اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

مفاجأه* فطير مشلتت *فى المنتدى ومن مطبخى وبالصور بس متقولوش لحد!!

المشاركات التي تم ترشيحها

ههههههههههههههههههههه

ان شاء الله

مشكلتي بقي

انه مش بيبقي رقيق

مع اني بقعد اشد واشد ومفيش فايده

بازن الله اجربه

 

 

ممكن ياماريا تعمليه بالنشابه

انا مش عندى بس عملته بايدى وكان عندى ازازه رفيعه استخدمتها

على ما اجيب واحده :icon15:

 

جربيه وهيطلع معاكى حلو .ده انتى صاحبه الابداعات :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههههههههههههههههههههه

موضع جميل اجربه ان شاء الله بس يارب يطلع حلو زى عميلك حبيبتى

 

ان شاء الله حبيبتى

 

راح يطلع احلى

 

منورة المنتدى معانا :icon15: :icon17: :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام زياد

 

الله يكرمك حبيبتى .هل انتى مصريه ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جمييييييييييييييييييييييييييييييل جدا ماشاء الله ^_^

هو فطير مصري بس كان نفسي أجربو وباذن الله أجربو واذوق فطيركم >>>> إذا طلع حلو وعرفت اصنعو هههههه ^^

 

جزاك الله خيرا انجي طريقة جميلة : )

وفطيرك روووعة بيشهي بس قوليلي فيه سكر ؟ اذا مافيه مافي داعي تبعتيلي :icon15:

 

حبيبتى هدى

اللى اصبحت تنير مواضيعى ياهلا بيها

 

حبيبتى جربى فطير المصريين راح يعجبك اووووووووى

واكيد راح تعرفى .انتى شطورة الشطورات

 

وبصى ياستى لو عاوزه مسكر زى ما قولتلك دوبى كام معلقه سكر فى المياه التى بتعجنى بيها

او كليه مع عسل

 

والف هنا

 

نوررررررررررررررررررتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جوزيتي خيرا انجي على الوصفة

 

لكن لم أفهم هو عبارة عن عجين بس! ويتاكل هكذا او في شي بجانبه / معه؟

 

 

اهلا بالحبيبه سيرين .وحشيتنى كتيييييييييييييير

 

حبيبتى نعم هو دقيق وماء وزيت ويطلع رقيق معاكى وحلو كتييييييييييييير

عشان كده اسمة فطير .فى ناس بتحط حشوات حادقه او حلوة

 

بس لسه ما عندى خبره فيها صراحه

 

او يؤكل بجانب العسل او الجبن .انتى وراحتك :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام حبيبة .. تسلم اديك

 

 

الله يسلمك ياام محمد

 

صراحه تفاجأت لما عرفت ان عندك 5 بنات ما شاء الله .ربنا يحميهم

كنت فاكرة محمد وبس .. من اى محافظه انتى حبيبتى ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طيب يا ريت يا انجي كل ما تتعملي حاجة وتكون طريقتها بسيطة، تعرفينا علشان نتعلم معاكِ

 

ان شاء الله اموم

 

انا فعلا مش بطبق الا الافكار البسيطة عشان تنجح معى

 

وربنا ييسر اول ما الاقى وصفه حلوة راح اعرفكوا :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

 

نصائح بنت ام عبد (جزاكى الله خيرا حبيبتى

 

 

رااااااااااااائعه

 

لمن تريد عمل الفطير

) العجن كما وضحت صحوبة

2) تتركيه نصف ساعة او اكثر شوية وغلفي قطعة العجين بالزيت كويس وغطيها بغطاء حلة او قماش

 

3) اعملي من العجين كرات صغيرة (الكرة هي فطيرة )مثلاً نصف كيلو دقيق بيعمل كرة واحدة حجم فطيرة صحوبة انا بعمل 2كيلو بعمل بيهم 5فطيرات اصغر قليلاً من بتاعة صحوبة

4)الكرات الصغيرة اللي هي عدد الفطائر التي سيتم صنعها تدهنيها بالزيت كويس وتحطيها في صينية مدهونة زيت وتغطيها نصف ساعة او اكثر (كل ده بره الثلاجة )

5) ادهني الرخامة او طرابيزة المهم سطح العمل بالزيت واحضري نشابة (موجودة عند أبو ريالين )سعرها خمسة ريال وفيه نوع احسن شوية ب8ريال وادهني النشابة زيت

6)انت براحتك اختاري الماده الدهنية اللي تناسبكم (سمن يلدي -زبدة سايحة اوعي تحرقيها مجرد انصهار فقط -زيت ذرة )

7)هاتي كرة من الكرات وابدأي الفرد بالنشابة من الداخل الي الخارج علشان مترققيش الحروف ويكون من جوه سميك وممكن تمططيه بايدك لحد ما تخلي العجين ارق ما يكون

وتدهني السطح بالسمن او الزيت وتثني الي المنتصف وهكذا ثم تدهني زيت او سمن مرة اخري وتكرري الثني (طبعاالدائرة بتصغر )وهكذا جمعيها في يدك مثل الكرة

8)جهزي صينية الخبز واهنيها زيت وضعي الكرة وسطها وضعيها في الثلاجة ثلث ساعة

9)اخرجيها وافرديها بايدك وممكن تضعي زيت او زبدة (غطسيها كما قالت اشرقت )وافرديها لغاية حجم فطيرة صحوبة اذا كانت بنصف كيلو دقيق

10)سخني الفرن وضعيها فيه مسخن واخرجيها غطيها مباشرة متنسيش ممكن تحتاجي الشواية لاحمرار الوجه

همسة :الفائدة الاساسية للزبدة او السمن او الزيت هو حدوث التوريق مع الفرد الجيد يكون رقيق مثل الورقة (سمك الجلاش كده )

وبالتالي كل ما تلفيه علي بعضه مش يعجن اتناء الخبز لانك فاصلة بين الطبقات بالزبدة وفائدة خطوة الكرة دي احتفاظ العجينة بالمادة الدهنية دون خروجها لان خروجها هو سبب الجفاف .

ارجو اكون افدتك وجزاهن الله خيرا الاخوات اللاتي ساعدنني في تدارك الخطأ في عمل الفطير

نصيحة:جربي نصف كيلو( فطيرة واحدة )واما تجح اكثري الكمية وان شاء الله تنجح معك ولا تنسي سمي الله واطلبي من الله العون .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله يا انوج

هى صورة الفطيرة مش واضحه اوى عندى لكن انا واثقه انه طلع تححححححفه من ايدك

تسلم ايدك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسرا

 

معلش هو النور كان معاكس معايا ساعتها

 

بس هى جميله فعلا

 

ومعاكى هتكون اجمل واجمل

 

اكيد بتعرفى تعمليها تحفففففففففففففه

واثقه فيكى صح ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

روووووعة يا ام حبيبة

تسلم ايدك

بس عايزة أسأل اما بعملها والفها زى الكورة ونتركها ترتاح شوية وبنيجى نفردها باليد بتطلع منها السمنة ليه فتصبج جافة قليلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بنت ام عبد

 

بجد نصايحك جميله

ربنا يجزيكى خير ويسعدك انتى والبنات

وديه اقل حاجه طبعا حبيبتى تستحقيها

 

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جويريه

 

اهلا بيكى

 

بصى ممكن تكونى بتضغطى عليها اوووووى

عامه افرديها بالراحه وانا بستعمل الصراحه زيييت اكتر من السمن

وزى ما قالت بنت ام عبد غطسيها فى الزيت والسمن عشان تورق ولا تجف

--------------------------------

 

-------------------------------------------------------------

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصي يا نجي

انا هموت واعملها ومكاسله جداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

ا

انا هخلي امي تعملها وتبعتهالي واصورها واجبهالك هنا واضحك عليك واقولك اني انا الي عملاها

ههههههههههههههههههههههههههه

متقوليش لحد بقي ولا ليكي ها

دا سر

ههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جمييييييييييييييييييييييييييييييل جدا ماشاء الله ^_^

هو فطير مصري بس كان نفسي أجربو وباذن الله أجربو واذوق فطيركم >>>> إذا طلع حلو وعرفت اصنعو هههههه ^^

 

جزاك الله خيرا انجي طريقة جميلة : )

وفطيرك روووعة بيشهي بس قوليلي فيه سكر ؟ اذا مافيه مافي داعي تبعتيلي :tongue:

 

حبيبتى هدى

اللى اصبحت تنير مواضيعى ياهلا بيها

 

حبيبتى جربى فطير المصريين راح يعجبك اووووووووى

واكيد راح تعرفى .انتى شطورة الشطورات

 

وبصى ياستى لو عاوزه مسكر زى ما قولتلك دوبى كام معلقه سكر فى المياه التى بتعجنى بيها

او كليه مع عسل

 

والف هنا

 

نوررررررررررررررررررتى

 

طيب :) ممكن احشيها بالسكر انا قريت انكم قلتو يمكن تحشوها فممكن ؟ >>>>> اصلي بحب السكر كتييييير ^^

 

وعندي سؤال :

وتثني الي المنتصف وهكذا ثم تدهني زيت او سمن مرة اخري وتكرري الثني (طبعاالدائرة بتصغر )وهكذا جمعيها في يدك مثل الكرة

 

مافهمت كيف اعمل هييييك ؟؟؟؟؟ ممكن تفهميني ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

سكر سكر

انتي حره

ههههههههههههههاصلا هيدوب اول ما تحطيه هيسيح مع السمنه

هههههههههههههههههه

لكن التمر هيفضل وهتلاقيه مسكر اكتر من السكر بتاعك دا

وعموما انا اصلا مش بحب التمر

ههههههههههههههههههههههه

انا بحبها ساده

اعمليلي واحده ساده معاكي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام حبيبة .. تسلم اديك

 

 

الله يسلمك ياام محمد

 

صراحه تفاجأت لما عرفت ان عندك 5 بنات ما شاء الله .ربنا يحميهم

كنت فاكرة محمد وبس .. من اى محافظه انتى حبيبتى ؟؟؟

هههههههههههههههه ليه كده أصل أنا متزوجة صغيرة بعد السنوي علطول

 

عندي خمس بنات وولد أكبرهم هبة الله في الصف الرابع الأزهري

 

محافظة البحيرة ولكن مقيمة في دولة قطر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

سكر سكر

انتي حره

ههههههههههههههاصلا هيدوب اول ما تحطيه هيسيح مع السمنه

هههههههههههههههههه

لكن التمر هيفضل وهتلاقيه مسكر اكتر من السكر بتاعك دا

وعموما انا اصلا مش بحب التمر

ههههههههههههههههههههههه

انا بحبها ساده

اعمليلي واحده ساده معاكي

 

امممممم اصلا انا راح اعملها بالزيت بس ممكن ؟

اممممم هداك هو المطلوب بدي لما أكلها بيكون السكر دايب ويكون متل العسل ويييييييييم على الذوق وبتيجي مقرمشة شوية ^^

 

طيب يا ست ماريا بس انا راح اعمل واحدة بس لاني راح جربها يعني بتكون مكرة فاذا بدك كلي وإلا فلا <<<<< الحمد لله انك ما بتحبي المسكر أصلي مش حابة حدا يشاركني :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

تسلم الأيادي يا أم حبيبه

إن شاء الله أجربها وأقولك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياسلام ياسلام

 

بت ياماريا

 

انتى بتعمليها طيب طيب منتظره الصورة

واوعى تقولى باظت

احسن اجليك

 

هدى

.اخاف اللسكر يتحرق جواها ..حطى على مياه العجن كام معلقه سكر(كترى براحتك ) هيدوها طعم مسكر وحلووووووووووووووووووووووو

 

واعمليها بالزيت عادى بتطلع تحفه

 

انتى عارفه انا نفسى اعملها باللحمه المفرومه ههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههه طيب طيب راح ضيف نص كيلو فالماء ^__________^ امزح

 

امممممم انجي ما جاوبتيني ><

 

وتثني الي المنتصف وهكذا ثم تدهني زيت او سمن مرة اخري وتكرري الثني (طبعاالدائرة بتصغر )وهكذا جمعيها في يدك مثل الكرة

 

مافهمت كيف اعمل هييييك ؟؟؟؟؟ ممكن تفهميني بالتفصييييييل ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×