جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 مارس, 2011 لكى تضمنى عدم وجود لحم مش كويس و لا لحم خنزير و لا البلاوى التى نسمع عنها و العياذ بالله تعالى اعملى بنفسك و بطريقة سهلة الطريقة الأولى: المقادير : 1 كجم لحم مفروم ناعم مع قطعة ليّة خروف رأس ثوم كبيرة مفرومة ناعم ملح حسب الرغبة 2 م ص " ذر ورد " أو " سماق " 2 م ص " كبيبة صينى " ولا أعرف لها اسم آخر 2 م ك ثوم بودرة - ان وجد 2 م ك مستردة - أنا أحيانا أضع خردل مطحون + خل 3 م ك بابريكة أو شطة حلوة 2 م ص شطة حامية حسب الطلب 4 م ك فول الصويا مطحون - لأنه يمتص الدهون ويعطى نكهة 4 م ك كسبرة مطحونة 2 م ص فلفل أسود 3 م ص بهارات 1/2 كجم طماطم مقطعة مكعبات الطريقة : اخلطى المقادير كلها مع بعض ما عدا الطماطم باليد والأفضل تلبسى القفاز لأن الخلطة بتحرق اليد شوية ( ما بالكم بقى الطعم ) ضعى اللحم المبهر بعد خلطه جيدا فى " طاسة كبيرة " أو أى وعاء يكون كبير لكن بدون غطاء وضعى الوعاء على نار هادئة جدا من غير أى اضافات يعنى لا زيت ولا سمن ، وقلبى اللحم كل شوية حتى لا تكوّن كتل يصعب تفتيتها ، والأفضل تستعملى ملعقة خشب . اتركى اللحم حتى تنزل ميتها وكل السائل اللى فيها مع التقليب المستمر ثم ضيفى لها الطماطم بعد أن تتأكدى من تشرب اللحم لسائلها . استمرى فى التقليب من حين لآخر حتى تتسبك الطماطم وتشرب اللحم كل السوائل . وألف هنا وشفا ملحوظة هامة : الكل هيسألنى عن الأمعاء أو الهانك اللى هنحشى اللحم فيه بصراحة أنا لقيت ان دى أسهل وأسرع طريقة لعمل السجق فى البيت وكمان نتيجتها ممتازة لأن كل اللى تذوقوها لم يصدقوا انها عمايل يدى ومن اختراعى . أتمنى تجربوها وتدعو لى الطريقة الثانية: المقادير : أولا هاتى امعاء ( مصارين ) و ابدئى بغسلها ثم اغسلى المصارين من الداخل اجعلى الماء داخل المصارين نظفى المصارين من الداخل وتأكدى من نظافتها بان تقلبيها و تبدأى بكحتها بالسكين برفق لحد ما حتى لا تتقطع و بذلك تزيلى عنها الطبقة المخاطية الداخلية المبطنة للأمعاء انقعى المصارين لمدة يوم بالماء ثانيا جهزى اللحم مع الشحم تابعى............ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 مارس, 2011 خلطة اللحم مع الشحم: ربع كيلو لحم مفروم ناعم جدا + دهن مفروم مع اللحم فرم ناعم+ بقدونس مفروم ناعم + بصلة متوسطة مفرومه ناعم جدا + طماطه متوسطة مفرومه ناعم+ 3-5 فصوص ثوم مفروم ناعم + ملح + فلفل اسود + قليل جدا من 7 بهارات+ نصف ملعقة خل + نصف علبة لبن زبادى + ملعقتين كبار زيت زيتون(اختياري فلفل احمر بودره للي يحب الحر شوي بس). يعني تجيبي اللحم مفروم ناعم مره وتفرمي كل شي على حده وتخلطينهم بعدين كلهم سوا بيدك أو بالمفرمة مرة اخرى . والان جاء وقت حشو المصران باللحم يمكن أن تحشى عن طريق قمع نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي م ن ق و ل شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 مارس, 2011 مش شايفه ولا صوره ليه كله ضفادع شكلها طريقه حلوه يا جويريه بس انا ما بحب ليه الخروف ولا اي حاجه من الخرفان ولا بحب اصلا السجق ههههههههههههههههههههههههههههههههههه بس حبيت اقولك تسلمي يا غاليه لاني ماعندي شك في وصفاتك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 مارس, 2011 مش شايفه ولا صوره ليه كله ضفادع شكلها طريقه حلوه يا جويريه بس انا ما بحب ليه الخروف ولا اي حاجه من الخرفان ولا بحب اصلا السجق ههههههههههههههههههههههههههههههههههه بس حبيت اقولك تسلمي يا غاليه لاني ماعندي شك في وصفاتك اسكتى يا ماريا بعد مانقلتها اتحولت بقت ضفادع بس الطريقة مش محتاجة صور هى سهلة وجزاكى الله خيرا على ردك ياحبيبة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 مارس, 2011 حلوة الطرق ما شاء الله تسلمي جويرية الغالية لكن عاوزين نشوف حاجات من الفرن الجديد :) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام الاشبال 3 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 مارس, 2011 كفاية تعبك ونقلك تسلم ايديدكى بس الضفادع عاملة شغل جاامد :P :mrgreen: المهم ميكونش ليها علاقة بالسجق شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 مارس, 2011 حلوة الطرق ما شاء الله تسلمي جويرية الغالية لكن عاوزين نشوف حاجات من الفرن الجديد :) ههههههههههه بإذن الله يا حبيبة ومهما عملت مش هاتفوق على أستاذتنا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 مارس, 2011 كفاية تعبك ونقلكتسلم ايديدكى بس الضفادع عاملة شغل جاامد :P :biggrin: المهم ميكونش ليها علاقة بالسجق ههههههه عسل ياأم الأشبال ربنا يباركلك ويحفظك متخافيش ليس له علاقة تماما شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك