اذهبي الى المحتوى
أم فرح و حسين

الحقوني جوزي عايز جلاش

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

سي السيد زوجي حفظه الله عايز يتغدى جلاش باللحمة المفرومة :biggrin:

 

جبت الجلاش و اللحمة و ناقصني الطريقة, ممكن تساعدوني؟؟؟ :wub:

 

جازاكن الله كل خير أخواتي

 

عايزة طريقة جامدة عاشان دي أول تجربة في الجلاش

 

مششششششكووورات أخواتي

 

مستنية الردود من فضلكن, أختكن مزنوقة :oops:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أتمنى ان يفيدك هذا عزيزتي

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

جلاش باللحمه

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الاكله دي كتير طعمه ويا رب تعجبكم.

المقادير

18 ورقه جلاش اللي يستخدم في عمل البقلاوه.

نص كليو لحمه مفروم.

بصله كبيله مبشوره.

ملح وفلفل.

كوب لبن ممزوج ببيضه.

2 م ك زبد او سمن +ربع كوب زيت نباتي.

الطريقه.

اولا نعمل العصاج

نحمرالبصله في قليل من الزيت ثم نضيف اللحمه ونقلب لحد ما تتفتت اللحمه

ثم نضيف الملح والفلفل وربع كوب ماء ونهدئ النار لحد ما تستوي اللحم وتنشف

في صنيه فرن مستطيله ندهن الصنيه كويس.

ثم نضيف ورقتين من الجلاش وندهن من خليط السمن والزيت وهكذا لحد نص العدد ثم نضف العصاج ثم الجلاش ورقتين ورقتين مع الدهان.

تم نقطعها مربعات ونضيف اللبن .

ونخبزها في فرن متوسط الحراره لحد ما تحمر.

وبصحتين وعافيه.

تم تعديل بواسطة نسيم الغدير
  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طريقة اخرى

 

صينية الجلاش باللحم المفروم ( العيد )

 

 

 

 

 

 

* المقادير :

 

- نصف كيلو جلاش .

- نصف كيلو لحم مفروم .

- 1 بصلة كبيرة مبشورة .

- 4 فص ثوم مفرى .

- التوابل : - 1ملعقة صغيرة ملح .

- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون .

- 1 ملعقة صغيرة كمون مطحون .

-1 كوب زيت .

- 2 ملعقة كبيرة سمن .

 

* طريقة التحضير :

 

- يوضع على النار إناء به اللحم المفروم والبصل والثوم والتوابل والسمن وتخلط سويا ً المكونات .

- تترك المكونات على النار مع تغطية الإناء حتى النضج حوالى 15-20 دقيقة .

- تجهز صينية مناسبة ويدهن قاع الصينية وجوانبها بالزيت .

- يفرش نصف كمية الجلاش مع مراعاة وضع بعض الزيت بين كل طبقة أو طبقتين .

- ثم يفرش كمية اللحم كلها .

- ثم يفرش بقية كمية الجلاش مع مراعاة وضع زيت أيضا ً بين الطبقات .

- يضغط باليد على الصينية جيدا ً ثم تقطع بالسكين مربعات مناسبة

- يقاد الفرن حرارة متوسطة لمدة 10 دقائق ثم ندخل الصينية فى الفرن .

- تترك الصينية فى الفرن مدة 15 دقيقة ثم نخرجها .

- ونرش على سطحها الخليط الآتى .

- 1 بيضة + 1 كوب لبن بارد + نصف ملعقة ملح صغيرة وتضرب المكونات جيدا ً وترش فوق سطح الجلاش الساخن .

- ندخل الصينية مرة أخرى للفرن لمدة 15 دقيقة أخرى فقط حتى يحمر الوجه .

 

* طريقة التقديم :

 

- تقدم مربعات الجلاش مع السلطة الخضراء والطحينة .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا رب يسعدك و يهنيك و يسترك يا أحلى نسيم

 

أنقذتيني يا أخية, بارك الله فيك

 

زوجي متعود على جلاش والدته, و بما أني مش مصرية و أول مرة هعمل الجلاش فعايزة تكون وصفة جامدة زي اللى حطيتيها

 

ألف شكر يا قمر

:wub:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

الحمد الله و بفضل الله عملت الجلاش و تصوروا, طلع يجنن :-

 

زوجي عجبه جداااااااا و أثنى علي كثيرااااا

 

مشكورات حبيباتي و خاصة نسومة العسولة

 

حبيبتي ساجدة أنصحك باتباع الوصفة الجلاشية النسومية هههههههههههههههههه

 

و لقاء غاليتي ولا تزعلي يا ستي, ادينا و صفة ثانية و هنجربها و تاخدي انت الأجر ان شاء الله

 

أحبكن في الله :-

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصراحة أول لما قرأت العنوان..الحقوني جوزي عاوز...توقعت في ثوان جت في بالي إنها مشكلة زوجية ربنا يعافيكم...قلت حتقول زوجي عاوز يضربني مثلا...ههههههههه

طلع زوجك عاوز جلاش الحمد لله...أضحكتيني اضحك الله سنك..وربنا يحفظك انت وزوجك ويعافيكم من المشاكل...وهنيئا مريئا على الجلاش.....

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله تبارك الرحمن

الحمد لله انها مرت على خير : )

 

عبقرية في الطبخ يا نور

علمينا مما علمكِ الله

^__*

 

لأني 0 في الطبخ : /

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

 

غاليتي أم عائشة المصرية, نورتي موضوع الجلاش :wub: الحمد الله, أمس كان في حالة طوارىء بالنسبة للجلاش و نسومة أسعفتني

 

و زوجي أقر اني أبدعت في الوصفة :tongue:

 

حبيبة قلبي درصاف, أهلا ببنت بلادى , أنا تحت أمرك, قولي انت تحبي تعرفي ايه و باذن الله أفيدك يا قمر

 

أحبكن في الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله الحمد لله انها مرت على خير :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بالله ممكن تحطلي صورة الجلاش هذا

والله ديما نسمع جلاش جلاش وعمري ما ريتو شهيتوني بصراحة

اترجم

ارجوكم اخوات من عندها صورة للجلاش تضعها لاني لا اعرف ما معنى وكل مرة اريد ان اعرفه وبصراحة انا الان اشتهيتو وعاوزة اكلو

الحقوني انا حامل ولازم اكلو والا البيبي يجي جلاش

ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

حبيباتي شني أحوالكم ؟؟؟

 

نسيم الغدير بارك الله فيك على الصور الرائعة

 

أم مصعب عزيزتي الجلاش هو feuilles filo , المفروض تلقاهم في البقالة العربية

 

و الله لو ممكن, نعملك الجلاش و نبعثهولك على دارك للباب

 

غاليتي ناهد الوصفة حلووووووووووووة جدا, جربيها, هتعجبك

 

أحبكن في الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

اختي نسيم الغدير بارك الله فيكي يا غالية اسال الله ان يحفضك ويرعاااااااااااااااااااااااااااااك :wub: :wub: :wub:

 

 

اختي نور الله يبارك فيكي ان شاء الله يا حبيبة

انا ضهرلي حسب الصورة كيما الطاجين متاعنا طاجين ملسوقة صحيح والا لا :?:

الله اعلم

اما يشهيييييييييييييييييييي :roll: :icon15: :icon15:

 

:wub: :wub: :wub:

post-31267-1199967721.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

صحيح يا أم مصعب كيف طاجين الملسوقة التونسي, أما ورقة الجلاش أرق من ورقة الملسوقة شوية

 

هو يشهي برشا و بنين برشا

 

سامحني شهيتك وانتي حامل, ربي يوصل بالسالم يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

:wub: :tongue: :tongue: :tongue:

ميسالش

بصحّتكم ان شاء الله

اتو نجرب نقول لوحدة مصرية تعطيني الاوراق كان عندها ونعملو

خاطرو :wub: :wub: :wub: طيارة

 

شكرا لك يا عزيزة :wub:

post-31267-1199973503.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هو المفروض تلقاه في البقالة العربية عندكم, و حاول تاخذ من عند أخت مصرية حتى ان شاء الله تجي لمصر ولا نتقابلو في تونس و

 

نعملك أنا الجلاش

 

يعطيك الصحة يا غالية و ربي يهنيك

 

:wub:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيكِ نور

لكن حقيقة عندما رأيت العنوان في شريط المواضيع النشطة

أضحكني جدا ... زوجك عايز جلاش ، اعتقدتها مصيبة :wub:

 

اتمنى أن تكوني استفدت من الأخوات

 

أحبك في الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله يا حبيبتى الموضوع جميل واثار فضولى جدا وانا كمان بحب الجلاش جدااااااااااااا

وخاصه انى حامل فاول لما احس نفسى فى حاجه بعملها على طول والطريقه الاولى للاخت نسيم جميله وانا بعملها دايما

 

وهعمله فى اقرب وقت لانكوا فتحتوا نفسى عليه .هههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×