جداا وتستاهل أحلى تميز

مبدعة يا سجودة

 

تسلميلي يا احلى مشرفه انا ما كنتش المس الكرشة و الممبار و الكوارع ابدا بس بعدما اتزوجت و لقيت زوجي بيحبهم فاتعلمت اعملهم و بيبقى مبسوط جدا يوم ما باعملهم

جزاكي الله كل خير

&صفاالقمر& مشاركة بتاريخ Feb 1 2010, 10:05 PM

ما شاء الله

رائعة أخية

اللهم بارك وتسلم أيديك

على فكرة من أحلى ما أحب هذه الأكلات

 

و انا باموت في الاكلات ده تسلميلي يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ماشاء الله الاكله ده بحبها موت

اضحك اخى لما بنضحى فى العيد اخى يطلب من امى ان تبدل اكياس الللحمة مع جدتى وخالاتى

إلى كرشة وممبار هم يخدو مننا اللحمة ويعطونا ممبار

هو حضرتك من فلسطين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انوار القلوب مشاركة بتاريخ اليوم, 01:40 AM

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ماشاء الله الاكله ده بحبها موت

اضحك اخى لما بنضحى فى العيد اخى يطلب من امى ان تبدل اكياس الللحمة مع جدتى وخالاتى

إلى كرشة وممبار هم يخدو مننا اللحمة ويعطونا ممبار

هو حضرتك من فلسطين

 

هههههههههههههههههههههههه شكله بيموت في الحاجات ده

انا اصلي فلسطينية يا غالية

ام عبدالله وحيد مشاركة بتاريخ اليوم, 01:45 AM

الله جميلة يا ابتسام جوعتينى

 

تسلميلي يا منمن تعالي كلي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائع بس مفيش صلصة علوش؟

 

 

كمان ازاى بتحشى الكرشة؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله عليك ربنا يبارك فيك شكلك شاطرة ومجتهده يا بسيمه

 

انا ما تعلمتهمش الا لما جيت عند زوجى واتعلمتهم عشانه سبحان المغير الاحوال

 

بس ده ما يمنعش انى عاوزة اتتلمذ على ايديك تانى

 

ربا يهديلك زوجك واولادك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مشاركة بتاريخ Feb 3 2010, 07:30 AM

رائع بس مفيش صلصة علوش؟

 

 

كمان ازاى بتحشى الكرشة؟

 

لا يا غالية ما فيش عليها صلصلة بنستعمل معاها دقه ثوم و لمون على شوية شوربة في السلطانية

 

و الكرشة بعد ما تنظفيها كويس تقطعيها مربعات او مستطيل بحيش انك تقدري تعملي منها كيس و تخيطي من الجناب و تخلي جنب مفتوح و تحشيه و بعدين تخيطي الجنب ده هتبقى عندك زي البؤجة انشاء الله اكون افدتك

 

ام الحسن المصرى مشاركة بتاريخ Feb 8 2010, 02:05 AM

اكيد طعمها لذيذ جوعتينى

تسلم ايديكى

 

الله يسلمك اتفضلي بالهنا و الشفا

 

محبة لربها.ادعولى بالثبات مشاركة بتاريخ اليوم, 03:04 AM

بسم الله ما شاء الله عليك ربنا يبارك فيك شكلك شاطرة ومجتهده يا بسيمه

 

انا ما تعلمتهمش الا لما جيت عند زوجى واتعلمتهم عشانه سبحان المغير الاحوال

 

بس ده ما يمنعش انى عاوزة اتتلمذ على ايديك تانى

 

ربا يهديلك زوجك واولادك

 

تصدقي يا سمسم انا كمان اتعلمته عشان زوجي مع اني ما كنتش بالمسهم قبل كده بس اتعلمت الحمد الله

تسلميلي يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

إيه الجمال ده وإيه الروعه دي تسلم أيديكى يا أحلى بسبوسه أنا بمووت فى الأكلة دي :icon15: :icon15:

 

المهم إننا دلوقتى بقرأ الموضوع قبل الغدا شوية لما شوفت أطباقك كنت هأكل الكمبيوتر

 

ماما بتعملهم بس غير طريقتك خالص بس لازم ولا بد وضرورى أجرب طريقتك اللذيييييييييييييييييييييذه دي

 

وليا أكلة كوارع وممبار وكرشة عندك إن شاء الله . :mrgreen: :mrgreen: :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام الصبر الجميل مشاركة بتاريخ أمس, 04:34 PM

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

إيه الجمال ده وإيه الروعه دي تسلم أيديكى يا أحلى بسبوسه أنا بمووت فى الأكلة دي

 

المهم إننا دلوقتى بقرأ الموضوع قبل الغدا شوية لما شوفت أطباقك كنت هأكل الكمبيوتر

 

ماما بتعملهم بس غير طريقتك خالص بس لازم ولا بد وضرورى أجرب طريقتك اللذيييييييييييييييييييييذه دي

 

وليا أكلة كوارع وممبار وكرشة عندك إن شاء الله .

 

تسلميلي يا زيزي يا رب بس انت تعال و انا عملك كل الاكلات اللي يحبها قلبك يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اممممممممممممممممممممم شهيتيني

انما بموت بهادا الاكل وعنا بفلسطين بتفننوا بصنعه في ناس بيطبخوه هيك بالفته زي ما عملتي اختي سجده 55 وناس بيطبخوا باللبن (يعني الزبادي او اليوغورت) وناس بيحمروه بالصواني انا بكون عندي عيد لما كانت امي تطبخ شي نهار كرشات ولسانا بحبها كتير

وكمان مره يسلموا ايديكي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ليتيسيا مشاركة بتاريخ أمس, 10:53 PM

اممممممممممممممممممممم شهيتيني

انما بموت بهادا الاكل وعنا بفلسطين بتفننوا بصنعه في ناس بيطبخوه هيك بالفته زي ما عملتي اختي سجده 55 وناس بيطبخوا باللبن (يعني الزبادي او اليوغورت) وناس بيحمروه بالصواني انا بكون عندي عيد لما كانت امي تطبخ شي نهار كرشات ولسانا بحبها كتير

وكمان مره يسلموا ايديكي

 

تسلميلي يا رب انت فلسطينية مثلي لكان اتشرفنا بس لو بتعرفي طريقته باللبن قوليلي

 

انا باحمر كل شئ بالفرن بعد السلق ما باقلي شئ بالزيت عشان الكولسترول :mrgreen:

 

اسعدني مرورك يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وانا تشرفت اختي سجده 55 من وين من فلسطين؟

انا من شفاعمرو بالجليل (بين حيفا والناصره)

بالنسبه لطريقة الكرشات باللبن بدك تسلقي الكرشات عادي زي ما عملتي وتحمريهن شويه بالفرن وبتكوني حاطه لبن على نار هاديه وبتحركي فيه وبتزيدي عليه كوب ماء مذوب فيه ملعقتين نشا او كورن فلاور وضلي حركي لحد ما يغلي وبس يغلي بتوطي النار وبتضيفي الكرشات خليهن يغلوا كمان شوي يعني 10 دقايق وبعدين بتطفي ووقت الاكل فيكي تحطي رز مطبوخ وجنبه كاسه فيها اللبن والكرشات

وهنيئا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ليتيسيا مشاركة بتاريخ اليوم, 11:11 PM

وانا تشرفت اختي سجده 55 من وين من فلسطين؟

انا من شفاعمرو بالجليل (بين حيفا والناصره)

بالنسبه لطريقة الكرشات باللبن بدك تسلقي الكرشات عادي زي ما عملتي وتحمريهن شويه بالفرن وبتكوني حاطه لبن على نار هاديه وبتحركي فيه وبتزيدي عليه كوب ماء مذوب فيه ملعقتين نشا او كورن فلاور وضلي حركي لحد ما يغلي وبس يغلي بتوطي النار وبتضيفي الكرشات خليهن يغلوا كمان شوي يعني 10 دقايق وبعدين بتطفي ووقت الاكل فيكي تحطي رز مطبوخ وجنبه كاسه فيها اللبن والكرشات

وهنيئا

 

انا من سمسم بس هدا الاصل قبل التهجير هلا بمصر

تسلم ايديكي على الوصفه لازم اجربها ان شاء الله يسلموا يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يخرب عقلك يا بت يا بسومه انتى ليكى فى الحاجات دى كمان

 

انا عن نفسى بحبها جدا بس جوزى ربنا يهديه

 

ملوش فيها خااااااالص

 

وبعدين اختك نمره واحد فى الفشل فى المطبخ فى كل انواع الاكل

 

ههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام جويريه78 مشاركة بتاريخ اليوم, 08:36 PM

يخرب عقلك يا بت يا بسومه انتى ليكى فى الحاجات دى كمان

 

انا عن نفسى بحبها جدا بس جوزى ربنا يهديه

 

ملوش فيها خااااااالص

 

وبعدين اختك نمره واحد فى الفشل فى المطبخ فى كل انواع الاكل

 

ههههههههههههههههههههههههه

 

امال ايه لازم يكون ليا في كل حاجة ده انا باموت في المطبخ

 

تسلميلي يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم أيديك حبيبتى بجد بجد شكل طعمها حلو جداااااااااااااااااااااااااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا مفترية انتي عايزة تعملي فية اية انا بحب الاكله دي مووووووووووووت

واللى مبيحبهاش يبقي ميعرفش ياكل اصلا

تسلم ايدك يا عمري واكتبي دي كمان في اللستة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
محبة الفجر مشاركة بتاريخ Feb 16 2010, 11:21 PM

تسلم أيديك حبيبتى بجد بجد شكل طعمها حلو جداااااااااااااااااااااااااااااااا

 

تسلميلي يا رب يا غالية

 

أم سوفي مشاركة بتاريخ أمس, 05:53 PM

يا مفترية انتي عايزة تعملي فية اية انا بحب الاكله دي مووووووووووووت

واللى مبيحبهاش يبقي ميعرفش ياكل اصلا

تسلم ايدك يا عمري واكتبي دي كمان في اللستة

ههههههههههههههههههههههه ربي يخليكي تعالي مصر و انا اعملهالك

 

منور يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×