اذهبي الى المحتوى
جويرية 3

اصنعى سجق فى بيتك وبنفسك ومضمون

المشاركات التي تم ترشيحها

لكى تضمنى عدم وجود لحم مش كويس و لا لحم خنزير و لا البلاوى التى نسمع عنها و العياذ بالله تعالى اعملى بنفسك و بطريقة سهلة

 

 

الطريقة الأولى:

المقادير :

1 كجم لحم مفروم ناعم مع قطعة ليّة خروف

رأس ثوم كبيرة مفرومة ناعم

ملح حسب الرغبة

2 م ص " ذر ورد " أو " سماق "

2 م ص " كبيبة صينى " ولا أعرف لها اسم آخر

2 م ك ثوم بودرة - ان وجد

2 م ك مستردة - أنا أحيانا أضع خردل مطحون + خل

3 م ك بابريكة أو شطة حلوة

2 م ص شطة حامية حسب الطلب

4 م ك فول الصويا مطحون - لأنه يمتص الدهون ويعطى نكهة

4 م ك كسبرة مطحونة

2 م ص فلفل أسود

3 م ص بهارات

 

1/2 كجم طماطم مقطعة مكعبات

 

الطريقة :

اخلطى المقادير كلها مع بعض ما عدا الطماطم باليد والأفضل تلبسى

القفاز لأن الخلطة بتحرق اليد شوية ( ما بالكم بقى الطعم )

ضعى اللحم المبهر بعد خلطه جيدا فى " طاسة كبيرة " أو أى وعاء يكون كبير لكن بدون غطاء وضعى الوعاء على نار هادئة جدا من غير أى اضافات يعنى لا زيت ولا سمن ، وقلبى اللحم كل شوية حتى لا تكوّن كتل يصعب تفتيتها ، والأفضل تستعملى ملعقة خشب .

اتركى اللحم حتى تنزل ميتها وكل السائل اللى فيها مع التقليب المستمر ثم ضيفى لها الطماطم بعد أن تتأكدى من تشرب اللحم لسائلها .

استمرى فى التقليب من حين لآخر حتى تتسبك الطماطم وتشرب اللحم كل السوائل .

وألف هنا وشفا

 

ملحوظة هامة : الكل هيسألنى عن الأمعاء أو الهانك اللى هنحشى اللحم فيه

بصراحة أنا لقيت ان دى أسهل وأسرع طريقة لعمل السجق فى البيت

وكمان نتيجتها ممتازة لأن كل اللى تذوقوها لم يصدقوا انها عمايل يدى ومن اختراعى .

أتمنى تجربوها وتدعو لى

 

 

 

الطريقة الثانية:

 

36108337qp6.jpg

 

 

المقادير :

أولا هاتى امعاء ( مصارين )

34821332mj1.jpg

و ابدئى بغسلها

80165413me6.jpg

 

 

ثم اغسلى المصارين من الداخل

 

72110970wp6.jpg

اجعلى الماء داخل المصارين

 

17436590ok2.jpg

 

نظفى المصارين من الداخل وتأكدى من نظافتها

بان تقلبيها و تبدأى بكحتها بالسكين برفق لحد ما حتى لا تتقطع و بذلك تزيلى عنها الطبقة المخاطية الداخلية المبطنة للأمعاء

 

74495523lp2.jpg

 

28869644od5.jpg

 

انقعى المصارين لمدة يوم بالماء

72259268ur2.jpg

 

ثانيا جهزى اللحم مع الشحم

 

تابعى............

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

خلطة اللحم مع الشحم:

 

ربع كيلو لحم مفروم ناعم جدا + دهن مفروم مع اللحم فرم ناعم+ بقدونس مفروم ناعم + بصلة متوسطة مفرومه ناعم جدا + طماطه متوسطة مفرومه ناعم+ 3-5 فصوص ثوم مفروم ناعم + ملح + فلفل اسود + قليل جدا من 7 بهارات+ نصف ملعقة خل + نصف علبة لبن زبادى + ملعقتين كبار زيت زيتون(اختياري فلفل احمر بودره للي يحب الحر شوي بس).

يعني تجيبي اللحم مفروم ناعم مره وتفرمي كل شي على حده وتخلطينهم بعدين كلهم سوا بيدك أو بالمفرمة مرة اخرى .

والان جاء وقت حشو المصران باللحم

 

يمكن أن تحشى عن طريق قمع

 

014fm4.jpg

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

015aj6.jpg

 

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

016ne0.jpg

 

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

017fx9.jpg

 

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

018an7.jpg

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

019rp0.jpg

 

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

020vu3.jpg

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

021jp0.jpg

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

022dc1.jpg

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

023ex8.jpg

 

 

 

نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي

024dz7.jpg

 

 

م

ن

ق

و

ل

 

 

 

 

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مش شايفه ولا صوره ليه

 

كله ضفادع

 

شكلها طريقه حلوه يا جويريه

 

بس انا ما بحب ليه الخروف ولا اي حاجه من الخرفان

 

ولا بحب اصلا السجق

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

بس حبيت اقولك تسلمي يا غاليه

 

لاني ماعندي شك في وصفاتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مش شايفه ولا صوره ليه

 

كله ضفادع

 

شكلها طريقه حلوه يا جويريه

 

بس انا ما بحب ليه الخروف ولا اي حاجه من الخرفان

 

ولا بحب اصلا السجق

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

بس حبيت اقولك تسلمي يا غاليه

 

لاني ماعندي شك في وصفاتك

 

 

 

اسكتى يا ماريا بعد مانقلتها اتحولت بقت ضفادع

بس الطريقة مش محتاجة صور

هى سهلة

وجزاكى الله خيرا على ردك ياحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلوة الطرق ما شاء الله

 

تسلمي جويرية الغالية

 

لكن عاوزين نشوف حاجات من الفرن الجديد :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كفاية تعبك ونقلك

تسلم ايديدكى

بس الضفادع عاملة شغل جاامد :P :mrgreen: المهم ميكونش ليها علاقة بالسجق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حلوة الطرق ما شاء الله

 

تسلمي جويرية الغالية

 

لكن عاوزين نشوف حاجات من الفرن الجديد :)

 

 

ههههههههههه

بإذن الله يا حبيبة

ومهما عملت مش هاتفوق على أستاذتنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
كفاية تعبك ونقلك

تسلم ايديدكى

بس الضفادع عاملة شغل جاامد :P :biggrin: المهم ميكونش ليها علاقة بالسجق

 

 

ههههههه

عسل ياأم الأشبال

ربنا يباركلك ويحفظك

متخافيش ليس له علاقة تماما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×