اذهبي الى المحتوى
~ماريا~

احلي عزومه جمبري لاحلي اخوات في المنتدي من مطبخي

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيفكم حبايبي

 

امس كنت عامله عزومه جمبري وكابوريا

وانا كنت منزله الطريقه قبل كدا

بس فيه طريقه جديده للكابوريا وللجمبري

الجديد هحطلكو طريقته تحت الصوره والي انتو عارفينه هحط صورته بس يا حلوين

 

تفضلو بالف هنا

دا جمبري متحمر

قشرته وغسلته ورشيت عليه ملح وكمون وحمرته في الزيت

كتير طيب

 

Zsd38921.jpg

HaI38921.jpg

 

ودا جمبري عملت طريقته جديده اول مره اعمله كدا من افكاري بس كتيييييييييييييييييييييييييييييييير خطير

 

قمت بتقشير الجمبري وغسله جيدا

واتيت ببصل مقطع شرائح وفلفل اخضر شرائح

وجبت مقلاه ووضعت فيها معلقه زيت كبيره ووضعت فيها البصل والفلفل والجمبري مع بعض والملح والكمون وشويه كسبره خضرا وثوم مفروه وقلبتهم جيدا وتركتهم علي نار هادئه الي ان استوي الجمبري

تووووووووووووووووووووحفه

 

rEF38921.jpg

 

yxQ38921.jpg

 

 

ودا جمبري وكابوريا مسلوق

انا كنت اسلق الكابوريا في مايه

بس المرد دي سلقته من غير مايه اطعم بكتييييييييييييييييييييير

وضعتها في الحله وقطعت عليها البصل والفلفل والثوم والكمون والملح والطماطم

ووضعتها علي النار

وكل فتره اقلبها

e4B38921.jpg

 

ودا طبق شامل

 

HEc38921.jpg

 

bkW38921.jpg

 

بالف هنا

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا ماريا ايه الاطباق الحلوة دى ماشاء الله جميييييييييييييييييييلة

تسلم ايدك

أنا أول المعزومين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عارفة يا ماريا

انا عمري ما جربت اطبخ الماكولات البحرية غير السمك طبعا

 

ولو شفتها امامي ...ردة فعلي :(

مرة زوجي اجبرني آكل جمبري ووجدت طعمه لذيذ

 

وبعدها صرت افكر اتعلم

لكن عندي عقدة

كيف بدي امسكهم وانظفهم؟

عالاقل الجمبري

لان الانواع التانية ...صدقا لا اتخيل اني امسكها بيدي...ربما مستقبلا الله اعلم

بس سؤال هو الكابوريا اللي زي السلطعون اللي فوق وللا اللي بطبق الباشاميل مع الجمبري تحت؟

هذا الكابوريا يصيبني بالذعر كنت اراه على الشاطئ في بحر ينبع وارفض النزول من السيارة حين اراه!!!الله المستعان

كان في اشهر معينة في السنة يتكاثر فيها ويكثر وجوده على الشاطئ

 

نفسي اتخلص من عقدي واطبخ لزوجي كل شيء

ولكن الحمد لله هو لا يطالبني بشيء من هذه الشياء

لكني اود ان اسعده بان اطبخ له الجمبري

 

فساكون ممنونة لو كنت استاذتي وعلمتيني طريقة تنظيفه وطبخه ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الله يا ماريا ايه الاطباق الحلوة دى ماشاء الله جميييييييييييييييييييلة

تسلم ايدك

أنا أول المعزومين

 

 

موده حبيبتي

طبعا يا بنت اول المعزومين

 

ما يغلي عليكي شيء ابدا حبيبتي

اسعدني ردك الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
عارفة يا ماريا

انا عمري ما جربت اطبخ الماكولات البحرية غير السمك طبعا

 

ولو شفتها امامي ...ردة فعلي :(

مرة زوجي اجبرني آكل جمبري ووجدت طعمه لذيذ

 

وبعدها صرت افكر اتعلم

لكن عندي عقدة

كيف بدي امسكهم وانظفهم؟

عالاقل الجمبري

لان الانواع التانية ...صدقا لا اتخيل اني امسكها بيدي...ربما مستقبلا الله اعلم

بس سؤال هو الكابوريا اللي زي السلطعون اللي فوق وللا اللي بطبق الباشاميل مع الجمبري تحت؟

هذا الكابوريا يصيبني بالذعر كنت اراه على الشاطئ في بحر ينبع وارفض النزول من السيارة حين اراه!!!الله المستعان

كان في اشهر معينة في السنة يتكاثر فيها ويكثر وجوده على الشاطئ

 

نفسي اتخلص من عقدي واطبخ لزوجي كل شيء

ولكن الحمد لله هو لا يطالبني بشيء من هذه الشياء

لكني اود ان اسعده بان اطبخ له الجمبري

 

فساكون ممنونة لو كنت استاذتي وعلمتيني طريقة تنظيفه وطبخه ^_^

 

 

هههههههههههههههههههههههههههههههه

عارفه يا امه الرحمن

كنت زيك كدا

ما احب اشم ريحته بس

دالوقتي جوزي يقولي يا رتني ما حببتك فيه

هههههههههههههههه

فظيعه في اكله

بموت فيه

وعلي فكره غسيله مش صعب خالص

 

دا الكابوريا الي ايديها طويله

d-saudi57529f8296.jpg

 

 

بصي يا ستي

 

الجمبري

لو هسلقه

بحطه في حله كبيره وافتح عليه المايه

واشيل مجموعه في ايدي واغسلهم تحت المايه واحطهم في جمب الي ان انتهي منهم كلهم

ثم اعيدهم للحله مره اخري واكرر

بغسلهم يجي 5 مرات

الي ان اجد الماء نظيف

لان الجمبري والكابوريا بيبقو فيهم رمل

 

اما لو هستخدمهم في اكلات

بقشره

بقوم بقطع الراس ومن البطن ابدا اشيل القشره

وبتتشال بمنتهي السهوله علي فكره

وبتيجي علي الجمبري من فوق تشقيه شقه بسيطه بتلاقي فيها خيط اسود كدا تشيليه

 

 

اما الكابوريا

بمسك كل واحده واغسلها تحت المايه

بس

 

كتير سهله حبيبتي

اجرئي لا تخافي شيء

هي بس اول مره وبعد كدا جوزك هيشتكي منك من كتر ما بتطلبيه

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

اي استفسار انا تحت امرك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههه

 

تحففففففففففففففففففففففففه ياماريا والله تسلم ايدك الاطباق شكلها يفتح النفس فعلا

 

تعرفى انا كمان ما كنت اطيق لا ده ولا ده

 

بس الان !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

هههههههه

 

وفعلا الكابوريا لا تسلق .احنا بنعملها كده بالبصل والتوم والفلفل والطماطم والبهارت

ياسلام على الجمال والريحة !!

 

 

بقولك انا عاوزه اول طبق .ولا زمانك خلصيته !ههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وبما انه يوم البحر فانتظرى منى حاجه بسيطه حتى تكتمل الشفرة ! ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله حزومة هايله يا ماريا

 

تسلم ايدك يا حبيبة

 

بارك الله فيك

post-102912-1318337231.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انجي حبيبتي

هههههههههههههههههههههه

كل الاطباق يا بنت تحت امرك

وطبعا خلصته

انتو يا دوب الصور بس

ههههههههههههههههههههههههههههه

لا انا كنت اسلقها بمايه

بس فعلا من غير المايه

توووووووووووووووووووووحفه وريحتها كتير طيبه

 

والله يا بنتي طول ماهو قاعد امبارح

يا رتني ما علمتك اكله

هههههههههههههه

كنت عامله طبق لعلي ابني عمر ما يحبه خالص

المهم انا قلت لعلي تعالي انت جمبي وطبعا بدل ما ااكله اكل انا

هههههههههههههههههه

مبخليش اصلا

حماتي تدي لبنها وهو يقول لا

اقولهم والله ما تحلفو هاتو

انا هكلهم انا

هههههههههههههههه

 

طيب يلا وريني

مستنيه؟؟

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله حزومة هايله يا ماريا

 

تسلم ايدك يا حبيبة

 

بارك الله فيك

 

 

ام محمد حبيبتي والله

 

ربنا يشفيكي يا غاليه

 

وبالف هنا يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههههههههههههههههههههه

عارفه يا امه الرحمن

كنت زيك كدا

ما احب اشم ريحته بس

دالوقتي جوزي يقولي يا رتني ما حببتك فيه

هههههههههههههههه

فظيعه في اكله

بموت فيه

وعلي فكره غسيله مش صعب خالص

 

دا الكابوريا الي ايديها طويله

هذا الكابوريا عندي عقدة منه بالذات لانه كل ما نروح المول ونمر من جمبه زوجي بيخوفني فيه

مرة كنت بتوحم وكنت رح استفرغ بسببه

 

طيب هو شو اللي بيتاكل منه بالضبط؟

بصي يا ستي

 

الجمبري

لو هسلقه

بحطه في حله كبيره وافتح عليه المايه

واشيل مجموعه في ايدي واغسلهم تحت المايه واحطهم في جمب الي ان انتهي منهم كلهم

ثم اعيدهم للحله مره اخري واكرر

بغسلهم يجي 5 مرات

الي ان اجد الماء نظيف

لان الجمبري والكابوريا بيبقو فيهم رمل

 

اما لو هستخدمهم في اكلات

بقشره

بقوم بقطع الراس ومن البطن ابدا اشيل القشره

وبتتشال بمنتهي السهوله علي فكره

وبتيجي علي الجمبري من فوق تشقيه شقه بسيطه بتلاقي فيها خيط اسود كدا تشيليه

 

 

اما الكابوريا

بمسك كل واحده واغسلها تحت المايه

بس

 

كتير سهله حبيبتي

اجرئي لا تخافي شيء

هي بس اول مره وبعد كدا جوزك هيشتكي منك من كتر ما بتطلبيه

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

اي استفسار انا تحت امرك يا غاليه

خلاص المرة الجاية لما نروح عالمول بشتري جمبري واجرب ولو عجبتني الشغلة ببقى بحاول بالكابوريا بس اظن وقتها زوجي هو اللي رح يعترض ههههههه

 

يعني اللي تحت بصحن الباشاميل هذا جمبري بقشره وجمبري مقشور

اه صح تذكرت هو هيك شكله بيكون

 

طيب مين اطيب الجمبري الصغير وللا الكبير ؟ بشوفهم مصنفينهم نوعين كبير وصغير بالمول

وشو بتقدمي معه للاكل معكرونة ؟وشو كمان؟

معليش اسالتي كتيرة بس انا نفسي اتعلم وابقى شاطرة زيكم ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

عزومه جميله بس انا أكيد مش معزومه خالص

انا مش مشكلتى التنظيفف لأننا بنجيب الجمبري مقشر جاهز بس مبقدرش اكله خالص

أما الكبوريا بصراحه بستغرب بتكلوها ازاى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امه الرحمن

 

ههههههههههههههههههههههه

بصي يا غاليه

الكابوريا

انا مبخليش فيها حاجه غير لما باكلها اصلا

هههههههههههههه لو ينفه اكل عظمها كنت اكلته

اصلا دراعتها دي فيها لحمه بكسرها وبطلع الي فيها

لعلمك الكابوريا اطعم بكتير من الجمبري

 

بصي الطبق الاخير دا مفيش فيه بشامل خالص

 

انا حطيت فيه مكرونه وجمبري متحمر وجمبري بالفلفل وجمبري مشوي في الفرن الي هو بقشره دا

 

انا دايما اعمله مع المكرونه

بصي روحي مواضيعي

هتلاقي طريقه الجمبري بالمكرونه والجمبري المشوي في الفرن

 

وكنت برضو اعمله في الرز لو عايزه طريقته اقولهالك

وبعمله كفته رز بيبقي خطير

 

عامه الجمبري الكبير مافي اطعم منه

انا بجيب الضغير اسلقه بس ومبيكنش صغير قوي وسط يعني

لكن الكبير بعمل منه الاكلات خطير بصراحه

 

 

انا تحت امرك يا غاليه

ولا يهمك اي استفسار تاني انا هون لا تخجلي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييييل جدااا

ما شاء الله ولا قوة الا بالله

تسلم ايدك يا ماريا

ابدعتى فى الجمبرى

اللهم بارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم إيديك يا ماريا

الأطباق شكلها تحفففففه

بس الكابوريا أيه الى بيتاكل فيها؟

وبتتغسل من بره كده وبس؟

إن شاء الله هجربهم :icon15:

لاني بموت في المأكولات البحريه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طيب يلا وريني

مستنيه؟؟

 

ماشى ياماريا

 

انا حطلتك صينيه سردين كده بسيطة .يارب تعجبك

 

وبعدين بطلى تاكلى اكل الولاد .انا خايفه مرة على دراعهم ولا صوابعهم

ههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

عزومه جميله بس انا أكيد مش معزومه خالص

انا مش مشكلتى التنظيفف لأننا بنجيب الجمبري مقشر جاهز بس مبقدرش اكله خالص

أما الكبوريا بصراحه بستغرب بتكلوها ازاى

 

ليه يا بنتي مش تقدري

فيه عندك مشكله ولا ايه

خلاص ابعتيلي وانا اكل بدالك

ههههههههههههههههههههه

بناكلها ازاي

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

زي الناس علي راي علي ابني

ههههههههههههههه

جربيها بس كلنا بنقول كدا في الاول يا بنوته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

عزومه جميله بس انا أكيد مش معزومه خالص

انا مش مشكلتى التنظيفف لأننا بنجيب الجمبري مقشر جاهز بس مبقدرش اكله خالص

أما الكبوريا بصراحه بستغرب بتكلوها ازاى

 

ليه يا بنتي مش تقدري

فيه عندك مشكله ولا ايه

خلاص ابعتيلي وانا اكل بدالك

ههههههههههههههههههههه

بناكلها ازاي

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

زي الناس علي راي علي ابني

ههههههههههههههه

جربيها بس كلنا بنقول كدا في الاول يا بنوته

مبقدرش والله يا ماريا

احنا بنعمل الجمبري مقلى بلمسه بعد ما بقليه بلقيه لسه ناشف شويه

فمبقدرش اكله رغم ان اخواتى بيقول لى طعمه كويس وبابا بيحبه بس مبقدرش خالص مبجيش نحيته اصلا ولا كأنه موجود

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
امممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييييل جدااا

ما شاء الله ولا قوة الا بالله

تسلم ايدك يا ماريا

ابدعتى فى الجمبرى

اللهم بارك

 

 

اييييييييييييييييييييييييييييييييييييي

اهلين بالغاليه

الي مطنشانا بقالها فتره ولا كاننا نعرف بعض

اي يسوره

فينك بجد كتيييييييييييييييييير وحشاني مالك؟؟؟

انت الاجمل يا يسوره

بس ادخلي الملتقي وطمنيني عنك وعن اولادك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم إيديك يا ماريا

الأطباق شكلها تحفففففه

بس الكابوريا أيه الى بيتاكل فيها؟

وبتتغسل من بره كده وبس؟

إن شاء الله هجربهم :icon15:

لاني بموت في المأكولات البحريه

 

ام جومانا

فينك يا بنتي الواحد بيشوفك في المناسبات بس ليه؟؟

الكابوريا يا ستي بتاكلي الي في قلبها بتلاقي فيها اللحمه بتاعتها ودراعتها برضو

 

ايوه بتمسكيها تحت المايه وتغسليها حلو من برا ودراعتها علشان الرمله الي فيها

جربيها هتعجبك يا ام جومان

نورتيني بردك الطيب يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طيب يلا وريني

مستنيه؟؟

 

ماشى ياماريا

 

انا حطلتك صينيه سردين كده بسيطة .يارب تعجبك

 

وبعدين بطلى تاكلى اكل الولاد .انا خايفه مرة على دراعهم ولا صوابعهم

ههههههههههههههه

 

 

هههههههههههههههههههههههههههههه

اي شفتها

وكتير طيبه

بحبها جدااااا

من ناحيه اكل الاولاد

مخلصه عليه

هههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
امه الرحمن

 

ههههههههههههههههههههههه

بصي يا غاليه

الكابوريا

انا مبخليش فيها حاجه غير لما باكلها اصلا

هههههههههههههه لو ينفه اكل عظمها كنت اكلته

اصلا دراعتها دي فيها لحمه بكسرها وبطلع الي فيها

لعلمك الكابوريا اطعم بكتير من الجمبري

 

بصي الطبق الاخير دا مفيش فيه بشامل خالص

 

انا حطيت فيه مكرونه وجمبري متحمر وجمبري بالفلفل وجمبري مشوي في الفرن الي هو بقشره دا

 

انا دايما اعمله مع المكرونه

بصي روحي مواضيعي

هتلاقي طريقه الجمبري بالمكرونه والجمبري المشوي في الفرن

 

وكنت برضو اعمله في الرز لو عايزه طريقته اقولهالك

وبعمله كفته رز بيبقي خطير

 

عامه الجمبري الكبير مافي اطعم منه

انا بجيب الضغير اسلقه بس ومبيكنش صغير قوي وسط يعني

لكن الكبير بعمل منه الاكلات خطير بصراحه

 

 

انا تحت امرك يا غاليه

ولا يهمك اي استفسار تاني انا هون لا تخجلي

طيب يبقى رح طلب طريقته بالرز وطريقة كفتة الرز

واهم شيء اللي بتقدميه معهم يعني سلطات وشوربة وهيك شغلات شو المناسب؟

 

بالنسبة للمعكرونة انا شفتها معكرونة بس انت كاتبة طبق شامل والعتب عالنظر قراتها باشاميل *_*

 

بالنسبة لكابوريا والجمبري اللي بينطبخ بقشره ما ينفعش عالاقل نشيل رجليهم؟ عشان الشكل يعني

تم تعديل بواسطة أمة_الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امه الرحمن

من عيوني وبعدين متشليش رجليهم ولا ايديهم دول احلي حاجه فيها ال منظر عام ال

هههههههههههههههههههه

بصي انا بعمل معاهم عصير ليمون علشان لما تاكلي وضغطك ينخفض تشربي اليمون ضغطك يرتفع تاني وتكملي اكل

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

بصي يا ستي

بالنسبه للكفته

بغسل كيلو رز مثلا وانشفه واضربه في كبه الخلاط اوك

وبكون مقشره نص كيلو جمبري وغسلاه وبفرمه في كبه الخلاط ايضا

واخلطهم علي بعض وعليهم بصل مبشور وملح وكمون وكسبره خضرا اوك

واضربهم تاني في الكبه

وبعدين اصبعهم صوابع

واحمرهم في الزيت

بتبقي تووووووووووحفه وفيه ناس تحطها في تسبيكه بس انا ما احبها هيك

 

اما الرز

بتحمري بصله كبيره لحد ما تاخد اللون البني الغامق وتضيفي الجمبري المقشر والمغسول عليها والملح والكمون والكسبره الخضرا

وتقلبيهم دقيقتين كدا

وبعدين تضيفي المايه ولما تغلي تضيفي الرز وتقلبيهم كويس

ولما المايه تنشف تهدي عليه وتسبيه لما يستوي

والف هنا

ممكن طبعا تقدمي السلطات معاهم والبطاطس المحمره كمان

 

واي خدمه يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة اوووى بس التقشير بلاقية صعب

يعنى الكابوريا نغسلها او نشطفها بقشرها كدة بس بالماية

وبعدين نضعها فى الحلة للسلق

والجمبرى

 

نشطفة ونقطع رأسه ونشقه من البطن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×