اذهبي الى المحتوى
~ أم البطلين ~

الارز المبوخ

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم يا حبيبات

~~

أكلة اليوم هى ليبيه كانت امى تفعلها لنا لاننا كنا بـ لبيا واحنا صغاار

ونحبها جدااا

بس يارب الليبيات ما يجو يضربونى لانى خربت لهم الاكله ^_^

~~~

هى

الـــــرز المبوخ

~~

المفروض ان بيبقي لها أوانى معينه .. لتبخير الارز .. لكن معنديش بعمل عادى

اليكم

المكونات

دجاج

بصل

عصير طماطم

زيت زيتون

ملح- فلفل- كارى - بزار "كركم"- بهارات -قرفه "

زبيب

جزر - بطاطس -اختياري-

حمص

ارز

الطريقه

نقلى البصل فى زيت الزيتون- يعطى طعم مختلف للاكله - ونضع الدجاج اما يدبل البصل ونضيف التوابل جميعها ماعدا القرفه ونقلب .. ثم نضيف عصير الطماطططم ومعلقة معجون طماطم ونغطى الحله ونتركها لتستوي .

post-190613-0-62434500-1327620295.jpg

وأنا احب اضيف لها خضروات مثل الجزر والبطاطس او الكوسا لتكون اكثر فايدة

post-190613-0-10863000-1327620424_thumb.jpg

وبعدين بسوي رز ابيض عادى دون بخار

نيجي للتقليه اللى عالوش ..سر النكهه

بنقطع حلقات من البصل وبقليه شوي يادوب يطري واضيف له الزبيب واحط معلقة قرفه كبيرة وشويه صوص من الدجاج واتركها لتغلى واطفى النار

post-190613-0-42659700-1327620630.jpg

تحضضير الطبق

بنغرف الارز كله الابيض بطبق التقديم وناخد صوص الدجاج ونقلبه كويس

post-190613-0-87171000-1327620861.jpg

ثم ننشل الدجاج بالخضار ونضعه على وش الارز

ثم نضع تقلية البصل بالقرفه والزبيب وبنكون سالقين حمص ونضعه معهم عالوجه -بس ماعملت -

post-190613-0-33307400-1327620954.jpg

post-190613-0-12371600-1327621058.jpg

ويارب تعجبكم

لذيذ جربووها

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمممممممممممممم

شكلها لذيذ جدااااااااا

تسلم ايدك حبيبتى

ان شاء الله اجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

والله تسلم ايدك حبيبتي

كتييير طيبه وشكلها يشهي

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سلمت الايادي يا حبيبة ...شكلها يشهي ...ان شاء الله اجربها

ممكن اعرف طريقة تبخير الارز بالاناء الخاص ؟؟؟

 

هلا والله بالحبيبه ام مريم .. لكِ فى القلب مكانه .. ربي يحفظك

 

بصي يا جميل .. الحله اللى تحت اللى بنسوي فيها الدجاج .. بيكون معاها مصفاه مخرمه بنفس حجم الحله تتركب عليها والمصفاه بيكون عليها غطاء .. المفروض الارز يستوى على البخار الخارج من الحله اللى تحت ... اووو .. بتملئ حله مياه ولما تغلى تحطى الممصفاه بالارز وتغطيهم . وبس يستوى على البخار .. فهمتينى ؟

بس انا بنجز وبعمل رز ابيض ^-^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سلمت الايادي يا حبيبة ...شكلها يشهي ...ان شاء الله اجربها

ممكن اعرف طريقة تبخير الارز بالاناء الخاص ؟؟؟

 

هلا والله بالحبيبه ام مريم .. لكِ فى القلب مكانه .. ربي يحفظك

 

بصي يا جميل .. الحله اللى تحت اللى بنسوي فيها الدجاج .. بيكون معاها مصفاه مخرمه بنفس حجم الحله تتركب عليها والمصفاه بيكون عليها غطاء .. المفروض الارز يستوى على البخار الخارج من الحله اللى تحت ... اووو .. بتملئ حله مياه ولما تغلى تحطى الممصفاه بالارز وتغطيهم . وبس يستوى على البخار .. فهمتينى ؟

بس انا بنجز وبعمل رز ابيض ^-^

ربي يعزك يا حبيبة وانت ايضاً من الغاليات ... نعم فهمت الطريقة بيستوي الارز مثل الكسكسي او المبروم عندنا ...عندك حق ننجز افضل :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ممممم شهية اللهم بارك

سلمت الايادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

تسلم الايادي

عملتها البارح الاحد

بس من غير الكوسا

طيبة كتير كتير كتير

بس انا طبخت الرز عادي

اسمعوا النصيحة واعملوها

كتير طيبة وطلعت معي طعمتها لذيذة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

فعلا طيبة ما شاء الله .. و تبخير الارز أحلى ما يلتصق و يجي يابس كيف ما نحبه :))

احنا أكتر شي نعملها بمرقة الزيتون الاخضر و الدجاج .. لكن من دون زبيب

بجد الطبق يشهي .. تسلم الايادي يا بطلة :)

طلتك غير .. نورينا دايما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

تسلم الايادي

عملتها البارح الاحد

بس من غير الكوسا

طيبة كتير كتير كتير

بس انا طبخت الرز عادي

اسمعوا النصيحة واعملوها

كتير طيبة وطلعت معي طعمتها لذيذة

 

ماشاااء الله شطوووورة

طبختيه قصدك عالبخار ولا عادى زى .

 

الحمـــدلله انها عجبتك .. بالعافيه عليكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

[/center]

فعلا طيبة ما شاء الله .. و تبخير الارز أحلى ما يلتصق و يجي يابس كيف ما نحبه :))

[/center]

احنا أكتر شي نعملها بمرقة الزيتون الاخضر و الدجاج .. لكن من دون زبيب

[/center]

بجد الطبق يشهي .. تسلم الايادي يا بطلة :)

[/center]

طلتك غير .. نورينا دايما

 

 

الله يســــــــــلمك حبيبتى .. ربنا يكرمك ..ابشري .

 

بس ما فهمت كيف بمرقة الزيتون الاخضر ؟؟

[/center]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×