اذهبي الى المحتوى
أم ربعي

تطبيقي لكيكة الكريم كراميل للاخت //أميمة المتفائلة//

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اليوم يا حبايبي جيبالكم كيكة الكريم كراميل زى ام انتو شايفين في العنوان

 

هى عبارة عن طبقات

 

اول حاجه الطبقة الاولى

 

نص كوب سكر ونسيحه في نفس الصينية اللى هنعمل فيها الكيكة

ونتركه الى ان يتجمد وفي هذه الاثناء نقوم باعداد باقي الطبقات

 

الطبقة الثانية

 

2بيضة

3/4 كوب سكر

م لعقة صغيرة فانيليا

كوب ونص لبن بودرة

2كوب ماء

 

تضرب هذه المقادير في الخلاط وتصب على طبقة السكر المذاب لكن بعد ما تتاكدى انه جمد خاااالص في الصينية

 

الطبقة الثالثة

 

2بيضة

1/2 كوب زيت

1/2 كوب حليب سائل

3/4 كوب سكر

2ملعقة كاكاو بودرة

كوب وربع طحين

ملعقة فانيليا

 

تضرب كل هذا المقادير في الخلاط وتتحط على الطبقة السائلة اللى احنا حطيناها في الصينية

ولا تقلقي لما تدخل الفرن كله سيفترق عن بعضه ويكون طبقات فوق بعض

 

بتقعد في الفرن ساعة الا ربع لا تفتحى عليها قبل ذلك

والاهم من ده كله

تشغيل الفرن على نفس الحرارة اللى بتسوي فيها الكيكة العادية قبل ما تبداى بعمل اى حاجه

بعد كده

تجربي سواها ان كانت استوت ولا لا

بطرف سكين

لو طلعت نظيفة يبقى كده خلاص لو ما طلعت نظيفة يبقى لسه شوية

 

بعد ما جهزنا الصينية نحطها في صينية اكبر منها وتكون فيها ماء يعني نحطها في حمام ماء وبعدين ندخلها الفرن

ودى صور الكيكة بعد ما استوت وتقطعت

 

post-33809-1305651287_thumb.jpg

 

 

post-33809-1305651332_thumb.jpg

 

post-33809-1305651350_thumb.jpg

 

post-33809-1305651373_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميييييييله يا اسيه

تسلم ايدك

تطبيق راااااائع

انا عملتها وسبحان الله كنت حنزل تطبيقى فى نفس اليوم اللى نزلتى فيه تطبيقك فقلت انتظر شويه وبعدين انزله

الف هنا وشفا فعلا طعمها رااااااااائع بشهادة من تذوقها عندى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميييييييله يا اسيه

تسلم ايدك

تطبيق راااااائع

انا عملتها وسبحان الله كنت حنزل تطبيقى فى نفس اليوم اللى نزلتى فيه تطبيقك فقلت انتظر شويه وبعدين انزله

الف هنا وشفا فعلا طعمها رااااااااائع بشهادة من تذوقها عندى

ربنا يكرمك يسورتى

فعلا هى طعمها رااائع دا غير شكلها شيك جدا في الاطباق

امى من النوع اللى بيحب الكريم كراميل جدا

بعتها الصورة الاول على النت عشان تشوف شكلها

طلبت منى امقاديرها بسررعة

وهتجربها في اقررب وقت ان شاء الله

انا مصوراها من اكتر من عشر ايام

وكنت مكسلة كسل فظيع في كتابة ردود او وضع مواضيع

لكن تشجعت امبارح ونزلتها

ربنا يبارك في اختنا اميمة وصفاتها جميلة جدا ومظبوطة من اول مرة

سعدت لمرورك يسرا حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلوة ما شاء الله جزاك الله خيرا و اميمة

 

شكرا على المقاسمة اللذيذة :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله ام ربعى

تسلم الايادى ياغالية

وبالمناسبه بتاعتك كانت جميله

 

وفعلا الواحد عاوز يغير

 

بس لى استسفار خطوة الحمام المائى قبل دخول الصينيه الفرن ؟؟

 

يعنى ندخلها فى الصينيه الاخرى ولا ماذا ..هل لابد من الحمام المائى ؟؟ :angry:

تم تعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيكِ يا غالية

 

من فترة نفسي أجربها بس لي سؤال

 

انا عندي مكونات طبقة الكريم كراميل بودرة جاهزة

 

هل يمكن أن أدوبها في اللبن وأضعها بدل من عملها بنفسي

 

لو أحد جربها يا ريت يقولي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اليوم يا حبايبي جيبالكم كيكة الكريم كراميل زى ام انتو شايفين في العنوان

 

هى عبارة عن طبقات

 

اول حاجه الطبقة الاولى

 

نص كوب سكر ونسيحه في نفس الصينية اللى هنعمل فيها الكيكة

ونتركه الى ان يتجمد وفي هذه الاثناء نقوم باعداد باقي الطبقات

 

الطبقة الثانية

 

2بيضة

3/4 كوب سكر

م لعقة صغيرة فانيليا

كوب ونص لبن بودرة

2كوب ماء

 

تضرب هذه المقادير في الخلاط وتصب على طبقة السكر المذاب لكن بعد ما تتاكدى انه جمد خاااالص في الصينية

 

الطبقة الثالثة

 

2بيضة

1/2 كوب زيت

1/2 كوب حليب سائل

3/4 كوب سكر

2ملعقة كاكاو بودرة

كوب وربع طحين

ملعقة فانيليا

 

تضرب كل هذا المقادير في الخلاط وتتحط على الطبقة السائلة اللى احنا حطيناها في الصينية

ولا تقلقي لما تدخل الفرن كله سيفترق عن بعضه ويكون طبقات فوق بعض

 

بتقعد في الفرن ساعة الا ربع لا تفتحى عليها قبل ذلك

والاهم من ده كله

تشغيل الفرن على نفس الحرارة اللى بتسوي فيها الكيكة العادية قبل ما تبداى بعمل اى حاجه

بعد كده

تجربي سواها ان كانت استوت ولا لا

بطرف سكين

لو طلعت نظيفة يبقى كده خلاص لو ما طلعت نظيفة يبقى لسه شوية

 

بعد ما جهزنا الصينية نحطها في صينية اكبر منها وتكون فيها ماء يعني نحطها في حمام ماء وبعدين ندخلها الفرن

ودى صور الكيكة بعد ما استوت وتقطعت

 

post-33809-1305651287_thumb.jpg

 

 

post-33809-1305651332_thumb.jpg

 

post-33809-1305651350_thumb.jpg

 

post-33809-1305651373_thumb.jpg

 

ام ربعي شكلها رائع اتمنى اعملها و تطلع مظبوطة

شكرا على الطريفة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميييييييله يا اسيه

تسلم ايدك

تطبيق راااااائع

انا عملتها وسبحان الله كنت حنزل تطبيقى فى نفس اليوم اللى نزلتى فيه تطبيقك فقلت انتظر شويه وبعدين انزله

الف هنا وشفا فعلا طعمها رااااااااائع بشهادة من تذوقها عندى

ربنا يكرمك يسورتى

فعلا هى طعمها رااائع دا غير شكلها شيك جدا في الاطباق

امى من النوع اللى بيحب الكريم كراميل جدا

بعتها الصورة الاول على النت عشان تشوف شكلها

طلبت منى امقاديرها بسررعة

وهتجربها في اقررب وقت ان شاء الله

انا مصوراها من اكتر من عشر ايام

وكنت مكسلة كسل فظيع في كتابة ردود او وضع مواضيع

هههههههه انا كمان مثلك مكسله وتعبانه وربنا يسهل عملت كام حاجه كده ححاول انزلهم ان شاء الله

لكن تشجعت امبارح ونزلتها

عقبالى

ربنا يبارك في اختنا اميمة وصفاتها جميلة جدا ومظبوطة من اول مرة

فعلا هذه تانى وصفه اجربها لامومه فعلا وصفاتها جميييله ربنا يقومها بالسلامه وتسعد بمولودها

سعدت لمرورك يسرا حبيبتي

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

تسلم اديكِ يا ام ربعى

شكلها جميل

سبحان الله ان كمان كتبتها على اساس اعملها بس لسه ماتشجعتش

بس انتى شجعتينى ان شاء الله اعملها

واميمة فعلاً وصفاتها جميلة وانت طبعاً ويسرا حبيبة قلبى

تسلم اديكنّ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
حلوة ما شاء الله جزاك الله خيرا و اميمة

 

شكرا على المقاسمة اللذيذة :)

 

جزاكِ الله خيرا اسلامية حبيبتي لا شكر ولا حاجه اتفضليها كللها يا قمر

جميله ام ربعى

تسلم الايادى ياغالية

وبالمناسبه بتاعتك كانت جميله

 

وفعلا الواحد عاوز يغير

 

بس لى استسفار خطوة الحمام المائى قبل دخول الصينيه الفرن ؟؟

 

يعنى ندخلها فى الصينيه الاخرى ولا ماذا ..هل لابد من الحمام المائى ؟؟ :rolleyes:

 

تسلمى يا انوجه حبيبتي ايوه الصينية اللى فيها خليط الكيكة دخليها جوه صينية اكبر منها ويكون فيها ماء

الحمام المائي مخصوص عشان طبقة الكريم الكراميل اللى تحت الكي عشان تستوي لازم تكون داخل حمام مائي ان شاء الله

اكون قدرت اوضحلك كويس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيكِ يا غالية

 

من فترة نفسي أجربها بس لي سؤال

 

انا عندي مكونات طبقة الكريم كراميل بودرة جاهزة

 

هل يمكن أن أدوبها في اللبن وأضعها بدل من عملها بنفسي

 

لو أحد جربها يا ريت يقولي

 

ربنا يبارك لك حبيبتي انوش :rolleyes: سعيدة بدخولك هنا

وللعلم انا بحبك جدا جدا خصوصا بعد استضافتك في موضوع رغوبة لكن عذرا ردودى قليلة بعض الشيء

لكنى احبك في الله

 

ايوه ينفع يا غالية تذوبيهم عادى زى ما مكتوب على العبوة

وللعلم ضعى او فرغى عبوتين يعني عبوتين

مناسب مع كمية مقادير الكيكة وكده

يارب اكون وضحتلك صح

وجزاكِ الله خيرا

 

 

ام ربعي شكلها رائع اتمنى اعملها و تطلع مظبوطة

شكرا على الطريفة

اهلا اهلا بعبير الغالية

الحبايب هنا ماشاء الله

انتى اللى روعة وان شاء الله تعمليها وتطلع مظبوطة دى والله سهلة جدا جدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

تسلم اديكِ يا ام ربعى

شكلها جميل

سبحان الله ان كمان كتبتها على اساس اعملها بس لسه ماتشجعتش

بس انتى شجعتينى ان شاء الله اعملها

واميمة فعلاً وصفاتها جميلة وانت طبعاً ويسرا حبيبة قلبى

تسلم اديكنّ

 

تسلمى نهولة حبيبتي

انا مش عارفه ايه الكسل الى نازل علينا كلنا ده الله المستعان

ربنا يخليكِ على كلامك وذوقك يا قمر

تسلمي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيكِ يا غالية

 

من فترة نفسي أجربها بس لي سؤال

 

انا عندي مكونات طبقة الكريم كراميل بودرة جاهزة

 

هل يمكن أن أدوبها في اللبن وأضعها بدل من عملها بنفسي

 

لو أحد جربها يا ريت يقولي

 

ربنا يبارك لك حبيبتي انوش :sad: سعيدة بدخولك هنا

وللعلم انا بحبك جدا جدا خصوصا بعد استضافتك في موضوع رغوبة لكن عذرا ردودى قليلة بعض الشيء

لكنى احبك في الله

 

ايوه ينفع يا غالية تذوبيهم عادى زى ما مكتوب على العبوة

وللعلم ضعى او فرغى عبوتين يعني عبوتين

مناسب مع كمية مقادير الكيكة وكده

يارب اكون وضحتلك صح

وجزاكِ الله خيرا

 

 

ام ربعي شكلها رائع اتمنى اعملها و تطلع مظبوطة

شكرا على الطريفة

اهلا اهلا بعبير الغالية

الحبايب هنا ماشاء الله

انتى اللى روعة وان شاء الله تعمليها وتطلع مظبوطة دى والله سهلة جدا جدا

 

جزاك الله كل خير أم ربعى الحبيبة وأحبكِ الله حبيبتي

 

بفضل الله جربتها وكانت ممتازة وحبها اهل بيتي جميعا

 

بإذن الله المرة القادمة اجربها بنفس طريقتك واعمل طبقة الكريم كراميل بنفسي

 

لكن هل ينفع لبن عادي سائل بدل اللبن البودرة ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله كل خير أم ربعى الحبيبة وأحبكِ الله حبيبتي

 

بفضل الله جربتها وكانت ممتازة وحبها اهل بيتي جميعا

 

بإذن الله المرة القادمة اجربها بنفس طريقتك واعمل طبقة الكريم كراميل بنفسي

 

لكن هل ينفع لبن عادي سائل بدل اللبن البودرة ؟؟

 

جزانا واياكى حبيبتي

الحمد لله انها اعجبتكم هى فعلا لذذة واسهل من ما الواحد بيتخيلها خالص

 

بصي كان قبل كده كل اللى بيعملوها واعرفهم يقولو لازم لبن بودرة عشان تمسك كويس وكده

لكن اعتقد ما دام يسرا عملتها بلبن عادى اقصد ذوبت العبوتين في لبن عادى اعتقد عادى بقه نعملها بلبن عادى

لكن الفرق هنا هيكون في ايه انها متتقطعش على طول

هتتحط في التلاجة من ساعتين لتلاتة عشان تمسك كويس

 

وجزاكِ الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله كل خير أم ربعى الحبيبة وأحبكِ الله حبيبتي

 

بفضل الله جربتها وكانت ممتازة وحبها اهل بيتي جميعا

 

بإذن الله المرة القادمة اجربها بنفس طريقتك واعمل طبقة الكريم كراميل بنفسي

 

لكن هل ينفع لبن عادي سائل بدل اللبن البودرة ؟؟

 

جزانا واياكى حبيبتي

الحمد لله انها اعجبتكم هى فعلا لذذة واسهل من ما الواحد بيتخيلها خالص

 

بصي كان قبل كده كل اللى بيعملوها واعرفهم يقولو لازم لبن بودرة عشان تمسك كويس وكده

لكن اعتقد ما دام يسرا عملتها بلبن عادى اقصد ذوبت العبوتين في لبن عادى اعتقد عادى بقه نعملها بلبن عادى

لكن الفرق هنا هيكون في ايه انها متتقطعش على طول

هتتحط في التلاجة من ساعتين لتلاتة عشان تمسك كويس

 

وجزاكِ الله خيرا

 

 

جزاك الله خيرا أم ربعى الحبيبة

 

بإذن الله لما أجربها بهذه الطريقة أخبركم بالنتيجة :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

عاشت ايدك اختي ... الكيكة تجننننننننن.... وشكلها لذيذ.... اول ماشفتها حبيت اعملها ...ولما عملتها طعمها يخبل ....وهذه صورة تطبيقي..

post-96050-1306781647_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

عاشت ايدك اختي ... الكيكة تجننننننننن.... وشكلها لذيذ.... اول ماشفتها حبيت اعملها ...ولما عملتها طعمها يخبل ....وهذه صورة تطبيقي..

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

تسلمى حبيبتي والف هنا وشفا

 

جمييييييييلة جد جدا ماشاء الله عليكي

انا بقه اللى بقولك تسلم ايدك

وجزاكِ الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام جداا حلوة مشالله

 

:icon15: وشكلها باين احلى

 

تشكر على المجهود ..متعوب عليها صراحة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا سلام جداا حلوة مشالله

 

:mrgreen: وشكلها باين احلى

 

تشكر على المجهود ..متعوب عليها صراحة

 

جزاكِ الله خيرا على مرورك حبيبتي

انتى الاحلى بارك الله فيكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جميلة

سلمت يداك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ - ‌‏أسوأ الأزمنة هي التي يُفعل فيها الشر باسم الخير، والخير باسم الشر، ففي الأثر (يأتي على الناس زمان يرون المنكر معروفا والمعروف منكرا) ♢ عبدالعزيز الطريفي ♢

×