اذهبي الى المحتوى
بنت الا سلام

اريد ان اكون طباخه ماهره

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

يالغوالي اريد اتعلم اطبخ وكون طباااخه ماااهره

 

 

 

اذا تزوجت اعرف اطبخ اذا في عريس طبعاً26-88.gif

 

 

وانتين تعرفين اقرب طريق الى قلب الرجل معدته26-223.gif

 

 

:mrgreen: :rolleyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

يالغوالي اريد اتعلم اطبخ وكون طباااخه ماااهره

 

 

 

اذا تزوجت اعرف اطبخ اذا في عريس طبعاً26-88.gif

 

 

وانتين تعرفين اقرب طريق الى قلب الرجل معدته26-223.gif

 

 

:mrgreen: :rolleyes:

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

هههههههههههههه والله معك حق لازم البنت تتعلم الطبخ

 

بصراحة مااعرف قوي قواعد الطبخ لكن لو سألتيني في طبخة أقولك هههههههههه tbadl-767330445.gif

 

ننتظر الأخوات الماهرات يخبروكِ

 

tbadl-1746656709.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههه

 

طيب ياغاليه خبريني

 

 

شكل الاخوات الي في المنتدى مايعرفني يطبخين خخخخخخخخخخخ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

بصى يا شطورة عشان تتعلمى الطبخ لازم تكونى شجاعة و جريئة و متخافيش و لا تيأسى

 

دلوقتى هتشوفى إيه أكتر أكلة بتحبيها سواء كانت سهلة أو صعبة

 

و هتسألى والدتك أو أخواتك أو أى حد على طيقتها و مكونتها و طريقة طهيها و أد إيه بتقعد على النار

 

هتسألى و متتكسفيش و يا ريت الشخص دا يكون معاكى عشان لو حصل حاجة فى نص الطبخة تجرى تسألى تعملى إيه

 

و لما تتقنى الطبخة دى ادخلى على غيرها

 

و حاجة كمان ضرورى جداً يبقى عندك دفتر تكتبى فيه الأكلات إللى اتعلمتيها بالتوضيح الممل

 

عشان لما تنسى حاجة ترجعى له و تفتكرى

 

و ربنا معاكى و أى سال أنا تحت أمرك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انصحك بالبيض المقلي , لازم تعرفي الطريقه والا يخرب منك خخخخخخ :icon17:

 

 

هو مايخرب :cry:

 

مممممممم بس يزيد الملح :mrgreen: :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لازم تكتبيلنا اي اكله تبي طريقتها عشان لو اي وحده فينا تعرفها تكتبها لكي

علي فكرة امزح معك بخصوص البيض المقلي لكن يبدو دمي تقيل :cry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

بصى يا شطورة عشان تتعلمى الطبخ لازم تكونى شجاعة و جريئة و متخافيش و لا تيأسى

 

دلوقتى هتشوفى إيه أكتر أكلة بتحبيها سواء كانت سهلة أو صعبة

 

و هتسألى والدتك أو أخواتك أو أى حد على طيقتها و مكونتها و طريقة طهيها و أد إيه بتقعد على النار

 

هتسألى و متتكسفيش و يا ريت الشخص دا يكون معاكى عشان لو حصل حاجة فى نص الطبخة تجرى تسألى تعملى إيه

 

و لما تتقنى الطبخة دى ادخلى على غيرها

 

و حاجة كمان ضرورى جداً يبقى عندك دفتر تكتبى فيه الأكلات إللى اتعلمتيها بالتوضيح الممل

 

عشان لما تنسى حاجة ترجعى له و تفتكرى

 

و ربنا معاكى و أى سال أنا تحت أمرك

 

 

 

الله يحفظك ياغاليه

 

 

وأخير دخلت علينا طباخه ما هره 8-)

 

 

ماعندي أخت عشان تعلمني

 

 

 

الكيك من 4 سنوات وانا ما عرف اسويها hiyat-1831ad1579.gif

 

 

 

أنا احب اتعلم hiyat-f74fd8ca51.gif

 

 

وأمي ماتعرف كثير بس الاكلات الشعبيه :closedeyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لازم تكتبيلنا اي اكله تبي طريقتها عشان لو اي وحده فينا تعرفها تكتبها لكي

علي فكرة امزح معك بخصوص البيض المقلي لكن يبدو دمي تقيل :sad:

 

 

هههههههههههههههههههههه

 

لالالالا انتي حبوبه و دمك شربات على قول خواتنا المصريات.. 8-)

 

 

 

اريد اعرف ليش ريحت الكشري المصري رووووعه :closedeyes: :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ههههههههههههه لامعليش الملح ديمه زايد عندي وديمه زوجي يعلق عليه 8-)

 

 

ههههه كلنا في الهوا سوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

حياك الله ياغالية

وأكيد أننا كلنا بدأنا شوية شوية ومع ذلك مازلنا نجهل الكثير

يعني لو عندك إرادة وعزيمة وحب للعمل راح تُبدعي في الطبخ

وأول شئ إبدئي من الأشياء السهلة حتى تتقنيها وبعدها إنتقلي للأصناف الثقيلة مع أني أنا مازلت لا أتقنها ولكني أحاول :=)

أتعلم الأساس يعني الاكلات التي من حياتنا اليومية التي لابد لها أن تكون على المائدة

ويعدها أحاول أن أتعلم الأصناف الغريبة والتي أحس أنها سوف تعجب عائلتي

والان ماشاء الله المنتدى به وصفات رائعة وسهلة وفي متناول الكل وممكن نطبقها

وأنت الآن إبدئي شيئا فشيئا وأنا متأكدة لو أنك تحبي الطبخ فسوف تتقنيه

يعني أولا إجعلي علاقة حب بينك وبين الطبخ وحينها سوف تشوفين النتيجة التي سوف تفرحك

 

واي إستفسار عن أي شئ نحن هنا ياغالية

 

وأما الكشري ياختي أنا أكثر منك ولا مرة عملته مع أني أشوف أنه واخذ شعبية ماشاء الله

لكن سوف أحاول تعلمه

 

=)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اختى الحبيبه مثلما قلن لك اخواتى الحبيبات

 

اهم حاجه تكونى جريئة وما تخافيش وتسألى وما تتكسفيش من السؤال بالعكس

 

كمان جربى كل حاجه اى اكله تسمعى عنها جربيها ومش لازم تطلع حلوه من اول مره لان بالتجربه كل مره الاكله هتكون احسن من

 

المره اللى قبلها وكمان هتخدى خبره وما تزعليش ولا تدايقى لو طبختى اكله وطلعت مش حلوه قولى لنفسك اكيد المره اللى جايه هتكون احلى

 

كلنا كنا زيك كده فى الاول يعنى ما حدش اتولد وهو بيعرف يطبخ بس زى ما قلت لك التجربه بتديكى خبره

 

ولو فيه اى اكله عاوزه تعرفى طريقتها انا ممكن اساعدك اذا كنت عارفاها

 

او اى اخت من الاخوات تساعدك

 

وبالتوفيق يا قمر وان شاء الله تكونى احسن طباخه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وسع وسع

 

انا وصلت .....

 

بصي يا ستي اول حاجه انا بعشق المطبخ انا بقول لخطيبي انا نفسي اتزوج بس....علشان يبقي عندي مطبخ وابدع بقي

 

لازم تحبي الطبخ

لازم يبقي عندك صبر

لازم ماتعرفيش يعني ايه ملل

لازم تتصاحبي مع الفشل .....مفيش حاجه بتنجح من اول مره بالذات الحلويا

لازم تكوني مبدعه ما تتقيديش بوصفه معينه لو مكون م مكوناتها مش مجود يبقي الوصفه مش نافعه لالالالا خليكي مبدعه

لازم تتعلمي من والدتك, من برمج الطبخ,من ع النت,من صديقاتك .....

ولازم لازم تتوكلي علي الله ودائما احتسبي النيه لله

 

 

 

هااااا؟؟؟؟؟

ايه رايك؟؟؟؟

هسمعلك الحاجات دي وهشوف بقيتي شاطره ولا لا؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

حياك الله ياغالية

وأكيد أننا كلنا بدأنا شوية شوية ومع ذلك مازلنا نجهل الكثير

يعني لو عندك إرادة وعزيمة وحب للعمل راح تُبدعي في الطبخ

وأول شئ إبدئي من الأشياء السهلة حتى تتقنيها وبعدها إنتقلي للأصناف الثقيلة مع أني أنا مازلت لا أتقنها ولكني أحاول :=)

أتعلم الأساس يعني الاكلات التي من حياتنا اليومية التي لابد لها أن تكون على المائدة

ويعدها أحاول أن أتعلم الأصناف الغريبة والتي أحس أنها سوف تعجب عائلتي

والان ماشاء الله المنتدى به وصفات رائعة وسهلة وفي متناول الكل وممكن نطبقها

وأنت الآن إبدئي شيئا فشيئا وأنا متأكدة لو أنك تحبي الطبخ فسوف تتقنيه

يعني أولا إجعلي علاقة حب بينك وبين الطبخ وحينها سوف تشوفين النتيجة التي سوف تفرحك

 

واي إستفسار عن أي شئ نحن هنا ياغالية

 

وأما الكشري ياختي أنا أكثر منك ولا مرة عملته مع أني أشوف أنه واخذ شعبية ماشاء الله

لكن سوف أحاول تعلمه

 

=)

 

 

الله يجزيك خير أختي

 

انا لدي عزيمه للتعلم

 

اقهر لما اشوف جاارتنا طبخاااها راائع وشهي :closedeyes:

 

 

وراح اكتب كل الطبخات الى اريد اتعلمهم :mrgreen:

 

 

جزاك الله خير على المرور وتشجيع :wub:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اختى الحبيبه مثلما قلن لك اخواتى الحبيبات

 

اهم حاجه تكونى جريئة وما تخافيش وتسألى وما تتكسفيش من السؤال بالعكس

 

كمان جربى كل حاجه اى اكله تسمعى عنها جربيها ومش لازم تطلع حلوه من اول مره لان بالتجربه كل مره الاكله هتكون احسن من

 

المره اللى قبلها وكمان هتخدى خبره وما تزعليش ولا تدايقى لو طبختى اكله وطلعت مش حلوه قولى لنفسك اكيد المره اللى جايه هتكون احلى

 

كلنا كنا زيك كده فى الاول يعنى ما حدش اتولد وهو بيعرف يطبخ بس زى ما قلت لك التجربه بتديكى خبره

 

ولو فيه اى اكله عاوزه تعرفى طريقتها انا ممكن اساعدك اذا كنت عارفاها

 

او اى اخت من الاخوات تساعدك

 

وبالتوفيق يا قمر وان شاء الله تكونى احسن طباخه

 

 

 

بارك الله فيكِ ياغاليه

 

 

أنا راح احاول مع اني اذا عملت وماطلعه حلوه ما اعملها مره ثانيه ابداً :closedeyes:

 

 

تسلمين وبخبركم شو راح اطبخ يوم الاثنين :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وسع وسع

 

انا وصلت .....

 

بصي يا ستي اول حاجه انا بعشق المطبخ انا بقول لخطيبي انا نفسي اتزوج بس....علشان يبقي عندي مطبخ وابدع بقي

 

لازم تحبي الطبخ

لازم يبقي عندك صبر

لازم ماتعرفيش يعني ايه ملل

لازم تتصاحبي مع الفشل .....مفيش حاجه بتنجح من اول مره بالذات الحلويا

لازم تكوني مبدعه ما تتقيديش بوصفه معينه لو مكون م مكوناتها مش مجود يبقي الوصفه مش نافعه لالالالا خليكي مبدعه

لازم تتعلمي من والدتك, من برمج الطبخ,من ع النت,من صديقاتك .....

ولازم لازم تتوكلي علي الله ودائما احتسبي النيه لله

 

 

 

هااااا؟؟؟؟؟

ايه رايك؟؟؟؟

هسمعلك الحاجات دي وهشوف بقيتي شاطره ولا لا؟؟؟

 

 

ياهلا وغلا

 

ان شاء الله تتزوجي بسرعه عشان تطبخي براحتك :wub:

 

 

والله أنا أحب اتعلم بس المشكله اذا عملت شي وطالع خرباان ما اعمله مره ثانيه

 

بس الكيك من 4 سنوات وانا ما اعرف اعملهم داايم اعملها بس تخرب :mrgreen:

 

 

 

امس عملت بشميل طلعت يعني مش حلو لا باس بها :closedeyes: :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

بالنسبة للكيك فأختك كانت كل مرة تعمله وتضعه في سطح البيت للعصافير لأنه ما طلع كيك =) يعني خربان :=)

وفي مرة قال لي والدي لاحضتي صاروا العصافير ما عادوا يأتون للسطح أكيد حصل لهم تسمم من كثر ما أكلوا الكيك + طبعا كان يمزح معي لرفع معنوياتي +

 

وقلت له خلص ما عدت أعمل كيك أبدا ، فقال لي : لا لازم تعمليه كل مرة وحاولي تعرفي سبب الفشل إلى أن يطلع معك حلو ولا تستسلمي للفشل أبدا

وأخذتها نصيحة وصرت تقريبا كل يوم أعمل كيك وربما أكثر من 10 تجارب باءت بالفشل إلى أن تعلمت صنعه والحمد لله صاروا أهلي لا يطلبون كيك إلا من يداي

 

لذلك حاولي تعملي كيك بمقادير بسيطة كي لا تُسرفي وترين النتيجة وبعدها ممكن تعملي كيك كبير

يعني لو حابة تعملي كيك

جربي أخلطي في الخلاط 3 بيضات مع فانيليا وكوب سكر وكوب زيت اخلطيهم جيدا وبعد ذلك أضيفي علبة زبادي أو كوب حليب واخلطيهم

وصبي الخليط في طاسة وأضيفي له كوبين ونصف دقيق وملعقتين بكن باودر

واخلطي الكل جيدا وصبيه في صينية الكيك وتكون حجم وسط وتكون مدهونة بالزيت ومرشوشة بالدقيق

وادخليه الفرن وطبعا الفرن يكون ساخن من قبل

واتركيه ينضج من تحت وبعدما يرتفع الكيك ويبدأ بالاحمرار من الجوانب شغلي عليه من فوق

وسوف ترين نتيجة حلوة

 

 

وبالتوفيق ياغالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

 

تسلمي ياغاليه بارك الله فيك على مساعدتك

 

ان شاء الله راح احاول اعمل ورد لك خبر بإذ الله

 

 

وملعقتين بكن باودر

 

 

انا اقول ليش تخرب عشان اعمل نص معلقه بس :cry: :mrgreen:

 

 

اليوم ان شاء الله بعمل كبسه وبصور لكم عشان تشوفون :wub:

تم تعديل بواسطة بنت الا سلام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ملاحظات فقط بالنسبة للكيك

البكين باودر لازم يكون اخر مرحلة زائد ان لكل بيضتين ملعقة ثم عند اضافة البكينج يجب عدم الخلط بالخلاط بل باليد و من فوق لتحت و لمدة قضيرة ثم يجب ان ينخل البكينج باودر قبل استعماله لكي لا تتكون لديك كريات صغيرة تفسد الكيك ثم الفرن يجب ان يكون ساخن تضعي الكيك فوق و تشعلي النار تحت نار هادئةمتوسطةيجب ان لا تفتحي باب الفرن قبل العشرين دقيقة على الاقل ثم عندما ينضج الكيك من الاسفل اشعلي نار التحمير

نصيحة اخرى قوام الكيكة لا يجب ان يكون خفيفا جدا و لا ثقيلا بين ذلك

اتمنى ان اكون افدتك

بالتوفيق غاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

 

تفضلي يا حبيبة ستجدي هنا بعض الدورات والنصائح في عالم المطبخ والطبخ

http://www.lakii.com/vb/forumdisplay.php?f=104

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مبارك يا ستي ع الباشاميل الناجح

 

ودا جزء من ابداعاتك

 

منتظره اخبار عن المزيد من الطبخات الناجحه

 

لسه رافعين شعار>>>>>>>>>>>لا للفشل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×