اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

كيكة شيكولا تحفة محشية بكريمة جوز الهند بصوص شيكولا رائئع .(براءة اختراع)

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

الاخوات الحبيبات

بناء على طلب الجماهير لتلك الكيكة ويارب تنال اعجابكم وهى جات معايا بالصدفه البحته يعنى براءه الاختراع لى :mrgreen:

 

-المقادير للكيكة

 

2كوب دقيق

4 بيضات

3\4 كوب زيت

كيس بيكينج بودر

فانيليا

كوب وربع سكر (حسب الرغبه الزياده او النقصان )

1\2 كوب كاكاو

ازبادى و1\2 كوب لبن(" او 2 زبادى كامل )

 

post-30765-1280457482.png

 

بالطريقه العاديه ننخل الدقيق وعليه البكينج بودر

وفى الخلاط نضع البيض والفانيليا ونضربهم كويس جدا وبعدين نضيف بالتدريج الزبادى واللبن ثم السكر ثم الزيت والكاكاو ونضربهم كويس لحد ما يرغوا اووى

نصب الخليط بالراحه ونقلب فى اتجاة واحد لحد ما كله يمتزج

وطبعا نكون مسخنينا الفرن من قبلها على درجه 180 وندهن صنيه زيت وعليها رشه دقيق كويس ونصب خليط الكيك ويدخل الفرن حوالى 30 دقيقه او حسب فرنك بس طبعا مش تفتحى الفرن قبل كده هتلاقيها طلعه تحففففة

 

(ملحوظه اميمة جزاها الله خيرا تبع البيض لازم يكون داافى راااااااائعه وتطلع الكيكة مرتفعه وهشه بالشكل ده )

 

963992924.jpg

 

 

شوفوا ارتفاعها

 

475531674.jpg

 

 

نسيب الكيكة تبرد قيمة ساعتين ولا حاجه وفى الوقت ده هنعمل الحشو والصوص

 

post-30765-1280457482.png

 

الحشو (كريمة جوز الهند )

 

عبارة عن

 

كوب قشده \نص كوب جوز هند \ نص كوب سكر \نص كوب زبده

نخلطهم مع بعض كويس جدااااااااااا بالمضرب او يدوى حسب ما متوفر عندك

 

ملحوظه انا استخدمت بدل القشطة (كريم شانتيه بودر مع لبن متلج ") وانتى ورغبتك بس ده الاساس

 

 

post-30765-1280457482.png

صوص الشيكولا

 

هتجيبى شيكولاته خام بالشكل ده

234011919.jpg

 

وتسيحها فى حمام مائى او على النار مع معلقه سمنه وربع كوب صغير لبن وسيبهم يبردوااا شويه وبعدين هتاخدى الشيكولا الناتجه فى الخلاط مع 1\2 كوب سكر و2 معلقه كاكاو عشان اللون و1\2 كوب لبن وا1\2 كوب زيت وذرة فانيليا

 

واضربيهم كويس هيطلع صوص ده اللى هنسقى بيه الكيكة فوق وتحت طعمه حلو اووى (تقيل او خفيف على حسب رغبتك )

ممكن بالخله تعملى ثقوب فى الكيكة بحيث تشرب من الصوص (حسب رغبتك )

 

 

post-30765-1280457482.png

 

طبعا الكيكة بردت هنقسمها نصين كده

 

862213734.jpg

 

 

هنحشى الطبقه السفلى بالكريمة ونضع عليها الطبقه العلويه وندخلها الفرن وهو شغال ثواانى يدوب تحسى انها سخنت هتصبى عليها صوص الشيكولا فوق وتحت

وسيبها شويه وبعدين دخليها الفريرز قيمه ساعه وطلعيها وقطعى منها احلى من الجاتتتتتتتتوة بمراااحل

وادعيلى بس اوعى تدعى عليا ههههههههههههه

اترككم مع الصور

 

523385410.jpg

 

526259950.jpg

 

وديه اقرررررب يمممم

 

898158996.jpg

 

 

وطبعا ممكن تزويقها حسب رغبتك بس طبعا ماكنش عندى وقت :tongue:

 

والف هنا وشفا

 

ها اية رأيكم ؟؟؟

ده تطبيق ماريا ما شاء الله (هديتى لها ان اضيفه بالموضوع )

 

d-saudi656c0b8741.jpg

تم تعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله رائعة

 

ان شاء الله أجربها

 

جزاك الله خيرا يا أنوج

 

الفرخة دي علشانك

post-102912-1320001749.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههه

 

الله يخليكى ياام محمد بس الفرخه كلهااااااااا

 

يااا ده الواحد هيبوظ الرجيم اللى مش عمله خاللص ههههههه

 

جربيها هتعجبك اووى بس التزمى بالخطوات عشان تطلع مظبوطة وتدعييلى !

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييله جدااا يا انوج

تسلم الايادي والله

نيجي بقي للاسءله

ههههههههههههه

 

نسيب الكيكة تبرد قيمة ساعتين ولا حاجه وفى الوقت ده هنعمل الحشو والصوص

انتي بتهرجي بقي

ساعتين مين

انا يا دوب اطلعها من هنا الاقيهم واقفين ورايا علي طول

ههههههههههه

 

كوب قشده \نص كوب جوز هند \ نص كوب سكر \نص كوب زبده

نخلطهم مع بعض كويس جدااااااااااا بالمضرب او يدوى حسب ما متوفر عندك

 

ملحوظه انا استخدمت بدل القشطة (كريم شانتيه بودر مع لبن متلج ") وانتى ورغبتك بس ده الاساس

يعني انتي عملتي الكريم شنتي وضفتي عليه بقيت المكونات وضربتيهم تاني بالمضرب صح كدا

دا لو مش عندك قشطه

 

 

وتسيحها فى حمام مائى او على النار مع معلقه سمنه وربع كوب صغير لبن وسيبهم يبردوااا شويه وبعدين هتاخدى الشيكولا الناتجه فى الخلاط مع 1\2 كوب سكر و2 معلقه كاكاو عشان اللون و1\2 كوب لبن وا1\2 كوب زيت وذرة فانيليا

 

واضربيهم كويس هيطلع صوص ده اللى هنسقى بيه الكيكة فوق وتحت طعمه حلو اووى (تقيل او خفيف على حسب رغبتك )

ممكن بالخله تعملى ثقوب فى الكيكة بحيث تشرب من الصوص (حسب رغبتك )

يعني بعد ما نسيح الشكولا وتبرد نحطها في الخلاط مع باقي المكونات

صح هيك؟؟

 

هنحشى الطبقه السفلى بالكريمة ونضع عليها الطبقه العلويه وندخلها الفرن وهو شغال ثواانى يدوب تحسى انها سخنت هتصبى عليها صوص الشيكولا فوق وتحت

وسيبها شويه وبعدين دخليها الفريرز قيمه ساعه وطلعيها وقطعى منها احلى من الجاتتتتتتتتوة بمراااحل

وادعيلى بس اوعى تدعى عليا ههههههههههههه

اترككم مع الصور

مش فاهمه

ليه نحطها في الفرن تاني

ايه المغزي من كدا

 

ثانيا يعني ايه حطي صوص الشوكولا من فوق وتحت

طيب فوق وفهمناها من تحت ازاي يعني؟؟

نقلبها ولا ايه

ههههههههههههههههههههههه

 

 

كفااااااااااااااااااااااااايه عليك كدا علشان انا تعبت اصلا

هههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييله جدااا يا انوج

تسلم الايادي والله

نيجي بقي للاسءله

ههههههههههههه

 

نسيب الكيكة تبرد قيمة ساعتين ولا حاجه وفى الوقت ده هنعمل الحشو والصوص

انتي بتهرجي بقي

ساعتين مين

انا يا دوب اطلعها من هنا الاقيهم واقفين ورايا علي طول

ههههههههههه

 

كوب قشده \نص كوب جوز هند \ نص كوب سكر \نص كوب زبده

نخلطهم مع بعض كويس جدااااااااااا بالمضرب او يدوى حسب ما متوفر عندك

 

ملحوظه انا استخدمت بدل القشطة (كريم شانتيه بودر مع لبن متلج ") وانتى ورغبتك بس ده الاساس

يعني انتي عملتي الكريم شنتي وضفتي عليه بقيت المكونات وضربتيهم تاني بالمضرب صح كدا

دا لو مش عندك قشطه

 

 

وتسيحها فى حمام مائى او على النار مع معلقه سمنه وربع كوب صغير لبن وسيبهم يبردوااا شويه وبعدين هتاخدى الشيكولا الناتجه فى الخلاط مع 1\2 كوب سكر و2 معلقه كاكاو عشان اللون و1\2 كوب لبن وا1\2 كوب زيت وذرة فانيليا

 

واضربيهم كويس هيطلع صوص ده اللى هنسقى بيه الكيكة فوق وتحت طعمه حلو اووى (تقيل او خفيف على حسب رغبتك )

ممكن بالخله تعملى ثقوب فى الكيكة بحيث تشرب من الصوص (حسب رغبتك )

يعني بعد ما نسيح الشكولا وتبرد نحطها في الخلاط مع باقي المكونات

صح هيك؟؟

 

هنحشى الطبقه السفلى بالكريمة ونضع عليها الطبقه العلويه وندخلها الفرن وهو شغال ثواانى يدوب تحسى انها سخنت هتصبى عليها صوص الشيكولا فوق وتحت

وسيبها شويه وبعدين دخليها الفريرز قيمه ساعه وطلعيها وقطعى منها احلى من الجاتتتتتتتتوة بمراااحل

وادعيلى بس اوعى تدعى عليا ههههههههههههه

اترككم مع الصور

مش فاهمه

ليه نحطها في الفرن تاني

ايه المغزي من كدا

 

ثانيا يعني ايه حطي صوص الشوكولا من فوق وتحت

طيب فوق وفهمناها من تحت ازاي يعني؟؟

نقلبها ولا ايه

ههههههههههههههههههههههه

 

 

كفااااااااااااااااااااااااايه عليك كدا علشان انا تعبت اصلا

هههههههههههههههههههههههههههه

 

هههههههههه

بالراحة يا مرمر

انت بتجيبي الاسئلة دي كلها ازاي

تقولي صحافية او ظابط شرطة

ههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك يا ام حبيبة

شكلها حلو اوي

 

 

الله يخليكى ياام زياد وطبعا ده مش حاجه فى ابداعاتك

 

جربيها هتعجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييله جدااا يا انوج

تسلم الايادي والله

نيجي بقي للاسءله

ههههههههههههه

 

نسيب الكيكة تبرد قيمة ساعتين ولا حاجه وفى الوقت ده هنعمل الحشو والصوص

انتي بتهرجي بقي

ساعتين مين

انا يا دوب اطلعها من هنا الاقيهم واقفين ورايا علي طول

ههههههههههه

 

كوب قشده \نص كوب جوز هند \ نص كوب سكر \نص كوب زبده

نخلطهم مع بعض كويس جدااااااااااا بالمضرب او يدوى حسب ما متوفر عندك

 

ملحوظه انا استخدمت بدل القشطة (كريم شانتيه بودر مع لبن متلج ") وانتى ورغبتك بس ده الاساس

يعني انتي عملتي الكريم شنتي وضفتي عليه بقيت المكونات وضربتيهم تاني بالمضرب صح كدا

دا لو مش عندك قشطه

 

 

وتسيحها فى حمام مائى او على النار مع معلقه سمنه وربع كوب صغير لبن وسيبهم يبردوااا شويه وبعدين هتاخدى الشيكولا الناتجه فى الخلاط مع 1\2 كوب سكر و2 معلقه كاكاو عشان اللون و1\2 كوب لبن وا1\2 كوب زيت وذرة فانيليا

 

واضربيهم كويس هيطلع صوص ده اللى هنسقى بيه الكيكة فوق وتحت طعمه حلو اووى (تقيل او خفيف على حسب رغبتك )

ممكن بالخله تعملى ثقوب فى الكيكة بحيث تشرب من الصوص (حسب رغبتك )

يعني بعد ما نسيح الشكولا وتبرد نحطها في الخلاط مع باقي المكونات

صح هيك؟؟

 

هنحشى الطبقه السفلى بالكريمة ونضع عليها الطبقه العلويه وندخلها الفرن وهو شغال ثواانى يدوب تحسى انها سخنت هتصبى عليها صوص الشيكولا فوق وتحت

وسيبها شويه وبعدين دخليها الفريرز قيمه ساعه وطلعيها وقطعى منها احلى من الجاتتتتتتتتوة بمراااحل

وادعيلى بس اوعى تدعى عليا ههههههههههههه

اترككم مع الصور

مش فاهمه

ليه نحطها في الفرن تاني

ايه المغزي من كدا

 

ثانيا يعني ايه حطي صوص الشوكولا من فوق وتحت

طيب فوق وفهمناها من تحت ازاي يعني؟؟

نقلبها ولا ايه

ههههههههههههههههههههههه

 

 

كفااااااااااااااااااااااااايه عليك كدا علشان انا تعبت اصلا

هههههههههههههههههههههههههههه

 

هههههههههه

بالراحة يا مرمر

انت بتجيبي الاسئلة دي كلها ازاي

تقولي صحافية او ظابط شرطة

ههههههههههههههههه

 

 

اااااااااه ياام زياد قوليلها هاعمل ايه :blush: :mrgreen:

 

 

هارد عليها طبعا ماهى حبيبتى وانتى كمان :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هو فين الرد دا حضرتك

هههههههههههههههههههههههههه

 

 

ام زياد

هههههههههههههههههههههه

اعمل ايه لازم افهم الحاجه صح

علشان تطلع حلوه والاولاد يكلوها

علشان لو مطلعتش حلوه هياكلوهالي انا

هههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييله جدااا يا انوج

تسلم الايادي والله

نيجي بقي للاسءله

ههههههههههههه

 

تعالى ياستى تعالى كنت مستنياكى هههههههه

 

نسيب الكيكة تبرد قيمة ساعتين ولا حاجه وفى الوقت ده هنعمل الحشو والصوص

انتي بتهرجي بقي

ساعتين مين

انا يا دوب اطلعها من هنا الاقيهم واقفين ورايا علي طول

ههههههههههه

 

عشان تعرفى تقطعيها يابنتى .لو مستعجله حطيها ادام المروحه :tongue: :tongue:

 

كوب قشده \نص كوب جوز هند \ نص كوب سكر \نص كوب زبده

نخلطهم مع بعض كويس جدااااااااااا بالمضرب او يدوى حسب ما متوفر عندك

 

ملحوظه انا استخدمت بدل القشطة (كريم شانتيه بودر مع لبن متلج ") وانتى ورغبتك بس ده الاساس

يعني انتي عملتي الكريم شنتي وضفتي عليه بقيت المكونات وضربتيهم تاني بالمضرب صح كدا

دا لو مش عندك قشطه

اه انا فعلا ماكنش عندى قشطة وزى ما بتعملى الكريمة شانيه بالبن او المياه بدل القشطة اه مع باقى المكونات وده اختيارى يعنى عشان يطلعلط طعم جوز الهند الجميل .على فكرة ممكن تكتفى بالكريم شانتيه بس

 

وتسيحها فى حمام مائى او على النار مع معلقه سمنه وربع كوب صغير لبن وسيبهم يبردوااا شويه وبعدين هتاخدى الشيكولا الناتجه فى الخلاط مع 1\2 كوب سكر و2 معلقه كاكاو عشان اللون و1\2 كوب لبن وا1\2 كوب زيت وذرة فانيليا

 

واضربيهم كويس هيطلع صوص ده اللى هنسقى بيه الكيكة فوق وتحت طعمه حلو اووى (تقيل او خفيف على حسب رغبتك )

ممكن بالخله تعملى ثقوب فى الكيكة بحيث تشرب من الصوص (حسب رغبتك )

يعني بعد ما نسيح الشكولا وتبرد نحطها في الخلاط مع باقي المكونات

صح هيك؟؟

 

ااه صح اسهل سؤال

 

هنحشى الطبقه السفلى بالكريمة ونضع عليها الطبقه العلويه وندخلها الفرن وهو شغال ثواانى يدوب تحسى انها سخنت هتصبى عليها صوص الشيكولا فوق وتحت

وسيبها شويه وبعدين دخليها الفريرز قيمه ساعه وطلعيها وقطعى منها احلى من الجاتتتتتتتتوة بمراااحل

وادعيلى بس اوعى تدعى عليا ههههههههههههه

اترككم مع الصور

مش فاهمه

ليه نحطها في الفرن تاني

ايه المغزي من كدا

 

المغزى عشان لما تصبى الصوص يشربها مش يقف عليها كده وميدخلش جواها

 

ثانيا يعني ايه حطي صوص الشوكولا من فوق وتحت

طيب فوق وفهمناها من تحت ازاي يعني؟؟

نقلبها ولا ايه

ههههههههههههههههههههههه

ايوا اقلبيها وطبعا الطبقه اللى تحت هى اللى شكلها حلو اكتر ممكن تقلبيها عليها وتسقيها وتقدميها زى ما انا عملت :mrgreen:

 

كفااااااااااااااااااااااااايه عليك كدا علشان انا تعبت اصلا

هههههههههههههههههههههههههههه

 

 

لا لالالالالا .كملى وقفتى ليه ههههههههههههه :icon15:

 

لو عندك اى استفار كملى تحت امرك يامرمر :biggrin: :tongue: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههههههه

يسلمو حبيبتي

 

كدا تمام

 

لالالالالالالالالالالا

نسيت

هو لازم الكاكاو

ممكن نعملها من غيره صح

تبقي كيكه صفراء

هههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههه

 

اه طبعا لازم الكاكاو يعنى صوص الشيكولا هتسقيه لكيكة فانيليا ازاااااااااااااااااى ؟؟؟

 

فاهماكى عشان جوزك مش بيحب كيك الشيكولا

 

على فكرة ممكن تعملى الحشوة لكيكة فانيليا

 

من غير الصوص

 

هى جت فى بالى كده بس معرفش الطعم هههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههه

موشي

خلاص هعملها كدا للاولاد هما بيحبو الشكولا

تسلمي انوووووووووج

 

ماشى بانتظار تطبيقك الرررررررررروعه :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طبعا يابنتى لازززززززززززم تعمليها بس بالظبط زى ما قلت

 

عشان مش تبوظ وترجعى تقولى انجى السبب ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

تسلم اديكِ يا احلى ام حبيبة

ممكن حته من فضلك

 

همسة وحشتينى كتيركيف حالك وحال حبيبة

وليا طلب عندك ماتنسنيش من صالح دعائك

 

احبك فى الله :oops:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم إيديك يا جميل

 

تسلمى ام جومانا الغاليه

 

يارل تكون عجبتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

تسلم اديكِ يا احلى ام حبيبة

ممكن حته من فضلك

 

همسة وحشتينى كتيركيف حالك وحال حبيبة

وليا طلب عندك ماتنسنيش من صالح دعائك

 

احبك فى الله :blush:

 

هلا يانهوله والله وحشانى كتير

مختفيه ليه كيفك وكيف رحمه

 

الحمد لله احنا بخير

 

وربنا يصلح جميع احوالك ياغاليه

 

انتى فى بالى دوما نههول الغالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمممممممممممممممممممم

جميله جدااااا

يكفى انها من اختراعك انوج

معلش ما اخذت بالى كنت متضايقه امبارح

وكمان الكيكات كثرت فى المنتدى هههههههه

تسلم ايدك انوووووووووج حجربها واقول لك على النتيجه باذن الله

وخصوصا ان كل الطلبات عندى ولله الحمد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

post-120087-1320098728.gif

 

جميلة جدا تسلم ايدك يا قمر ليا استفسار صغنن هو جوز الهند حططى فين يعنى ضربتى مع الكريمة

 

post-120087-1320098558.jpgانا جبت القهوة عشان بحب اكل كيك الشيكولاتة انا بعمل كيك الشيكولاتة بس من غير حشوة بعملها شربات شيكولاتة بس بطريقة تانية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يمممممممممممممممممممم

جميله جدااااا

يكفى انها من اختراعك انوج

معلش ما اخذت بالى كنت متضايقه امبارح

وكمان الكيكات كثرت فى المنتدى هههههههه

تسلم ايدك انوووووووووج حجربها واقول لك على النتيجه باذن الله

وخصوصا ان كل الطلبات عندى ولله الحمد

 

الله يخليكى يايسرا

مش شئ فى ابداعاتك طبعا

 

عندك حق المنتدى مليان كيك

 

منتظررررررررررررررررررة النتيجة واكيد هتكون تحفه من ايدك يايسرا

 

ومعلش متضايقش ولا شئ . هى الدنيا كده يوم فرح ويوم حزن

 

 

وربنا يديم عليكى نعمته ياغالية

 

منتظرة بشووق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×