اذهبي الى المحتوى
أمل الأمّة

مطبخنا وماأحلاهـ..في صيفنا وماأهناهـ..!

المشاركات التي تم ترشيحها

عصير الاناناس البارد

12064.gif

المقادير:

 

- علبة اناناس يبرد قبل التحضير

- علبة أناناس مقطع قطع صغيرة

- ايس كريم فانيلا

- ثلج - ماء

 

الطريقة:

 

- يخلط الأناناس في خلاط العصير مع الماء الموجود بداخل العلبة

- يضاف قليل من الماء و سكر حسب الرغبه وقطع الثلج .

- تحضر الكاسات بوضع الأيس كريم بها على شكل كرة ثم يصب عليها العصير

- وتزين بقطع الأناناس وتقدم على الفور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

ازيييكو يا حبيبات قلبي

وحشتووووونى والله

المهم

الالوصفة اللى جاية هتكون ايه ان شاء الله

لانى عاوزة اعملها بسرررعة

عشان احتمال مدخلش النهاردة تانى ولا بكرة لانى مساافرة ان شاء الله

ومضمنش ادخل فى النهاردة او بكرة

 

يلا يا امووورات مين بدها تورطنى؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هدوووء

اليوم سواليف للي بدك إياه من الوصفات اللي فاتت

 

ارغوا يعني :))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وينكم يا بنات ؟؟

 

تركتو المطبخ لمين ؟؟

 

طيب بدنا نسومة نحطها على الكرسي وننزل أسئلة ^^

 

وينك نسوووووووووم ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هاااااااااااااااااااااا

عدت للمطبخ تااااااااااانى

يا هلا بهدووووووء الحبيبة

ويا هلا بعطووووووورة الغالية

ونحن بانتظارك حبيبتنتا نسووووومة

فى امان الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

شوووو هاد الناس كلها منتظرتني ^^

 

شووو عملت ياعطورتي عشان تحطيني ع كرسي الإعتراف :(

 

بمزح طبعا حبيبتي

 

يالله هااااتوا الأسئلة ^ــ^

 

بس بالراحة عليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حياكِ الله نسوووم

 

يلا نبدأ بالأسئلة :

 

متى بدأتِ الدخول للمطبخ وتعلم الطبخ ؟؟

وما هو أول شيء أعددتيه ؟؟

وما هي أكثر أكله تعرفي تعمليها يعني الناس يأكلو أصابعهم وراها :) ؟؟

هل لديكِ حب التجربة في الطبخ يعني لما تشوفي وصفة تعمليها ؟؟

 

كفاية كده

 

جاوبي يلا يا قمر ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

صباح الخيرات ع الجميع

 

ياااااااااه شووو هاد !!!!!!!!!!!

 

كل هاد أسئلة ياعطورة

 

ماشي راح أجاوب ^ـــ^

 

ايه اكبر فشل حصل معاكي في المطبخ

 

حطيت ايدك ع الجرح ياندووووة بالنسبة لهاد السؤال بالذات بده مجلد لوحده يعني بدك حكاية اللحمة لما نسيتها ع النار

 

ونشفت عنها الموية وإتحرقت وإلا بدك أحكي عن الملح اللي صاير بيني وبينه عداوة دائما بنساااااااه وإلا بدك احكي

 

عن الفرن لما حطيت الكيكة وانفجر بس ربك ستر وإجت العواقب سليمة بس تعرفي لحد الأن مابعرف سبب إنفجاره

 

هههههه يعني الحكاية ومافيها الفشل كتير في المطبخ بس الإنسان يتعلم منه أرجوا أن أكون أفدتك بالنسبة لسؤالك

 

( ياعيني ع اللغة العربية )

 

 

نجي لإسئلة الست عطوووورة ( إنتي بتشتغلي في المخابرات شيء) :)

 

متى بدأتِ الدخول للمطبخ وتعلم الطبخ ؟؟

 

يعني على ما أتذكر والله أعلم ع سن العاشرة لما كنت في الصف الرابع أتذكر وقتها كنت فرحانة كتيرررررر

 

وما هو أول شيء أعددتيه ؟؟

 

أول شيء أعددته هوووووه الشاي طبعا ههههههه

 

وما هي أكثر أكله تعرفي تعمليها يعني الناس يأكلو أصابعهم وراها :) ؟؟

 

يووووه كتير أكلات ( وحدة شايفة حالها ) :)

 

صراحة أكتر حاجة بعرف أعملها الكيك وكمان صواني الحلا بتزبط معي والحمدلله ^ــ^

 

هل لديكِ حب التجربة في الطبخ يعني لما تشوفي وصفة تعمليها ؟؟

 

حسب المزاج يعني أحيانا أحب أدخل المطبخ وأعمل وأبتكر حاجات خصوصا إذا كانت المقادير متوفرة وأحيانا لا

 

الحمدلله عدت على خير الأسئلة ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

حيا الله الغاليات :)..

كيفكن ياحلوات ..؟

 

ماشاء الله نسومتي على الكرسي .. :) جميل جدًا

طيب ياحبيبة حاأسألك سؤال وبعدين حاأسألك كمان بإذن الله :

هل حصل وألفت وصفة ..؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

أهلين شيفتنا الكبيرة أمووولة ^^

 

هل حصل وألفت وصفة ..؟

 

مش ألفتها يعني بس أضفت لها طبقة جديدة وهي حلا المارس كان فيه طبقة مارس وبعدين دريم ويب وهكذا بعدين أنا أضفت للدريم ويب

 

مسحوق الكريم كارميل وصار لونه أصفر وحطيت طبقة جديدة بس :)

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياهلا نسووومة :)..

حلوووو ومنها كمان ممكن تبتكري أشياء تانية :)..

 

:

طيب سؤالي :

بتحبي تطبقي كل وصفة بتسمعي بيها..؟

حصل تورطت في طبخة ولم تنجحي فيها..؟ قصدي طلب منك عمل وسويت كل جهدك عليه ومانجحت :) ..؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياسلام على نسومة

شيفة بصحيح ^^

 

طيب قولي يا قمر

بصراحة عمرك عملتِ وصفة من منتدانا ؟؟

 

:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كيف الحلوات :)

 

نكمل الإجابة ع الاسئلة

 

بتحبي تطبقي كل وصفة بتسمعي بيها..؟

 

يعني مو كل وصفة أحيانا بعض الوصفات إذا قرأتها تعجبني الطريقة وأطبقها وأحيانا ماتعجبني وأتركها

 

حصل تورطت في طبخة ولم تنجحي فيها..؟ قصدي طلب منك عمل وسويت كل جهدك عليه ومانجحت :) ..؟

 

لا يعني مش فشل ذريع بس مايكون ع الوجه المطلوب خصوصاً الطبخة اللي أول مرة أعملها

 

 

ياسلام على نسومة

شيفة بصحيح ^^

تسلمي ياعطورة لا زم تجربي طبخي ^^

 

بصراحة عمرك عملتِ وصفة من منتدانا ؟؟

 

بدك الصراحة لا لإنه أنا جديدة على المنتدى صار لي كم شهر مسجلة معاكم إن شاء الله في الأيام القامة :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حياكم الله يا حبيبات

يلا حضرولنا

 

صينية الكفتة بالخضار

 

:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

news_1130149456.jpg

صينيه الكفته بالخضار

]المقادير ]

 

 

/2 كلغ لحم (مقطع وجاهز للفرم)

 

 

6 حبات بصل

 

 

1 حبة ثوم

 

 

1/4 ملعقة صغيرة من كل من: ملح ،فلفل أسود، كمون، كريم

 

 

2 حبة باذنجان

 

 

3 حبات بطاطس (متوسطة الحجم)

 

 

4 حبات طماطم

 

 

2 مكعب مرقة دجاج ماجي

 

 

3 ملاعق كبيرة معجون طماطم

 

 

3 أكواب ماء ساخن

 

طريقة التحضير :

 

. يغسل اللحم جيداً وتقطع فوقه بصلة ويضاف إليه الثوم وتفرم جميعها جيداً

 

 

. يضاف الملح والفلفل الأسود والكمون والكركم إلى اللحم المفروم

 

 

. يشكل اللحم علىهيئة كرات (كفتة) ويوضع جانباً

 

 

. يقطع الباذنجان والبطاطس والطماطم والبصل إلى شرائح كل على حدة

 

 

. يقلى الباذنجان والبطاطس في قليل من الزيت

 

 

. ترص الكفتة والخضراوات في صينية فرن مستطيلة بالترتيب التالي: الكفتة، الباذنجان، البطاطس،

 

الطماطم، والبصل، ثم طبقة أخرى من الكفتة والباذنجان وهكذا إلى أن تنتهي الكمية

. يذوب مكعبا مرقة دجاج ماجي ومعجون الطماطم في الماء الساخن

 

 

. تصب المرقة على الكفتة والخضراوات إلى أن تغطي 4/3 الصينية

 

 

. تغطى الصينية بورق ألومنيوم وتوضع في الفرن لمدة ساعة ونصف إلى أن ينضج الخليط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

ازييييكو يا احلى شيفات

وحشتووووووونى والله

واكيد انا كمان وحشتكم

بس مش تقولولى الف حمدا لله على السلامه

لانى شفت اغلى واعز بنت هنا فى المنتدى (الزهره الماسيه) كنت مسافره عندها امبارح

وكان اول مره اشوفها وتشوفنى والحمد لله والشكر لله

المهم

ما شاء الله المطبخ منووور بيكم يا غاليين ربنا يبارك فيكو ويخليكوا ياارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ندى الغالية :)

جمييل يا غالية

بس ليه ما ورطي حدا ؟؟

في انتظاركِ

 

post-20476-1218910461.gif

 

أهلا هدوووء

نورتي يا غالية

وحشتينا كثير

كويس إنك شوفتي زهورة

ربنا يجمعنا على منابر من نور في ظله وتحت عرشه

آمين ,,

 

post-20476-1218910461.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا اهلا اهلا

ياهدووووء والله وحشتيني جدا مش عارفه اعبر عن حبي ليكي الصراحه ولكل الاخوات وحشتينا حمدا لله على سلامتك :smile:

حبيبتي عطوره

بم ان اختنا الكريمه هدوء عادت انا بورطها تعملنا (شيش طاووق) يلا احنا بالانتظار واذا تاخرت اختارك يا عطوره :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب بما إن هدوووووء تأخرت

انا هأعمل ^^

 

شيش طاوووق

 

tawook.jpg

 

المكونات:

نصف كيلو دجاج مخلي (يفضل الافخاد)

علبتين زبادي متوصة الحجم

بصلتين مفرومه

كاري (ده الاساس) ملعقه صغيرة

بهارات فراخ - ملح وفلفل وشطه كله حب الرغبه

اسياخ خشبيه

زيت

 

الخضار الذي يوضع في السيخ :icon15:

فلفل - طماطم ( بس تكون نشفه علشان تدخل في السيخ ) - بصل - جزر

 

الطريقه :

1- نقطع الفراخ والخضار على شكل مربعات ونحاول على قد منقدر يكونو تقريبا في نفس الحجم علشان يستو مع بعض و المنظر يكون جميل

2- ناخد البصله المفرومه ونحط عليها الزبادي والبهارات والكاري ونخلطهم في صنيه كبيرة

3- نبدا نضع الخضار والفراخ في الاسياخ ونبدا بجزرة او بصله علشان تمسك محتويات السيخ ونحط بين كل قطعة فرخه والتنيه خضار ونختم السيخ برضو يا ببصل او جزر

4- ناخد الاسياخ بعد تجهيزها ونروح نمرمغها في التتبيله الي حطينها ونتاكد ان كل قطعه وصلها التتبيله

5- نضيف قليل من الزيت ونغطيها ونحطها في التلاجه لتاني يوم او على الاقل سعتين تتبل

6- ممكن تطبخ بطريقتين :rolleyes:

1- نشوي الاسياخ على الفحم اذا كان متوفر

2- ناخد الصنيه زي ما هي ونحطها على نار هديه ونغطيها بالالمونيوم ونسبها تنزل ميتها لحد لما تنشف لو لسه مستوتش ممكن نضيف شويت ميه لحد لما يستوي الفراخ وهو غالبا مش بياخد اكتر من ساعه اول ماتستوي حوشي الالمونيوم وحطيه في الفرن وبالهنا والشفا

يتاكل جمب مكرونه باللحمه المفرومه او ساده

 

post-20476-1218954700.jpg

 

وبالهنا والشفا ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب يا حبيبات

لحين عودة الحبيبة أمولة

 

سأتابع

 

اليوم بدنا ..

 

حريرة الشوفان

 

:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
زوار
هذا الموضوع مغلق.

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×