اذهبي الى المحتوى
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

متميز**أرز بالفول الاخضر_الحراتى_جربوا مش هتندموا ان شاء الله_

المشاركات التي تم ترشيحها

post-16501-1267964312.gif

 

 

اخواتى الحبيبات نفسي تجربوا الصنف ده لأنى بحبه جدا وانتن بفضل الله هتحبوه جربوا وقولولى

 

6 اكواب ارز

 

5 اكواب مياه او مرقه

 

3 بصلات كبار

 

 

5 فصوص ثوم كبار

 

بهارات وملح

 

اثنان2 كيلو فول اخضر او حراتى اللى قشرته قاسيه بنفصصه واللى قشرته رقيقه بنقطعه مثل الفاصوليا الخضراء

 

هذه الكميه تكفى 6 اشخاص وشوية اطفال على الماشي

 

على فكرة ممكن استبدال الفول الاخضر ببسله وجزر__بيقى رااائع__

 

 

 

 

 

الطريقه:

 

حمرى البصل فى زيت غزير نوعا

ثم أضيفى الثوم

 

ثم الفول المقطع والمغسول المصفى الى ان يذبل تماما ثم الارز نقلبه جيدا الى ان يتشرب بالزيت المتخلف من الخليط

 

ثم اضافة الماء او االمرق_زى ما تحبى الى ان يتشرب السائل على النار

 

ثم نهدى على الارز بالفول 45دقيقه تقريبا وبالهنا والشفا

 

 

 

 

 

 

 

post-113449-1267720359_thumb.jpg

post-113449-1267720533_thumb.jpg

post-113449-1267720731_thumb.jpg

post-113449-1267720783_thumb.jpg

post-113449-1267720857_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة ام حلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هو غريب شويه ياسومه بس اكيد طعمه حلو بالبسلة اصلى مبحبش الفول الاخضر

جزاكى الله خيرا ياسوما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايديكي يا سمسم اجربها بالبسلة عشن مش باحب الفول الحراتي اوي

 

تسلم ايديكي و مستنيين اكلات حلوة تانية من ايديكي يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايه العسل ده بوسي بحالها هنا مش مصدقه منورانى يا سكر تسلم رجليك اللى جابتك جربيها بالبسله واعملى موضوع اصلى بموت فيها بالبسله برضه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايه ده كله الحبايب كلهم منوريننى منمن وانوسه شرفتوا ونورتوا

 

جربيه يا منمن بالفول بيدى طعم روعه مش طعم الفول دا طعم تانى مختلف حتى اسالى حلولو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

شنو هل الابداع والترتيب

تسلم ايدنك الحلوة

احنا بالعراق نعمله ونخلي معه شبنت شوية طريقتك تختلف بس باين عليها ممممممممممممم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

هذي أول مرة أسمع إنه يتعمل بالفول الأخضر

 

بس مدام قلتى إنه حلو وطعمه خطييير إن شاء الله بيكون طعمه حلو أختى .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله

شنو هل الابداع والترتيب

تسلم ايدنك الحلوة

احنا بالعراق نعمله ونخلي معه شبنت شوية طريقتك تختلف بس باين عليها ممممممممممممم

 

يشرفنى اختى بغداد انك تشكرى فى طبقى المتواضع خصوصا انك استاذة فى الطبخ

 

قوليلى بتعملي الطبق ده ازاى فى بغداد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله جميل تسلم ايدك

 

 

شكرا يا سهومتى دانت معلمة فى الطبيخ شرفتينى وتسلم مجيتك وتسلم رجليك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

هذي أول مرة أسمع إنه يتعمل بالفول الأخضر

 

بس مدام قلتى إنه حلو وطعمه خطييير إن شاء الله بيكون طعمه حلو أختى .

 

 

كلك ذوق يا قمر جربيه هيعجبك وممكن تستبدلى الفول بالبسلة

 

اسمك جميل جدا وعاجبنى يا زهرة الحياء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكله تحفه يا سمكه واكيك طعمه حلو يا حلو انت

 

بس للاسف عندى مابيحبوا الارز الا بالشعريه وبسسس

 

مالهمش فى التجديد بعيد عنك

 

بسبوسة حد مايحبش الفول الحراتى ؟؟؟ دانا اخلصلك 2 كيلو كده على ما الغدا يجهز تصبيرة يعنى انما ايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله

شنو هل الابداع والترتيب

تسلم ايدنك الحلوة

احنا بالعراق نعمله ونخلي معه شبنت شوية طريقتك تختلف بس باين عليها ممممممممممممم

 

يشرفنى اختى بغداد انك تشكرى فى طبقى المتواضع خصوصا انك استاذة فى الطبخ

 

قوليلى بتعملي الطبق ده ازاى فى بغداد

 

يشرفني انت معجبة في طبخي والله هذا من ذوقك الحلو تسلمي يارب ماشاء الله عليكم انتوا المصرين حلوين بكل حاجة لسانكم بنقط عسل

 

حبيبتي انا ما اسويها لان الدولة الي عايشة فيها مفيش فيها فول اخضر

 

بس امي كانت تسويها النا

 

احنا بالعراق انسمي الفول باجلاة أو باقلاء بحثتلك على الطريقة ولقيتها بمنتدى اخر

 

المقادير

نصف كيلو باقلاء خضراء

4 أكواب تمن (رز)

دجاجة، يمكن الاستعاضة عنها باللحم حسب الرغبة

باقة شبنت

رأس بصل

ماء للسلق

كركم وملح

 

 

الطريقة

تقشر الباقلاء من القشرة إلى أن تصبح الحبة قطعتين.

تغسل وتسلق لمدة نصف ساعة أو إلى أن تستوي.

يسلق التمن بطريقة البزل، ويضاف له الكركم والملح،

عندما يصبح جاهز ليصفى نضيف عليه الباقلاء المسلوقة، تترك لمدة 5 دقائق حتى تلبس الباقلاء مع التمن.

يصفى التمن. .

 

ينظف الشبنت ويثرم ثم يضاف إلى التمن بطريقة النثر على جميع التمن. يثرم رأس البصل ويقلى ويضاف على التمن مع الزيت. .6

يشوى دجاج بالفرن ويرص فوق التمن وألف عافية.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى محبة لربها

فكرتينى بالذى مضى

أصلى بموووووووووووووووووووووووووووووت فيه

بحبه جدا جدا

بس للأسف مش بعملة لأن زوجى مش بيحبه

أعمل إيه بقى دلوقتى

إبعتيلى طبق بسرعة بالبريد المستعجل

تسلمى يا عسل وتسلم إيديكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى يا اشرقت_الاء المصريه_دانا عيونى ليك وكلك ذوق على فكرة_احبك فى الله

 

انت منين بقى اصله طبق بورسعيدى الاصل من تراثنا العائلى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكله تحفه يا سمكه واكيك طعمه حلو يا حلو انت

 

بس للاسف عندى مابيحبوا الارز الا بالشعريه وبسسس

 

مالهمش فى التجديد بعيد عنك

 

بسبوسة حد مايحبش الفول الحراتى ؟؟؟ دانا اخلصلك 2 كيلو كده على ما الغدا يجهز تصبيرة يعنى انما ايه

 

 

ههههههههههههه بموت فى خفة دمك يا قمر

 

انا عملته وأكلته لوحدى

 

لانهم عندى مش متعودين عليه لكن انا رضعته _اصله فول كلور_ :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله

شنو هل الابداع والترتيب

تسلم ايدنك الحلوة

احنا بالعراق نعمله ونخلي معه شبنت شوية طريقتك تختلف بس باين عليها ممممممممممممم

 

يشرفنى اختى بغداد انك تشكرى فى طبقى المتواضع خصوصا انك استاذة فى الطبخ

 

قوليلى بتعملي الطبق ده ازاى فى بغداد

 

يشرفني انت معجبة في طبخي والله هذا من ذوقك الحلو تسلمي يارب ماشاء الله عليكم انتوا المصرين حلوين بكل حاجة لسانكم بنقط عسل

 

حبيبتي انا ما اسويها لان الدولة الي عايشة فيها مفيش فيها فول اخضر

 

بس امي كانت تسويها النا

 

احنا بالعراق انسمي الفول باجلاة أو باقلاء بحثتلك على الطريقة ولقيتها بمنتدى اخر

 

المقادير

نصف كيلو باقلاء خضراء

4 أكواب تمن (رز)

دجاجة، يمكن الاستعاضة عنها باللحم حسب الرغبة

باقة شبنت

رأس بصل

ماء للسلق

كركم وملح

 

 

الطريقة

تقشر الباقلاء من القشرة إلى أن تصبح الحبة قطعتين.

تغسل وتسلق لمدة نصف ساعة أو إلى أن تستوي.

يسلق التمن بطريقة البزل، ويضاف له الكركم والملح،

عندما يصبح جاهز ليصفى نضيف عليه الباقلاء المسلوقة، تترك لمدة 5 دقائق حتى تلبس الباقلاء مع التمن.

يصفى التمن. .

 

ينظف الشبنت ويثرم ثم يضاف إلى التمن بطريقة النثر على جميع التمن. يثرم رأس البصل ويقلى ويضاف على التمن مع الزيت. .6

يشوى دجاج بالفرن ويرص فوق التمن وألف عافية.

 

 

حبيبتى بغداد الجريحه ان شا الله ماتنجرحى ابداا

 

انت اللى بتنقطى عسل وسكر مش أنا بدليل كلامك السكر

 

 

يا ريت تعملى الطبق العراقى الأمور ده فى موضوع مستقل _عشان خاطرى_

 

 

ربنا يديم محبتنا فى الله

 

ويحرر وطننا العربى من العملاء والخونه والصعاليك والصهاينة والصليبيين اللهم اامين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسلمو الأيادى البورسعيدية

بموت فيهم

أنا من المنصورة

ودى أكلتى المفضلة أوى أوى على قلبى

هتبعتيلى طبق ولا هتطمعى فيه كله لكى

بألف هنا وشفا يا قمر

والله إنتى إلى كلك زوق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا على وسام التميز ال1ذى ارى انى لا استحقه اشكرك على 1ذوقك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يسلمو الأيادى البورسعيدية

بموت فيهم

أنا من المنصورة

ودى أكلتى المفضلة أوى أوى على قلبى

هتبعتيلى طبق ولا هتطمعى فيه كله لكى

بألف هنا وشفا يا قمر

والله إنتى إلى كلك زوق

 

 

تسلمى يا قمر احنا جيران برضه وتسلم ايادى المنصوريين

 

 

دا الحله كلها ليك يا رافعة معنوياتى

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكرا على وسام التميز ال1ذى ارى انى لا استحقه اشكرك على 1ذوقك

 

 

لكن طالما ام حلا اللى ادتنى الوسام ابقى استاهله :biggrin: :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياااااااااااااااااااااااااااااااااه

كل الحلة دا كرم كبير منك أوى

متحرمش منك يا غالية

وأنا أعرف بورسعيدية كتير أوى أصدقاء أختى

بحبك فى الله

وتسلم إيدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله

شنو هل الابداع والترتيب

تسلم ايدنك الحلوة

احنا بالعراق نعمله ونخلي معه شبنت شوية طريقتك تختلف بس باين عليها ممممممممممممم

 

يشرفنى اختى بغداد انك تشكرى فى طبقى المتواضع خصوصا انك استاذة فى الطبخ

 

قوليلى بتعملي الطبق ده ازاى فى بغداد

 

يشرفني انت معجبة في طبخي والله هذا من ذوقك الحلو تسلمي يارب ماشاء الله عليكم انتوا المصرين حلوين بكل حاجة لسانكم بنقط عسل

 

حبيبتي انا ما اسويها لان الدولة الي عايشة فيها مفيش فيها فول اخضر

 

بس امي كانت تسويها النا

 

احنا بالعراق انسمي الفول باجلاة أو باقلاء بحثتلك على الطريقة ولقيتها بمنتدى اخر

 

المقادير

نصف كيلو باقلاء خضراء

4 أكواب تمن (رز)

دجاجة، يمكن الاستعاضة عنها باللحم حسب الرغبة

باقة شبنت

رأس بصل

ماء للسلق

كركم وملح

 

 

الطريقة

تقشر الباقلاء من القشرة إلى أن تصبح الحبة قطعتين.

تغسل وتسلق لمدة نصف ساعة أو إلى أن تستوي.

يسلق التمن بطريقة البزل، ويضاف له الكركم والملح،

عندما يصبح جاهز ليصفى نضيف عليه الباقلاء المسلوقة، تترك لمدة 5 دقائق حتى تلبس الباقلاء مع التمن.

يصفى التمن. .

 

ينظف الشبنت ويثرم ثم يضاف إلى التمن بطريقة النثر على جميع التمن. يثرم رأس البصل ويقلى ويضاف على التمن مع الزيت. .6

يشوى دجاج بالفرن ويرص فوق التمن وألف عافية.

 

 

حبيبتى بغداد الجريحه ان شا الله ماتنجرحى ابداا

 

انت اللى بتنقطى عسل وسكر مش أنا بدليل كلامك السكر

 

 

يا ريت تعملى الطبق العراقى الأمور ده فى موضوع مستقل _عشان خاطرى_

 

 

ربنا يديم محبتنا فى الله

 

ويحرر وطننا العربى من العملاء والخونه والصعاليك والصهاينة والصليبيين اللهم اامين

 

اللهم آآآآآآآآآآآآآمين يارب

 

حبيبتي سامحيني انا قلت لك من البداية انا لا اعمله لان البلد الي اعيش في لا يوجد فيه فول اخضر يادوب تحصلي معلب

ان شاء الله بس الله يقسم لي رجعة الى بلدي او اي بلد عربي سوف اعمله وانزله لك والله حزنت كثير لان ما اقدر اعمله

 

بس بخصوص المصرين دى حقيقة انو معاملتكم حلوة ولسانكم حلو كثير اخت زوجي تمدح فيكم اصلي هي عايشة في مصر

 

امين الله يدمها الى الابد ونلتقي في جنة الفردوس

 

جزيت خير الجزاء

 

 

شكرا على وسام التميز ال1ذى ارى انى لا استحقه اشكرك على 1ذوقك

 

 

لكن طالما ام حلا اللى ادتنى الوسام ابقى استاهله :biggrin: :biggrin:

دنتي تستحقي ونص يا ستي انتي مبدعة ودائما صوري اكلاتك ونزليها وخلينا انشوف ابدعك وترتيبك ماشاء الله

 

احبك في الله يا غاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عمالة تدلعى فيا وتهننى من الصبح يا رب استاهل كلامك الحلو ده

 

جزاك الله خير الجزاء حبيتك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×