اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

** متميز **صينية فراخ بالخضار وبتتبلية جنان بالصوررر من مطبخ أم حبيبة

المشاركات التي تم ترشيحها

 

post-30765-1291174541.gif

 

 

 

 

post-30765-1280117198.gif

اليوم عملت صينية فراخ بتتبليه الزبادى والخضار بس طعمها رووووعه بجد ..الطريقه نزلتها فى دورة الطبخ العبقرية وكتير استغربوها عشان كده قلت اعملها انهاردة واقدمها لكم يلا مغرقنا بجمايلكم قلنا نعمل أى حاجة :mrgreen:

بلاش رغى ندخل فى الموضوع

 

المقادير

 

فرخة متوسطة

الخضار كما تريدين (4 حبات بطاطس مقطعه مكعبات _ 4 بصلات مقطعه جوانج _ كيس بسله _ 2 فلفل رومى مقطع حلقات _جزر ان كان موجود)

 

تتبليه الفراخ ( 2 بصله مبشورة ناعم جدا _ علبه زبادى -3 فصوص توم مدقوق - معلقه كبيرة خل -صوص دريسنج (حسب الرغبه )_ معلقه كبيرة صلصة -فلفل مقطع صغير - عصير نص ليمونه -بهارات "ملح وفلفل وكارى وكمون وزعتر "اللى عندك من الاخر )

 

معلقه سمنة

post-97672-1280117654.gif

 

الطريقة

 

1- نغسل الفرخة كويس جداااااااا بالماء وبعدين ندعكها بالملح والفلفل والدقيق والخل عشان تروح اى زفارة ونسيبها شويه وبعدين نغسلها تانى كوييس اووى ونقطعها 8 قطع كالأتى

1306528843861.jpg

 

403037139.jpg

 

2- نجهز التتبلية

(نخلط على المكونات السابقة كوويس بالشكل ده )

 

1306528843692.jpg

 

3-ندعك بها الفرخة كما بالصورة (ويفضل تركها ساعة او أتنين )

وعلى فكرة انا بحب اشيل الجلد لو انتى بتحبيه لكى مطلق الحرية

1306528843363.jpg

 

4-نجهز الخضروات السابقة كما بالصورة وبعدها نضع عليها معلقه كبييرة صلصه ومعلمة سمنة ونرش ملح وفلفل وفصين توم كمان

 

1306528843504.jpg

 

1306528844405.jpg

 

5-نرص عليها الفراخ المتبله ونضعها على عين البوتاجاز مع كوب ماء كده لحد ما تغلى غلوتين

 

1306528844906.jpg

وبعدين ندخلها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة ساعة تقريبا أو اقل (اختبرى نضجها ونضج الخضار كل شويه وكلا على حسب فرنة )

شغلى الشوايه من فوق عشان تحمر الوش

 

 

130652884487.jpg

 

6-وتفضلن طبق لأول رد

 

130652884469.jpg

 

 

وده لتانى الرد ههههههه

 

1306529645802.jpg

 

تقدم مع مكرونة أو رز أبيض أو بالكارى أو حتى مع عيش ومخلل ..وألف هنا

 

وده الحلو(كيكة رخامية بالكريم كراميل ) عملتها من يومين

 

1306529645183.jpg

يارب تعجبكوا واى استفسار أو شئ انا فى الخدمة ..بجد طعمها تحفه جدا ومتخافيش كله هيستوى وهتبقى طريه وجميله ومذاقها مختلف

post-30765-1280117228.gif

 

 

 

 

سبب التعديل : وصفة متميزة

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

ما شاء الله شكلها رائع

دائما متالقة ام حبيبه بارك الله فيك

والف شكر على الطبق بس ممكن كمان قطعه كيكه :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الحمد لله انها اعجبتك حنان الحبيبة

 

وانا افتكرتك وانا بعملها بجد لانك سألتى باين هل هتستوى الفرخة ولا لاء ؟

صح ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

جربيها هتعجبك جداا .عارفه انك شطوووووورة

 

تسلمى على زوقك

 

وقطعه كيك واحده بس ..اتفضلى الطبق كله بس انا خايفة على الرجيم هههه

 

نورتى الموضوع بجد

 

وكده اول طبق اتاخد :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيك ام حبيبه

وكفايه قطعة كيك واحدة لحسن اخواتنا فى بستان الرشاقه يقتلونى

 

بس انا كنت بخاف ان الفرخة تنزل دم على الخضار بس طالما خدت غلوتين على النار يبقى مش هتنزل حاجه

 

تسلمى ام حبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيك ام حبيبه

وكفايه قطعة كيك واحدة لحسن اخواتنا فى بستان الرشاقه يقتلونى

 

بس انا كنت بخاف ان الفرخة تنزل دم على الخضار بس طالما خدت غلوتين على النار يبقى مش هتنزل حاجه

 

تسلمى ام حبيبه

 

تسلمين حنان

 

وشوفتى مش قلتلك حاسة بيكى يابنتى ؟

 

يلا خدى قطعتين مع دبوسة ..ههههههه

 

لا اطمنى مش هتنزل دم ولا أى حاجة

 

جربيها وابقى عرفينى النتيجة

 

تعيشى ياغالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه

 

ما شاء الله ما شاء الله

 

جميل جدا اللهم بارك

 

رائعة يا ام حبيبة

 

الله يسلم ايديك و يحفظك و يبارك فيك

 

وصفة تستحق التميز فعلا ...

 

و لا تحرمينا من مطبخك الجميل رجاء :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله ربنا يبارك انوجه حبيبتي

جميييلة واكيد طعمها خيال

تسلم ايديك يا عسولة ان شاء الله اجربها انا بعملها لكن مش بتبل الفرا

بنظفها واحطها على طول كده

لكن هجرب بتاعتك ان شاء الله

تسلم الايادى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله ربنا يبارك انوجه حبيبتي

جميييلة واكيد طعمها خيال

تسلم ايديك يا عسولة ان شاء الله اجربها انا بعملها لكن مش بتبل الفرا

بنظفها واحطها على طول كده

لكن هجرب بتاعتك ان شاء الله

تسلم الايادى

 

 

تسلم ايدك يا ام حبيبه انا هعملها النهارده بس ابقى اما تكتبى وصفه ماتبينيش نوع الخضار عشان ما يبقاش اعلان بسله لذه هههههههههههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عاشت ايدك ... شكلها لذيذ وحابة اعملها بس ممكن سؤال ؟ ملعقة كبيرة صلصة .... صلصة ايه ؟ صلصة طماطم والا نوع اخر....

تم تعديل بواسطة سلام الاسلام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

ما شاء الله :) شكل طعمها لذيذ جدًا،

بارك الله فيكِ وأطعمنا وإياكِ من ثمار الجنّة.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

واااااااااااااااو

ما شاء الله ولاقوة الا بالله

راااااااااااااااائع يستحق التميز فعلاااااا

ان شاء اجربه عجبتنى الطريقه جدااااااااا

انا كنت بتبل الفراخ بنفس طريقتك لكن كنت بحطها فى الفرن من غير خضار

لكن باذن الله اجربها مع الخضار

تسلم ايدك ام حبيبه وربنا يبارك لك فى حبيبه

جزاك الله خيرااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربِ يبارك فيكِ ام حبيبة شكلها جميل جداً وشهي

 

بس لو سمحتي انا عندي سؤال هو -صوص دريسنج له اسم ثاني ؟؟؟

 

لني لااعرف ماهو وهل عدم استعماله يأثر على الطعم ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

ما شاء الله :) شكل طعمها لذيذ جدًا،

بارك الله فيكِ وأطعمنا وإياكِ من ثمار الجنّة.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك انجي

شكلها كتير حلو

ان شاء الله اجربها

بس تعالي هنا

يعني تقدمي للاول رد وتاني رد وباقي الردود يعملو ايه يتفرجو بس ولا نجيب اكلنا واحنا جايين

ههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه

 

ما شاء الله ما شاء الله

 

جميل جدا اللهم بارك

 

رائعة يا ام حبيبة

 

الله يسلم ايديك و يحفظك و يبارك فيك

 

وصفة تستحق التميز فعلا ...

 

و لا تحرمينا من مطبخك الجميل رجاء :)

 

هلا بمشرفتنا الحبوبة والغالية

 

وها هى بدأت مهام الإشراف :tongue:

 

اسعدتينى كتير اسلاميه ربنا يسعدك :icon15: بالتميز فهذا اول طبق لى فى القسم

 

الاهم ان تنال اعجابكم وتجربوها ..ان شاء الله حبيبتى

ربنا ييسر :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله ربنا يبارك انوجه حبيبتي

جميييلة واكيد طعمها خيال

تسلم ايديك يا عسولة ان شاء الله اجربها انا بعملها لكن مش بتبل الفرا

بنظفها واحطها على طول كده

لكن هجرب بتاعتك ان شاء الله

تسلم الايادى

 

هلا وغلا ام رورو ..هههه

اسعدنلى وجود اسمك كتير لانك من الطاهيات الماهرات هنا

 

جربيها بالتتبيليه هتعطيها طعم جميييييييييل :icon15:

خاصة الزبادى بتعطى طعم حلو للفراخ وكأنها مشوية

 

بانتظار تطبيقك الذى سيكون رااائع ان شاء الله :icon15:

 

نورتى ياغالية :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله ربنا يبارك انوجه حبيبتي

جميييلة واكيد طعمها خيال

تسلم ايديك يا عسولة ان شاء الله اجربها انا بعملها لكن مش بتبل الفرا

بنظفها واحطها على طول كده

لكن هجرب بتاعتك ان شاء الله

تسلم الايادى

 

 

تسلم ايدك يا ام حبيبه انا هعملها النهارده بس ابقى اما تكتبى وصفه ماتبينيش نوع الخضار عشان ما يبقاش اعلان بسله لذه هههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

اهلا اهلا بالحبيبه الحنونه

نورتى ياأم عمر

 

ماشى بانتظارك حبيبتى ..وانا عارفه انك ممتازة بالمطبخ

 

ننتظر منكى وصفااااااااات كتيييييييييييييير

 

ويلا ادينا بنعمل اعلان للشركة ثواب :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عاشت ايدك ... شكلها لذيذ وحابة اعملها بس ممكن سؤال ؟ ملعقة كبيرة صلصة .... صلصة ايه ؟ صلصة طماطم والا نوع اخر....

 

الله يخليكى حبيبتى

 

اه حبيبتى معلقه كبيرة صلصة طماطم (معجون الطماطم )او ممكن معلقتان كمان عشان الخضار يكون محمر كده وحلو :icon15:

 

بانتظار تجربتك :icon15: :tongue:

 

نورتينى :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

ما شاء الله :) شكل طعمها لذيذ جدًا،

بارك الله فيكِ وأطعمنا وإياكِ من ثمار الجنّة.

 

 

اهلا وسهلا

بالحبيبة نبض الأقصى

 

اسعدنى رؤية اسمك جداااااااااااا

 

اللهم امين ياغاليه

بارك الله بكى وبتواجداك

:icon15: :icon15:

 

وفعلا طعمها جميل .ياريت تجربيها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله ...سلمت يمناكي

شكلها بيشهي

جوعتيني...حتطلع في عين البيبي (:

 

اهلا اهلا بحبيبة قلبى أم محمد

 

اللى منورانى على الدوام :icon15:

 

اتفضلى الصينيه كلها لخاطرك وخاطر البيبى

حبيبتى .وكده هتطلع فى عينه .بعد الشر ياختى

 

 

ما انتى هتقومى دلوقتى تجيبى الحاجة وتعمليها ياام محمد :icon15:

 

يلا بلاش دلع حوامل :tongue: ههههههههه

 

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

واااااااااااااااو

ما شاء الله ولاقوة الا بالله

راااااااااااااااائع يستحق التميز فعلاااااا

ان شاء اجربه عجبتنى الطريقه جدااااااااا

انا كنت بتبل الفراخ بنفس طريقتك لكن كنت بحطها فى الفرن من غير خضار

لكن باذن الله اجربها مع الخضار

تسلم ايدك ام حبيبه وربنا يبارك لك فى حبيبه

جزاك الله خيرااا

 

اهلالالالالالالا والف سهلا

 

 

يسرا هنا ...بجد نوريتنى ياغالية

الحمد لله انك اعجبتك

 

اه جربيها يايسرا هتعجبك خاااالص الخضار بيشرب من التتبيليه وبيكون طعمة جميل يمم

الواحد جاع ههههه :tongue: ....

ربنا يسلمك من كل سوء ياغاليه .وطبعا احنا مش هانجى حاجة جمب المواهب الجميله اللى عندك

ما شاء الله يايسرا اكلاتك كلها راائعة ونفسك فى الأكل جميل جدااا :icon15:

 

بانتظار تطبيقك :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
رائعه يا ام حبيبة

بارك الله فيكِ

 

الاروع مرورك ام بيدو

يعلم ربى انى احبك جدا

احسك شطورة كده

 

وطبعا اطباقك انتى الاصل .كلنا نتعلم منها

همسة .توقيعك راائع ويدعو للتفاؤل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عاشت ايديكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×