اذهبي الى المحتوى
~ أم العبادلة ~

طريقة تنظيف وقلي الحبار

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

وجدت هذه الطريقة

يا ريت لو عندكم أي اضافات أو شايفين شئ خطأ فيه تبلغوني

 

 

9936.imgcache.jpg

امسكى بجسم السبيط جيداااا

شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه اذا لزم الامر لتسهيل خروجها

حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى

اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء

9937.imgcache.jpg

ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيفه و شدى الى الخارج

هذا النوع له سلسله عظميه تشبه قطعه البلاستيك الطويله يجب الوصول اليها و التخلص منها

9938.imgcache.jpg

التاكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايااا تحت الماء

9939.imgcache.jpg

تاكدى من نظافته تمامااا

9940.imgcache.jpg

الاداخل نظيف و خالى تماما الا من بقايا قليله للحبر الاسود

9941.imgcache.jpg

نغسله جيداا بالماء الجارى من الداخل و الخارج

9942.imgcache.jpg

الغشاء الخارجى نحتاج ان نزيله

9943.imgcache.jpg

نزعه يكون اسهل و اسرع فى الانواع الصغيره تاكدى من زوال الغشاء كله

9944.imgcache.jpg

9945.imgcache.jpg

الان اصبح السبيط نظيف تماماااا

9946.imgcache.jpg

نقطع الراس و المعده و نرميهم

9947.imgcache.jpg

نقطع الارجل و نفصلهم عن الجسم لتجهيزهم للطهى

9948.imgcache.jpg

نقطع الجسم دوائر او حلقات

فقط نتاكد انها قليله السمك .. رفيعه

9949.imgcache.jpg

و الاجنحه الى قطع

9950.imgcache.jpg

نضع القطع فى الدقيق

9951.imgcache.jpg

اتركى القطع فى الدقيق حتى تصبح لزجه لان هذا يعطى السبيط قرمشه رائعه عند القلى

9952.imgcache.jpg

يحمر حتى يصبح ذهبى اللون و يقدم مع عصير الليمون

9953.imgcache.jpg

انتهى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله

 

جزاك الله خيرا أختي الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

والله فيك الخير

انا اول مرة اشوفة بيتنضف

مش بشترية اصلا

بس انا بشوفة متنضف في الاسواق

جزاك الله خيرا امومة

 

يسرا كانت عاملة طريقة حلوة لية برضو غير التحمير

ابقي شوفيها هتعجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هى الخطوات تمام التمام

ازيد ععليها شىء واحد بعمله انى بانقعه فى ماء ساااااااااخن علشان يساعد على ازالة الغشاء الخارجى

واول ما الماء يبرد قليلا ابداى فى ازالة الغشاء حتجديه سهل باذن الله

والرجول بتاعته والراس اوعى ترميها اعملى بيها احلى طجين ولو مش عارفه طريقة الطجين قوليلى وانا اكتبهالك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يسرا كانت عاملة طريقة حلوة لية برضو غير التحمير

ابقي شوفيها هتعجبك

تسلمى يا زيزى حبيبتى

اكيد قصدك على شاروما السبيط

لكن بيتهيالى ان امومه عايزه تعمل بيه شوربه السى فود

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حيا الله الغاليات جميعا

 

زوجي اول مرة يأكل حبار على حسب علمي واشتراه فقط لانه لم يجد سمك فيليه

فعمل شوربة السي فود بجزء والباقي هحمره ولو عجبه، يبقى نجرب أكلات تانية

 

يسرا ايه هو الطجين بتاع الحبار؟؟

 

ويا ريت رابط شاورما السبيط

تم تعديل بواسطة ღ أمـ الرحمن ـة ღ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ماشاء الله طريقة جميلة

جزاكى الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اممممم

انا عمرى ماكلته ومش عايزه اكله

بس هو اخطبوط صغير ولا ايه ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طعمه رااااااااائع يا سارة

و حضيعي نص عمرك لو ما اكلتيهش و النص الثاني لو اكلتيه (:

في اكلة جميلة ايضا بالحبار

الرز بقطع الحبار و الجزر و الزبيب

رهييييييبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×