اذهبي الى المحتوى
miro74

الفراخ بالبسطرمة وفراخ الطوارئ

المشاركات التي تم ترشيحها

 

post-29146-1207853407.gif

 

أقــــــــــــدم لكم وصفة من والدتى وأخرى من حماتى

 

الوصـــــــــــفة الأولـــى : فراخ الطـــــوارئ

وبنسميها كده علشان بتنفع قوى فى الزنقة... سريعة وسهلة وتطلعى صدور الفراخ من الفريزر على الطاسة على طول موش محتاجة تفكيها

المكونات: صدور فراخ... قطعة زبدة.... مسطردة ( يمكن الإستغناء عنها بالكارى والخل) .... ملح وفلفل وبهارات ... توم.... طماطم وفلفل أخضر وبصل

بس خلاص خلصت :)

أسيبكم مع الصور هتفهموا منها ...

تحطى الفراخ على الزبدة وتقلبيها كويس لغاية لما لونها يبقى أبيض تماااام على فكرة الفراخ تتقطع مكعبات... مستطيلات.. شرايح... مسدسات زى ما بتحبى

post-29146-1207853710.jpg

وكده

post-29146-1207853722.jpg

 

هنا بنحط عليها البهارات والملح والفلفل وأنا أضفت كزبرة ناشفة والمسطردة

post-29146-1207853865.jpg

ونقلب كويس وهنا نضيف فصين توم مهروسين

post-29146-1207853945.jpg

 

وبعدين الطماطم الكعبات وشرائح الفلفل وماما بتحط بصل لكن أنا بأكتفى بالتوم

post-29146-1207853972.jpg

 

وبالهنا والشفا من ربع لتلت ساعة بالكتيييييير وتكون جاهزة ... ممكن تتعمل ساندوتشات يا سلاااام مع البطاطس المحمرة وسلطة الطحينة

 

 

post-29146-1207854112_thumb.jpg

 

تم تعديل بواسطة miro74

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

مممممممممم

جزاك الله خيرا وبارط لك في والدتك وحماتك ^ــ^

شكلها كتير طيبة^ــ^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

فــــــــــــــــراخ البسطرمة لعيون القمر المضيئ وكل اللى بيحبوا البسطرمة

دى بقى وصفة حماتى فراخ محشية بالبسطرمة والحبنة النستو

أولا محتاجين

صدور فراخ شرائح رفيعة ( البانية)

شرائح بسطرمة

جبنة نستو

زبدة للتحمير

الخطـــــــــــــــــــوات بقى يا جميل

نجيب شريحة الفراخ وندق عليها علشان نرققها

 

post-29146-1207854593.jpg

وبعدين نجيب قطعة الجبنة النستو أنا هنا أخدت نصها بس علشان هنا الجبنة النستو متضخمة شوية موش زى بتاعة مصر

وتعمليها شكل إسطوانى وتحطيها فى نص الصدر كده

 

post-29146-1207854683.jpg

وممكن تحطى تحتها شريحة بسطرمة للى بيحبوا طعم البسطرمة أكتر

post-29146-1207854737.jpg

وبعدين تحطى قوقيها شريحة تانية

post-29146-1207854780.jpg

وتتلف كده

post-29146-1207854808.jpg

ونشبكها بالخلة بتاعة الأسنان

post-29146-1207854883.jpg

 

وبعدين نخلص الكمية كلها اللى عندنا

post-29146-1207854916.jpg

 

ونجيب طاسة وعلى النار نحط فيها قطعة زبدة

ولما تسيح نحط الصدور

post-29146-1207854974.jpg

 

نقلبها على الوش التانى

post-29146-1207855016.jpg

 

ونهدى النار عليها بقى ونغطيها لغاية لما تستوى

وتتقدم بالهنا والعافية

post-29146-1207855111.jpg

 

 

طعمهــــــــــــــــــــا راااااااااااائع فعلا بس لازم تكونى بتحبى البسطرمة

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

فــــــــــــــــراخ البسطرمة لعيون القمر المضيئ وكل اللى بيحبوا البسطرمة

دى بقى وصفة حماتى فراخ محشية بالبسطرمة والحبنة النستو

أولا محتاجين

صدور فراخ شرائح رفيعة ( البانية)

شرائح بسطرمة

جبنة نستو

زبدة للتحمير

الخطـــــــــــــــــــوات بقى يا جميل

نجيب شريحة الفراخ وندق عليها علشان نرققها

 

post-29146-1207854593.jpg

وبعدين نجيب قطعة الجبنة النستو أنا هنا أخدت نصها بس علشان هنا الجبنة النستو متضخمة شوية موش زى بتاعة مصر

وتعمليها شكل إسطوانى وتحطيها فى نص الصدر كده

 

post-29146-1207854683.jpg

وممكن تحطى تحتها شريحة بسطرمة للى بيحبوا طعم البسطرمة أكتر

post-29146-1207854737.jpg

وبعدين تحطى قوقيها شريحة تانية

post-29146-1207854780.jpg

وتتلف كده

post-29146-1207854808.jpg

ونشبكها بالخلة بتاعة الأسنان

post-29146-1207854883.jpg

 

وبعدين نخلص الكمية كلها اللى عندنا

post-29146-1207854916.jpg

 

ونجيب طاسة وعلى النار نحط فيها قطعة زبدة

ولما تسيح نحط الصدور

post-29146-1207854974.jpg

 

نقلبها على الوش التانى

post-29146-1207855016.jpg

 

ونهدى النار عليها بقى ونغطيها لغاية لما تستوى

وتتقدم بالهنا والعافية

post-29146-1207855111.jpg

 

 

طعمهــــــــــــــــــــا راااااااااااائع فعلا بس لازم تكونى بتحبى البسطرمة

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ماشاء الله روووووعة يا ميرو

 

وتسلم الايادي ونورتي ساحة الاطباق الرئيسية ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا ليكى حبيبتى ميرو على الاهتمام بطلباتى جزاكى الله خير وشفى زوجك وفك كربك وربنا يبارك لكى فى اولادك ياقمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ya naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

maaaaahiya

البسطرمة

jawbi ya okhti miro rabbi yarda 3aliki wa sa2ir al moslimin

السلام عليكم حبيبتى

آآآآآسفة ومليون آسفة على التاخير

حبيبتى البسطرمة هى نوع من أنواع اللحوم المصنعة... أين أنت؟

هى موجودة فى مصر ووجدتها هنا فى المحل العربى... هى لحمة بتكون مغلفة بكميات كبيرة من الملح مع الثوم مع الحلبة على ما أعتقد وبأشوفهم فى محلات البقالة عندنا فى مصر بيكونوا معلقين قطع اللحمة فى الهواء الطلق كده ... هى طريقة حفظها بتعتمد على الملح الكتير... وبتشتريها بالوزن من البقال وهو اللى بيقطعها لك شرايح.... يا رب أكون أفدتك

بالنسبة للمسطردة حبيبتى اللى بتكون شكلها كده

post-29146-1208756387.jpg

 

يا ريت أكون أفدتك ومرة أخرى أسفة على التأخير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بجد رووووووووووووووووعه ما شاء الله تسلم ايدك يا قمر وربنا يخليلك حماتك ومامتك

 

 

جزاكِ الله خيرا وبارك الله فيكِ

 

هو ينفع اعملها من غير البسطرمه طيب؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

امممممم فعلاً طيبة الوصفة شكلها..وبإذن الله أجربها..

 

سلمتِ وسلمت الأيــادي..وشكلي راح آكل أصابع ـي وراها ^ ^ ..

 

ربي يبارك فيكِ ولايحرمك الأجــر..

 

{أختكِ}

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×