اذهبي الى المحتوى
فدوى المسلمي

أحتاج وصفة البطاطس الفرسكس ... بلييييييز

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كما في العنوان

حبيباتي

أنا باحب جداااااااااااااااا البطاطس الفرسكس

وما آكلها إلا بكوك دور:/

نفسي أعملها بالبيت

مرة جبت وصفة من برة بس مش طلعت حلوة قوي مش زي بطاطس بره

نفسي أعرف سرها !!!!

وإذا ممكن <<<طمع يعني ^^

طريقة الصوص تبعها :biggrin:

 

Frescas.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أنتظر معاك يا حبيبة أعرف من الأخوات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بحثت ووجدت هذا هناك اختلاف في المكونات بسيط بين الوصفتين

 

البطاطس الفرسكس

كوك دور

 

البطاطس الفرسكس وكمان الصوص بتاعها بتاعة كوك دور

 

 

المقادير:

بطاطس+كوب دقيق+ 2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر+ نصف ملعقه فلفل احمر+ ملعقة كركم ملح

الطريقة:

 

تقطع البطاطس صوابع ثم تخلط بالدقيق والبودر والفلفل والكركم والملح مع قليل من الماء حتى تلتصق بالبطاطس تترك نصف ساعة ثم تقلى وبالهنا والشفا

 

ملحوظة لنتيجة افضل تترك البطاطس مفرودة على صينية مثلا مش في طبق غويط

 

 

----------------------------

 

 

صوص بطاطس الفريسكاس

 

 

المقادير :

 

 

نصف كوب مايونيز

 

2 ملعقة طعام كاتشاب

 

ملعقة طعام خل

 

2 ملعقة صغيرة سكر

 

ملعقة صغيرة بصل مقطع صغيراوى

 

رشة ملح

 

رشة فلفل

 

 

الطريقة :

نخلط جميع المقادير جيدا مع التقليب حتى يمتزج الطعم جيدا

 

اوعوا تحطوا الصوص فوق البطاطس

 

لا دة لوحدة ودة لوحدة

بلاش تكتروا الخل او المايونيز اوى عشان مايبقاش طعمهم هو الغالب

وبالهنا والشفا

 

-------------------------

 

تعالو شوفو طريقة البطاطس الفرسكس

 

البطاطس دي ممكن في اي وقت جعاانة فيه ومكسلة تعملى ايه اعمليها سهل جدا ومش بتاخد وقت

وطعمها حلو تحفففففففففه

 

 

الطريقة

 

هنجيب طبق غويط ونحط فيه كوباية دقيق وعليهم معلقة كبيرة بابريكا اللي هو الفلفل الاحمر

ونحط رشة ملح وكمون

و2 معلقة كبيرة بيكنج باودر

ومعلقة كركم

 

دا خليط نسيبة ع جنب

ونييجي ناخد 3 بطاطس متوسطة

ونقطعهم صوابع

ونحطهم في طبق اللي فيه الخلطة اللي عملناها وونغطيها بالخليط زي الفيجتار كدا من فوق وتحت ونسيبهم نص ساعة

ودي شكلها قبل التحمير

13036710242753.jpg

 

ودي بعد ماحمرتها في الزيت

13036710371382.jpg

 

 

طريقة الصوص بقى اللي بنغمس بيه البطاطس

 

بصلة صغيرة متقطعة ومفرومة ناعم اووووى

و2 معالق كبار مايونيز

و2 معالق كبار كاتشب

ومعلقة خل

و2 معلقة صغيرة سكر

ورشة ملح وكمون

ونقلب كله ع بعضة

 

ودي صورته

13036711637190.jpg

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يبارك فيك أمة الرحمن

هاجرب باذن الله الطريقة الأولى

الثانية أحس مائها كثير هيخربها :mrgreen:

 

مافيش واحدة مجرباها يا حبيبات؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تقصدي ما فيش واحدة سمعت عنها قبل كده :)

 

بصراحة عمري ما سمعت عنها ولا شفتها ولا تذوقتها :)

لا حبيبتي

أقصد مافيش واحدة عملتها ببيتها من قبل

يعني تحكيلي كيف أضبطها عن تجربة

 

هي جميلة جدا أمومة

مرة عملتها بالبيت بس المياه زادت شوية فالخلطة ما مسكتش كويس في البطاطس

وكمان معلقة كركم أعتقد كتير

أنا عملتها بمعلقة كركم وكانت زيادة فعلا أعتقد نصف معلقة كفاية

الصراحة يوم ما عملتها عجبت الأولاد لكن لم أرضَ عنها بشكل كامل

لذا حبيت أسأل ممكن واحدة تكون مجربة تفيدني بتجربتها

بس :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

:)

 

بحبها جدا وعملتها بالطرق اللي فاتت وبردوا مش بتطلع زي بتاعة كووك دوور أوي : (

 

بس توصلت أخيرا : )

 

نعملها بنفس المكونات اللي فاتت من الغالية أمة بس مش ببطاطس عادية نعملها ببطاطس فارم فريتس وده السر : )

 

يالا قلت ليك على البطاطس تعرفي بقا ساندويتش شنغهاي بيتعمل ازاي عشان اللي عندهم مشطط وأنا اليومين دول ممنوعة من الشطة : (

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رموسة الغالية ازييك : )

 

الكركم أهو بودرة لونها أصفر كده تلاقيها في السوبر ماركت زي التوابل

 

turmeric.jpg

 

والبطاطس الفارم فريتس اللي هى بتكون جاهزة في السوبر ماركت بردوا بتكون نصف مقلية عرفتيها ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

فضول فضول فضول

يعني ولا اعرفها وطبعاً فضولي حا يخليني اجربها

بـــــــثـــــث سؤال

ومعلقة كركم

شو كركم

 

ببطاطس فارم فريتس

ودي كمان يا ستي لوما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

 

هلا مسافرة

 

انا ايضا ما جربتها و لا مرة

 

طب انت جربيها زي ما قالتلك ولاء .. وقولينا النتيجة

 

ممكن نجربها على ضمانتك :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اي كنت رح اقولك ... اعتقد الوصفة غربية

 

ممكن تكتبيها بالانجليزي بلكي تطلعلك نتائج جميلة مش عارفة كيف يكتبوها بالانجليزي

ممكن Frisky Potatoes او شي تاي :huh:

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اول مرة اعرف انه فيه طريقة غير الفريت الي كلنا نعرفها

طيب مين جربتها وتقولي عشان نجربها

شكلها حلو

وعوزا المقادير تفصيلية لمن جربتها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيفكم حبيباتي، أنا صراحة جربتها وبتطلع تحفة ،في بس اختلاف في الطريقة

 

أول شيئ نوع البطاطا لازم تشتري نوعية بطاطا مناسبة لأن فيه أنواع كثيرة ومش أي نوع بيظبط

 

ثاني شيئ واللي هو لمستي الخاصة إنك تصلقي البطاطا نصف صلقة ،لكن لازم تنتبهي حتى ما تكسريها

 

بعدها تحطي عليها خليط التوابل والدقيق وتستني عليها شوي، وتحرصي أنها ما تلزأش في بعض ، بعدين بتحمريها في زيت

وبالنسبة للتوابل أنا بضيف إما بصل أو ثوم بودرة بس شويتين ،ما تكثري لأني شخصيا تعجبني هيك ، المهم جربي وإن شاء الله تجيب معاكي نتيجة حلوة

تم تعديل بواسطة جرح غزة88

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
رموسة الغالية ازييك : )

 

الكركم أهو بودرة لونها أصفر كده تلاقيها في السوبر ماركت زي التوابل

 

turmeric.jpg

 

والبطاطس الفارم فريتس اللي هى بتكون جاهزة في السوبر ماركت بردوا بتكون نصف مقلية عرفتيها ؟؟

 

ايوا عرفتهم التنين

الاولى عندنا اسمها بالبناني عقدة صفرا

وهنا بنقولها كيري

 

 

 

والبطاطس دي هي اللي عرفاها عشان هنا متواجدة وبكثرة

طيب طالما ان كل الحوائج موجودة اجرب واقولكم

بس من غير صور ولا تضحكوا عليا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
:)

 

بحبها جدا وعملتها بالطرق اللي فاتت وبردوا مش بتطلع زي بتاعة كووك دوور أوي : (

 

بس توصلت أخيرا : )

 

نعملها بنفس المكونات اللي فاتت من الغالية أمة بس مش ببطاطس عادية نعملها ببطاطس فارم فريتس وده السر : )

 

يالا قلت ليك على البطاطس تعرفي بقا ساندويتش شنغهاي بيتعمل ازاي عشان اللي عندهم مشطط وأنا اليومين دول ممنوعة من الشطة : (

 

والله فكرة لومتي ;-)

الله يباركلنا فيك وفي أفكارك

خلاص هاجربها باذن الله

بس ماليش في المشطشط خالص <<نيفر نيفر ;-)

لو تحبي ممكن أعملهالك مع فراخ بانيه أو شيش طاووك ده كبيري يعني :grin:

 

اي كنت رح اقولك ... اعتقد الوصفة غربية

 

ممكن تكتبيها بالانجليزي بلكي تطلعلك نتائج جميلة مش عارفة كيف يكتبوها بالانجليزي

ممكن Frisky Potatoes او شي تاي :unsure:

جربت يا بنتي كل الطرق مافي وسيلة :grin:

كأنه سر حربي ;-)

 

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيفكم حبيباتي، أنا صراحة جربتها وبتطلع تحفة ،في بس اختلاف في الطريقة

 

أول شيئ نوع البطاطا لازم تشتري نوعية بطاطا مناسبة لأن فيه أنواع كثيرة ومش أي نوع بيظبط

 

ثاني شيئ واللي هو لمستي الخاصة إنك تصلقي البطاطا نصف صلقة ،لكن لازم تنتبهي حتى ما تكسريها

 

بعدها تحطي عليها خليط التوابل والدقيق وتستني عليها شوي، وتحرصي أنها ما تلزأش في بعض ، بعدين بتحمريها في زيت

وبالنسبة للتوابل أنا بضيف إما بصل أو ثوم بودرة بس شويتين ،ما تكثري لأني شخصيا تعجبني هيك ، المهم جربي وإن شاء الله تجيب معاكي نتيجة حلوة

مرحبا حبيبتي جرح غزة

فكرتك أشبه بفكرة لوما في استخدام البطاطس النصف مقلية

شكلها كده بتنجح بهذا الشكل :grin:

 

طيب طالما ان كل الحوائج موجودة اجرب واقولكم

بس من غير صور ولا تضحكوا عليا

 

برافو عليكي يا راما

يلا بشرينا بالنتيجة << استغلال ;-)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تفضلي :)

 

البطاطس الفريكس بتاعة كوك دور(مجربة)

انا جربت الطريقة دي كذا مرة والحمد لله طلعت هايلة ومقرمشة جداااااااااااااا

وكمان الصوص طلع جااااااامد

ومش باستخدم بيض خالص

 

الطريقة:اولا البطاطس: حبة بطاطس كبيرة مقطعة صوابع

واحد كوب دقيق

ملح وفلفل

ملعقتين صغيرين ب باودر

ثلاث ملاعق صغيرة بابريكا او شطة

نجيب الدقيق مع باقي الحاجات ونخلطهم ونضيف شوية مية شيئا فشيئا مع التقليب حتى تتكون عجينة متماسكة بين عجين البيتزا وعجين الكيك يعني تلزق على البطاطس وبعدين نحطها على البطاطس ونقلبهم في بعض كويس قوي ونسيبهم شوية في الثلاجة عشان يمسكو كويس

نسخن الزيت قوي ولكن بعد مانحط البطاطس نوطيه عشان تستوي من جوه(هي بتاخد وقت شويه بس بتكون النتيجة هايلة)

ملحوظه مهمه واحنا بنقليها نحط كمية بطاطس قليلة متباعده عشان البطاطس متلزقش في بعض بسبب الخلطة

 

الصوص:

بصي ياستي بتجيبي حوالي معلقتين مايونيز وتحطي عليهم حوالي ملعقة كاتشب ولو عندك خيار مخلل تقطعيه صغير جدا وتقلبيه معاهم وبس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يبارك فيك أمة الرحمن

هاجرب باذن الله الطريقة الأولى

الثانية أحس مائها كثير هيخربها :biggrin:

 

مافيش واحدة مجرباها يا حبيبات؟

ويبارك فيكِ يا مسافرة

أنا جيت لاني بفكر اعملها اليوم ولما شفت الطريقتين وجدت الطريقة الثانية ليس بها نقطة ماء فكيف يكون مائها كثير؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

كيفكم يا محبات البطاطا ^_^

انا مبارح جربت اعمل طريقة كنت زمان بعمل البطاطا المقرمشة فيها بس ضفت عليها اشياء من الوصفات اللي وضعتها امة الرحمن

وكنت بسلق البطاطا ..بس ما بتزبط كتير ..فجبت البطاطا المفرزة وقلت اجرب بما انه بتحكو انه السر فيها

وعفكرة اللي ما بدها تجيب بطاطا جاهزة بتقدر تعمل بطاطا عادية بس تقليها نص قلي وتحطها بالفريزر وبعد ما تتجمد تماما تعمل الوصفة...مرة قرات هالمعلومة في احد المنتديات وانها بتطلع مثل الجاهزة بس ما جربتها فاللي بتحب تجرب

 

صحيح ما بعرف طعمها رح يطلع زي البطاطا الفريسكاس اللي بتحكو عنها او لا بس انا مرة اكلت بطاطا لذيذة بمطعم هنا وكانت غالية شوي ولذيذة جدا ومبارح لما عملتها زوجي حكالي انها الذ من اللي اكلناها وحكالي انها زي الشيبس طالعة معي ^_^ المهم مش ذاكرة شو اسم المطعم بس كانت زاكية كتير

 

اخليكم مع الطريقة

في طبق عميق نضع

ملعقتين كبار دقيق

ملعقة كبيرة فلفل احمر

ملعقة كبيرة بهار بابريكا

ملعقتين كبار نشاء الذرة

نصف ملعقة صغيرة ملح

رشة كمون

ملعقتين كبار ممسوحة باكينغ باودر

ملعقة كبيرة كركم

ملعقة صغيرة بهار بصل

ملعقة صغيرة بهار ثوم

ملعقتين كبار خبز مطحون ومبهر (من اللي يكون جاهز للبروستد)

 

نخلط كل المكونات الى ان تتجانس

ثم نضيف ماء بارد من الثلاجة نصف كوب صغير وتضيفيه بالتدريج للمواد السابقة حتى تصبح عجينة طرية وغير مرقة يعني لتلزق بالبطاطا بدون ان تسحل عنها بسهولة

عشان لا يلتصقو ببعض

بالنسبة للباكينغ باودر حسيت انه خلا العجينة تنفش كتير وتفشفش لما احط البطاطا بالزيت وتنقلي لوحدها على شكل حبيبات فممكن تقللو الكمية تخلوها ملعقة صغيرة او تلغوه انا لسة ما جربت

 

بعدين تحضري البطاطا المفرزة وتغمسي كل حبة على حدة بالخلطة وتخرجيها وتصفيهم في صحن مبسط او صينية عشان ما يلتصقو ببعض

وتحطيهم بالفريزر الى ان تجمد الخلطة عليهم

وتحمي الزيت وتقليهم عنار حامية وما تخافي من البطاطا ما تستوي لانها مستوية من الاول

 

ناتي للصلصة

2 ملعقة كبيرة مايونيز

2ملعقة كبيرة كاتشب

ملعقة كبيرة خل

2ملعقة صغيرة سكر

رشة ملح

رشة كمون

مقدار ملعقة كبيرة ممسوحة بصل مفروم ناعم جدا وافضل لو طحنتيه على الخلاط لانه ملمسه بدون ما يذوب بين الصلصة مش طيب

 

نخلط الجميع مع بعض

 

وصصحتين وعافية

وادعولي لو عجبتكم الطريقة

رح تطلع تقرمش زي الشيبس معاكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×