اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

أرز بالحليب على طريقتي الخاصة وبالصور من مطبخي

المشاركات التي تم ترشيحها

post-110000-1316530500.gif

 

 

post-55071-0-27643500-1327678028.gif

 

 

حياكن الله أخواتي

لي فترة طويلة ما نزلت وصفة بساحة الطيبات

واليوم بعد طول غياب عن الطيبات أقدم لكن وصفتي هذه على طريقتي الخاصة والجديدة لــ ( الأرز بالحليب )

صدقا طعمه خطيييييير

بإذن الله تجربوها وتعجبكن كتيييييييير مثل ما عجبت من أكل منه

ولا تنسوني من صالح دعواتكن

 

نبدأ باسم الله

 

المطلوب كما بالصورة

 

post-133586-0-76437200-1366480802.jpg

 

 

كوب صغير أرز ( غير مغسول )

كوب صغير سكر ( أو كوب ونصف على حسب الرغبة )

كيلو حليب

كيس فانليا

2ونصف ملعقة كبيرة نشا

كيس كريم شانتيه ( من اختراعي )

 

الطريقة

 

أولا: نضع الأرز في الحلة ونضع عليه 2 كوب ماء

 

 

 

post-133586-0-30680300-1366481033.jpg

 

ونتركة على النار للإستواء وحتى يصبح بهذا الشكل كما بالصور

 

 

post-133586-0-78796000-1366481082.jpg

 

ثانيا : أثناء استواء الأرز نغلي الحليب على النار ونترك منه كوب بارد جانبا

 

 

post-133586-0-92460700-1366481055.jpg

 

وقبل فوران الحليب نسكبه على الأرز بالحلة ونخفض النار مع التقليب

post-133586-0-64432900-1366481136.jpg

 

ثالثا : عند غليان الحليب مع الأرز ومع التقليب المستمر نضع الكريم شانتيه كله ونستمر في التقليب دون توقف حتى يمتزج الكريم شانتيه بالحليب

 

post-133586-0-23436400-1366481216.jpg

 

رابعا : نضع الفانليا

 

post-133586-0-11569500-1366481259.jpg

 

خامسا : عندما يقل نسبة الحليب في الحلة نذوب النشا في كوب الحليب الذي أبقيناه من قبل جيداااا

 

 

post-133586-0-59576200-1366481640.jpg

 

ثم نسكبه على الأرز والحليب دفعة واحدة مع استمرار التقليب

 

 

post-133586-0-82150300-1366481671.jpg

 

post-133586-0-24520800-1366481983.jpg

 

سادسا : عندما يتكثف الحليب قليلا نضع السكر ونقلبه جيدا حتى يتم ذوبانه بشكل جيد

 

post-133586-0-65442100-1366482095.jpg

 

سابعا : نتركه على نار هاااادئة حتى يثقل قوامه

 

post-133586-0-76289800-1366482303.jpg

 

ثم يصب بالأطباق ويترك ليبرد قليلا قبل وضعه بالثلاجه

وإليكن الصور

وبالهنا والشفا

 

post-133586-0-22593700-1366482397.jpg

 

post-133586-0-87469200-1366482423.jpg

post-133586-0-68401500-1366483343.jpg

 

post-55071-0-96764000-1327678097.gif

تم تعديل بواسطة ~ماريا~
وصفه مميزة
  • معجبة 12

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله منوره يا غالي

ويا سلام علي الحاجات الحلوة جريتي ريقي

طيب انت ليه طبختي الرز الاول في مايه ليه مش حطتيه في اللبن علي طول

انا بحطه في اللبن المغلي علي طول

بس كيس الكريمة جديد

هجربه بيها ان شاء الله

تسلم ايدك يا حلو

شكله رااااااااااااااااااااااااااااااااااااائع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله

 

الشيف يسورة منور الطيبات ^_^

 

تسلم إيدك يا قمراية وصفة سهلة وجميلة اللهم بارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله منوره يا غالي

ويا سلام علي الحاجات الحلوة جريتي ريقي

طيب انت ليه طبختي الرز الاول في مايه ليه مش حطتيه في اللبن علي طول

انا بحطه في اللبن المغلي علي طول

بس كيس الكريمة جديد

هجربه بيها ان شاء الله

تسلم ايدك يا حلو

شكله رااااااااااااااااااااااااااااااااااااائع

^__________________^

وأخيرا نزلت حاجة

شفتي الهنا اللي أنا فيه

بحطه في ماء الأول علشان الأرز يستوي كويس والنشا بتاعه ينزل في الماء

موضوع الكريمة ده بقى يا ستي حكايته إن ماكان عندي قشطة ولا كريمة لباني فاحترت وكنت خالص مهبولة على الأرز بالحليب في فترة الوحم

وبعدين خطرت ببالي أعمله بالكريم شانتيه وكان عندي والحمد لله

وكانت النتيجة راااااااااااااائعة

حتى ولادي اللي كانوا مش بيحبوه أكلوا منه وعجبهم جدااااا والحمد لله

وفي المرة التانية زودت بدل الكيس حطيت كيس ونصف وكان الطعم أجمل وأجمل

يلا جربيه وادعيلي إنتِ والبيبي

نورتيني يا قلبي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله

 

الشيف يسورة منور الطيبات ^_^

 

تسلم إيدك يا قمراية وصفة سهلة وجميلة اللهم بارك

^_________________^

يااااااااااااه مقصقص

وحشاني يا جميلة

دا نورك إنتِ حبيبتي

يلا جربيه وادعيلي وأوعي تاكلي صوابعك وراه أو تلحسي الطبق زي ما أختك عملت :blush:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله

 

الشيف يسورة منور الطيبات ^_^

 

تسلم إيدك يا قمراية وصفة سهلة وجميلة اللهم بارك

^_________________^

يااااااااااااه مقصقص

وحشاني يا جميلة

دا نورك إنتِ حبيبتي

يلا جربيه وادعيلي وأوعي تاكلي صوابعك وراه أو تلحسي الطبق زي ما أختك عملت :blush:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصراحة شكله جميل وريقى جرى عليه والواد اللى فى بطنى بدأ يلعب اعمل ايه دلوقتى خلاص انا عايزة طبق دليفرى ههههه

 

تسلم ايدى ياسوسو طول عمرك ممتازة وفعلا بحب اطبق افكارك انا عملت البيتزا والكشرى والبتيفور والله طعمهم جميل تسلم ايدك

 

بس قوللى انت فى الشهر الكام ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اخيرا يا يسورا

 

يعني ماطلعش نبوت الغفير ولا سد الحنك زي ما توقعت

 

تسلم ايدك يا عسل

 

بحب الرز باللبن جدا

 

هجرب طريقتك ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

شكله تحففففففففففة يا يسورة

هاجربه باذن الله :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائعة يا يسرا اللهم بارك

شكله يشهي أنا بحبه جدا

تسلم الأيادي حبيبتي وبإذن الله أجرب موضوع الكريم شانتيه بدل القشطة

ربنا يعينك وييسر لك ويهون عليكِ ياااارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كيس الكريمة جديد

عجبتنى الفكرة وان شاء الله اجربها

جديدة والطعم حكاية

طمنيني لما تجربية

نورتيني يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصراحة شكله جميل وريقى جرى عليه والواد اللى فى بطنى بدأ يلعب اعمل ايه دلوقتى خلاص انا عايزة طبق دليفرى ههههه

 

تسلم ايدى ياسوسو طول عمرك ممتازة وفعلا بحب اطبق افكارك انا عملت البيتزا والكشرى والبتيفور والله طعمهم جميل تسلم ايدك

 

بس قوللى انت فى الشهر الكام ؟

^__________________^

مادام بيلعب يبقى جعان يا ناس

والله لو بإيدي كنت عملتهولك بنفسي وشبعت الواد وأمه

الله يرفع من قدرك يا غالية

وبالهنا والشفا على قلبك

في أول الاسبوع القادم انهي السادس بفضل الله

أسعدني مرورك الطيب حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله شكلها رائع

انا مش بعرف اعمله على طول مش بيظبط معايا وزوجى بيحبه وكنت اشعر بمأساه :(

هجربه وحاسه ان الكريم شانتيه هيعمل شغل جامد

O_o

بس لى استفسار لو عايزه اعمله فى الفرن اعمله ازاى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مااااااا شااااء الله اللهم بارك

رآآآئع حبيبتي يسورة

أعجبتني الفكرة كثيرًا

أنا أيضاً أحب إضافة الكريم شانتيه لأغلب الحلويات مثل عجينة لقمة القاضي يعطيها طعم رآئع

سأجرب طريقتكِ إن شاء الله

 

سلمت يمناكِ حبيبتي

وصحة وهنا عليكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اخيرا يا يسورا

 

يعني ماطلعش نبوت الغفير ولا سد الحنك زي ما توقعت

 

تسلم ايدك يا عسل

 

بحب الرز باللبن جدا

 

هجرب طريقتك ان شاء الله

أخيرا وليس آخرا

^_______^

الله يسلمك من كل شر حبيبة قلبي

إن شاء تجربيها وتعجبك

أنرتي الصفحة هوبة الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

شكله تحففففففففففة يا يسورة

هاجربه باذن الله :)

^_____________^

جزاكِ الله خيرا فدوى الحبيبة

جربيه وادعيلي يا قمراية

مرورك أسعدني حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائعة يا يسرا اللهم بارك

شكله يشهي أنا بحبه جدا

تسلم الأيادي حبيبتي وبإذن الله أجرب موضوع الكريم شانتيه بدل القشطة

ربنا يعينك وييسر لك ويهون عليكِ ياااارب

الأروع مرورك أشروقتي

وأنا كمان بموت فيه

وفي حملي هذا اشتهيته أكثر من الأول ^___^

جربيه وراح يعجبك كتيييييييير وصدقيني طعمه أحلى من لما تضعي عليه قشطة

اللهم آمين حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله شكلها رائع

انا مش بعرف اعمله على طول مش بيظبط معايا وزوجى بيحبه وكنت اشعر بمأساه :(

هجربه وحاسه ان الكريم شانتيه هيعمل شغل جامد

O_o

بس لى استفسار لو عايزه اعمله فى الفرن اعمله ازاى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

الأروع مرورك حبيبتي صفا

لااااااا جربي طريقتي وامشي على الخطوات صح وراح يطلع أحلى كتييييييير بإذن الله

بصراحة عمري ما جربته في الفرن

لأني مرة اشتريته جاهز وما عجبني

أسعدني تواجدك بالموضوع يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله شكلها رائع

انا مش بعرف اعمله على طول مش بيظبط معايا وزوجى بيحبه وكنت اشعر بمأساه :(

هجربه وحاسه ان الكريم شانتيه هيعمل شغل جامد

O_o

بس لى استفسار لو عايزه اعمله فى الفرن اعمله ازاى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

الأروع مرورك حبيبتي صفا

لااااااا جربي طريقتي وامشي على الخطوات صح وراح يطلع أحلى كتييييييير بإذن الله

بصراحة عمري ما جربته في الفرن

لأني مرة اشتريته جاهز وما عجبني

أسعدني تواجدك بالموضوع يا غالية

ربنا يكرمك يايسرا

على فكره خليت زوجى يجبلى كل المطلوب وناويه اعملهم واوفيكى بالاخبار

ادعيلى اوفق فيه

:blush:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يا جميله بعمله مثل مكوناتك بالضبط لكن ازيد ملعقة جوز هند تغلى مع النشا شوى لحين القوام المطلوب على فكره بتعطيكى ريحه وطعم جميل جدا . جزيتى خيرا تقبلى مرورى. :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مااااااا شااااء الله اللهم بارك

رآآآئع حبيبتي يسورة

أعجبتني الفكرة كثيرًا

أنا أيضاً أحب إضافة الكريم شانتيه لأغلب الحلويات مثل عجينة لقمة القاضي يعطيها طعم رآئع

سأجرب طريقتكِ إن شاء الله

 

سلمت يمناكِ حبيبتي

وصحة وهنا عليكم

الأروع مرورك الجميل إيمي الحبيبة

طب عرفيني كيف بتضيفي الكريم شانتيه لعجينة لقمة القاضي علشان أجربها يا بنت O_o

الله يسلمك حبيبتي من كل شر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×