اذهبي الى المحتوى
*ايه*

تورتة سهلة للمبتدئين مثلى ^__^

المشاركات التي تم ترشيحها

بسم الله الرحمن الرحيم

 

انا اول مرة اضع حاجة فى قسم المطبخ انا عملاها بنفسى :smile:

 

علشان بصراحة انا مش بعرف اعمل حاجة خالص فى المطبخ ، لكن لما اتعلمت طريقة التورتة دى لقيتها سهلة جدااا

 

وعملتها فى البيت وطلعت تحفة :biggrin:

 

وقلت اقولها لحبيباتى فى المنتدى :laugh:

 

نبدأ بأسم الله

 

المقادير :

 

6بيضات

 

2 كيس فانيليا

 

1,5 كوب دقيق

 

1,25 كوب سكر

 

كريمة

 

كاكاو

 

مربى ( اى نوع تفضليه )

 

شوكولاتة فارمسيل

 

طريقة العمل :

 

1: تضرب ال 6 بيضات جيدا مع اضافة كيسين الفانيليا

 

2: نضيف اليهم السكر مع استمرار الضرب حتى نصل لمرحلة الشريط ( تصبح العجينة عالية وثقيلة بحيث اذا عملنا علامة لا تختفى بسرعة )

 

3: نضع الخليط فى الصينية وتكون مدهونة بسمنة وقليل من الدقيق

 

4: نضعها فى الفرن من 20 : 30 ولا نفتح الفرن قبل 20 دقيقة

 

5: توضع لتبرد فى الثلاجة لمدة نصف يوم

 

6: نقوم بالتزيين بحيث نقطع الكيكة نصفين وندهن داخل كل نصف بالمربى ( قطعة مربى فى بعض الماء )

 

7: قومى بالتزيين عن طريق الكريمة او الكاكاو حسب ذوقك :tongue:

 

 

واعذروا من فضلكم طريقة تعبيرى البسيطة لانى بصراحة اول مرة اعمل حاجة فى المطبخ :smile:

تم تعديل بواسطة *ايه*

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شكرا لك( ايو) ان شاء الله اجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شكرا لك( ايو) ان شاء الله اجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله كل خير

 

تسلمى حبيبتى ، سعدت بمرورك :blush:

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

تسلم ايدك اختي الحبيبة ايه

 

 

جوزيتي الفردوس

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

تسلمى يا قلبى ، وجزاك الله كل خير حبى

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شكرا لك( ايو) ان شاء الله اجربها

 

سعيدة لمرورك زهورة ، واما تجربيها ابقى قوليلى ايه رايك ;-)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكى الله خيرا

بس ان جربت اعمل كذا مرة كيكه التورتة وكل مرة تخرب مش عرفة اعمل اية مع انى بستخدم نفس المقادير بالضبط.

بس بلاحظ انى مهما ضربت البيض والسكر مش بتكون زى ما قولتى ان الشريط لا يختفى بسرعة.

وكمان بعد الانتهاء منها الاحظ انها سائله نوعا ما عن الكيكة العادية .

مش عارفة اعمل ايه مع انى نفسى اعمل مرة تورتة ناجحة الى عندوا خبرة يا ريت يفدنى .لانها كل مرة بعد ما تنفش فى الفرن بتهبط وبتبقى زى العجينة مع انى مش بفتح عليها ابدا فى الاول .

يا ريت تساعدونى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايديك ايه العسوله ان شاء الله بكره تصيري شيف حقيقي و تعملي اكل يخلينا ناكل اصابعنا وراه

ننتظر منك المزيد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله الرحمن الرحيم

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،،

بارك الله فيك حبيبتى

منتظرين المزييييييييييييييد حبيبتى من وصفاتك

بس هل الكيكة اللى انت عملتيها هى كيكة اسفنجية !!!!؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا اسفة جدااااااااااااا على التأخر فى الرد

 

شكرا لكن حبيباتى :blush:

 

ام(عمير)

 

ممكن حبيبتى تكونى مش بتضربى المدة اللازمة لتكوين الشريط ، والمفروض حبى انك تلفى المضرب فى جهة واحدة

 

لان ده اساس الكيكة الاسفنجية ، علشان تعلى :grin:

 

SHOSHA

 

حبيبتى ايوه هى دى الكيكة الاسفنجية

 

 

شكرا لكل حبيباتى اللى شرفوا ونوروا الصفحة :wub:

 

تسلموا

تم تعديل بواسطة *ايه*

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

أول شيء بوركتي يا غالية :)

 

ثاني شيء فكرتيني بالعملة المنيلة اللي عملتها من كام إسبوع

عملت تورتة :(

وإنا لله وإنا إليه راجعون

رغيف العيش البلدي أحلى منها :(

 

 

الله ييسر وأجرب تاني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اولا جزاكي الله خيرا يا قمر

ثانيا تسلم ايديكي يا عسل :)

ثالثا هو احنا مش حنط الدقيق يا عسل ولا ديه من غير دقيق مش لاقيه الخطوة اللي نحط فيها الدقيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

فيييييييييييييييييين الدقيق يا قمرررررررررررررر؟

 

انا بيتهيالى يا يويو

 

ان الدقيق هيتحط بعد

 

ما نضرب البيض والسكر

 

صح

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طريقة حلوة

 

فكرتيني بأول كيكة سويتها كانت الخميرة مو كتيرة في العلبة وعلى بالي إنها حتكفي

 

طلعت خبيص المهم ماحد أكلها غيري :wink: :smile:

 

 

مشكورة لام أجربها تسلم يدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله الرحمن الرحيم

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،،

 

اختي ايه لقد جربت كيك التورتة وكانت كل المراحل جيدة لكن بعد أن خرجتها من الفرن نزلت شوي بالوسط ما هو السبب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×