اذهبي الى المحتوى
أم أنس السلفية

اعملوا عجينة المكرونة واعملوا منها.....بالصور

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

اولا منقول

عجينة المكرونة

 

*****************

 

1كيلو دقيق - 8: 9 بيضات -20 جم ملح -40 جم زيت زيتون

 

8b68a2061d.jpg

 

 

نصف المقدار:

1/2 كيلو دقيق - 3 :4 بيضات - 10 جم ملح-3 معالق طعام عادية زيت زيتون( لو لنفس اليوم) او زيت ذرة (لو العجينة هتبات لتانى يوم)و تترك لترتاح قليلا

 

التجهيزات:

 

اولا بنفرد العجينة بالنشابة قليلا

 

0a957c628f.jpg

 

و لانها صعب تتفرد جدا فمحتاجة ماكينة و ده شكلها و هى معروفة جدا

 

e506e60bfb.jpg

 

الماكينة فيها كذا مكان لكذا نوع من انواع التقطيع و لها مؤشر به ارقام على الجنب

اولا نستخدم الجزء الاملس لترفيع العجينة باننا ناخدها من اعلى درجة من الدرجات مثلا لو عندك من 10 و بعدين لما تطلع ندخلها تانى على 9 ثم 8 و هكذا لحتى درجة 1

هتكون كده جاهزة لعمل اى شئ منها

 

اولا : اللازنيا

 

f886088adb.jpg

 

نقطع العجينة على قد القالب او الصينية اللى هنعملها فيها و محتاجين 3 طبقات

 

 

squareedges.jpg

 

و بعدين نسلقهم فى ماء مغلى به زيت(حوالى 2 لتر ماء عليهم 1/2 كوب زيت)لمدة 3-4 دقائق ثم ننشلها و نضعها فورا فى ماء مثلج

نحضر البشاميل و هو عبارة عن1/2 كوب دقيق نحمره فى1/2 كوب زبدة لكن بدون تغيير لونه يعنى نسويه شوية و بعدين نكون غلينا 1 كيلو لبن وبعدين نضع قليل من الدقيق بالزبدة مع اللبن ثم نضع اللبن على الدقيق بالزبدة و نقلبه

فى القالب نضع قليل من البشاميل ثم طبقة لازانيا ثم خضار او لحم و بشاميل ثم لازانيا ثم خضار و بشاميل و اخيرا لازانيا ثم بشاميل و جبنة رومى مبشورة وتدخل الفرن حتى يحمر وجهها

 

وده شكلها النهائى

 

d1b3e8cbd0.jpg

 

ثانيا :الكانيلونى Cannelloni

c047e86351.jpg

نقطع قطع مربعة من عجينة المكرونة

 

cutting2.jpg

 

و تحشى باللحم المفروم مع البصل وتلف رول مثل السيجار

cannelloni-stor.jpg

 

و ترص فى صينية مدهونةبالبشاميل و يوضع بشاميل على الوجه و جبنة مبشورة او ممكن بدل البشاميل صلصة طماطم

 

 

و شكلها النهائى

 

Cannelloni-225b.jpg

16_aspcanelioni.jpg

 

 

 

ثالثا :الرافيولى

 

raviolia39a309833.jpg

 

نقطع العجينة قطع مربعة مشرشرة و نضع الحشو فى المنتصف(الحشو:جبنة قريش و زعتر و سبانخ مفرومة) و تقفل من الاطراف

 

 

 

نكمل بقية الوصفات بعدين لو دول عجبوكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تسلم ايديك بصراحه وصفة هايلة

بس ليا سؤال هى ممكن تتعمل وتتشال فى الفريزر او تتسلق او تتجمد زى المكرونه العاداية ولا لازم الاستخدام على طول

جزاكى الله خير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بارك الله فيكِ حبيبتي

ام انوس

موضوع جميل وشهي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا بقى ده انت ناويه للولد على نيه مش تمام ................... ايه يا امى حتفطمى الولد و تأكليه مكرونه بيتى و لا ايه ؟؟ ههههههههه ارجوك خليك فى فطام انس مكرونه ايه اللى حنعملها دى ؟ لا رايقه يا ام انس عنجد هههههههههه بارك الله فيك ! بس و الله بتعرفى لو احكى لك مدى فشلى فى عمل المعجنات سيصعب عليك زوجى فى اهدارى للطحين و ستوصينى بشراء مكرونه باكيتات فورا و بلا مهله هههههههه

جوزيت خيرا حبيبتى ( يا عينى عليك يا انس من اللى امك حتعمله فيك بعد الفطام )17_24.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكم الله خيرا كلكم معلش الكيبورد بايز اكمل لكم

 

 

رابعا :الترتلينى tortellini

 

 

28b5345ee1.jpg

 

نقطع العجينة قطع مربعة و نضع الحشو فى المنتصف (الحشو:لحم بيف مفروم مع خضار)و تقفل مثل القطايف و نضغط على الطراف بشوكة و ممكن نلفها على صوابعنا و تكون مثل الوردة

 

 

b0a0281ff8.jpg

 

و يتم تسويتهم فى صلصة طماطم نكون مجهزينها على النار و بعدين تصب فوقهم و يدخلو الفرن ايضا

 

و بنفس العجينة نعمل الفارفيلى farfalle

قطع مستطيلة مشرشرة نضمها من المنتصف لتصبح مثل الفراشة و تسلق كما سبق

 

cutinhalf.jpg

pinch.jpg

 

dfa0708ad2.gif

 

يتبع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

رااااااااائع حبيبتي

ام انوس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

يمى انت شهيتينى من جد باقى لي دقايق واكل الشاشه

من جد صور روعه يعنى ابداع مشكوره ولا ترمينا من الباقى

والله يعطيك الف الف عافيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جزاكم الله خيرا جميعا واعتذر على التاخير حبيباتى

وذلك لظروف انشغالى بالفوتوشوب ادعوا لى

 

يلا بينا نكمل ان شاء الله

 

 

هنا هنبدا باجزاء الماكينة الاخرى ندخل فيها العجينة لنحصل على الاتى:

 

الجزء اللى بيقطع شرائط العجينة رفيعة بيعطينا النودلز Noodles

 

pasta_wonton_noodles.jpg

 

الجزء اللى بيقطع شرائط العجينة عريضة بيعطينا البابرديلى papardelle

 

23_teszta10.jpg

 

و الاقل عرضا بيعطينا الفوتوتشينى

و هناك الكثير من الانواع بعرض مختلف

 

خامسا:الفوتوتشينى fettuccine:

 

bd7cd2271c.jpg

 

اللى بنسلقه زى الازانيا و ننشله و نستخدمه

ممكن نعمل معاه صوص البولينيز Bolognese sauce و اللى ممكن نستخدمه ايضا مع الكانيلونى

المقادير:

ثلاث معالق كبيرة زيت زيتون- جزرة-بصلة حمراء كبيرة

-ثلاث اربع كوب كرفس مقطع-125 جم لحم مفروم-150 جم لحم بيف-2 كوب طماطم كاملة-2 معلقة كبيرة معجون طماطم-ملح-فلفل-2 معلقة سفرة كريمة.

الطريقة:

نسخن الزيت على حرارة متوسطة ثم نضيف الخضار و يطبخ لمدة دقيقتين

ثم نضيف اللحم المفروم و لحم البيف وتطبخ حتى تكون اللحمة بنية اللون حوالى 15 الى 20 دقيقة

ثم نضيف الطماطم و معجون الطماطم و ربع كوب ماء و ملح و فلفل

تغطى و تطبخ على نار هادئة لمدة ساعة تقريبا

ثم نشيلها من على النار و توضع الكريمة الثقيلة

 

وده شكله النهائى

 

7a9379c4e0.jpg

 

و ممكن حتى تشكل باليد لعمل بعض الانواع المعروفة مثل المكرونة الودعة

 

rollonboard2.jpg

 

cutting.jpg

 

forming.jpg

 

finished.jpg

 

والمكرونة القلم

cuttingsquares.jpg

 

rollingsquares.jpg

 

finished.jpg

 

وجزاكم الله خيرا وارجو ان ينال اعجباكم هذا المنقول

احبكم فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ثالثا :الرافيولى؟؟؟؟

 

اولا بارك الله فيكي وجزاكي كل خير هي اول مشاركة لي هنا

اختي هل لي بسؤال ...بعد ان نحشي الرافيولي و حتى ي نوع هل يسلك مثله مثل اللزانيا ؟؟

ارجو ان تتكرمي علي بالاجابة فقد وجدت ضالتي هنا بارك الله فيك ..

 

تقبلي سلامي

 

اختك

بنتـــ الاوراســـ

جزاكى الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

 

يسلموا يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتى سامية الله يكرمك دى منقولة

 

جزاكى الله خيرا جوجو

 

 

جزاكى الله خيرا اختى ام حمزة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×