اذهبي الى المحتوى
موده واخاء

طريقة عمل أومليت أسباني بالبطاطس

المشاركات التي تم ترشيحها

طريقة عمل أومليت أسباني بالبطاطس

 

نوع الوصفة: مقبلات و مشهيات

 

محتوى الوصفة: عام

 

درجة الصعوبة: سهلة جدا

 

خصائص: سريعة التحضير

 

 

 

تطبيق مطبخى هنا

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...p;#entry2666417

 

 

537.jpg

 

 

 

لذييييييييييييذ

 

 

الكمية تكفي: 3 أشخاص

 

وقت الطهي: 20 دقيقة

 

المقادير: 3 م ك زيت زيتون

2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات

2 بصلة كبيرة مفرومة فرما خشنا

6 بيضات

ملح وفلفل

بقدونس مفروم للتزيين

 

 

الطبخ: 1- يسخن الزيت في مقلاة كبيرة ويضاف له البصل والبطاطس ويقلب ثم يطهى على نار هادئة لمدة 15 دقيقة أو حتى تنضج البطاطس.

2- يخفق البيض في وعاء ويملح بالملح والفلفل الأسود.

3- يصب البيض على الخليط ويقلب حتى يمتزج مع الخضروات ويتماسك ويحمر من الاسفل.

4- يحمر وجه الأومليت تحت شواية الفرن لمدة دقيقة.

5- يزين وجه الأومليت بالبقدونس المفروم.

 

 

 

ملاحظات: - يمكن إضافة حبة فلفل أخضر و حبة فلفل أحمر رومي (الحلو) مقطعين مكعبات للبصل والبطاطس .

- يمكن رش قليل من جبن البارميجان أو الجبن الرومي أو الشيدر المبشورين على وجه الأومليت قبل تحمير الوجه تحت الشواية.

تم تعديل بواسطة ام عبدالله وحيد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يا منمن

بما ان فيها اسبانيا فانا اعرفه كويس اوي

بس اسم الاكلة دي هي ( تورتية دي بطاطا ) وترجمتها تورتة البطاطس لانها شكلها زي التورتة

وطعمها رووووووووووووووووووووووووووووووووعة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فى مروركن العطر الطيب الجميل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله الله

تسلم إيدك أم بيدو

طبخاتك تفتح النفس :blush:

الله يعطيك العافيه وعساك على القوه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

تسلم ايدك سأجربه ان شاء :biggrin:

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله يا ام بيدو انا بعملها دايما

بس مكنتش بحط بصل وبطاطس

بحط طماطم وفلفل اخضر بس :roll:

 

وان شاء الله اجرب الطريقه دي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا فعلا بعمله بس ما كنتس اعرف انه اسبانى ههههههيعنى انا بعمل اكل اسبانى وانا ما عرفش هههههههههه

 

بصي انا بحمر البصله واصفيها واتركها على جنب

 

واحمر البطاطس المكعبات وبرضه اصفيها من الزيت واتركها على جنب ثم

 

ثم اضرب لاالبيض_حوالى خمسه_ ومعاه الفلفل والملح ورنص كوب لبن ونص كوب دقيق وحزمتين كسبرة وشبت

 

ثم اضع المكونات مع بعض على النار فى قليل من الزيت المقدوح ثم تحت الشوايه

 

بس احنا بنسميها عجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا فعلا بعمله بس ما كنتس اعرف انه اسبانى ههههههيعنى انا بعمل اكل اسبانى وانا ما عرفش هههههههههه

 

بصي انا بحمر البصله واصفيها واتركها على جنب

 

واحمر البطاطس المكعبات وبرضه اصفيها من الزيت واتركها على جنب ثم

 

ثم اضرب لاالبيض_حوالى خمسه_ ومعاه الفلفل والملح ورنص كوب لبن ونص كوب دقيق وحزمتين كسبرة وشبت

 

ثم اضع المكونات مع بعض على النار فى قليل من الزيت المقدوح ثم تحت الشوايه

 

بس احنا بنسميها عجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×