اذهبي الى المحتوى
دانة الاسلام

هيا الى الدونتس من مطبخى بالصور ♥♥♥

المشاركات التي تم ترشيحها

post-120087-1322381068.png

 

 

 

ازيكم اخواتى اليوم جاية و معايا دونتس شهى و لذيذ من مطبخى

المقادير :

 

3 أكواب دقيق

 

3 معالق كبيرة لبن بودرة

 

فنجان سكر

 

كيس خميرة فورية

 

ربع كوب زيت

 

معلقة بيكنج بودر

 

الطريقة :

 

ضعى الدقيق مع السكر مع البيكنج بودر مع الخميرة و اللبن البودرة فى اناء عميق و قلبيهم

 

احفرى حفرة فى المنتصف و صبى فيها الزيت و كوب ماء دافىء لايكون بارد و لاسخن عشان راح يمنع الخميرة من انها تخمر العجين

 

اعجنى بيدك العجين وكلما عجتنى اكثر كانت النتيجة افضل

اعجنى ثم اعجنى ثم اعجنى :))

 

و حين تنفصل عن جدار الاناء غطيها بفوطة و آتركيها لمدة ساعة او ساعة وربع

 

رشى دقيق على الرخامة و افردى العجينة بالنشابة حتى تصبح سمكها نصف سم

 

قطعيها دواير عن طريق استخدام كوب و فى منتصف الدواير قطعى دايرة اخرى بواسطة غطا زجاجة مياه غازية

 

بعد ان تنتهى من تشكيلها شخنى زيت غزير فى الطاسة و اقليها فيه الى ان تحمر اقلبى على الوجه الاخر

ما تمليش الطاسة و تزنيقهم فى بعض لانهم بينفشوا و يكبروا خلى فيه مساحة مابينهم تسمح للانتفاخ

 

انشيليها من الزيت و ضعيها على مناديل ورقية الخاصة بالمطابخ لتمتص الزيت بها

 

التزيين :

 

قطع شيكولاتة سيحيها فى حمام مائى ومعها فنجان لبن و معلقة زبدة

 

وعندما تصبح جاهزة للفرد افرديها على الدونتس و بعد ذلك ضعيها فى الثلاجة او الفريز لمدة قليلة حتى تتماسك عليها طبقة الشيكولاتة

 

ممكن رش سكر بودرة وقليل من القرفة

 

صوص الكاراميل : كوب سكر و كوب ماء و نقطتين ليمون و ضعيهم على النار مع اتقليب المستمر الى ان تتتغير لون الفقاعات من ابيض الى اصفر هدى النار و اتركيها الى تميل الى اللون البنى جهزى نصف كوب ماء بارد اطفى النار و صبى الماء و فى نفس اللحظة تقلبى بسرعة حتى لا يتجمد الخليط و ينشف و يمسك فى بعضه

 

بعد ما يبرد زينى بيه الدونتس و ممكن ترشى عليه بعد كده جوز الهند تحفه فى الشكل و الطعم

 

اترككم مع الصور

 

 

 

 

 

post-120087-1322381133.gif

 

post-120087-1322380667_thumb.jpg

 

post-120087-1322380930_thumb.jpg

 

post-120087-1322381020_thumb.jpg

 

post-120087-1322381573_thumb.jpg post-120087-1322381205.png

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا سمسم حلو اوى اللهم بارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

يا جماعة بطلوا بقى تغروني بالطبخات الجميلة دي

انتوا عايزني ابقى بالونة

:) تحححححفة يا دانة طلعتي طباخة ماهرة مثلي ههههه

انا بعشق البتاع ده ايا كان اسمه

و بشوفه في الكارتون كنت ببقى عايزة اقوم اخذه من اللي في الكارتون

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حلوو ماشاء الله

وسهل كمان ^_^

بإذن الله أحاول أطبقها (:

جزاكِ الله خيراً

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييل جدااااااا

ان شاء الله اجربه سهل جداااا

تسلم الايادى حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الله يا سمسم حلو اوى اللهم بارك

 

تسلمى محبة جزاك الله خيرا

 

 

 

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

يا جماعة بطلوا بقى تغروني بالطبخات الجميلة دي

انتوا عايزني ابقى بالونة

:) تحححححفة يا دانة طلعتي طباخة ماهرة مثلي ههههه

انا بعشق البتاع ده ايا كان اسمه

و بشوفه في الكارتون كنت ببقى عايزة اقوم اخذه من اللي في الكارتون

 

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

اضحك الله سنك ذلولة

وانا كمان شكلى سمنت من اكل الحلويات

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حلوو ماشاء الله

وسهل كمان ^_^

بإذن الله أحاول أطبقها (:

جزاكِ الله خيراً

 

اهلين نسومة ان شاء تطلع احلى من دى

جزانا و اياك :)

 

ما شاء الله أخت دانة

سلمت يداك شكلهم جميل

بألف هنا و شفا

 

الله يكرمك ام زينة

بوركت يا غالية ♥

 

امممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييل جدااااااا

ان شاء الله اجربه سهل جداااا

تسلم الايادى حبيبتى

 

اكيد من ايدك راح يصير احلى ان شاء الله

تسلمى من كل شر

جوزيت خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله جميلة

يا دانة

تسلم الايادي حبيبتي

انا بحبها جداااااااااااااااااااااااا

انا بعملها مختلفة شوي

بضيف بيض وبشر لمون او برتقال

واخلط كل المقادير مع بعض بكوب دقيق واحد واتركها ترتاح ربع ساعة

ثم اضيف الكوبين التانين من الدقيق واعجنها واتركها نص ساعة تخمر

وبعد ما افردها واقطعها دوائر اتركها ساعة اخري لتخمر

بتلاقيها ارتفعت

انا كنت منزلة الطريقة هنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله جميلة

يا دانة

تسلم الايادي حبيبتي

انا بحبها جداااااااااااااااااااااااا

انا بعملها مختلفة شوي

بضيف بيض وبشر لمون او برتقال

واخلط كل المقادير مع بعض بكوب دقيق واحد واتركها ترتاح ربع ساعة

ثم اضيف الكوبين التانين من الدقيق واعجنها واتركها نص ساعة تخمر

وبعد ما افردها واقطعها دوائر اتركها ساعة اخري لتخمر

بتلاقيها ارتفعت

انا كنت منزلة الطريقة هنا

 

 

تسلمى مرمورة

طريقتك بتجنن استاذة و رئيسة قسم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

حي الله دندون

ما شاء الله

جممييييييييييل

احنا نسميها بينيي عندنا

نحشيها مربى و نغلفها بالسكر

تسلم ايدك يا قمر .. لا تحرمينا من ابداعك

على فكرة لا تنسي تصغير الصور تلاقي الطرق هوووووووونا

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=275226

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله الدونات جميلة جدا وأنا أحبها

نحن نقول لها الدونوس

وعندنا اخرى تشبهها لكن لا نستعمل فيها الخميرة دالخبز فقط خميرة دالحلوة ونسميها الرسكوس

سلمت يداك دانة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×