اذهبي الى المحتوى
محبة النبي عليه الصلاة والسلام

الأرز باللبن خفيف ليه؟

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

يابنات عملته قبل كدة وكان جميل لكن دلوقتي كان خفيف جدا

مع ان اللبن نصف كيلو تقريبا

بس بصراحة لم انتظر حتي تنشف المياه كلها في الأرز

فهل هذا هو السبب؟؟

وبعد ما اضيف اللبن اطفيء النار علي طول؟؟ولا اقلب؟؟

بارك الله فيكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا طبعا المفروض انك بتضعى اللبن وتنتظرى يغلى شويه ثم تضعى نصف كوب ماء مذاب فيه ثلاثة ملاعق نشا كبار

وتتركيه حتى يثقل سمكه قليلا مثل السحلب وبتضعى عليه كريمه لبانى او قشطه وتقلبى ثم تطفئى النار

بيبقى رووووعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الحمد لله الرد نزل مع ان النت قطع فجاه

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا مشبحط نشا

انا بخلي اللبن يغلي واضيف الرز

واقلب كل شويه

ولما يقلب اهدي النار واضيف السكر والفانليا

واسيبه لحد ما يستوي ويتطبخو مع بعض

وبيبقي جامد وحلو

لازم تقلبيه كل شويه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

 

أنا اعمله مخالف شوي عن اللي قالوه يسرا و مرمر

 

انا اطحن الارز لانه ما احب يظهرلي خشن ...

 

و بعدها احط على النار لتر حليب و عليه مباشرة كوب من الارز المطحون و كوب سكر و اقلب حتى يتماسك

 

لما يتماسك اضيف كوب شاي من ماء الزهر و اعمله في السرفيس او الصحون الصغيرة و على البراد ليجمد

 

لكن قبل ذلك يتزين بالقرفة .. على فكرة احنا ها الوصفة نسميها " المحلبي "

 

يطلع زي ده

 

2835446829_8e77e07955_o.jpg

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام خديجة

 

اغلى الارز فى الماء الى ان يقترب من تفتح حباته وقلبى

 

 

 

ثم اضيفى اللبن ثمالسكر واجعليه يغلى خمس غلوات

 

واعغرفى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصراحة أنا بعملة تحفة بشهاده الآخرين

بصى ياستى أنا مش بغلى الأرز فى مياة خالص لا بنقعه فى المياة ساعة

وأحطه فى اللبن ويغلوا مع رعض لحد ما الأرز يستوى وبحوش القشطة بتاعه اللبن فى الفريزر واحطها بقا عليه و بحط نشا مذابة فى مياة واقلب حوالى دقيقتين يكون مسك بعضه وكيس فانيليا والله عليه

بنقع الأرز فى مياة علشان يستوى بسرعه فى اللبن وميكنش ظاهر فيه اوى يدوب فى الفم

على فكرة جربت اسلقة فى مياة مش حلو زى اللبن أنا بعمله 2/3 حليب و1/3 مياة ولو اللبن كتير بخلية كله حليب مع القشطة مممممممممممم تكلى إيدك وراه مش صوابعك بس

ماريا لازم نضيف شوية نشا علشان يمسك نفسة ويبقا تمام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام خديجة

 

اغلى الارز فى الماء الى ان يقترب من تفتح حباته وقلبى

 

 

 

ثم اضيفى اللبن ثمالسكر واجعليه يغلى خمس غلوات

 

واعغرفى

 

:mrgreen:

 

انا احب الحاجات المختصرة

انا عايزة انجز

تسلواا كلكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مع احترامى لحبيباتى توتى سمسم

 

 

 

ويسورة قلبى

 

ما تحطيش نشا

 

 

 

الارز المصرى بيبُك نشا للركب :lol:

 

ودا سر من اسرار اجسام المصريات من آكلى الأرز :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×