اذهبي الى المحتوى
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

اكلات متواضعة بدون لحم ,, خاص لامة الرحمن ,, عفوًا بدون صور

المشاركات التي تم ترشيحها

 

عجة البيض :

 

بصلتان كبيرتان محمرتان

 

عدد 6 بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة ومحمرة ايضا ((خارج وعاء الاعداد))

 

 

حزمة شبت وحزمة كسبرة خضراء مقطعه صغير

 

6 بيضات

 

كوب دقيق

 

وكوب ونصف لبن

 

ملعقة صغيرة بيكنج باودر

 

غيرملح وفلفل وشطة لو عاوزة

 

ضعى البطاطس والبصل المحمرين فى صينية تيفال مقدوح بها الزيت مسبقا

 

ثم ضعى مقدار البيض المربوب مسبقا بالملح والفلفل والمضاف اليه مقدار اللبن ومقدار الدقيق والبيكنج باودر

 

ثم ضعى الخضرة وقلبى بسرعه حتى لا يتكتل الخليط فى جهة واحده فقط ثم ساويها فى الصينيه وهنا خفضى النار وغطى الصينية على نار هادئة او بفرن هادىء مشعل من قبل ((لتسخين الفرن جدا))

 

 

عشر دقائق وينضج ...او الى ان ينضج اختبريه بخله مثل الكيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مجدرة بحرية :((الفضل فى تسميتها بذلك صاحبة الموضوع))

 

سيبيا ((سبيط مقطع)) نصف كيلو

 

2 كوب ارز

 

بصلتان محمرتان

 

كمون

 

زنجبيل

 

قليل من القرفه((لوو عاوزة))

 

كركم((مضاد للاورام وللاكسده ومنشط))

 

ضعى السبيط المقطع صغيرا او الجمبرى البيبي على البصل المحمر والزيت وقلبى

 

ثم ضعى الارز المغسول والمصفى معهم وقلبى

 

ثم مقدار الماء المغطى للخليط الى ان يغلى ثم هدئى النار الى تمام النضج والف هنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ارز بعدس اصفر :

 

كوبان ارز

 

كوبان من العدس الاصفر

 

قليل من الكركم ملعقة كبيرة

 

 

بصلتان

 

2 قرن شطه لونهم اخضر او اصفر مقطعه صغنن

 

حمرى البصل مع الفلفل

 

ثم ضعى الارز والعدس وقلبى

 

واطفى بالماء واللكركم

 

وتهدأ النار الى تما النضج

 

يتبع بإذن الله تعالى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ماشاء الله عليكى يا محبه

العجه دى واحشانى جدا وفعلا ما بعملهاش

لكن قوليلى معنديش صينيه تيفال عندى بيركس والومنيوم

احط الالمونيوم على النار برضه واوطى عليها

واللا احط البيركس فى الفرن احسن

بس المشكله ان الفرن عندى مش حامى قوى؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا ايمان ازيك حبيبتى

 

ممكن صينية الومنيوم ومقدوح بها الزيت فتحصلى على طبقة عازلة مثل التيفال..اى خِدعه :biggrin:

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بطاطس بالبيض:

 

 

نصف ك بطاطس مقشرة ومكعبات و مسلوقه فى ماء مملح

 

4 او 3 بيضات مسلوقه او مقليه

 

اهرسي البطاطس وتبليها بالملح والكمون والشطه او الفلفل

 

اهرسي البيض المسلوق واضيفيه او البيض المقلى ((الاتنين حلوين)) واختارى ايهما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

العدس بالفَتَه :

 

 

كوبان من العدس الاصفر

 

كوبان ماء

 

بصلتان

 

بطاطستان

 

طماطمايه

 

جزرة

 

كوستان

 

6 فص ثوم

 

كمون

 

زنجبيل

 

كوبان لبن

 

كوب مرق

 

يسلق العدس فى ماء كاف لانضاجه مع باقى المكونات ((ولكن لا تزيدى))

 

 

 

اضربيه فى الخلاط مع مقدار اللبن ومقدار المرق

 

بعد الخلط ضعيه مرة ثانيه على النار الى ان يغلى

 

ثم اضيفى بصله كبيرة محمرة

 

وممكن اضافة شعريه محمرة ايضا واجعليها تنضج معه((انا لا افضل الشغريه لانها تسمن))

 

ممكن تضعى الخبز الشامى(( المقطع بالسكين او المقص مربعات)) المحمر فى الزيت فوق كل طبق

 

او الخبز المصرى بالرده

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله الرحمن الرحيم

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،،

 

ربي يبارك فيكِ يا رب

 

إن شاء الله لي عودة للقراءة ونسخ الوصفات

 

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شوربة السي فود((ابنى كان يطلق عليها السيفون ههههه)) :

 

 

بصلة كبيرة محمرة للون الشفاف

 

4 ملاعق ك دقيق

 

سيبيا ((سبيط مقطع صغنون )) 1 كيلو

 

كوبان لبن

 

كوبان ماء

 

 

حمرى البصله لدرجة الشفافيه

 

ثم ضعى السبيط وقلبى الى ان ينشف السائل

 

ضعى ملعقة زبد كبيرة

 

وقليل من الزيت ثم الدقيق وقلبى

 

ثم ((سقسقى)) الماء الى ان يغلظ القوام ثم ضيفى اللبن تدريجيا مثل طريقة البيشاميل

 

ويغلى غلوتان واطفى عليه

 

يتبع ان شاء الله

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

امة الرحمن الغالية تصلي بالسلامة لمصر غدا يا حبيبة ,لا تنسينا من صالح دعائك

نرجو من محبة تضع لك وصفات سمك غير الجمبري والكابوريا ,علشان نستفيد كلنا

اعتقد ايضاً الفيليه سعره في مصر غالي مثل الجمبري والكابوريا

عندي اقتراح ممكن تشتري اليوم كمية سمك وجمبري (عارفة انه هنا رخيص)ولو عندك ديب فريزر بيجمد بسرعه وتاخذيهم في الثلاجة المحمولة

ولو ملحقتيش تجمديهم ضعي عليهم ثلج .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سمك مغلف بورق الومنيوم((طبعا كثرة استخدام هذا الورق له مثلما لخطورة الاوعيه المصنوعه منه_الطنجرات الالومنيوم_))

 

 

ضعى السمكه ومعها متبلاتها((ملح فلفل ليمون كمون زنجبيل فص ثوم مدقوقملعقة خل ص عود شبت وعود كرفس او عود كسبرة)) وغلفيها بالورق بعد دهنه بقليل من زيت الزيتون

 

 

 

وممكن وضع تلك الخلطه مع سمك بلا ورق فى طاجن بالفرن

 

 

 

كفتة السمك ::

 

كيلو الا ربع فيليه اوسمك مخلى

 

ويتبل بالآتى :

 

ملعقتا طحينه

 

 

ليمونتان

 

 

زنجبيل فريش او مصحون

 

 

فلفل اسمر وكمون

 

ملح

 

 

كسبرة خضراء

 

 

كسبرة ناشفه

 

5 فص ثوم

 

بصله كبيرة

 

بيضه للعجن

 

 

1 كوب صغير ارز مدقوق ناعم. او نصف كوب كبير.اغسليه ثم جففيه فى الشمس على مصفاة ومغطى بشاش او طرحه قطن خفيفه وقلبيه كل قليل

 

ثم اصحنيه فى منعم التوابل

 

 

 

 

 

 

 

اعجنى المكونات جيدا فى مفرمة اللحم او الكبه))

 

اعجنيها كالآتى :

 

البصل اولا الى ان ينعم ثم الثوم ثم الخضرة

 

 

 

واخر شيء السمك ولكن انتبهى :biggrin: لا تنعمى السمك جيدا اتركيه خشنا نوعا ما

 

 

واتركيها نصف ساعة ليتركز المذاق ولكن بدون بيض((لا تضعيه الا ساعة البدء فى التحمير))

 

ارى قد حان الان وقت العجن ..اعجنى المقادير ولا تنسي اضافة البيضه ثم اعملى كورً ا صغيرة او اصابع كالكفته

 

 

ثم انتزليها لزيت غزير مقدوح

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا مرحبا بالزوجتين الرائعتين المتميزتين اللتان نستفيد منهما كلنا والله

 

 

امة الرحمن وبنت ام عبد الغاليتان على قلبى والله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امى كانت تعمل كفتة السمك ببواقى سمك الامس المطهى((المقلى او الصينية فى الفرن)) وكانت بتبقى حلوة

 

بنت ام عبد وامكة الرحمن انا بقول حاجات غاية فى البساطة

 

بتشعرانى انى عملت معضِلة اراكما رقيقتى الكلمات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كفتة الجمبرى ككفته السمك ايضا ولكن نعمى الارز جدا كالباودر

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شك شوكه :

 

تحمرى بصلتين

 

وتحمرى 5 بطاطسات مكعبات

 

وتطفى عليهم بالطماطم المعصورةاربع طماطميات

 

نص كوب ماء

 

ملح وفلفل

 

تنتظرى حتى يغلى المزيج ويمتص ماءه بعض الشيء

 

ثم تكسري بيضه بيضه وتوسعى من حولها مكانا لكى تنزلق فى الطاسه الكبيرة او الصينيه

 

وسوف تأخذ شكل بيض العيون بإذن الله اذا خفضتى النار وخمرتيها بالغطاء

 

ممكن تضيفى فلفل حار ((قرون)) مقطع مع البصل اثناء التحمير

 

وتؤكل بالارز

 

وصحتين وهنا لقلوبكم

 

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

صيادية السمك ::

 

تحمرى البصلتين اياهم((فاكراهم))

 

((بنأجرهم لزوم الشغل)) هههههههه

 

 

ونحمرهم لدرجة الاسمرار ((الحرق)) ثم نضربهم بالخلاط ونعيدهم للطنجرة مرة اخرى طبعا طرق(( مضرة بالصحه))

 

 

 

او تضعلى ملعقة سكر لدرجة الاحتراق ثم الزيت ثم نطفى بالماء طرق مضرة ممكن الاستعاضه عنها بتشويح البصل لدرجة الشفافيه بدون تسخين شديد للزيت

 

ثم نضع سمك البلطى الكبير نوعا او البياض المقطع دوائر

 

ثم الكمون والفلفل والزنجبيل الفريش او المصحون ناعم

 

 

وتغلى غلوتان فقط وبالهنا

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا تنسي اضافة الليمون وفصوص الثوم ولا بد ان يكون السمك متبلا التتبيلة العاديه للسمك لمده نصف ساعة تكفى

 

واثناء التقديم لا تنسي اضافة عصير الليمون حتى لا يفقد فايتامين ج

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إيه الجمال والحلاوة دى

وأنا أقول من ساعة مدخلت المنتدى وأنا شامة ريحة أكلات بحبها أوى ليه

أتارى محبة قلبت المنتدى مطبخ والريحة فحفحت

تصدقى إن دى الأكلات الوحيدة إللى معدتى بتستريح عليها وبشتاق ليها

دمتى مبدعة محبوبتى محبة لله

يلا يا أمة الرحمن جربى قبل ما تسافرى

تسافرى وترجعى بألف سلامة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سمك بالمسترده وجمبرى بالكنافه :

 

فيليه او سبيط

 

 

صلصة المسترده اضيفى لها فصين من الثوم

 

ملعقة خل كبيرة

 

ملعقة ليمون كبيرة

 

تبِلى بها السمك واتركي الصلصه تعمل نصف الساعه

 

 

ثم بدَرِ ى السمك بالدقيق والقيه فى زيت غزير مقدوح

 

 

جمبرى بالكنافه :

 

جمبرى كبير

 

 

كل شخص عد د2 جمبري من الكبير ولا تزيدى

 

لانه صنف مشبع جدا

 

احضرى كنافه طازجه

 

صلصه معدة من الكاتشاب والملح والفلفل وعصي نصف ليمونه

 

اغمسي كل جمريايه منظفه جيدا وغسوله اغمسيها فى الصلصه

 

ثم لفيها بخصله طويله من الكنافه تكفى لتغطيتها

 

مع فردها قدر الامكان اثناء اللف حتى لا تتقوس

 

ثم اجعليها تسبح فى زيت غزير مقدوح وصفيها وبالهنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلطة الفاصوليا البيضاء او اللوبيا او الحمص الشامى

 

مكرونه صغيرة مسلوقه

 

حزمة شبت

 

بنجرايه صغيرة مبشورة((البنجر بيكتر الدم ويود الخد ويمحى الانيميا _عامل مساعد_))

 

فص ثوم مدقوق او مقطع صغير ((لا تزيدى)) عشان صلاة الجماعه((وعليك بمنكهات الفم بعد البصل))

 

 

 

2 طماطم

 

 

بصلايه نونو ((بيبي)) مقطعة رفيع او طرنشات عشا تسبك طعم السلطه

 

 

حمص او فاصوليا او للوبيا مسلوقه

 

ملح وفلفل

 

خل ونصف ليمونه

 

 

تخلط مقادير السلطه ((عدا المكرونه والفاصوليا المسلوقه)) وتتبل بالملح والفلفل وزيت الزيتون والخل وفص ثوم والليمون

 

ثم يضاف على نصف ك مكرونه مسلوقه

 

وفاصوليا ويقلب المججموع

 

عاوزة اقولكم طعم روعه فضلا عن انها صنف دايت

 

يتبع

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طبعا لا تنسي اضافة البرغل((قمح مجروش)) على اى سلطه لانها تنحف

 

وتخلص الجسم من السموم والدهون والضارة وتخفض السكر

 

وتجدد الخلايا

 

وضد التشيخ والتجاعيد

 

انتظرونى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امى كانت تعمل كفتة السمك ببواقى سمك الامس المطهى((المقلى او الصينية فى الفرن)) وكانت بتبقى حلوة

 

بنت ام عبد وامكة الرحمن انا بقول حاجات غاية فى البساطة

 

بتشعرانى انى عملت معضِلة اراكما رقيقتى الكلمات

الحاجات البسيطة دي أنا فاشلة فيها وعمري ما سمعت بها

وكفاية انها منك يا حبوب

ممكن بقى الطريقة يا باشا؟؟

 

كفتة الجمبرى ككفته السمك ايضا ولكن نعمى الارز جدا كالباودر

طريقة الكفتة لو سمحتِ؟؟

 

إيه الجمال والحلاوة دى

وأنا أقول من ساعة مدخلت المنتدى وأنا شامة ريحة أكلات بحبها أوى ليه

أتارى محبة قلبت المنتدى مطبخ والريحة فحفحت

تصدقى إن دى الأكلات الوحيدة إللى معدتى بتستريح عليها وبشتاق ليها

دمتى مبدعة محبوبتى محبة لله

يلا يا أمة الرحمن جربى قبل ما تسافرى

تسافرى وترجعى بألف سلامة

هممممممممم، طيب أنا مسافرة بكرة، يا ترى ممكن أجرب كل ده قبل ما أمشي ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طبعا صحى جدا اننا نلغى التحمير من قاموس مطبخنا ونقاطعه للابد لانه بيخللى الخليه ناشفه ومش صحيه

 

والعدو الاول للبشرة وللخلايا عموما ((للجسم)) هو التحمير والدهون والحلويات لان الحححححلويات بتبوظ الجلد وتجعله باهت

 

ممكن نستبدل القلى بالشويه تحت شوايه الفرن او فوق شوايه اللحم

 

انا بقولكم المرة دى وخلاص عشان خاطرى

 

فيليه او بانيه باذنجان مقلى شرائح

 

بدرى الباذنجان الشرائح فى الدقيق

 

ثم اغمسيه فى البيض المربوب باللبن

 

ثم فى البقسماط المطحون ومخلوط بالدقيق

 

ثم فى الزيت المغلى الغزير

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كفتة السمك بالمشاركة رقم 12

 

 

 

كفتة السمك ::

 

كيلو الا ربع فيليه اوسمك مخلى

 

ويتبل بالآتى :

 

ملعقتا طحينه

 

 

ليمونتان

 

 

زنجبيل فريش او مصحون

 

 

فلفل اسمر وكمون

 

ملح

 

 

كسبرة خضراء

 

 

كسبرة ناشفه

 

5 فص ثوم

 

بصله كبيرة

 

بيضه للعجن

 

 

1 كوب صغير ارز مدقوق ناعم. او نصف كوب كبير.اغسليه ثم جففيه فى الشمس على مصفاة ومغطى بشاش او طرحه قطن خفيفه وقلبيه كل قليل

 

ثم اصحنيه فى منعم التوابل

 

 

 

 

 

 

 

اعجنى المكونات جيدا فى مفرمة اللحم او الكبه))

 

اعجنيها كالآتى :

 

البصل اولا الى ان ينعم ثم الثوم ثم الخضرة

 

 

 

واخر شيء السمك ولكن انتبهى لا تنعمى السمك جيدا اتركيه خشنا نوعا ما

 

 

واتركيها نصف ساعة ليتركز المذاق ولكن بدون بيض((لا تضعيه الا ساعة البدء فى التحمير))

 

ارى قد حان الان وقت العجن ..اعجنى المقادير ولا تنسي اضافة البيضه ثم اعملى كورً ا صغيرة او اصابع كالكفته

 

 

ثم انتزليها لزيت غزير مقدوح

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×