اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

ارز صياديه بالسمك وصنية جمبرى بالفرن لماريا بالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اتيت لكن اليوم باكلة الارز الصياديه بالسمك وهى وصفه لاختنا ماريا فى موضوع وجبات متكامله

وتطبيق صنية الجمبرى بالفرن ايضا لاختنا ماريا

نبدا بطريقة صنية الجمبرى انا عملته بدون قشره

اولا نقطع بصله كبيره و4 حبات طماطم وفلفل حلو حلقات

ونضع جزء منهم فى اسفل الصنيه

post-133586-1304798716_thumb.jpg

ثانيا نضع الجمبرى ونوزعه جيدا فى الصنيه

post-133586-1304798796_thumb.jpg

ثالثا نضع الجزء الاخر من البصل والطماطم والفلفل المقطعين فوق الجمبرى

رابعا نضع ملح وفلفل اسمر وكمون و3 ملاعق كبيرة زيت فى كوب الا ربع ماء ونقلبهم ونضعهم فوق الجمبرى وندخلها الفرن الذى قد تم تسخينه من قبل

post-133586-1304798876_thumb.jpg

وهذا الشكل بعد خروجها من الفرن ووضعه فى طبق التقديم

post-133586-1304799034_thumb.jpg

 

يتبع باذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل الارز الصياديه بالسمك

اولا نحمر بصله كبيره

post-133586-1304799829_thumb.jpg

ثانيا نكون مجهزين سمك فيليه مقطع قطع صغيره

post-133586-1304799914_thumb.jpg

ثالثا بعد ان يصبح لون البصله بنى نضع السمك وعليه ملح وكمون وفلفل اسمر ونقلبهم حتى يتغير لونه قليلا

post-133586-1304800015_thumb.jpg

post-133586-1304800110_thumb.jpg

رابعا نضع الارز ونقلبه حوالى عشر دقائق حتى يتغير لونه قليلا

post-133586-1304800231_thumb.jpg

post-133586-1304800314_thumb.jpg

خامسا نضع الماء على حسب معيار الارز ونتركه للاستواء على نار هادئه

post-133586-1304800402_thumb.jpg

وهذا شكله بعد الاستواء ووضعه فى طبق التقديم

post-133586-1304800533_thumb.jpg

وهذه هى سفرتى المكونه من الارز وطبق الجمبرى وطبق سمك قشر بياض وسمك البيساريا

post-133586-1304800589_thumb.jpg

والف هنا وشفا

واخيرا اقول لماريا جزاك الله خيراااا حقا وصفات راااائعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يهني قلبك يا قمر

 

شكل الرز شهي جداااا

بس ليه انت مقسره الجمبري؟؟

لما بيتعمل صينيه بعمله بقسره ولا بتوفري علي نفسك

هههههههههههههههههه

علشان مفيش حاجه تعطلك ههههههههههههه

بس بجد شكل الاكل جميل يا يسرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يهني قلبك يا قمر

 

شكل الرز شهي جداااا

بس ليه انت مقسره الجمبري؟؟

لما بيتعمل صينيه بعمله بقسره ولا بتوفري علي نفسك

هههههههههههههههههه

علشان مفيش حاجه تعطلك ههههههههههههه

بس بجد شكل الاكل جميل يا يسرا

جزاك الله خيرا حبيبتى

هههههههههههههههه

ايوه لسه حقشر واكل فاشتريته مقشر جاهز علشان استمتع بالصوص كويس وعجب زوجى جدااااا بالطريقة دى

الاجمل مرورك يا جميل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت يداكِ يا يسورة انت وماريا

بعمل الارز مثلك لكن بالجمبري المقشر ان شاء الله اجربه بالفيليه اما صينية الجمبري دي جديدة إن شاء الله اجربها وأقولك أنت وماريا علي النتيجة

بعمل تقريباً أي سمك صينية بالفلفل والبصل والبطاطس والجزر بدون طماطم بيكون الطعم رائع ولونها أبيض وبالطماطم بتكون حلوة لكن مش بضع معها ولا بطاطس ولا جزر أما صينية الفيلية بصل متشوح وطماطم مكعبات والتوابل وعصير ليمون (نصف كوب )وبعد ما تتسبك الطماطم معلقتين بقدونس مفروم وبعد ذلك الفيليه وتغطي عليه

خمس دقائق أو سبع دقائق وممكن تضعيه تحت الشواية يحمر وجه الصينية وبيبقي جميل مع الأرز الأبيض والسلطة الخضراء ومتنسيش تتبيلة الفيلية قبل ما يوضع في الصينية (ليمون -ملح فلفل كمون كسبرة ناشفة بقدونس اخضر مفروم وثوم مفروم وتتركيه فيها ساعتين او اكثر )اما اي سمك نفس التوابل من الخارج والحشو كرفس مفروم وممكن بقدونس لأن الكرفس بجده بصعوبة وثوم وكمون وبيبقي طعمه جميل في الصينية مع الجزر والبطاطس بدون طماطم بتبقي بيضاء كما قلت سابقاً لكن صينية الفيليه بتكون شبه حمراء لان الطماطم مكعبات مش عصير وكمان بتكون تحت السمك مش فوقه

,معذرة أطلت عليك , ما زلت باستمتع لطريقتك في الطبخ والتقديم (نظيفة انت ومرتبة اللهم بارك ).

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

post-102912-1305450932.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت يداكِ يا يسورة انت وماريا

بعمل الارز مثلك لكن بالجمبري المقشر ان شاء الله اجربه بالفيليه اما صينية الجمبري دي جديدة إن شاء الله اجربها وأقولك أنت وماريا علي النتيجة

بعمل تقريباً أي سمك صينية بالفلفل والبصل والبطاطس والجزر بدون طماطم بيكون الطعم رائع ولونها أبيض وبالطماطم بتكون حلوة لكن مش بضع معها ولا بطاطس ولا جزر أما صينية الفيلية بصل متشوح وطماطم مكعبات والتوابل وعصير ليمون (نصف كوب )وبعد ما تتسبك الطماطم معلقتين بقدونس مفروم وبعد ذلك الفيليه وتغطي عليه

خمس دقائق أو سبع دقائق وممكن تضعيه تحت الشواية يحمر وجه الصينية وبيبقي جميل مع الأرز الأبيض والسلطة الخضراء ومتنسيش تتبيلة الفيلية قبل ما يوضع في الصينية (ليمون -ملح فلفل كمون كسبرة ناشفة بقدونس اخضر مفروم وثوم مفروم وتتركيه فيها ساعتين او اكثر )اما اي سمك نفس التوابل من الخارج والحشو كرفس مفروم وممكن بقدونس لأن الكرفس بجده بصعوبة وثوم وكمون وبيبقي طعمه جميل في الصينية مع الجزر والبطاطس بدون طماطم بتبقي بيضاء كما قلت سابقاً لكن صينية الفيليه بتكون شبه حمراء لان الطماطم مكعبات مش عصير وكمان بتكون تحت السمك مش فوقه

,معذرة أطلت عليك , ما زلت باستمتع لطريقتك في الطبخ والتقديم (نظيفة انت ومرتبة اللهم بارك ).

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهليييين اختى الحبيبه

سلمك الله من كل سوء حبيبتى

انا ايضا كنت بعمله بالجمبرى وهذه اول مرة اعمله بالسمك

ما شاء الله وصفات شهيه تسلم ايدك

هذه ليست اطاله حبيبتى بل افاده جزاك الله خيرا

والله اسعدتنى كلماتك جداااااااا ربنا يبارك فيك واسال الله ان ترى بناتك ماهرات وشيفات رائعات فى بيوتهن

سعدت بمشاركتك المحببه الى قلبى دائما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا اختى الحبيبه

سعدت بمرورك الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×