اذهبي الى المحتوى
وأشرقت السماء

فطير مشلتت لعيونكن الحلوة من فرنى

المشاركات التي تم ترشيحها

نسيت اقولك ان عبد الرحمن (4 سنين) كان بيتفرج وفجأة جميلة يا أمي، العجينة دي خفيفة

نظرت له بإستغراب وسألته كيف عرفت إنها خفيفة، بس نسيت قال لي ايه ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ان شاء الله تكون احلي فطيرة يا امومة

متهيألي غطي الطبق بتاع العجين بكيس بلاستيك علشان ماتنشف غطيها بس

وعلي فكرة العجين بيتفرز كمان بس صراحة لا اعرف الطريقة يعني مش تخافي :)

وبانتظار استشارية العجن اشروقة تصدق علي كلامي لاني صراحة خايفة اكون .......

اي حاجة تحصل في فطيرتك مالي دخل ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ان شاء الله تكون احلي فطيرة يا امومة

متهيألي غطي الطبق بتاع العجين بكيس بلاستيك علشان ماتنشف غطيها بس

وعلي فكرة العجين بيتفرز كمان بس صراحة لا اعرف الطريقة يعني مش تخافي :)

وبانتظار استشارية العجن اشروقة تصدق علي كلامي لاني صراحة خايفة اكون .......

اي حاجة تحصل في فطيرتك مالي دخل ^^

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

ما شاء الله الأستاذ عبد الرحمن شطور اللهم بارك ويالا ورينا الإبداعات وربنا يستر

 

بنت أم عبد

 

فينك يا بنتى مختفية ليه كل لما أدخل المنتدى ألاقيه فاضى بخرج تانى أصلى مش بحب أقعد لوحدى

 

شطورة صح كلامك

 

قعدت وقت طويل أقرأ وأقول يعنى إيه بيتفرز وبعدييييييييييييين فهمت أصلى قرأتها غلط هههههه

 

أيوة هو بيتفرز لكن بيكون عليه محسن خبز وده للإستعمال الطويل لكن أنا أفضل كل حاجة طازة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

وينك يا امومة الشمس طلعت وينها الفطيرة وايش اخبارها :)

اشروقة وحشتيني انت عارفة احوالي ان وجدت دقايق ادخل اتصفح واخرج

الحمد لله ان كلامي طلع صح ... وانا كمان زيك بحب الطازة

بس ياريت لو تعرفي حفظ البيتزا عجين تقولي وممكن تجاوبي في موضوع امومة سوالف في قسم المعجنات

عايزة احفضها اقراص واضع عليها الحشوة وقت ما احب ولا اعملها واضعها تتجمد بعد الاستواء؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

وينك يا امومة الشمس طلعت وينها الفطيرة وايش اخبارها :)

اشروقة وحشتيني انت عارفة احوالي ان وجدت دقايق ادخل اتصفح واخرج

الحمد لله ان كلامي طلع صح ... وانا كمان زيك بحب الطازة

بس ياريت لو تعرفي حفظ البيتزا عجين تقولي وممكن تجاوبي في موضوع امومة سوالف في قسم المعجنات

عايزة احفضها اقراص واضع عليها الحشوة وقت ما احب ولا اعملها واضعها تتجمد بعد الاستواء؟؟؟

 

عندى إحساس إن الفطيرة دى ...........

 

ربنا يستر فى انتظارك أمومة حاسة إن البنت دى داخلة حرب

 

ربنا يعينك حبيبتى أنا الآن قاعدة بعبد الرحمن على إيدى لأنه تعبان دعواتك له

 

ممكن تعملى الأقراص وتدخليها الفرن نصف سوا وبعدين تخرجيها تحفظيها بالفريزر ولما تحبى تعملى تخرجيها قبلها بفترة وبعدين تضعى عليها الحشو لكن ملحوظة هامة تحفظيها فى علبة محكمة الغلق لكى لا يتسرب إليها الماء

 

وعلى فكرة أنا كنت بحفظها فى التلاجة لكن ما كنت بخليها أكتر من أسبوع وكمان المحلات بره بتحط على العجينة محسن خبز يحفظها لفترة أطول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

^_______________________^

لسه ما عملتش حاجة

وعبد الرحمن على وصول يعني لازم اكون فاضية علشان اعرف افتح له وبعدها جري اعمل الغداء قبل رجوع زوجي

الظهر ان شاء الله

 

انا طلعتها من الثلاجة، ممكن اروح اقطعها كور واسيبها ترتاح للظهر (قلتلك موضوع الصبح ده فاشل عندي لاني تقريبا مش بنام بليل تقريبا ارق الحمل فالصبح تلاقيني ضايعة خالص)

 

تعرفي محسن الخبز ده جنني وفي الاخر طلع باكنج بودر ^_^

على فكرة انا خزنت البيتزا كعجينة من غير ما افردها بس المشكلة انه في البرد ده بتاخد وقت على ما تفك

 

شكلي هعمل عجينة البيتزا والفطير بكمية واخزنها بس لما تضبط معي

 

طيب الفطير نضع عليه قد ايه محسن الخبز ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
^_______________________^

لسه ما عملتش حاجة

وعبد الرحمن على وصول يعني لازم اكون فاضية علشان اعرف افتح له وبعدها جري اعمل الغداء قبل رجوع زوجي

الظهر ان شاء الله

 

انا طلعتها من الثلاجة، ممكن اروح اقطعها كور واسيبها ترتاح للظهر (قلتلك موضوع الصبح ده فاشل عندي لاني تقريبا مش بنام بليل تقريبا ارق الحمل فالصبح تلاقيني ضايعة خالص)

 

تعرفي محسن الخبز ده جنني وفي الاخر طلع باكنج بودر ^_^

على فكرة انا خزنت البيتزا كعجينة من غير ما افردها بس المشكلة انه في البرد ده بتاخد وقت على ما تفك

 

شكلي هعمل عجينة البيتزا والفطير بكمية واخزنها بس لما تضبط معي

 

طيب الفطير نضع عليه قد ايه محسن الخبز ؟؟

 

هههههه فكرتينى بنفسى

 

يا بنتى الفطير ما بيكون فيه خميرة علشان كده ما تخافى لو خزنتيه أنا بتكلم على العجينة إللى فيها خميرة لأنها هى إللى بتفسد بسرعة

 

أما الفطير فدقيق وملح وماء فقط

 

فهمتينى ولا لأ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائعة تسلم يديكِ ويد صحوبة هى الاخرى

 

جزاكم

الله خيرا

 

عندما أشترى نشابة إن شاء الله احاول

 

أمى تعمله دائما ما

شاء الله

 

ومرة أكلته محشى بلح أسمر وكان رائع

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

في حد منتظرني :)

 

اليوم العصر بدأت فرده وقبل ما أبدأ قلت الحمدلله إني لم أزد كمية الماء لان الكور الصغيرة لم تكن كور وانما أشباه كور لكن الحمد لله كانت متماسكة

 

المهم فردتها وكانت فعلا جميلة ولا تتقطع كما حدث في المرات السابقة وزوجي شاف شكلها بعد ما ثنتها ولم يعلق وخرج

وعلى غير العادة اتصل قبل حضوره ليطمئن عليها وده دليل على اهتمامه بها ودي أول مرة تحصل

 

المهم على وصوله كانت نضجت واتعشينا منها

وما شاء الله اتمسحت تماما

وعجبت زوجي من حيث التوريق واللون والملمس والطعم

 

تقييم زوجي 9/10 لسببين

- الوجه العلوي والسفلي كان جاف بعض االشئ

- كمية السمن كانت كثيرة وأيدينا كانت كلها سمنة، ربما لاني استعملتها في درجة حرارة الغرفة ولم اسيح السمن

 

وبس خلاص

 

همسة: [/color]زوجي شدد علي أحفظ هذه الطريقة لان نتيجتها عجبته جدااااااااااااا

تم تعديل بواسطة ღ أمـ الرحمن ـة ღ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

مبارك والف مبارك يا امومة ولواننا كرهنا الاسم ده من زماااااان

ابقي قللي السمن ياقمر امسحي فقط وزعي بالملعقة في مناطق مختلفة ثم قومي بدهن العجينة كلها

حاولي تغطيها فور خروجها حتي بصينية مثل صينيتها او اكبر او حتي قماش المهم الغطا عقب الفرن بيطريها جدا انا بغطيها 15 دقيقة لغاية ما تبرد وبناكل منها بعدها مباشرة

معذرة لاستشارية الفطير ^^ دخلت كده في الخط بس ده والله من فرحتي بامومة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائعة تسلم يديكِ ويد صحوبة هى الاخرى

 

جزاكم

الله خيرا

 

عندما أشترى نشابة إن شاء الله احاول

 

أمى تعمله دائما ما

شاء الله

 

ومرة أكلته محشى بلح أسمر وكان رائع

 

جزاكِ الله خيرا زهرتى الحلوة

 

بارك الله لكِ فى والدتك ورزقها الصحة والعافية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

مبارك والف مبارك يا امومة ولواننا كرهنا الاسم ده من زماااااان

ابقي قللي السمن ياقمر امسحي فقط وزعي بالملعقة في مناطق مختلفة ثم قومي بدهن العجينة كلها

حاولي تغطيها فور خروجها حتي بصينية مثل صينيتها او اكبر او حتي قماش المهم الغطا عقب الفرن بيطريها جدا انا بغطيها 15 دقيقة لغاية ما تبرد وبناكل منها بعدها مباشرة

معذرة لاستشارية الفطير ^^ دخلت كده في الخط بس ده والله من فرحتي بامومة

 

مبارك أمومة

 

والله فرحت لك من قلبى ربنا يسعد قلبك حبيبتى كل شيء بيأتى بالتدريج المهم أنك تعلمتى أساسيات العجن وبعد كدة تبتدى تزودى وتقللى على حسب ما تراه عيناكِ ممكن تسيحى السمن الداخلى أنا بضع الزبدة وبظل أمسح بيدى على العجينة إلى أن تتشربها

 

على العموم حبيبتى بألف هنا وشفا وزى ما قالت بنت أم عبد الشطورة إللى بتضحك علينا لازم تغطيها فور خروجها من الفرن لأن الهوا بينشفها وتضعيها على مناديل المطبخ تمتص السمن

 

وبعدين يا بنوتة دا الموضوع موضوعك وإحنا بنستفيد من بعض يعنى إدخلى بقلب جامد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربي يسعدكن يا غاليات

الخطوة القادمة ان شاء الله هي الفطير بالسكر

زوجي اصلا سايبني اتعلم الفطير لانه نفسه جداااااااااا في فطير بالسكر :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ربي يسعدكن يا غاليات

الخطوة القادمة ان شاء الله هي الفطير بالسكر

زوجي اصلا سايبني اتعلم الفطير لانه نفسه جداااااااااا في فطير بالسكر :)

 

شوفى يا أمومة فيه موضوع ليسرا منزلاه عن الفطير المحشى فى قسم الحلويات جميل أسهل من العجن والفرد عاملاه بجلاش بس جميل بنفس الطريقة إللى بعملها لكن بجلاش شوفيه يمكن يعجبك وأسهل لكِ الآن علشان إيدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شفتها يا غالية لكن ليست هذه ما يرغبه زوجي

 

هو عايز فطير بلدي (وليس جلاش) بالسكر ومافيش مانع لو محشي مهلبية او كاستر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شفتها يا غالية لكن ليست هذه ما يرغبه زوجي

 

هو عايز فطير بلدي (وليس جلاش) بالسكر ومافيش مانع لو محشي مهلبية او كاستر

 

الله يعينك يا أمومة

 

أنا كمان نفسى أعملها لكن منتظرة لما أشترى مكسرات لأنه خلص عندى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله كل خير

عملتها بفضل الله لاول مرة و الحمدلله عجبت زوجي

بس هي كانت ناشفة من الاطراف ( حرف الدائرة) و الطبقة اللي فوق .. مع اني غطيت الصنية بعد ما خرجتها بورق فويل

و انا ما استخدمتش زيت كتير لانك قولتي انه بينشفها ( في حين ان في موضوع اخر قالوا نغطسها في الزيت)

انا عملت 2 ك دقيق كتجربة وحزالي نص كوب ماء و كنت ازود ماء نقط بسيط خالص حتى اصبحت عجينة حلوة و لاتلتصق باليد

و الزيت ما كملش ربع كوب مش عارفة كده كمية بسيطة زيادة عن اللزوم و لا ايه؟ كنت بدهن الطبقة بالفرشاة بزيت و سمن.. ( طريقة الفرشاة كده صح و لا المفروض ازود الزيت اكثر؟)

و جزاك الله خيرا

طريقتك و شرحك اكثر من رااائعة استفدت منك كثيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله كل خير

عملتها بفضل الله لاول مرة و الحمدلله عجبت زوجي

بس هي كانت ناشفة من الاطراف ( حرف الدائرة) و الطبقة اللي فوق .. مع اني غطيت الصنية بعد ما خرجتها بورق فويل

و انا ما استخدمتش زيت كتير لانك قولتي انه بينشفها ( في حين ان في موضوع اخر قالوا نغطسها في الزيت)

انا عملت 2 ك دقيق كتجربة وحزالي نص كوب ماء و كنت ازود ماء نقط بسيط خالص حتى اصبحت عجينة حلوة و لاتلتصق باليد

و الزيت ما كملش ربع كوب مش عارفة كده كمية بسيطة زيادة عن اللزوم و لا ايه؟ كنت بدهن الطبقة بالفرشاة بزيت و سمن.. ( طريقة الفرشاة كده صح و لا المفروض ازود الزيت اكثر؟)

و جزاك الله خيرا

طريقتك و شرحك اكثر من رااائعة استفدت منك كثيرا

 

أولا الحمد لله مبارك حبيبتى وبالهنا والشفا

 

لا حبيبتى طريقتك صحيحة

 

المشكلة عندك أكيد فى الفرن لأن الفطير بالذات يحتاج إلى فرن ساخن وناره شديدة مثل فرن الفطاطرى النار بتلف فيه من كل ناحية

 

فأكيد ظلت عندك فى الفرن فترة طويلة لحد ما الدوائر نشفت منك صح ولا لأ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله خيرا حبيبتي

هو فرني الى حد ما مش حامي

و كمان كنت عاملاه على الحرارة المتوسطة 200 تقريبا( انا عندي حتى 270 تقريبا)

استنيت حتى احمرت من تحت مش فاكرة المدة بس ممكن من 10 دق لربع ساعة و بعدين طلعتها للرف الاعلى سنة _مش العالي خالص) و شغلت الشواية و سيبتها شوية عشان تحمر من فوق

مش عارفة كده صح و لا غلط؟

هل كنت اسخنه على اعلى درجة و احطها فيه؟ ( خفت تتحرق فنادرا ما بستعمل درجة الحرارة العالية دي)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله خيرا حبيبتي

هو فرني الى حد ما مش حامي

و كمان كنت عاملاه على الحرارة المتوسطة 200 تقريبا( انا عندي حتى 270 تقريبا)

استنيت حتى احمرت من تحت مش فاكرة المدة بس ممكن من 10 دق لربع ساعة و بعدين طلعتها للرف الاعلى سنة _مش العالي خالص) و شغلت الشواية و سيبتها شوية عشان تحمر من فوق

مش عارفة كده صح و لا غلط؟

هل كنت اسخنه على اعلى درجة و احطها فيه؟ ( خفت تتحرق فنادرا ما بستعمل درجة الحرارة العالية دي)

 

أنا فرنى ناره هاديه جدا علشان كده لازم أسخنه كويس جدا قبل ما أضع فيه الفطير

 

مشكلتك إن الفطير أخد وقت زيادة عن اللزوم فى الفرن علشان كده نشف شغلى الفرن من فوق ومن تحت على أعلى درجة عندك حبيبتى وخدى بالك منها وإن شاء الله ما بتتحرق لو تابعتيها كل شوية

 

الفطير عايز نار عالية ودايرة فى الفرن فسخنى فرنك كويس

 

وإبقى طمنينى لما تعمليها تانى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله خيرا حبيبتي لم اكن اعرف هذه النقطة ان شاء الله لما اجربها تاني ابشرك بالنتيجة...

تسلم ايديك و ما حرمنا الله من وصفاتك الطيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

منذ آخر فطيرة أخبرتكم عنها لم أصنع غيرها إلا اليوم

 

وحشيتها موز ورشيت عليها سكر وفي انتظارها تبرد علشان يأكلوا ويقيموا

 

سؤال: هل نوع الدقيق يؤثرعلى كمية الماء المستخدمة في العجن ؟؟

 

كنت استعمل نوع دقيق

كنت على 2 كوب دقيق يكفيني نصف كوب ماء لتجميع الدقيق ثم اضيف ما بين ربع الى نصف آخر لتصبح العجينة لينة وسهلة بالعجن

وبالتالي المجموع هو كوب ماء

 

اشتري زوجي نوع آخر بعد ما نفذ النوع الأول

واستخدمت ما يعادل اكثر من ثلاث اربع ماء لتجميع الدقيق وحوالي ربع كوب للعجن

يعني المجموع هو كوب وربع او اكثر قليلا من الماء

 

هل هذا عادي؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

 

امة الرحمن

اكيد طبعا نوع الدقيق بيختلف فيه نوع بياخد ماية كتير ونوع لا

 

نفسي موت اكل فطير

بس ما بعرف اعملة

واخيرا امي حنت عليا وقالت هتعملة

بقالها شهرين بتقولي هتعملي

^ــــــــــــــــ^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماريا جربيه على طريقة أشروقة وإن شاء الله يطلع ممتاز، لو أنا اللي بلييييييييييييييييييييييدة في العجن ونجحت معايا، يبقى إنتِ هتكون إزاي معاكِ؟

 

الحمدلله الفطيرة طلعت جميلة وحلوة وطرية لكن مشكلة السمن كثيرة لسه لم أتخلص منها ع إني سيحتها واستعملت فرشة

وزوجي اتعقد لانه لا يحبها كثير علشان بتموع نفسه

 

وموضوع وضعها على مناديل لا يصلح لانها بتكون من الداخل وبين الطبقات غرقانة سمن مش عارفة ليه

 

بس على الأقل أنا سعيييييييييييييييييييييييدة جدا لأني أخيرا أتقنتها ولله الحمد والفضل لكن جميعا بعد الله عز وجل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حمدا لله انك اتقنتيها

هههههههههههههههه

انا بقي جربتها علي جميع الطرق والله

ولا تصلح معي

بتبقي تخينة

مع اني برققها جدااا

بس بتطلع تخينة بشكل فظيع

والدتي بقي

ماشالله عليها

بتعملها رقاااااااااااااااااااااااااااااااات رفيعة جداااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×