اذهبي الى المحتوى
ناهد ابو النور

المحشى المصرى اللذيذ

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم اخواتى فى منتدى اخوات طريق الاسلام اليوم اقول لكم على الطبخة المخصوصة بتاعتى يلا بسم الله نبدء:icon17:

المقادير:icon17:

كرنبة متوسطة الحجم

2شفشق الخلاط عصير طماطم

4 بصلات كبيرة

كيلو لحم مفروم

بقدونس-شبت.

ملح-فلفل-كمون

مرقة دجاج او بط (شوربة يعنى)

2كيلو ارزمصرى او 1كيلو ونصف (كمية الارز حسب حجم الكرنبة)

الطريقة:icon17:

إسلقى الكرنب فى حلة كبيرة وغويطة فيها ماء وملعقتين ملح (خلاصصصصصغلصص)

قطعى الورق (طبعا انتى عرفه ازاى)

نعصج اللحم المفروم (نحضر مقلاة ونضع فيها زيت عباد شمس ونضع عليها 1بصلة مقطعة ونقلب حتى تحمر ثم نضع اللحم والملح والفلفل والكمون ويقلب من وقت الى اخر حتى تنضج اللحمة)

نحضر الحلة الغويطة ونضعها على النار ونضع الزيت والبصل المتبقى ونقلب التقليية حتى تحمر نضع البقدونس والشبت المقطع قطع صغيرة بالمقص والمغسول جيدا ويقلب مع البصل المحمر ثم نضع2 شفشق الخلاط طماطم ومرقة الفراخ او اللحم او البط (كما تشائين) ونضع ملح وفلفل وكمون ونعنعاع جاف (النعناع حسب الرغبة) وتترك تغلى لغاية ما تتسبك الطماطم نحضر الارز المغسول المصفى جيدا فى وعاء ونضع عليه الطماطم المسبكة واللحم المفروم ويقلب (ممكن تتذوقى طعمة ان كان يحتاج ملح اضيفى له ) نحضر الحلة الغويطة الكبيرة ونرص فيها بقايا من الكرنب المقطع اللى خارج من ورق الكرنب المقطع ونمسك كل ورقة باليد اليسرى ونضع الارز فى الورقة ونلف الورقة ونضعها فى الحلة الى انتهاء كل الورق (طبعا ورق الكرنب )

اذا كان يوجد مرق عندك ضعية فى الحلة وذلك بوضع طبق فى وسط الحلة ونصب المرق على ظهر الطبق حتى يغطى المرق الكرنب.

*( لو مفيش مرق ممكن ماء مغلى مضاف الية ملعقة ملح)*

نغطى الحلة وتوضع على نار عالية وعندما يبدأ مائة يتشرب اهدى النار عليه ولو عندك شياطة ضعيها تحت الحلة (مثل طريقة طهى الارز تمام)

وبعد نضجة تماما نحضر مقلاة نضع فيها زيت ويسخن جيدا ثم يوضع على المحشى .

وبعد 10 دقائق اغلقى النار وكلى وبالهنا والشفا.

ملحوظة هامة:-

(اوعى تاكلى اصابعك)

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

يا سلالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالام على الكرنب و حلاوته و جماله

 

انا بحبه قوى

 

بس بعمله من غير لحمة مفرومة

 

و ده الاصل طبعا

 

بس برضو باللحمة المفرومة هيبقى حلو

 

و بعمل التخديعه بتاعته بالزيت

 

و لما احط الطماطم عشان تتسبك بحط معاها مرقة دجاج او مرقة لحم

 

و بعد ما بحط الخضرة و الرز برش شوية نعناع ناشف و مش بحطه مع التوابل عشان ريحته تفضل موجوده و مش يغمق الطاطم

 

بس بقا

 

حتى لو عيزاه خفيف شويه مش بسقيه ببيون فراخ او لحم ( قصدى شوربه فراخ او لحمة )

 

و يا سلالالام بقا لو بعد ما استوا المحشى حطتيتى على وشه قطعة زبده صفراء او بلدى و سبتيها تسيح لوحدها من الحرارة

 

او تقطيعها قطع صغيره و تنثريها على وش الحله و تغطيها على طول عشان تسيح لوحده و تنزل على كل الحله و تنزل على كل المحشى

 

و جربيها بقا و ادعيلي

 

بس نصيحة عشان تحطى الزبدة على وش الحلة ياريت تكونى عاملة المحشى خفيف

 

يعنى تخدعيه بالزيت

 

و تسقيه نص ميه و نص شوربة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشى ياقاهرية هجرب لكن انا موش بحط النعناع على الخضرة انا بحطه بعد ما احط الطماطم ياحبيبى

اشكرك على هذة المعلومات الغالية واشكر اختى ملتقى الاحبة بصى يا قاهرية انااجرب المحشى القاهرى وانتى تجربى المحشى البورسعيدى وما تخافى من النعناع انا مجرباة كتيررررررررررررررر.

كانت معكم مامانونة من بورسعيد.

تم تعديل بواسطة ناهد ابو النور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

يسلموا الأيادي أخيتي ناهد و الغالية أم ريتاج على الوصفات و الأسرار الرائعة

 

أنا جربت المحشي لأول مرة من شهر حسب وصفة حماتي و طلع حلو و الحمد الله

 

عملت محشي كوسة و ييذنجان و فلفل و مازلت مترددة من ورق العنب و الكرنب عشان خايفة من اللف

 

ان شاء الله أجرب وصفاتكم في الكرنب قريب و أوافيكم بالأخبار

 

أحبكن في الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشى ياقاهرية هجرب لكن انا موش بحط النعناع على الخضرة انا بحطه بعد ما احط الطماطم ياحبيبى

اشكرك على هذة المعلومات الغالية واشكر اختى ملتقى الاحبة بصى يا قاهرية انااجرب المحشى القاهرى وانتى تجربى المحشى البورسعيدى

كانت معكم مامانونة من بورسعيد.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

ماما نونه ماما نونه

وحشتينى كتير

و هجرب المحشى البورسعيدى و اكيد هيطلع حلو لانه منك

و احلى سلام للتجارى و الافرنجى و الزهور و حى شرق و كل بورسعيد و البورسعيدية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

منورة اختى ام ريتاج واللة انا بفرح كتير لما ارى ردك عودتينى عليكى .

تم تعديل بواسطة ناهد ابو النور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

منورة اختى ام ريتاج واللة انا بفرح كتير لما ارى ردك عوتينى عليك .

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

ماشي يا جميل

خمس دقايق كده و شوفى الرابط ده

و قولى لى رأيك

بس خمس دقايق على ما اخلص

هنــــــــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بلنسبة للرد وصل فى موضوع كيكة الشوكلت سفليةوانا ضغط على الرابط جاب صفحة لموضوع جديد

انا موش فهمة وتسلم الايادى يا احلى ام ريتاج فى الدنيا.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بلنسبة للرد وصل فى موضوع كيكة الشوكلت سفليةوانا ضغط على الرابط جاب صفحة لموضوع جديد

انا موش فهمة وتسلم الايادى يا احلى ام ريتاج فى الدنيا.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

ربنا يخليكى ليا يا اجمل نهوده

 

بس انتى كده اخجلتينى :icon16: :cry: :oops: :oops:

 

أأأأأأأأأأأأأأأأأأأه يا جزوفى يانا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معاش ولاكان الى يكسفك يا اجمل حلوانى.لكن ما قولتيليش اية الى كان فى الرابط.

تم تعديل بواسطة ناهد ابو النور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جزاك الله خيرا يا اخت ناهد طريقتك جميلة وننتظر المزيد من افكارك الجميلة و استفدت بردو من طريقة ام ريتاج جزاكن الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك انا بحب المحشى لكن باستنى ماما تسوية لانى ما بقدر اتحكم فية بس بحب او الخلطة بتاعتة تسلم ايدك حبيتى و انا عندى الورق العنب اللبنانى هتذوقية مع الريش

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ؛؛؛

 

 

يا سلاااااااام علي ريحة المحشي المصري وجماله أنا فعلا بقالي كتير مكلتوش لإن طبعاً إنتي عارفه حبيبتي إنه بياخد وقت طويل شويه في تحضيره

 

تعرفي حبيبتي في الله؟؟ والله أنا ماما بتعمل المحشي الكرنب ده بالذات علي 5 أيام :

 

يوم تشتري الكرنبه

 

ويوم تقطعها وتسلقها

 

ويوم تعمل التخديعه

 

ويوم تحشيها

 

واليوم الخامس تسويها؟؟؟؟

 

 

والله أنا ببقي خلاص نسيت إن ماما جابت كرنبه أساساً؟؟؟ هههههههههههههههه

 

إوعوا حد يعمل زي ماما

 

وعموما شكراً ليكي جدا ومتنسيش تبعتيلي بقي طبق حلو كده من إيدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا على ناهد على الوصفة الحلوة. انا فعلا بقالي فترة نفسي اجرب اعمل محشي الكرنب بس بيتهيألي انه صعب شوية.

انا كنت بافكر احط عليه جوزة الطيب وبابريكا وكزبرة ناشفة وقرفة مطحونة عشان يبقى طعمه احلى بس عايزة اعرف رأيكم ممكن والا كدة هيبوظ؟؟؟؟

 

وعلى فكرة يا تائبة لله لما المحشي كله بيتعمل في يوم واحد من الألف للياء بيبقى طعمه احلى بكتير عشان ماما برده بتعمله على تلات ايام زي مامتك وعمتي بتعمله في يوم واحد وبيني وبينك محشي عمتي بيطلع تحفة مع انها نفس الطريقة. وحماتي قالتلي كمان على نفس الموضوع ده.

 

شكرا ليكم جدا كلكم

تم تعديل بواسطة MESHMESH82

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله انا عملتوا انهارده يا ريت اعرف ادخل الكمبيوتر واجبلكم الحله كلها مش طبق

بصى يا مشمشه انا بحط عليه البهارات العاديه جدا وبيزيد عليهم النعناع الجاف فقط وبسيب التسبيكه لما تتسبك كويس وبيطلع ممممممممممممم انا هسيبك تجربى بنفسك :closedeyes: وطبعا لازم متخرجيش من المطبخ الا وانت مخلصا المحشى كله خليكى شتوره :huh: يا تائبه

وانتى يا نسرينه تسلمى لى يا رب :smile: :P

وتسلمى اختى ام مصعب :wub: :P

وتسلمى لى يا رضا يا طوخى :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

خلاص انا هجربه إن شاء الله

 

بس معلش يعني لو مفهاش رزالة مني سؤال تاني :smile:

 

فرضا انا استخدمت كوباية رز في المحشي هل مقدار المرقة يكون كوباية مرقة والا ازيد شوية عشان المكونات اللي مع الرز؟؟؟

معلش النقطة دي مهمة بالنسبالي عشان خايفة المحشي يطلع معجن مني وأنا متلصمة شوية في الحجات دي.

 

ومنتحرمش من صبرك معانا يا نهووووود (ومانك بتقولي مكنتش وصفة محشي دي :closedeyes: )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصى يا مشمش انتى نفذى الطريقه بلظبط وهو هيطلع واووووووووو

اما بلنسبه للمرقه هقولك تعملى ايه عشان يطلع معاكى جميل :unsure:

بعد ما تخلصى لف الورق كله والحله تتملى ضعى على وش الحله طبق بس يكون ظهره ليكى وتصبى الشربه يعنى المرقه على ظهر الطبق لحد ما تلاقى الشربه يدوب غطت المحشى بعد كده شيلى الطبق وحطى غطاء الحله وارفعيه على النار ولما تلاقى الميه قلت خالص ومعدشى ميه انتى شيفاها هدى النار خالص وحطى الشياطه (يارب تكونى مصريه علشان تفهمى الشياطه دى ايه)وبعد ربع ساعه سخنى الزيت فى المقلايه واقدحى وخمس دقائق واغلقى النار عليه وبلهنا والشفا واى سؤال انا فى الخدمه يا قمر :wub:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله مش عارفه أقولك ايه يا نهوووودي احرجتينا بذوقك. انا خلاص فهمت خطوة المرقة دي وكمان فهمت الشياطة طبعا وإن شاء الله أول ما هعمله هاقولك الاخبار ايه يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×