اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

برام ارز باللحمه فى الفرن من مطبخى بالخطوات والصور

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الغاليات

اقدم لكن اليوم طبق لذيذ جدااااا من مطبخى وعلى طريقتى الخاصه

(برام الارز باللحمه)

اتمنى ان يعجبكن وتجربوه

نبدا باسم الله

المطلوب( انا عملت)

نصف كيلو لحم مسلوق ( ضانى او اى نوع)

2ونصف كوب ارز

2 كوب لبن

كوب وربع من شوربة اللحمه

زبده

قشطه

ملح

فلفل اسمر

الطريقه

اولا نسلق اللحمه

post-133586-0-32375600-1326133544.jpg

ثانيا نقطعها قطع صغيره كما بالصورة

post-133586-0-99835700-1326133256.jpg

ثالثا نضع فى الحله الشوربه والحليب

post-133586-0-87987200-1326133318.jpg

post-133586-0-45249800-1326133359.jpg

رابعا نضع الملح والفلفل الاسمر والزبده

post-133586-0-31279400-1326133779.jpg

post-133586-0-21553100-1326133464.jpg

post-133586-0-62174700-1326133671.jpg

ثم نتركهم حتى الغليان قليلا حتى لا يفور الحليب

post-133586-0-77195700-1326134325.jpg

خامسا نضع الارز ونتركه على نار هادئه

post-133586-0-96866800-1326134000.jpg

حتى يصبح بهذا الشكل

post-133586-0-68549200-1326134064.jpg

سادسا ندهن البرام بالزبده

post-133586-0-38804000-1326134568.jpg

ثم نضع الارز

post-133586-0-59270700-1326134629.jpg

ثم اللحمه فوق الارز وندخله الفرن( لمدة عشر دقائق) او حتى الاستواء

post-133586-0-21960800-1326135085.jpg

ثم نخرج البرام من الفرن ونقلب الارز باللحمه

post-133586-0-69312100-1326135210.jpg

ثم ندهن الوجه بالقشطه وندخله الفرن مره اخرى تحت الشوايه حتى احمرار الوجه

post-133586-0-13202000-1326135289.jpg

post-133586-0-06082500-1326135092.jpg

post-133586-0-83156200-1326134977.jpg

وبالهنا والشفا

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يسامحك يا يسرا شكلو جنان هو الطعم زى الارز المعمر كده؟

 

اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااخ روووووووووووووووووعه يايسرا يا بختك نسي اكله الان :(

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يسامحك يا يسرا شكلو جنان هو الطعم زى الارز المعمر كده؟

 

اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااخ روووووووووووووووووعه يايسرا يا بختك نسي اكله الان :(

ههههههههه

مودتى منورانى

طعمه باللحمه احلى بجد خطيييييييير

هههههههه ما هو انا كمان نفسى اكله زيك لان اخر مرة عملته فى عيد الاضحى اللى فات هههههههههه

وكنت عاملاه باللحمه الضانى

وبعمله كمان بالكبد والقوانص بنفس الطريقه

استنى حنزلك الصور بتاعته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسرا ازاى اعمله طرييييييييييييييي اصل بيطلع ناشف مني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

(برام الارز بالكبد والقوانص)

عملته بنفس طريقة الارز باللحمه

واليكن الصور

post-133586-0-01021800-1326138263.jpg

post-133586-0-30423700-1326137942.jpg

post-133586-0-02718600-1326137980.jpg

post-133586-0-87981000-1326138028.jpg

post-133586-0-94154400-1326138451.jpg

post-133586-0-19993100-1326138478.jpg

post-133586-0-56289800-1326138816.jpg

post-133586-0-93890400-1326138546.jpg

وبالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسرا ازاى اعمله طرييييييييييييييي اصل بيطلع ناشف مني

بيطلع ناشف لانك بتدخليه الفرن على طول

انا بحطه الاول فوق على عين البوتجاز وبعد كده ادخله الفرن

وبعدين لازم تزوديه شوربه او حليب على غير العادى

يعنى انا الارز العادى بعمل 2 كوب ارز وبحط عليهم 2 ونصف ماء

اما الارز البرام بعمل مثلا 2 ارز واحط عليهم 3 وربع شوربه وحليب مخلوطين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييلة وسهلة التحضير

ما شاء الله

تسلم إيدك يا يسرا :icon15:

 

 

الاجمل مرورك سالى حبيبتى

سلمك الله من كل سوء وحفظك يا غاليه

جربيها حتعجبك كتييييير باذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله لا قوة إلا بالله

بجد شهتيني للبرام جداً بطريقتك الرآآآئعة

تسلم إيدك يسورة

وألف صحة وعافيه عليكم ياااااارب

 

وأكيد إن شاء الله هجربه قرييييييب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم

اعتقد ان السبب وصلك

جربيه بقى وقوليلى طلع معاكى ايه

انا نزلت لكى طريقة الارز بالكبد والقوانص ابقى شوفيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا عااااااوز من ده

 

جميييل تسلم يديك

ههههه

اتفضليه يا قلبى

الاجمل هو مرورك حبيبتى ام معاذ

سلمك الله من كل سوء يا غاليه

جزاك الله خيرااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمممممممممممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييييييييييييييييييييل جدااااا

كنت عاملاه اول امبارح بس كنت عملاه بفراخ

وبرضو بحط شوية لبن وشوية شوربة

بس بدخلة الفرن علي طول وما بيطلع ناشف؟

 

بجد تسلم ايييييييييييييييييييييييييييييييييدك يا يسورة

نفسي تسلفيني البتاعة البني دي

هههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييييلة يايسرا اعتقد باللحمة احلى هجربها باللحمة بكره انتظرى التطبيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله لا قوة إلا بالله

بجد شهتيني للبرام جداً بطريقتك الرآآآئعة

تسلم إيدك يسورة

وألف صحة وعافيه عليكم ياااااارب

 

وأكيد إن شاء الله هجربه قرييييييب

جزاك الله خيرا حبيبتى

الاروع مرورك غاليتى

سلمك الله من كل شر

باذن الله تجربيه ويعجبك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تبارك الله ، شكله برام لذيذ

تسلم إيدك يا غالية

جزاكِ الله خيرا

جزاك الله خيرا مشرفتى

سلمك الله من كل شر حبيبتى

وانت من اهل الجزاء ياغاليه

اسعدنى ردك

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييلة وسهلة التحضير

:icon15: :icon15: :icon15: :icon15: :icon15:

 

تسلم إيدك يا غالية

جزاكِ الله خيرا

انت الاجمل امومه

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييييلة يايسرا اعتقد باللحمة احلى هجربها باللحمة بكره انتظرى التطبيق

لا والله وبالكبد والقوانص جميله جدااااااا

ماشى يا موده

باذن الله تطلع معاكى حلللوة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمممممممممممممممممممممممممممممم

جمييييييييييييييييييييييييييييييييييل جدااااا

كنت عاملاه اول امبارح بس كنت عملاه بفراخ

وبرضو بحط شوية لبن وشوية شوربة

بس بدخلة الفرن علي طول وما بيطلع ناشف؟

 

بجد تسلم ايييييييييييييييييييييييييييييييييدك يا يسورة

نفسي تسلفيني البتاعة البني دي

هههههههههههههههه

الاجمل وجودك بالموضوع زيزى حبيبتى

اممممممم بالفراخ بيكون لذيييييييذ

سلمك الله وحفظك من كل شر ماريا الحبيبه

ههههههههههههههههه

اومال انت بتعمليه فى ايه يا بنت ؟؟؟؟

بصى البرام ده بتشتريه من عند بتوع القلل اللى بنشربوا فيها الماء او عند بتوع الفخار

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الاختلاف الثاني بضع طبقة ارز خفيفة في قاع البرام وفوقها ارص اللحم وبعدها بقية كمية الارز ونصب فوقها الشوربة بالحليب او حليب فقطوممكن والدتي تترك خطوة الزبدة قرب انتهاء الاستواء وتخرجه وتشربه سمن سايح او زبدة وتدخله تاني وبيكون خطيييييير

انا برامي طبعا متواضع جداااا في الطعم جنب بتاع والدتي حفظها الله

قلت ارجع سوالفنا المطبخية انا ويسورة اشتقنا لك في الطيبات متغبيش تاني

تم تعديل بواسطة بنت ام عبد
  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلمت الايادي يايسورة شكله يشهي باعمله تقريبا مثلك لكن بدخله الفرن مباشرة والحمد لله بيكون طري

اهليييييييين بالحبيبه وحشنى ردك فى مواضيعى يا ام مريم

سلمت من كل شر حبيبتى

انا كنت بدخله الفرن مباشرة الاول لكن بياخد وقت فى الفرن

فاصبحت بعمله بالطريقه دى بيكون طهيه سريع الحمد لله

وكده او كده بيطلع معايا طرى بردو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×