اذهبي الى المحتوى
سجدة55

متميز**قلقاس عالطريقة المصرية من مطبخي

المشاركات التي تم ترشيحها

post-16501-1268552607.gif

 

بســم الله الـرحمــن الرحيــم

 

نبدي بالمقادير

 

حبتين قلقاس

حزمة سلق

حزمتين كبسرة خضراء

راس ثوم

مرق لحم

ملح و فلفل اسمر

 

نقطع القلقاس مكعبات و نحطه في ماء يغلي غلوتين على النار و اول ما يطلع نحطه في مصفاه و نفتح عليه الحنفيه لحد ما السائل اللزج اللي فيه ينزل خالص

 

نغسل الكسبرة و السلق جيدا و نحطهم في الكبة مع الثوم لحد ما ينعمو

و بعدين نجيب مصفى نحط فيها الكسبرة و السلق و الثوم و نعصر بالايد و ما نرميش المية اللي تنزل منهم

نضع القلقاس في المرق يستوي شوية و قبل ما يكمل سواه نضيفله الماء اللي عصرناه من السلق و الكسبرة مع الملح و الفلفل الاسمر

في مقلاة نضع شوية زيت ذرة مع السلق و الكسبرة اللي عصرناهم و نقلبهم على النار لحد ما يتقلوا كويس و يقرمشوا

و تطشيهم على القلقاس بعد ما يستوي و يغلي غلوة و اطفي النار و الهنا و الشفا

 

post-51031-1268235887_thumb.jpg

post-51031-1268236029.jpg

post-51031-1268236068_thumb.jpg

post-51031-1268236318_thumb.jpg

post-51031-1268236338_thumb.jpg

post-51031-1268236355_thumb.jpg

post-51031-1268236400_thumb.jpg

post-51031-1268236418_thumb.jpg

post-51031-1268236446_thumb.jpg

post-51031-1268236474_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة سجدة55

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايه ده الجمال ده يا بتسام عسللللللللللل انا حبو اوى الله الله طباخة ماهرة وقمرررررررررررررر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماذا يعني قلقاس بالمغربي

بارك الله فيك

 

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

هسالك سهومه واقولك يا عفوفه

 

عسل :laugh:

تم تعديل بواسطة *ام عبدالله وحيد*

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 

هسالك سهومه واقولك يا عفوفه

 

عسل laugh.gif

 

 

طيب يا حبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك بس متهيالى القلقاس مش بينحط فى مية بتغلى الاول بينزل فى الشوربة المغلية علطول عشان خاطر ميعملش مخاط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى بوسي انا بسلق السلق والكسبرة وبعدين انعمهم بالخلاط بتبقى اخف

 

وبعدين اسلق القلقاس بالشوربه

 

اوعى ترمى المخاط بيبقى مفيد

 

عموما بيبقى ليه عرق زى الملوخية تمام

 

جريت ريقى يا بوس بوس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

روعه جدا والله انا بحبه جدا

وبعمله زيك بالظبط

 

وبسلقه الاول فى مياه واصفيه

 

وبعدين المرقه وكده

طيب انا عارفه الكسبره عادى بس ايه هو السلق ده ؟

 

تسلم ايدك ياقمرايه

 

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و انا كمان انضم لقائمة اللي ما بيعرفوا القلقاس

لانه غير متواجد في بلادي

بس تسلم ايديك على الطبخة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

اى اخواتي الغاليت اللي مش يعرفوا اقلقاس انا كمان ما كنتش اعرفه بس بعد ما جيت مصر عرفته و جربته

 

حى في ناس مش بتسلقه بتحمره في الزيت الال و لكل طرقته بس انا جربته كده و عجبني اوي و في الاخر قبل الاكل باعصر عله لمون بيبقى تحفه

 

اختى اللي بتسالي عن السلق بيبقى موجود في السوق و بيشبه السبانخ و ده صورته

 

5d7a35ff4b.jpg

 

mangold.JPG

 

و بالنسبة للقلقاس ده صورته

 

بس لاخواتي في المغرب العربي زي الجزائر و المغرب مش هتلاقوه موجود لاني عمري ما شفته هناك

 

و اللي ما تعرفوش تتفجر بس :cry: و على راي المثل :cry: اللي تعرفه احسن من الي ما تعرفوش

post-51031-1268677381.jpg

post-51031-1268677405.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أنا هجربة بس لو معجبش زوجى :- :- بس فعلا ماشاء الله باين عليكى طباخة درجة اولى هنزل اشترى الحاجه الصبح إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم إيديكِ..

أحبك القلقاس كثيرا

وحقا تعجبت لأن الأخوات لا يعرفونه..هو أكلة مصرية مشهورة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

مش عرفة فى اية حد ميعرفش القلقاس

دة حاجة جميلة اوى بطبخها فى مصر زى ماقالت الاخت كدا بالضبط

بس انا عاوزة اضيف معلومة عن تقطيع القلقاس وغسلة

انا عن نفسى اضعة فى ماء مغلى الى ان يبرد الماء علية وبعدين افضل اغسل فية على الحنفية الى ان ينظف تماما

بس فى طريقة اخرى انى اقطعة على فوطة دون ان اغسلة ثم اعصر علية اليمون ثم اضعة فى الشربة مباشرة بكدا بتكون الفايدة كلها فى داخل القلقاس

طبعا تسلم ايدك اختى وبالف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلو أوى بس أنا بعمله بطريقة تانية خالص و بيطلع روعة

 

الأول بتعملى صلصة طماطم ببصلة و لما تتسبك تحطى القلقاس و الشوربة

 

لما يبدأ يستوى بضيف الكزبرة و الثوم المتشوحين فى قليل من الزيت بس كدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام ع.المعز مشاركة بتاريخ Mar 16 2010, 12:28 AM

خسارة امالا

استنيناك قع هاد ليامات و فلخر حنا ما نعرفوهش ماعليش

تسلمي اختي

معليش اختي كي نجي الجزائر نجيبلك معايا طعمه بنين بزاف يشبه البطاطا

 

توتى سمسم مشاركة بتاريخ Mar 16 2010, 03:04 AM

أنا هجربة بس لو معجبش زوجى بس فعلا ماشاء الله باين عليكى طباخة درجة اولى هنزل اشترى الحاجه الصبح إن شاء الله

 

لا انشاء الله يعجبه ده انا كنت تاني مرة اعمله وفي كل مرة بيطلع احلى من الاولى

تسلميلي يا رب

 

أم عائشة المصرية مشاركة بتاريخ Mar 16 2010, 03:22 AM

تسلم إيديكِ..

أحبك القلقاس كثيرا

وحقا تعجبت لأن الأخوات لا يعرفونه..هو أكلة مصرية مشهورة

لان القلقاس مش موجود في دول المغرب العربي و انا ما عرفتوش الا هنا في مصر صراحة

منورة يا غالية

 

ام عبد الله المسلمة مشاركة بتاريخ Mar 16 2010, 04:31 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

مش عرفة فى اية حد ميعرفش القلقاس

دة حاجة جميلة اوى بطبخها فى مصر زى ماقالت الاخت كدا بالضبط

بس انا عاوزة اضيف معلومة عن تقطيع القلقاس وغسلة

انا عن نفسى اضعة فى ماء مغلى الى ان يبرد الماء علية وبعدين افضل اغسل فية على الحنفية الى ان ينظف تماما

بس فى طريقة اخرى انى اقطعة على فوطة دون ان اغسلة ثم اعصر علية اليمون ثم اضعة فى الشربة مباشرة بكدا بتكون الفايدة كلها فى داخل القلقاس

طبعا تسلم ايدك اختى وبالف هنا وشفا

تسلميلي يا ام عبد الله ممكن برده بطريقتك بيبقى حلو

منورة يا قمر

 

امة الله حنان مشاركة بتاريخ Mar 16 2010, 04:52 AM

إقتباس(أم عائشة المصرية @ Mar 16 2010, 01:22 AM)

تسلم إيديكِ..

أحبك القلقاس كثيرا

وحقا تعجبت لأن الأخوات لا يعرفونه..هو أكلة مصرية مشهورة

لان القلقاس مش موجود في دول المغرب العربي و انا ما عرفتوش الا هنا في مصر صراحة

منورة يا غالية

 

**نحو غدٍ أفضل** مشاركة بتاريخ Mar 18 2010, 09:09 PM

 

حلو أوى بس أنا بعمله بطريقة تانية خالص و بيطلع روعة

 

الأول بتعملى صلصة طماطم ببصلة و لما تتسبك تحطى القلقاس و الشوربة

 

لما يبدأ يستوى بضيف الكزبرة و الثوم المتشوحين فى قليل من الزيت بس كدا

بالصلصة اول مرة اعرف بس شكله حلو برده جزاكي الله كل خير

ابقى اجربه بالصلصة و اقولك

اسعدني مرورك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ولأني مبحبش القلقاس شدني الموضوع وبصراحة انا بعملة بالصلصة بس محبتوش لأنى بحس أنة تقيل بس إن شاء الله أجربة بطريقة الأخت ساجدة شكلة كدة حلو بس انا مبحبش السلق ممكن أستغنى عنة؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
**أم مختار** مشاركة بتاريخ Mar 30 2010, 03:09 AM

تسلم ايديكي رااااااااااااااااائع

 

و ايديكي يا غاليه نورتيني

 

أحزنتنى ذنوبى مشاركة بتاريخ Mar 30 2010, 05:53 PM

السلام عليكم ولأني مبحبش القلقاس شدني الموضوع وبصراحة انا بعملة بالصلصة بس محبتوش لأنى بحس أنة تقيل بس إن شاء الله أجربة بطريقة الأخت ساجدة شكلة كدة حلو بس انا مبحبش السلق ممكن أستغنى عنة؟

 

ممكن تستغني عن السلق حبيبتي و تخليه بس بكسبرة خضراء

 

تسلميلي يا احزنتني نورتيني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممم

قلقاس

هذه الأكلة محببة إلى قلبي جدا

وبم أنك جوعتيني بالصور يبقى بكره لازم أعملها إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كنا بنعمله عند ماما احمر ((بالطماطم)) وما كنت احبه

 

واتعلمت انه بيتعمل اخضر عند زوجى وحبيته دا لان طعمه اخضر بالسلق والكسبرة خراااااافى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×