اذهبي الى المحتوى
المستبشرة خيراً

فراخ بالكارى بكريمة المشروم وتنفع دايت كمان تجنن

المشاركات التي تم ترشيحها

بسم الله الرحمن الرحيم

 

فراخ بالكارى بكريمة الشوفان دايت بجد تجنن ,,يارب تعجبكم بس ما تنسوش الدعوات بظهر الغيب بقى

 

دى المقادير: صدور فراخ مخلية مقطعة صغير جدا + بصلة متوسطة الحجم مبشورة + كوب لبن+ 5 معالق شوفان صغيرة + مرقة ماجى (قليلة الدسم) + 2 معالق كارى صغيرة + رشة فلفل اسمر

 

ib6y46c86z3hpumsez6m.jpg

 

على النار وبنشوح البصل لغاية لما تذبل ويبقى لونها ذهبى

 

d62hf4dac5gr8kqfz0sk.jpg

 

 

نضيف الفراخ ونقلب كويس

3nwx4sjfvcvmg08e1lw.jpg

 

نضيف الكارى +الفلفل الاسمر

uwotehqqfdoouvpvwbh9.jpg

 

نتظر لغاية لما تستوى وفى الوقت دة نأخذ

اللبن + الشوفان + نص كوب ماء فى الخلاط

نضيف الخليط على الفراخ بعد ما تستوى ونضيف الماجى لايت

ودى شكلها

0u507ipex4nhsgi2pim.jpg

 

ونقلب كويس ونتظر 7-10 دقائق هنلاحظ ان الشوفان بدأ يتقل زى الباشميل الخفيف كدة

c0va19smbno3sjqp9gtu.jpg

 

وبس و بالهنا والشفااااااا يارب الطبق يعجبكم وهو بجد طعمة لذيذة ويجنن

oaaigpiknu3cqxhlb2.jpg

 

 

فى حالة عدم توافر الشوفان يمكن استخدام دقيق ابيض 3 معالق صغيرة

وممكن على فكرة نفس الطريقة نعملها بالمشروم بدل الفراخ نجيب علبة مشروم او مشروم طازج بتبقى تحفة سواء بالشوفان او الدقيق الابيض

ونطبق نفس الخطوات وبتكون كريمة المشروم بس طبعا من غير كارى :)

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يسلمك ويحفظك يارب

ولما تجربيها قوليلى النتيجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميلة تسلم ايديكي ان شاء الله اجربها شكلها خفيف و جميل

post-102912-1305408839.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

تسلمى اختى المستبشرة خيرا(نسألكن الدعاء)

بس لى تعليق بسيط على موضوع المرقة دى الافضل اختى انكِ تستخدمى المرقة الطبيعية

كنت قرأت عن مرقة الدجاج فى بحث علمى انها تحتوى على مادة احادى جلوتامات الصوديوم Monosodium Glutamate وتعرف هذة المادة بـ MSG ويسميها البعض فى امريكا بالسم البطىء

 

هذا فضلاً على ثأثيرها على الكبد و الكلى للصغار و الكبار من جراء المواد الحافظة بها كما أننا لا نعرف على وجه اليقين إن كانت مصنعة من لحوم الدجاج أم من النفايات المتبقية من مصانع لحوم الدجاج المصنع

فدايما الحاجة الى حولها شبهات كتيرة الاحوط تركها ماذا ان كانت فعلا مضرة؟

ممكن تتعبى نفسكِ شويه وتعمليها فى البيت

 

عندى طريقة ليها ولها طعم مكعبات المرقة تماماً

كيلو من عظام الدجاج المتبقى من الخلى

نصف كوب جزر مقطع

نصف كوب كراث مقطع

نصف كوب كرفس مقطع

ربع حزمة بقدونس

ربع حزمة زعتر أخضر أو ملعقة زعتر جاف

بصلة كبيرة مقطعة

ثلاث فصوص ثوم

12 كوب ماء

كمية أخرى من الماء فى حلة أخرى

 

الطريقة

1 - نغسل العظام جيداً و نضعها فى كمية من الماء فى حلة على النار حتى تغلى و تبدأ الأوساخ فى الظهور على السطح فنزيلها

2 - فى هذه الأثناء نضع ال 12 كوب من الماء فى حلة على النار حتى تغلى

3 - بعد أن نزيل الأوساخ تماماً نصفى العظم من هذا الماء و نغسله ثم نضعة فى الحلة إلى فيها 12 كوب ماء و نضيف باقى المقادير

4 - بمجرد أن تغلى نوطى النار حتى يكون سطح الماء مرتعش فقط و نتركها مالا يقل عن 3 ساعات و نصف

5 - نصفى المرقة و نحفظها فى برطمانات فى الفريزر أو الثلاجة لحين الإستخدام (خلال أسبوع فقط )

 

يمكنك أيضا إذا كانت هذه الطريقة طويلة أن تستخدمى الشوربة الناتجة عن سلق الفراخ أو اللحم و المعطرة بالحبهان و المستكة و ورق اللورى و الفلفل الأسود ودا الى بفضل اعمله

 

وفقكِ الله لما فيه الخير لكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

جميلة تسلم ايديكي :icon15:

وممكن ايضا اضافة المعكرونة ولا شو رائيك؟؟؟

جزاكي الله خيرا

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

ايوة بتكون روعة مع المكرونة المسلوقة ممكن تسخدم كاصوص عليها

او على الارز الابيض وبالهنا والشفا

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

تسلمى اختى المستبشرة خيرا(نسألكن الدعاء)

بس لى تعليق بسيط على موضوع المرقة دى الافضل اختى انكِ تستخدمى المرقة الطبيعية

كنت قرأت عن مرقة الدجاج فى بحث علمى انها تحتوى على مادة احادى جلوتامات الصوديوم Monosodium Glutamate وتعرف هذة المادة بـ MSG ويسميها البعض فى امريكا بالسم البطىء

 

هذا فضلاً على ثأثيرها على الكبد و الكلى للصغار و الكبار من جراء المواد الحافظة بها كما أننا لا نعرف على وجه اليقين إن كانت مصنعة من لحوم الدجاج أم من النفايات المتبقية من مصانع لحوم الدجاج المصنع

فدايما الحاجة الى حولها شبهات كتيرة الاحوط تركها ماذا ان كانت فعلا مضرة؟

ممكن تتعبى نفسكِ شويه وتعمليها فى البيت

 

عندى طريقة ليها ولها طعم مكعبات المرقة تماماً

كيلو من عظام الدجاج المتبقى من الخلى

نصف كوب جزر مقطع

نصف كوب كراث مقطع

نصف كوب كرفس مقطع

ربع حزمة بقدونس

ربع حزمة زعتر أخضر أو ملعقة زعتر جاف

بصلة كبيرة مقطعة

ثلاث فصوص ثوم

12 كوب ماء

كمية أخرى من الماء فى حلة أخرى

 

الطريقة

1 - نغسل العظام جيداً و نضعها فى كمية من الماء فى حلة على النار حتى تغلى و تبدأ الأوساخ فى الظهور على السطح فنزيلها

2 - فى هذه الأثناء نضع ال 12 كوب من الماء فى حلة على النار حتى تغلى

3 - بعد أن نزيل الأوساخ تماماً نصفى العظم من هذا الماء و نغسله ثم نضعة فى الحلة إلى فيها 12 كوب ماء و نضيف باقى المقادير

4 - بمجرد أن تغلى نوطى النار حتى يكون سطح الماء مرتعش فقط و نتركها مالا يقل عن 3 ساعات و نصف

5 - نصفى المرقة و نحفظها فى برطمانات فى الفريزر أو الثلاجة لحين الإستخدام (خلال أسبوع فقط )

 

يمكنك أيضا إذا كانت هذه الطريقة طويلة أن تستخدمى الشوربة الناتجة عن سلق الفراخ أو اللحم و المعطرة بالحبهان و المستكة و ورق اللورى و الفلفل الأسود ودا الى بفضل اعمله

 

وفقكِ الله لما فيه الخير لكِ

 

بارك الله فيكِ حبيبتى على شرحك للطريقة وانا فعلا بستخدمها احيانا بشوربة الفراخ او اللحم بس ماكنش متوافر ساعتها وعندك حق الصحة مفيش اغلى منها لازم نحافظ عليها على قد ما نقدر

 

يارب تكون الوصفة عجبتك :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×